ahli geng kongsi senduk

Kak Senduk Fan Club Klik sini

bit.ly/1c5OxpX

Wednesday, 4 June 2008

Kereta akak kembali sihat!

alhamdulilah .........

elok juga akhirnya kete akak..tp ade kisah di sebalik itew uolsss..semalam kete akak waktu masih x leh start..akak telah mengajak haizat untuk menjumperkan kete akak itew...time tu langit dah gelap nak ujan ni...so lepas jumper kete pun leh lah start..then hujan pun turun ngan lebatnya....

dengan tanpa lengah akak terus p kedai kete tu waktu ujan lebat itew..dah lah wiper, lampu sume x leh hidup sebab power xde..akak gagahi juga...sampai je kedai tu kete trus mati balik..nasib dah sampai....akak terpakse tunggu ujan teduh baru leh kuar kete....

yang penting uollss..bila makanik tu bukak je bahagian enjin tu..trus akak tanya..boss ape hal ni..baru betul sudah rosak...kalau x awas ko..akak dah sedia minyak petrol nak bakar kedai dia dah ni...dengan comel n pantas dia berkata..sorry lah amoi...saya sudah salah pasang itew cable lah..xpe saya ganti baru punya free of charge....wahhhh gumbira akak...nasib baik ko comel..so dimaafkan...then pekerja dia budak melayu n cindian yang betulkan kete akak..then ngah betulkan itew..dia terlanggar no plate akak..dan prappppppp...patah uollss..nasib akak nampak...then dia kata dia akan ganti...then kete akak pun elok n tip top cam sedia kala....

gembira nya akak..mungkin tuhan nak uji tahap kesabaran akak menempuh dugaan kot...ape pun akak syukur...segala nya baik seperti sedia kala...alhamdulilah

8 comments:

Umi Mia said...

Syukur alhamdulillah...berkat kesabaran dan toma'ninah akak senduk menangani masalah ni....(macam nyanyi nasyid plak)...hepi 4u2...

Aleeya said...

yeayyyyyyyyyyy kete akak dah sihat, suka le tuhhhhh, leh panjang langkah kan..dtg putrajaya jgn lupa roger2 ai tawwwwwwwwww

ita.itu said...

wah patut kan kak ko cium cina comel tuh..hehe..ye la keta ko dah ok kan...siap bg free lg..haha

izal said...

amoiii....

amoiii katanyerr....

tak pechah lobang ko rupenye kannn....

alhamdulillah kete dah ok

NieZearm said...

Keta dh ok, minyak plak naik. Cemano tu?

Maxidea Design & Printing Studio said...

nak wat cam ner..akak nak beli basikal pasni..sentap tau...

arenaKu uKanera said...

alhamdulillah...

Anonymous said...

kak bed....
lepas ni jgn berzina lagik dlm keter.....awas......

Let's SHOPPING Uollss!