ahli geng kongsi senduk

Kak Senduk Fan Club Klik sini

bit.ly/1c5OxpX

Friday, 20 June 2008

Petua Kakak Diva!

setelah mendapat request dari pembaca blog akak, akak pun sudilah untuk membuat entry kisah dan petua kakak diva kita...sebagai geng yang agak vateran..so dia mesti banyak petua yang boleh kita guna pakai kan..so pikir punya pikir..akak pun sudilah konsi tip2 kat uoll..ni kalau kakak Diva tau ni mesti akak akan cicerca 24 jam, dihina, di tampar dan di gilis2 olehnya..kakak diva akak sujud sembah ratu kat ko..maafkan akak ok...

petua ni bukan direct oleh kakak diva lah..tp kawan kakak diva bagi tau dia..and dia bg tau lah kat akak..mungkin agak pelik kenape kakak diva yang jantan itew diberikan petua oleh kawan dia sebegini kan..ape pun yang sangat tua turunkan petua pada yang tua dan yang tua turunkan lah petua pada akak yang muda, manja, jelita, dan senduk ini..so akak terpakse lah senduk2 sikit petua tu untuk warisan akak datang....

petuanya adalah cara menjerat anak ikan...opsssss


cukup ke ni?...nak tabur kat kl 500 , kat perak 1300, sabah pulak 300..emmm x cukup ni..kena tabur lebih banyak ni ...

1)Buat-buat tercicir duit
katanya kalau nampak je anak ikan yang agak2 boleh di jerat tu..buat-buat terkeluar duit dari poket ker, tercirit 2-3 ratus ker depan mata anak ikan itew..pasti anak ikan itew akan tertarik dan mendekati kita...masalahnya uolls..kadang2 akak ade 2-3 ringgit je..boleh tak ikut tips ni?...


ok uol di ingatkan disini past tense and present tense untuk bahasa ikan gelama x same ok ngan bahasa ikan kekek..ingat tu..maksud nya berbeza nanti...

2)Mendalami bahasa anak ikan
kalau kita dah attact satu anak ikan tu..kita kena mendalami bahasa anak ikan itew..kalau anak ikan itew anak ikan gelama..kita kena belajar bahasa ikan gelama, kalau dia ikan kekek kita kena mendalami bahasa ikan kekek..ini akan mempermudahkan proses memancing anak ikan itew...


ok uolls sedia untuk bersikap manja2..akak dah sedia kan anak ikan ni...1 2 gooo

3) Bersikap manja
ini sangat penting dalam penjerat anak ikan..setiap kata2 mesti lembut, berbaur duit, caring dan ape2 lagi yang bakal menjerat lah..kalau nak berkesan lagi akhiri kata2 dalam telefon dengan kata2 seperti " catch u later muah muah", " love u" dan macam2 lagi...


eleh neraka lagi aku x takut ni pulak lautan api..ape lah sangat..wah gitu ....

4)Lautan api sanggup ku mandi
gitewkan perumpamaannya...walau pae kesusahan yang anak ikan berikan..sedaya upaya tolong..ini akan membuatkan anak ikan lebih sayang dan pastinya anak ikan itew dalam genggaman...walau jauh macam mane pun cuba sedaya upaya untuk tlg...


uolls..walaupun orang semua kata muka kau macam beruk..i tetap kawan u ok..tengok ni i siap pegang tangan lagi..mane i malu kawan ngan u...i tak kisah orang nak cakap ape pun...

5) Anak ikan dan kawan2 same rata
ini paling penting...sebab kalau x balance kan keadilan antara anak ikan ngan kawan2...uools akan pendapat padah..lagi2 kalau kawan2 yang bermulut agak lahanat..so kelahanat mulut itew harus dijaga supaya " anak ikan yang di kejar x dapat, kawan yang di kendong berciciran..."

so itewlah sedikit sebanyak tip2 dari kakak diva untuk kita semua..so akak amat berterima kasih kepada kakak diva kerana sudi berkongsi tip dengan we olls...sape2 yang tips yang lebih baik..jangan segan2 nak bg tau akak ek...love uolls...muah muah...

p/s :kepada kakak diva akak mintak ampun..entry berinformasi ini hanya untuk memantapkan lagi pengetahuan dan tidak bermaksud untuk menghanjengkan kakak diva...

5 comments:

ita.itu said...

siot jek..siap buat2 jatuh duit tuh..haha..2-3 hinggit aku x tahan gelak kak

Umi Mia said...

kalau nak belajar bahasa anak ikan pulak..meh sini berguru dengan atok...sbb atok ni slalu ke laut dan ke sungai menangkap ikan..selalu dapat anak ikan gelama, ikan duri, ikan sembilang, ikan selar, ikan kerapu dan berbagai2 lagi....

lagipun dolu2 masa atok mude2 dulu..atok ni ambik course 'communication' omputih cakap...setakat anak ikan punya bahasa tu..pandang enteng ajer..tak payah kata anak ikan..bapak ikan ngan atok ikan pun pernah aku sebat dulu....

atok tumpang lalu yer cucu...(lari sambil terkedek2 pegang tongkat)

Anonymous said...

Entry hari ni memang agak biadap...mulai harini segala kepentingan dan faedah semasa akan ditarik balik...harap maklum!

izal said...

kalau camtu, i jelah jadik anak ikan u...takyah wat2 jatuh duit...

tgk kopek u je i dah terkesimahhh

Anonymous said...

kak bed...
mak no komen la.......
lalalalallala......

Let's SHOPPING Uollss!