ahli geng kongsi senduk

Kak Senduk Fan Club Klik sini

bit.ly/1c5OxpX

Thursday, 6 March 2014

xde duit x yah feeeeeeeling !

hey uollssss... cantek x ari ni...

semalam akak jumpe BFF akak si Hotmama... saja lepak2 gugurl lepak night katanya.. dia singgah lepas anta anak dia p tusyen ngan cikgu nora...

Arini dia free skit sbb semua kek dah buat katanya...then dengar lah keluh kisah dia tentang customer yang order cake ngan dia..ada yang bagus ada yang lahanat uollsss

gini ceritanya.. kalau uollss nak tempah kek yang bombastik kena lah dengan herga nya yang bombastik uollsss... kekadang tu ade gang manusia2 yang feeeling order cake ..nak itu nak ini cerewet n kurang ajar pun ader uolsss...

nak beli barang makan ni..tapi makian cacian pun dia bg skali...

setiap kek ..harganya berlainan ikut jenis le... susah buat mahal le..kalau yang biase2 tu mur mur sahaj lah uollsss...

ini tidak ko nak letak coklat..nak letak buah..nak foundant..kak cheese..tapi nak harga murah..heyyyy ko suruh lah mak ko buat sendiri... kalau kau bangang sangat nak buat kek sendiri...tempah..sediakan duit...kalau bajet ada sikit beli je kek dah siap kat kedai kek sana sundel....

bak kata hotmama..customer dia yang paling feeeeeeeeeling hidup adalah customer yang nak tempah kek untuk harijadi anak pertama... maklumlah baru ada anak satu...

kalau nak tempah tu mmg boleh..tapi semua permintaan yang merepek meraban harus di maki dengan jayanya yer...

contoh permintaan yang mintak di kahakkan kat muka adalah : 

1) nak cheese cake, nak letak penuh..nak letak coklat meleleh..tertenggek..terjunam.. nak letak buah strawberry n buah mahal sahaja..nak saiz besar..tapi budget sedehhhhhh... bila kata x boleh...si sulam pula dengan kata cacian... 



ulasanya : hey bangang..kalau x de budget beli cheese kek kat giant ko lempar je buah pelam atas kek ko tu sudahhhhhh...letak linin besar..sudahhhhh.. ini ko nak macam2 lepas tu kata mahal...ko henggat tukang buat kek tu bela lembu sendiri..perah susu buat cheese sendiri?.. blakang umah dia ada kebun strawberry?.. ko henggat tukang buat kek tu ada ladang gandum sendiri..giling gandum buat tepung sendiri?...

semua tu kena beli bongok..ko hengat dia lepar je atas meja tepung bagai tu trus jadi kek?... ko akal ade x...hanjeng sangat perangai...

2) " akak ni birtday anak saya yang pertama..turn 1 year old"..saya x nak kek tu manis tau..sebab mmg saya x nak ajar anak saya makan manis...saya nak kek tu foundan.. atas kek ada figura baby, kasut, bear, botol susu..saya nak buat dari fondant .. lepas tu saya nak letak bla bla turn 1 year tu kat tepi.. lepas tu saya nak cantek tau kak.. sedap..yang penting jangan mahal yer kak...budget saya bawah 100 yer kak..


ulasannya: jawapannya adalah..KEPALA BAPAK KO !.. ko senaraikan bagai2 .. lepas tu ko nak murah..ko ni bodoh ke hapa ...lepas tu x nak manis... yang nak kana kek ni ko ke anak ko ni..ujung2 bila kita cakap cam tu harga mahal dia leh ak cakap " ala kak ..mahal nya yang nak makan saya bertiga je..saya ngan suami n anak".. nampak tak permainan di situ...

akak tau ko exited dapat anak..anak ko birthday pertama..tapi permintaan ko ni mintak dikentutkan dalam mulut ko...vinats sangat..

kaedahnya macam2 lah perangai orang ni..mmg lah orang cakap " customer is always right"...benda nak makan kita jangan berkira sangat kan... tapi kalau permintaan ko cam hanjs... harus ko di kaki kan dengan kaki yang terpijak taik ayam lencong yer...

kalau nak yang melampau2 tu..sediakan kan lah duit yang cukup..kalau ko tau ko dintis beli je lah roti gardenia letak lilin..sudahhhhh

opsss..terlebih sudahhhhh

26 comments:

IdaShazana said...

tabik dengan kak senduk. mmg semua pun mintak pelempang tujuh ploh kali

Anonymous said...

hanjenglina sangat kan

Sukma SuKkma said...

Memang tepat sangat ni carutan kakak ni..mcm2 ragam ya org.. sy dh beberapa kali tempah kek..ada la req nk itu ini..tpbila dh dgr harga, faham2 la jgn byk tanya lg..pastu teringin la gitu nk buat sendiri..hambekkk..mmg respek sapa buat kek ni..mmg kena ada tahap kesabaran n ketelitian yg tinggi..
Sama juga dgn nk book makeup sy.. pusing2 nk harga rm50 pastu nk free pun ada..apa ko ingat ko Nora Danish ??hihi

Norhafizah (Lina) said...

hahahaha.. tau tak per. kalau nak murah surah mak ko buat sendiri.

Filla said...

bahahah.. like lapanjuta kali..

alialisa said...

super like!!!

support org berniaga..bukan menjahanamkannya..

hOtMaMa said...

i lap u 18juta kali nok.. lega lepas luahkan kat uols.. tapi mak terkasima uoll pg carut kat blog! hahahaha.. nampaknya uoll lagi ber emosi dari mak kennnnnnnn!

Suria Lekatlekitgurl said...
This comment has been removed by the author.
Suria Lekatlekitgurl said...

buat macam aku tak mampu beli kek so satu family kecik kami tak celebrate birthday dengan kek. anak ke mak ke bapak ker... time birthday spent time kat shopping mall, makan2.. balik umah tido. Nak tempah kek kerlasssss bagai di raja tapi budget macam pengemis.. baik ko makan kek panda sudah la.
hot >>PACAK AL QURAN ELEKTRONIK KAT KUBUR TAK PAYAH TADAH TANGAN DOA LAGI

Anonymous said...

ayooo.... ini orang mmg ada...

aku pernah kene.. nak kek coklat ada stroberi tapi bajet 50. bila aku ckp x boleh kene carut ko...

Anonymous said...

Amboi kak senduk...hanj sangat mulut ko kan....tapi aku tetap suka baca :)

emi mohamad said...

mmg kerlas laharan kakak senduk ari ni...i loike 180juta x

Anonymous said...

Kalau macam ni kak?

rai-ahmad.blogspot.com/2013/11/kektidakpuasanhati.html?m=1

kak senduk said...

kisah rai-ahmad.blogspot.com/2013/11/kektidakpuasanhati.html?m=1 tu mmg patut pembuat kek tu di makikan... sah sah salah dia..

Liyana Sohaime said...

okay, post ko kali ni buat aku emosi skali kak, kesian la kat hotmama tu, customer camtu mmg hanjs sgt tau..aku yg kedekut ni pon still leh pk waras lg, strawberry tu mahal kot melainkan ko tanam sendiri belakang umah, gitew..

Anonymous said...

Tengss kak senduk...lebih kurang luahan sy...sy lg geram kalo sdara mara yg order...nk murah smurah2 nye! Asal letak arge mesti kata mahal huh...

nila said...

LOL!!! Senduk dah lama i xdgr taik ayam lencong, dulu kat kg selalu gak dgr. Syabas Senduk!!!!

Anonymous said...

Ha ha..tauu nak murah jer...best best

Anonymous said...

hahaha ... baru jumpa blog neh .. sentap la sapa yg penah buat mcm tu kan ...

moral: Ade duit (read: yang cukup) baru boley citer okeh ....

Anonymous said...

Ya Allah senduk, beno sangat ko ckp...nak macam2, nak bayor bising kate mahei.....mmg hazab customer cenggini

Anonymous said...

aiyoo kak senduk, u mmg back-up hotmama kaw2... anyway, kepada hotmama, bertabahlah dgn customer2 yg berperangai camni... janji u dah lakukan yg terbaik,okey...

tukang buat kek said...

Eleh yang kata nak makan bertiga je tu, sbenarnya nak ambil gambar nak post dalam fb, nak eksyen dengan kawan kawan, baik dia cakap nak sewa saje kek tu. Zaman sekarang ni semua nak riak, sampai beli botol susu anak pun nak post dalam fb, cakap cantik la, canggh la , walhal botol susu je pon, ada mak kagum? oh tidak sama sekali.

Amazing Azrina said...

Dasar. Dah banyak customer cik yam cenggini tahu. Sebut rega terussssss tak jadi uols.. bak kata kak senduk suruh mak kau je buat.

afat said...

kakak ada susu lembu lebih tak.... nk buat lasi skit

Anonymous said...

I like juta2 kali utk kak senduk..klu agak bajet ciput..x yah la nk sengal request kek tu mcm duit berkepok2..mmg sah2la nk kena mak..hehehe

Zulsyain Naqiah Rain said...

ada rupa ada harga lah

Let's SHOPPING Uollss!