Monday, 14 August 2017

uollssss wajib tonton..

hey uollsssss..

today kak senduk nak cerita sikit pasal movie yg kak senduk tonton semalam... rasa macam nak tonton movie..kawan akak sibuk ajak tengok cerita Anabel..

tapi akak macam serik lah tengok cerita hantu omputih ni.. kadang tu merepek dan agak hanj... so akak scrol2 lah FB.. semua sibuk cerita pasal satu cerita Thailand ni... x pernah dengar pun..and macam xde preview pun kat mana2...



tajuk dia "BAD GENIUS"...tajuk pun najwa2 latip je kan...tapi semua duk puji bagus2..ada lah yg kata bg 10/10 lah ..ada kata 20 bintang lah.. yer yer je uollsss kannn...
 
CLICK MORE - UNTUK CERITA SELANJUTNYA
 


takut gak nak tengok sbb dulu ada kawan akak cakap cerita interchain tu dia bagi 10 bintang 10 matahri 10 planet katanyaaaaaaaaa. bila tengok rasa nak bakar je...dispress trus lepas tengok..akak hamper terjun tiruk tau lepas tengok cerita tu...

akak baca kat Fb katanya "this one no doubt make my fav-movie list!. suspenseful as fuck!. I could hardly sit still on my chair. a brilliant movie not to be missed 10/10"... katanyaaaaaaa... yo yo oooo je gampang ni review... ko paham x dia cakap apa..x paham google sundel.. akak baca dia tulis cam ni akak lagilah terkesima istana kaca kan...

so akak check lah kat internet.. x banyak cinema yg tayang.. so akak check2 terdekat ngan umah akak adalah di IOI City mall.. so show pukul 6 ptg.. so akak pecut lah p GSC tu...

sampai kaunter...diorang cakap cerita ni dah sold out sampai malam.. OMG..apa dah jadi ...melampau best cerita ni..semua orang duk tengok cerita ni ke.. kenapa ni...

so akak x puas hati akak check lagi internet... ada lagi TGV di cyberjaya.. pecut pulak kat sana... show paling awal utk akak tgok jam 7.50 malam ..so ok lah boleh lah... tapi uollss hanya  2 seat barisan hadapan je yg tinggal...

wow melampau nya cerita ni.. ni lagi membuak2 akak nak tengok ni... makin berdenyut kelopak akak..

so ni sikit synopsis akak bg ek...

ada seorang gadis ni nama lynn yg baru pindah masuk satu sekolah ni. dia mendapat biasiswa penuh kerana melampaui batas tahap bijak dia. budak macam nerd2 je gitu..tapi pandai melampau...masa dia pindah masuk sekolah tu dia kenal dengan seorang budak perempuan yg bongok nama Grace. mereka berkawan baik seterusnya...

dan grace ni suruh lynn ni ajar dia belajar supaya dia dapat masuk acting class yg memerlukan dia dapat grad tinggi... dalam pekse dia bg grace tiru.. sehingga si lynn ni mendapat idea bagai mana nak guna kepandaian dia ni untuk dapatkan duit dengan bg orang tiru dia dalam preksa..sehingga dia jumpe dengan  budak lelaki  nama "Bank" yg sama bijak dan hebat macam lynn.

lynn mencipta cara meniru paling hebat dan dapat wang yg banyak...lain2 tu korang kena tengok sendiri...


mmg best .. ada lawak ada serius ada sedih... mmg bagus sangat..susunan ceita mmg superb uollssss...ada pengajaran dalam setiap penceritaan...

ceritanya simple je.. meniru dalam priksa..tapi jalan cerita dia buat kita suspen je tauuu..

akak bg 10 bintang tau.. sepuluh jantan kendu..10 anak ikan... and akak nak tengok lagi.. best...

kalau korang nak tau kesudahan dia..pi lah tengok.. best uollssss...

akak harap satu hari nanti Malaysia pikirlah cerita macam ni.. x kan asyik nak buat cerita merepek meraban je ... bukan x sokong cerita sendiri.. tapi sampai bila nak berada di takuk lama kan.. sedeh lah.. cinta2  jer..gangster...halahhhhh sendurina nervosa lah... filem luar dah maju tau.. kat sini x nak cakap lah pasal teknologi CGI ke apa ke...tapi jalan cerita yg kretif.. plz plz no no no...

habis tu ko nak tengok cerita ni?



halahhhhhh tajuk pun aku x semangat... macam boleh teka je cerita dia macam mana kan...lagikan nak tengok...sedehhhhhhhh.. dapat tiket free pun masih pikir2 nak tengok tak yer...

so pi lah tengok Bad Genius tu..lagi berbaloi...percaya lah uollssssss... akak x tipu..gue suer lo!

4 comments:

Suria Lekatlekit said...

filem thailand memang aku suka tengok kak senduk.. Penuh koleksi filem seram Thailand aku kumpul.. Jarang mengecewakan..

Yang mengharap bantuan semua >> SAYA TERPAKSA MENGEMIS UNTUK MEMBELA DIRI

norasiahnasir said...

WOW TERGODA ADIK BACA RIVIEW KAK SENDOK

Carl Dani said...

Movie best gila! tengok preview dia gempak gila. Peniruan dalam exam cara canggih kau!. tak tercapai dek akal. lagi2 meniru cara main piano..tak pernah dibuat orang.

Bella Jamal said...

Haha. Lawaklah ko Kak Senduk. Part rating bukan main bulan bintang planet. Hujung2 sendu kan!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...