sesiapa yg berminat untuk beriklan atau membeli produk di blog ini boleh whatsapp ke 60173806280.

Friday, 11 August 2017

ini serius uollsss

salam jumaat uollsss...

hari ni post akak agak serius yer..

akak sedih uollss bila Malaysia di kejutkan dengan berita seorang bapa sanggup merogol nak meliwat anak kandung sendiri..


 
CLICK MORE - UNTUK CERITA SELANJUTNYA
 


di kala anak2 memerlukan kasih sayang dan pelindungan dari darah daging sendiri, mereka di perlakukan sebegini rupa ..

bagi akak ini adalah bukan tabiat buruk lagi tapi ini adalah salah satu penyakit mental , penyakit jiwa yg melanda manusia..manakan kita sangka manusia yg kita sangkakan normal rupanya mempunyai selera dan tabiat luar biasa yg x terjangkau akal fikiran kita..bukan saja di Malaysia malah kita pernah dengar lagi teruk lagi ini di luar Negara... kalau kita manusia waras pasti kita mampu mengawal ini semua..

kalau perkara macam ni berlaku sapa kita nak salahkan...perbicaraan sedang berlangsung..kita hanya mendengar cerita ..biarlah undang2 yg tentukan nasib dia.. kita sebagai rakyat biasa mampu berdoa agar anak yg menjadi mangsa tidak trauma dan melalui pengalaman yg paling pahit dalam hidup mereka.. semoga dugaan ini menjadikan mereka lebih kuat di masa akan datang..

kita sebagai manusia x tau apa yg keluarga ini alami hingga bapak sanggup melakukan perlakuan keji ni kan... mmg shock uollss.. ibarat seekor hanjeng yg bertopengkan topeng seorang bapa... tapi kak senduk x nak judge dia sbb kita bukan lah orang yg layak menghakimi..biarlah yg bijak pandai yg hakimi mereka...

setiap manusia ujian dia lain2 kan.. kita x tau mungkin masa akan datang ujian kita lagi besar dari ini...jadi kita hanya boleh doakan yg terbaik.. di akhir zaman ini banyak dugaan yg besar dan fitnah juga di mana2.. jangan lah kita memandai dan menghakimi mereka dengan sesedap rasa, tapi kita tunggu dan lihat lah keputusannya nanti.. kadang kala berita di Malaysia ni boleh pusing menjadi yg buruk itu adalah baik.. kejap baik kejap jahat.. manakan pula fakta yg x sama di antara akhbar..
 
 
ko jangan uollsss.. ingat x amoi yg langgar budak naik basikal tu.. kita tgok dia salah kan..semua duk keji dia kan..ujung2 apa cerita..sendu sedan diam krik krik terlepas uollssss..katanyaaaaa... maka pengadilan ni kita x leh cakap... ujung2 riang ria bersama singer la la la lepas.. ko duk keji ni terbeliak je mata....

di sebalik kisah trajis ini ada kisah buruk trus menjadi sendu.. contohnya kisah pipah dan alip yg trus sunyi sepi.. semua lebih tumpukan perhatian pada topic yg lebih penting kan.. all this happened for a reason tau.. pipah pipah nasib lah ko yer...
 
 
malah berita persiapan sukan SEA yg bakal menjelma pada minggu depan juga menjadi warm warm nail saja kan...anyway kak senduk dah beli tiket pempukaan acara temasya sukan sea nanti.. nak tau nanti kak senduk review di post seterusnya ok...

dengan tu kita sebagai manusia dan sebagai pembaca.. mesti bijak menilai mana yg betul yg mana yg salah.. jangan kita kerjanya asyik nak share je cerita tu tanpa usul periksa mana betul dan mana buruk..sbb zaman sekarang banyak yg fitnah dr kebenaran...

harap2 kita di jauhkan dari segala anasir buruk dan dusta..kita bukan lah mintak untuk menjadi manusia yg sempurna seperti sesuci embunan pagi atau menjadi sesuci lebaran.. tapi cukuplah menjadi manusia yg waras...

salam jumaat dr kak senduk..

kak senduk akhiri nukilan ini dengan kata2 ini...

"belilah produk jualan kak senduk dengan potongan harga yg melampau hebat melampaui batas minda fikiran gila murah nak mampus maka belilah cepat jangan tunggu lagi.. sekian terima kasih..."

 

2 comments:

Suria Lekatlekit said...

sebagai seorang ibu berita2 macam sedikit menggugat kepercayaan cuma apa boleh kita buat berdoa moga orang2 di sekeliling kita di hindari dari melakukan perkara terkutuk macam tu..


nak mantap laki bini >> CONFIRM LAKI BINI TAK SENTAP KALAU BOLEH MANTAP BERSAMA DENGAN JSP & ARJUNA GOLD

Anonymous said...

kata-kata motivasi last tu aku suka hahahaha..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...