ahli geng kongsi senduk

Kak Senduk Fan Club Klik sini

bit.ly/1c5OxpX

Wednesday, 19 September 2007

baju raya!



kenape bila nak raya orang bagai nak rak beli baju raya?..i tu satu persoalan jugak kan..bg akak semua ni ikut kehendak masing2..kalau rase nak raya pakai baju lapan tahun lepas ok gak cuma kita creative kan lah ikut cara kita...tambah bunga ker ape ke..tapi kalau ikutkan baju tahun lepas pun kita x nak pakai ini kan pula baju 8 tahun lepas...



jangan giler ok..sebab org meskin kita x pakai baju baru pun..selalunya baju yang di pakai di wariskan dr nenek moyang..walaupun agak waruk n berbau lipas tapi bg mereka baju tetap bergaya di aidilfitri...bagai mane itew...





ni akak ngok baju raya sekarang macam2 pesen ade yang ketat ade yang besar macam kemah..tudung plak ade labuci satu kepala..ade yang lip lap lip lap..dah macam pokok chrismas dah..nak buat macam mane dah dia kata pakai macam tu bergaya..buat lah kak senah oi...ala x yah ngok orang lain..ngok mak akak sendirilah ...raya ni aje dah tempah beg tangan 3, baju raya 4, tudung 5 bagai mane itew..konsep pagi petang siang malam raya nanti bersinar lah ibunda akak....ni bukan araya aidilfitri lagi ni..ni kira raya ape ni...maklum lah makcik2 kan..nak buat macam mane..nanti bila akak dh jadi makcik2 nanti akak pun same lah agaknya..tapai bila akak dah tua nanti akak nak jadi makcik yang bergaya ala2 cher gitew..(itew bukan bergaya itew x sedar dah tua lah bodo)...


bagiamane itew, sembahyang raya x pakai tudung..maklum lah baru set kat saloon , karang pakai karang rugi ler bayar mahal kat saloon ruby tue kan...BERITA-Seorang gadis disambar petir kerana masih lagi pose cantek x pakai tudung semasa sembayang aidilfitri di masjid urwthi timur tenggara burma selatan. (mendapat kau!)


tapi ade gak kawan2 akak yang sebenarnya dah kertu tp tetepa maintain cantek gitew (cantik ker)..walau pun dah tua tp potong rambut ala2 rihanna gitew..ade plak yang pakai baju fit2 n suka tanggal2 baju tunjuk perut2 gitew..padahal kalau ikut hukum dah perlu beranak 3 ni..tapai ape nak buat peralihan zaman ini x mengira umur...bila berbaju raya..wah..kalau yang muda2 ni..terpelanting akak di bawah hembusan bayu kerana terlihat baju yang meletups itew...belah san, potongan ini..berbagai ler..





ape pun raya tahun ni akaka rase akak nak buat lain dr yang lain..ape kata kita memperkenalkan fashion yang terbaru iaitu beraya dengan pakaian seragam...bukan sekadar menarik mata yang memandang tp lain dr yang lain kan...akak rase tahun ni akak nak pakai baju nurse lah di hari raya pertama..bukan ape..ia juga mengingatkan kita pada jururawat n nurse yang bertugas..kan ala2 patriotik gitew..akak nak suruh bapak akak pakai baju bomba, mak akak pakai baju puteri islam(sebab mak akak pakai tudung kan)..















baju nurse macam ni lah yang akak katakan..akak dah tempah 3 pasang warna lain2..untuk sembahyang raya akak labuhkan dia n gabungkan dengan selendang..mengancam kan...







and nenek akak pakai baju pengakap..kan kelas tue...jangan gila..menarik ni..raya kedua plak temanya pakaian mandi, tak kira lah kemban ker, bikini ker ape ker, janji pakaian mandi..so kalau budak2 kecik datang ker nak mintak duit kita leh buat alasan yang kita nak mandi x leh layan diorang..so save duit raya kan..









baju cam ni lah akak dah tempahkan untuk nenek akak...bagi dia pose skit..lame dia tak pose cantek ni







ape kata u all buat..x pun buat lah tema keluarga sendiri, macam pakaian offis di hari raya ker, pakaian ke kebun di hari raya ker..or pakaian pengemis...kelas kan..ape pun selamat membeli baju raya..jangan lupa suggestkan idea akak ni pada keluarga u all tau..selamat mencuba..ahaks





tapi ingat pakaian dengan belahan di belakang adalah di larang di aidilfitri..cubalah untuk buat belahan di hadapan sahaja..lebih feels

1 comment:

hOtMaMa said...

sujud akak tengok pic yg last tuh.. tayang alur kah??

Let's SHOPPING Uollss!