ahli geng kongsi senduk

Kak Senduk Fan Club Klik sini

bit.ly/1c5OxpX

Friday, 3 July 2015

jangan feeling..kakak marah

Hey uollsss
          
salam jumaat akak ucapkan..puase ke uollsss

ari ni akak cuma nak luahkan apa yang akak rasa... bukan nak hina...sesetengah manusia yang rasa kerja yang mereka buat adalah kerja yang paling kelas tahap kelas atasan tahap2 dewa... malah para dewa pun terasa tergugat sbb kelas sangat.. gaji ko banyak ke gaji aku sikit ke..tu rezeki aku..ingat..rezeki dr tuhan..bukan ko bagi dan yang bersusah payah goyang tetek untuk bg aku makan yer...

kerja yang kita buat semua berkait dan bersangkut paut sesama lain mengikut kepakaran kita...contoh ko keje opis... opis kotor ada orang keje cleaner.. ko panas ada orang keje betulkan aircond..kalau xde orang2 bawahan maka orang atas pun x leh buat keje kan...

ari tu akak ada lah pergi satu tempat ni... ada urusan dengan pihak syarikat penerbangan ni..then waktu akak nak ke pejabat dia..ada duduk sederet cabin crew di kerusi...lalu akak lintas depan mereka ... sbbkan mereka menghalang jalan maka akak pun mintak laluan... mereka beri laluan tapi dengan pandangan atas bawah atas bawah kepada akak...adakah kecantikan akak yang biase2 ni memeukau mereka... dan dengan pergerakan perlahan seolah akak x layak lalu di situ.. seolah jijik kerana mungkin akak kerja x sehebat mereka...



akak biarkan sebab adik2 feeling mmg cam tu...kalau kena simbah air panas baru tau langit tinggi rendah... mereka terus pandang dan saling berbisik sbb akak bawak rakan kerja akak untuk buat kerja di syarikat itu... this happened not ones banyak kali dah... kekadang betina cabin crew pun sama... 

yang akak x puas hati ..ada beberapa orang juga mahu melintasi mereka..mereka beri laluan dengan senyuman lebar dan hormat....adakah kerana akak memakai baju technician dan lelaki tiga orang tadi pakai coat ko berikan pandangan double standart pada akak?... pondan waiter kapal terbang macam ko ni mmg melampau...


mengikut pandangan akak sendiri tanpa statistik mana2 pihak...akak dapat menyatakan bahawa kebanyakkan waiter kapal terbang atau nama kelasnya cabin crew ni adalah dr kategori bapok dan cok Rogayah Embong ... mmg ada str8 tapi jumlahnya sedikit.. akak bukan cakap cabin crew semua cam ni... akak dah jmpe banyak cabin crew yg sangat baik dan peramah..yang membuatkan akak terasa kerja mereka ini mmg ada kelas yang tersendiri...

tapi oleh kerana beberapa pondan pelayan kapal terbang yg rasa hebat sangat tu... pandangan orang pada cabin crew sedikit sedikit dianggap sebagai carier yang najwa latip (biasa2 sajer).. mmg gaji meletop...leh travel oversea bila2..tapi ko juga boleh jugak buat terjunan tiruk dari langit secara jemaah kalau kapal tu kebabom di langit sana...ingat lah... ko feeling2 sangat tu ko kena ingat... kalau tuhan tu nak ko trus terjunam dr langit tu bebila masa je... 

adakah bila ko dah menjawat jawatan tu ko rasa ko telah di angkat ke aras yang lain dan x sama dengan orang lain? itu baru dapat pakai coat klabu ..kalau di benarkan bapok2 ni pakai kebaya aku x tau tinggi mana lagi dia berkepak yer...zaman kebanggaan zaman dulu bila cikgu cakap cita2 nak jadi apa..dengan pantas jawab "peramugara" sudah tidak wujud lagi yer sekarang...

apa salahnya ko cuma jangan nak double standart sangat leh x... compliment each other to better future..halahhhhhh



akak pikir2 balik lantak ko lah pondan...aku kumpul duit bebanyak..aku naik first class biar ko yang layan aku...untung ko jaga first class..mau ko jaga ekomomi class domestik je..x ke lagi sedih..baik ko jadi konduktor bas je dikkkk... taraf yang sama berlainan kenderaan je...

ko jangan cakap banyak... entah2 ko tersenarai yg bakal kena humban oleh pihak syarikat penerbangan ko..tungu date nak sayonara... lepas ni ko leh pakai pixy tebal2 cari keje lain...

akhir kata... jangan nak feeling sangat..ko buat keje ko aku buat keje aku... tapi kurang2 kan lah tahap kefeelingan itew yer...kalau ko bapok pilot ..akak sujud,,sebab x pernag jmpe lagi...rare tauuuu...

p/s : cerita ini bukan untuk mengutuk mana2 profession kerja.. tapi bagi menegur segelintir masyarakat yang ponjeng kuasa lima... bukan hanya cabin crew..tapi pada semua..akak yakin masih ramai lagi perkerjaan yang sering melahanatkan pekerja bawahan kerana mereka rasa rezeki orang lain bapak dia yng tentukan...

selamat hari pekerja... walau pun dah lepas..ade aku kesah..suka hati aku lahhh

13 comments:

Lan LoloQ said...

ponjeng tahap 5 wakakaka

Miss Brenito said...

Ponjeng Kuasa Lima terus!!!
kak, ko ni cuba husnuzon, ntah2 dia selalu baca blog ko and kagum tetibe ko lalu depan dia, tuh pasal berbisik2 pastu jely2 dgn keayuan ko kan.

tapi mmg tak boleh blah, 'terjun tiruk berjemaah dari langit'. Ko memang curlassss kak. hahahahaha

Anonymous said...

selalu terfikir pasal benda ni. lagi lagi jawatan waiter katebang tu. selalu nau pandang org macam dia hebat gila.

Khalid Kyle said...

Nek senduk ko x pose eh rini? dieorng tu tension sebenar nye tgk kejelitaan persis bini firaun ko tu senduk oii XD
p/s: motif goyang tetek utk bg org mkn haha #kipidap #dongibap #dudabest

Luna Syafiqah Huda said...

Mmg betul Kak Senduk- dan akk tau knape? Sbb udg2x yg melindungi pekerja kat Msia ni sgt sendu kak senduk oiii, oleh yg demikian, mane2x pekerja yg baru dpt naik pangkat tak seberapa tu harusla feeling2x maha kuasa kan, sbb diorg dulu pon kene dera gak, takpela kak senduk kan, rejeki kita bukan manusia yg tentukan...

Suria Lekatlekit said...

pramugara pun tetap kena hidang makan kat orang.. bukan kerja silang kaki duduk kerusi depan macam mandor.. kalau ko naik kapal terbang kau dera sikit golongan pondangara tu kak senduk hahahah
terkini >> GADIS MATI AKIBAT TAHAN BERAK

Anonymous said...

Senduk.. Selamat berpuasa.. Aku ni kategori frequent flyer jugak la.. Selalu travel back packers so pakai pun mcm non hado je la naik flight kan.. Pakai sliper bagai.. Pastu masuk cabin paling last.. Paling haram jadah aku masuk cabin n duduk first class terus dikatanya aku salah tempat padahal aku beli sit tu kot.. Dengan rudenya suruh aku ke economy class without asking may I see ur tic or whatever la kan polite word.. X perlu la ko nk kata I think u make mistake.. Ur seat suppose to be at that side.. Harus aku memakinya n terus mintak staff id n terus aku email pengurusan atasan lepas aku touch down.. Yes sometimes they are so rude by judging from the appearance of other people.. Harus la Mamat tu be nice sepanjang trip aku kan.. Tapi ko x tau bakal carutan aku kat management ko.. Yg aku tau aku dpt good compensation sebab kebangangan cabin crew ITU.. Hahaha.. Conclusion.. Jgn dok buat celaka dengan orang2 bangsawan OK seperti I n kak senduk.. If not anda akan dicaroooott.. Hahaha.. Selamat posa senduk... Selamat berhari raya gak.. (Wish in advance)

Ezany said...

Wakakakaka....salute kat u akak senduk....btol...kan ad jer org2 yg feeling overrrr...double standard....mmg choiiii....

RevengeDemon said...

menarik kak senduk untuk post kali ni. by the way, bukan nak promote, tapi kalau uols nak segar2kan mata, buat2 eye candy, dipersilakan untuk melayari web ini

http://revengedemonic.blogspot.com/

Bagi yang sukakan mamat arab lah. Lagipun tak rugi like dan follow. Silakan uols.

قين_هرتيني @ Qin_Hartini said...

Slalu gitu, sabor jer lah :-)

Mommy Cici said...

eii teruknya perangai dorang. dorang terkejut la tu sebab kak senduk lagi meletop dari dorang.hikhik.

Nur Mardiah said...

Setiap individu memainkan peranan masing2 dlm pekerjaan mereka.Jangan pandang rendah pada yg kau rasa kerjanya diberi bayaran rendah.Kalau semua org sibuk kejar nak kerja doctor,arkitek n segala pekerjaan acah2 hebat,dah tu siapa pulak nak buat kerja kutip sampah sarap ko,cuci tandas,n segala pekerjaan yg ko Cas x standard tu?kemon la..

IBU SUNARTI DI KALIMANTAN said...

Ass...saya tidak menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini dan ini semua berkat bantuan MBAH RAWA GUMPALA,saya yang dulunya bukan siapa-siapa bahkan saya juga selalu dihina orang dan alhamdulillah kini sekaran saya sudah punya segalanya,itu semua atas bantuan beliau.Saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH RAWA GUMPALA atas bantuan nomor dan dana ghaibnya,alhamdulillah kini saya sudah bisa membuka usaha kembali yang dulunya pakum karna masalah faktor ekonomi dan kini kami sekeluarga sudah sangat serba berkecukupan dan tidak pernah lagi hutang sana sini,,bagi anda yang punya masalah keuangan jangan sungkan-sungkan untuk menhubungi MBAH RAWA GUMPALA karna insya allah beliau akan membantu semua masalah anda dan baru kali ini juga saya mendaptkan para normal yang sangat hebat dan benar-benar terbukti nyata,ini bukan hanya sekedar cerita tapi inilah kisah nyata yang benar-benar nyata dari saya




(((( BUKA BLO DANA GHAIB DAN NOMOR GHAIB MBAH RAWA GUMPALA ))))







Ass...saya tidak menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini dan ini semua berkat bantuan MBAH RAWA GUMPALA,saya yang dulunya bukan siapa-siapa bahkan saya juga selalu dihina orang dan alhamdulillah kini sekaran saya sudah punya segalanya,itu semua atas bantuan beliau.Saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH RAWA GUMPALA atas bantuan nomor dan dana ghaibnya,alhamdulillah kini saya sudah bisa membuka usaha kembali yang dulunya pakum karna masalah faktor ekonomi dan kini kami sekeluarga sudah sangat serba berkecukupan dan tidak pernah lagi hutang sana sini,,bagi anda yang punya masalah keuangan jangan sungkan-sungkan untuk menhubungi MBAH RAWA GUMPALA karna insya allah beliau akan membantu semua masalah anda dan baru kali ini juga saya mendaptkan para normal yang sangat hebat dan benar-benar terbukti nyata,ini bukan hanya sekedar cerita tapi inilah kisah nyata yang benar-benar nyata dari saya.

Let's SHOPPING Uollss!