Friday, 11 August 2017

Kuala Lumpur 2017 29th Sea Games

uollsssss akak exited uollssss

sekali lagi Malaysia menjadi tuan rumah untuk temasya bertaraf dunia. Kuala Lumpur 2017 29th Sea Games. di sertai 11 negara2 Asian yg akan bersama bertarung bagi mendapatkan pingat bagi acara sukan yg hebat.. mungkin acara ini tidak sebesar kuala lumpur commonwealth games 1998 tapi ia cukup memberi impak besar kepada Negara kita ...selain tu temasya ni berlangsung juga 9th Para Games 2017
 

so tahun ni akak bercadang nak tonton acara pembukaan di bukit jalil pada 19hb ni uollsss..so akak letakkan beberapa detail tentang acara berikut...

 
CLICK MORE - UNTUK CERITA SELANJUTNYA
 

akak dah beli..uollsss bila lagi...


menurut mereka acara pembukaan malam tu dayang nurfaezah akan mendendangkan lagu rasmi sukan sea tersebut.. lagu Bangkit Bersama dinyanyikan oleh dayang tu di cipta oleh Dato Ramli M.S.. mesti meletop dayang nyanyi live ni...

klik untuk tonton video Bangkit bersama

acara sukan ni akan berlangsung dari 19hb hingga 31hb ogos.. kita akhiri sukan tersebut pada hari kemerdekaan kita...

untuk sukan kali ini kita memperkenalkan rimau sebagai mascot sukan kita..aummmmm


tiket acara pembukaan cuma bernilai  serendah RM21.20 sahaja termasuk GST ..murah kan...banyak tempat dah habis di jual..sebab bukan kita je yg datang..segala mak nenek sedara mara atlit pun akan duduk dalam stadium tu.. tempat duduk akak di entrance C belakang pentas utama katanya..tapi pentas tu terbuka katanya so..ok lah kan..20 hengget what do u expect kannn ...dan boleh di dapati di www.kualalumpur2017.com.my atau pun ticket booth seperti berikut..
 
akak dapatkan tiket ni ni pejabat mytiket di setiawalk puchong.. ramai gugak yg datang beli.. masa akak beli tu ada brader ni dah mula beli tiket untuk semua perlawanan bola sepak yg melibatkan pasukan Malaysia...


MAYFLOWER OUTLETS : MAYFLOWER KL

Mayflower Holidays Sdn Bhd (843960-T) (KPK/LN 7367) >Menara Mayflower
No. 1, Jalan Metro Pudu 1,
Fraser Business Park, Off Jalan Yew,
55100 Kuala Lumpur, Malaysia.
Mon-Fri: 8.30am – 5.30pm
Sat: 0830 - 1300 hrs
Sun & Public Holiday: Closed

Tel: (+603 9232 1888)
           

MAYFLOWER OUTLETS : MAYFLOWER PENANG (KPK/LN 7367/7)

Bangunan Tan Chong,
2nd Floor No 23, Pengkalan Weld,
10300 Penang.
Mon-Fri: 8.30am – 5.30pm
Sat: 0830 - 1300 hrs
Sun & Public Holiday: Closed

Tel: : ( +60 4-2623788)
           

MAYFLOWER OUTLETS : MAYFLOWER JOHOR BAHRU (KPK/LN 7367/2)

Mezzanine Floor,
No 2 Jalan Johor Jaya, Taman Perindustrian Plentong,
Plentong 81750 Johor.
Mon-Fri: 8.30am – 5.30pm
Sat: 0830 - 1300 hrs
Sun & Public Holiday: Closed

Tel: (+60 7-3617197)
           

MAYFLOWER OUTLETS : MAYFLOWER HOLIDAYS (BORNEO) SDN BHD (30697-T) (KPK/LN 1200)

(Formerly Known as Discovery Tours (Sabah) Sdn Bhd)
Lot. G22, Wisma Sabah,
Jalan Tun Fuad Stephen,
88000 Kota Kinabalu, Sabah, Malaysia
Mon-Fri: 8.30am – 5.30pm
Sat: 0830 - 1300 hrs
Sun & Public Holiday: Closed

Tel: (+60(88) 257 368)
           

PARADISE GROUP

Paradise Travel & Tours Sdn. Bhd

Wisma Paradise,
No.63 Jalan Ampang,
50450 Kuala Lumpur, Malaysia
TEL: +603-20706055
FAX: +603-20702066
           

Paradise Car Rental, KLIA

Lot 5 , Ground Floor, Car Park D, Jalan CTA 2,
Kuala Lumpur International Airport
43900 Kuala Lumpur,
Selangor, Malaysia
Mon-Fri: 8.30am – 5.30pm
Sat: 0830 - 1300 hrs
Sun & Public Holiday: Closed

MYTICKET

MYTICKET (Malaysia)

E-03A-5 & E-05-05, Setiawalk PSN Wawasan
Pusat Bandar Puchong 47160 Puchong
Tel: +60 3 80766700, +60 3 80766500
Hotline: +60 3 80766500
           

MYTICKET (Singapore)

998 Toa Payoh North #07-03,
Maple Tree Building,
Singapore 318993.
Tel: +65 81639197
           

MYTICKET (Indonesia)

PT. Ticketing Management Indonesia
Perkantoran Puri Mutiara Blok BF No.2
Jl. Griya Utama Sunter Agung
Tanjung Priok – Jakarta Utara 14350
Tel: (+62) 21 5615 8323
Hotline Number: (+62) 857 9749 6333
           

Inverno Music Station

F42/43, 1st Floor, Mahkota Parade
Bandar Hilir
75000 Melaka
Tel: 606-281 9329
Operation Hours: Mon-Sun 10.30am – 10pm

x lah mahal sangat kan... akak nak sangat pegi sebab masa sukan commonwealth 1998 tu akak x dapat pegi. ok lah bukan selalu kita dapat tengok acara ni secara live kan... selain tu dapat jugak support atlit Negara kita kan...
 
selain tu korang juga beli tiket guna apps kat bawah ni.. senang dan mudah. selain tu segala update dan online streaming juga boleh di lihat guna apps ni...



selain tu tiket percuma untuk menonton acara sukan tersebut juga ada di berikan. tapi selected sport je lah...so sapa nak tengok akak dalam acara terjun tiruk dan renang berirama kenalah beli tiket..

bak kata acara2 hot dan acara2 final kena bayar... so apa lagi amik lah peluang.. sambil2 cuci mata.. kot2 ada kontinjen dr negara luar yg duk berkenan dengan uollss...dah dapat jodoh...

ni acara percuma yg kita boleh tonton..


tapi ingat..sronok2 jugak..tapi kita kena lah jaga tatasulila kita di hadapan masyarakat luar yg datang sempena acara ni.. tolonglah simpan sekejap perangai sakai dan perangai monyet tu bagi menjaga nama baik Negara kita...tunjukkan nilai murni dan semaikan sifat budi bahasa.. gituh..
 
marilah kita sama2 semarakan sukan ini sambil menyokong wira dan wirawati kita mencapai kejayaan.
 
MAJULAH SUKAN UNTUK NEGARA -  LET'S RISE TOGETHER

3 comments:

Anonymous said...

Typo kak. 4 saat jugak pike ppa tu ape.

isketambol said...

Halahhhhh awat teruk beno typo ko ni noks?? Btw, mak pun dah beli sea games ticket ni, tapi beli closing ceremony boleh sambut merdeka sekali. Hiks

Carl Dani said...

Nak pergi tapi exam..Nak tengok penutup, tapi kita duduk selatan susah..erm..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...