sesiapa yg berminat untuk beriklan atau membeli produk di blog ini boleh whatsapp ke 60173806280.

Friday, 22 June 2007

Lawak manja kak senah!

Mak Minah dan Pak Mat ada 4 organak perempuan yang sangat disayangiiaitu Siti, Seri, Murni dan Suri.Satu hari mereka berpakat utk kawinkananak2 ni serentak.Selepas selamat diijabkabulkan,ke-empat2 anak tu pun bercadang untukpegi honeymoon. Siti pegihoneymoon ke Pulau Langkawi, Serike Pulau Tioman,Murni ke Pulau Kapasdan Suri ke Pulau Pangkor.Sebelum pegi Mak Minah dan PakMat berpesan, nanti jgn lupa hantarberita pada mak dan ayah. Ceritakanmacam mana honeymoon korang. Takpayah tulis panjang2, *pakai kod iklanaja dah cukup*. Ringkas,padat dancepat. panjang lebar Mak Minah memberiarahan pada anak2nya.

Seminggu lepas tu depa terimalahsurat dari *Siti* yang bertulis*Standard Chartered* . Tercari2lahkedua suami isteri ni iklanStandard Chartered dan bila jumpatersenyum le kedua2nya membaca iklanyang bertulis *Besar, teguh danperamah..*Bahagialah Si Siti rupanya..

Esoknya terima pula surat *Seri* yangbertulis *Nescafe*. Carilah iklanNescafe dan tersenyum lagi keduanyamembaca iklan yang bertulis*Nikmatnya hingga ke titisan yangterakhir*Bahagialah Si Seri rupanya...

Selang beberapa hari kemudian,tiba pulasurat *Murni* bertulis *KFC*. Carilahiklan KFC dan tersenyum keduanyamembaca iklan yang bertulis *HinggaMenjilat Jari...*Bahagialah Si Murni rupanya...

Seminggu berlalu, tiada surat dariSuri, Mak Minah dan Pak Mat dah risau.Dua Minggu... tak ada jugak..masukminggu ke tiga baru sampai surat dari*Suri* dengan isi kandungannya *AIRASIA*.Bergegas le Mak Minah cari iklanpenerbangan tu sbb tak sabar nak tauapa yg dh jadi kat anak bongsunya.Bila dibaca. Mak Minah dan PakMat terkulat2 tak tau nak senyum ataumenangis.. Apa motto iklan itu...??*7 KALI SEMINGGU..3 JAM SEKALI..NON-STOP!!*ini macam bole tcabut skru pinggang..lawak...lawak. ..wakakakaka.

p/s: kalau akak plak tag akak adalah loreal.. because i'm worth it!

2 comments:

hOtMaMa said...

kalau kat nye tag loreal kanz...kalau kak bee plak apa ek??

Miss Reezberry said...

harus lah tag maiden...HARGA KAMI LEBIH MURAH DR JIRAN KAMI! ahaks

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...