ahli geng kongsi senduk

Kak Senduk Fan Club Klik sini

bit.ly/1c5OxpX

Wednesday, 4 July 2007

gawei opo to bocah iki !



pulangkan ape..entah lah akak pun tak tau ape yang harus di pulangkan...ape yer...oooo akak ingat...pulangkan sepit bunga yang akak baru beli..x lah ade kawan akak tu pinjam sepit bunga akak x pulang lagi...cantik sangat lah tu dia rase ..ahaks ..ala akak tak kisah pun..dua tiga hari ni ni akak tak sempat nak update blog..maklum lah sibuk cur sana sini..biase lah tu..pemintaan menggalakkan ...so akak memenuhi keperluan pelanggan akak lah ni...orang kata customer is always right kan..so tu akak sibuk skit ni...



so ari ni akak nak citer skit tentang how to make ur self beautiful...(akak copy jer dr blog Meen zuleyka ni)






Kadang-kala bila bosan kita selalu buat perkara yang bukan-bukan. Ini adalah salah satu daripada cara bapuk-bapuk menghilangkan kebosanan mereka. Mekap itu adalah ubat bagi bapuk-bapuk yang duduk bosan di rumah tak buat apa-apa. Jadi kepada bapuk-bapuk atau mana-mana pengkid yang baru belajar nak jadi perempuan tu bolehlah ikut cara mekap dari akak. Langkah pertama kalau nak jadi bapuk tulen, kena pandai pakai mekap. Mula-mula pastikan wajah anda bersih dari sebarang kotoran. Bersihkan muka sebersih-bersihnya supaya memudahkan proses mekap dijalankan. x kisah lah kalau muka kita warok tahap dewa pun xper..yang penting mekap kena meletup u alll...ala kalau x tau bantai jer biar lah konon2 pandai..ahaks


cantek tak akak tanpa mekap..macam ayapan kan..ayapan mesti jelous ade orang muka sama ngan dia




Langkah kedua, letakkan foundation ke seluruh wajah.faundation kedai nyonya pun x pe janji cara apply tu betul.. Pastikan rata dan tidak bercapuk. karang ade palak orang cakap muka cam opera cina plak.. Pakai bedak yang cerah sedikit daripada warna kulit asal n jagan pakai bedah putih sangat. Kalau pakai yang gelap, nanti nampak lagi gelap macam akak plak. Selepas itu pakailah bedak compact powder atau bedak debu supaya selari dengan warna kulit anda. Cerah sikit tak pe cuma jangan cerah sangat. ini bukan mekap jepun nak kawin so tak payah cerah gila.. kalau nak putih gak beli lah tepung sekilo pastu pakai sambil buat cekodok..


canteknya aku ngan faundation salah warna ni..dah lah mahal..ala tak kisah..kalau jantan datang karang pose lah dalam gelap..xde lah perasan sangat


Langkah ketiga, bila kulit wajah dah nampak cantik dan rata, masa utk mekap di bahagian mata. Pastikan kemas. buat lah mekap tulang ker , smoke eyes ker, ape ker celak macam orang tablik ker..x kisah lah asalkan meletop..bak kata veeda arenna tajudin (Pengasas Agong Touch). pastikan solekan mata tu kemas...




tu lah orang kata pakai cermin pecah tak elok..ade akak kisah..cantek jer akak rase..malam ni akak ong 200 ok!..so bg komen skit..bebas!

Langkah keempat, jangan lupa dua benda yang mesti ada iaitu blusher dan lipstick. Blusher supaya wajah nampak lebih berseri-seri macam bidadari . blusher di pakai dr tulang pipi ker pipi..pakai lah warna yang gelap skit kat tulang pipi tu n yang cerah skit kat pipi..bagi nampak cengkung katanya.. lipstick di pakai supaya tak wajah tak nampak pucat macam orang tengah nazak. tp kawan akak , si bee tu tak suka pakai lipstik..cam ner yer..biar nampak pucat skit katanya..yer lah pun..kalau mekap mata dah gelap..pakai lipstik yang cerah n light2 jer u olll...baru kena..jagan pakai yang merah menyala..ko ingat ko mak temah dr kampung dusun ker...kalau merah pun ade warna berpada2 u oll..



lipstik ni akak curuk mak akak punya..mahal u oll..mak akak x perasan sebab dia ade kilang lipstik..nanti nak curik lagi!




so siap lah..set lah rambut tu cantik2 supaya kebapokan yang ada dapat di sembunyikan..bg jelita skit..so ini lah hasil nya ...dr bapok warok ker bapuk waroklicious! paham..cantek?





tanpa segan silu..akak pose walaupun x cantek pun..eleh akak tak kisah..yang penting akak sendiri cakap akak cantik..puaskan hati sendiri sudah lah..kannnnnn!

1 comment:

hOtMaMa said...

ha'ah...beutipul sangat lah tu... kerana dirimu begitu bapok~opss..begitu beharga kanz... ambil taqline loreal katanya...!!

Let's SHOPPING Uollss!