ahli geng kongsi senduk

Kak Senduk Fan Club Klik sini

bit.ly/1c5OxpX

Thursday, 24 July 2008

cadangan hadiah hari jadi diva!

pening2..ni no ni no..uolls ade cadangan x ...one of my good friend punya birthday dia ujung bulan ni..so akak x tau nak bg ape kat dia...mmmm walaupun birthday akak dulu dia hanya bg akak kad tapi akak x kisah..akak ni ngah pening..ala sekali2 sekala nak bgkejutan ..ker akak harus memberi kek...ni akak ade bebrapa cadangan untuk hari jadi kawan akak ni...

opocot mak ko..tersurprise nya akak...


1) suprise party

haruskah akak membuat suprise party ala2 omputeh selalu buat tu...nyorok dalam almari bila balik jerit bagai nak gila SUPRISE!!!...mau terperanjat lalu tercirit kawan akak tu...xpun mau ker terpengsan nanti harus suprise party tu kena beralih ke hospital lak...ker akak buat kejutan manja2 jer kat dia macam taun lepas....tu akak kena pikirkan ni....



wahai orang kampung meh kita sain same2 kad ini..penant..tujuh hari tujuh malam akak buat ni...

2)Kad

haruskah akak kena design special kad dia ..or beli je kat kedai...entah lah..ker akak kena design pop-up kaed yang bagai nak gila untuk dia...bila bukak je ..tu dia terkeluar segala macam pop-up n bunyi2an dr kat itew...dah macam citer kartun dah...bila bukak je kad tu bunyi lah segala bunyi kompang dan nyanyi-nyanyian...


jemputlah makan uollss..akak belanja lobster 100 kilo ni..makan sampai pengsan

3)Belanja makan

belanja makan?..kawan2 akak semua termasuk akak sendiri mmg kaki melantak..kalau bab makan memang ramai meluru bagai ribut...x kan akak belanja dia sorang je,...pastinya yang lain turut serta dalam acara itew..harus akak kena belanja sekali..maunya dia mintak lobster 5 ekor sorang harus meninggal terus akak...ujung2 akak kena tido ngan tokei kedai makan tu untuk satle utang...jangan gila2....


nasib baiklah orang kampung tolong rewang masak makanan ni..kalau x mesti akak pengsan masak sorang2

4)Masak untuk dia

ni satu cadangan yang baik ni..tapi akak yakin nanti bukan birthday girl yang buat request nak makan ape...tapi yang lain nanti yang request macam2...akak dah tau dah...mane yang nak udang..mane yang nak itew ini..penin penin

ok nyah..ni catalog anak ikan..pilih je yang mane satu..limit 2 je..pastu mak nak booking ngan mak ayam ni..takut ade yang amik anak ikan yang ko nak nanti....gitew..ujung2 akak yang order lebih untuk diri sendiri



5)Hadiahkan anak ikan

atau akak pi cari anak ikan yang meletop bagai nak gila bag kat dia ...x pun akak sewa or pinjam je anak ikan kak bed sorang..dia kan banyak anak ikan seperti yang di war-warkan..opsss....pastikan anak ikan tu jalankan tugas melayan birthday girl...kalau dia pose je ala2 patung cendana berhala habis lah...susah gak ek....tp akak pasti kalau hadiah dia anak ikan meletop pasti birthday girl x sabar nak bukak bungkusan anak ikan itew....



ape pun sebagai kawan akak kena buat sesuatu...mmmmm insyaallah....

14 comments:

ita.itu said...

bagi je coklat byk2..bio kawan akak tu gemuk..hehe

izal said...

takpun ko jelah kak senduk offer diri ko sendiri...

boleh melesbo...

mesti kwn akak tu terkesimahhh 40 saat dpt rasa ko punyer...

hOtMaMa said...

nak wat besday suprise utk sapa tu u ols..??

NoRazUraShIma said...

uIsh...RAsernYEr Idea LAst Tuh PAling HEbat..Tapi rugi Sket kAk...Hehe

IBU KUMBANG said...

kalau ko x nak melesbo ngan birthday gurl tu kak, apakata ko jadi hamba dia untuk satu... apa2 je yang dia suruh ko kene buat.. hehehe

azila said...

kak senduk, bg jek perfume ke,baju ke,wallet ke,kalo nk nmpk best,bg la adiah umah ke,kete ke,stesen minyak ke,kakakkakaka

Miss Reezberry said...

ita itu - ko nak suruh akak bg coklat..badan dia dah kus semangat dah...harus nanti lebih debab..dah ler dia ngah gila2 nak kurus

izal - ape kata aku bg ko je kat kawan aku tu nak x?..hanjeng tau mulut ko...selisih malaikat 44

hotmama - perlu ker akak bg tau ko...

Norazurashima - ko suruh akak bg anak ikan yer..mmm ok gak..jap agi akak tangguk sekor

ibu kumbang - wah nak suruh akak yang wanita kelas atasan ini jd hamba amdi satu hari..awas kata2 itew...gitew...

azila - wah hadia rumah ngan kereta katanya..banyak nyer duit aku..aku sendiri pun ter kapai2

Umi Mia said...

hehehe...ni I bagi satu resepi best;

cari satu anak ikan seperti dalam gambo tu..pastu tambah pakai bow tie kat leher pastu sapu dengan krim dikeseluruhan badannya dan seterusnya bolehlah dinikmati sesuka hati....kalau b'day girl tak boleh kasi bersih sorang-sorang..kawan-kawan yang lain boleh membantu...

hOtMaMa said...

ala..ala..ala..baiknyer ko senduk nak wat suprise2..!!AWAS kalau tak menjemput mak..

tigrismalaya said...

ala tersentap nie kak senduk menerjah blog aku nie...harus dah lamer nak add blog akak, tapi tanpa permisi karang harus lar aku dicerca lagi dinista kannn...oleh kerna atas permintaan mu nan suci, aku akan add blog ko dan sila baca selalu...har har har...tq

Anonymous said...

kak bed....
mak tau siapa kah gerangan besdey gurl iteww..........

Kos Serani said...

Kak Reez, bagi jer hadiah seorang pemuda dari Zimbabwe atau Mogadishu....atau dari daerah Tinor Laste...mesti kawan kak Reez tu X terkata-kata keh keh keh

HAFIZAL said...

mana2 pun boleh asl kan iklas

Anna said...

kalau ko x nak melesbo ngan birthday gurl tu kak, apakata ko jadi hamba dia untuk satu... apa2 je yang dia suruh ko kene buat.. hehehe

Let's SHOPPING Uollss!