ahli geng kongsi senduk

Kak Senduk Fan Club Klik sini

bit.ly/1c5OxpX

Friday, 20 June 2008

Kawan tetap kawan

akak semalam ade hantar mak n kakak ipar akak p klinik...akak p pagi sebelum p keje..mak akak nak check kencing manis n darah tinggi dia..and kakak ipar akak cirit-birit katanya...kakak ipar akak siap bawak seluar lebih tu takut terkincit dalam seluar..dengarnya..dah 6 kali terkincit..bila terkentut je terkincit..sedih kan dengar...sedang akak tunggu mereka di check oleh doktor itew...akak pun pose lah kat luar sambil baca majalah kesihatan yang akak sendiri x paham isi kandungan nya...

pastu ade orang masuk klinik tu..akak ngok macam kenal..muka ala2 ikan flowerhon..rambut kusut masai and badan kurus...bila dia toleh je kat akak..trus dia cakap kat akak cam ni.."kekwat adik2 sekarang...mak dah nak mati pun x nak lawat mak kat hospital kan..inilah kawan2"...oh Ms Nasha Dollah rupanya...trus lah akak set kan diri akak kepada miss friendship...(kami ade konflik sebenarnya)

"Mak bukan x nak lawat ko..mak mmg ade dengar citer, tp yang citer kat mak, pondan sabah tu, so mak x sure lah betul atau x..kawan2 lain sume xsure...bila mak p saloon ko bukak..mak ingat pondan2 tu propar je kat mak..." kata akak pada nasha..sian akak ngok dia..mmg lah antara akak ngan nasha ni selalu ade selisih paham..almaklumlah..perasan kedivaan dia ni agak tebal kan..so akak agak getik skit..ape pun dia kawan akak kan..buruk atau tidak..itew adalah dia..

so nasha pun bagai tau lah akak yang dia kena jangkitan paru2 and perut..so dua2 part tu dia operate...dia kata dia koma 4 ari sebelum operate tu..sian dia..akak syukur dia dah kembali pulih..walaupun muka dia bengkak sebab kena contineusly injek ubat...akak terus insaf tengok keadaan dia...

yer lah kita x tau bila tuhan nak bagi kita sakit kan..so kita kena hati2 dan bersedia..itewlah gunanya kawan..kalau kita susah kita ada orang yang amik berat selain keluarga kita...

4 comments:

ita.itu said...

kak sian kakak ipar ko..siap bwh spendore lebih tuh...tu la kan..takut kalo pk mati ek...eh kak kat header tuh cun la ko buat..cane ek..makeup ko pun mabeles..bdn org lain ek? hehe

Umi Mia said...

ya betul......selain family..kawan mmg penting...susah2 kita benda yg tak leh nak inform ngan family...kawan2 ada.....

Izzu Izzuri said...

Ingatlah 5 perkara sebelum 5 perkara.. Huhuuu..

izal said...

sudahnyer ko jejak kasih dengan musuh kat hospital..heheh..bagus2..

Let's SHOPPING Uollss!