ahli geng kongsi senduk

Kak Senduk Fan Club Klik sini

bit.ly/1c5OxpX

Wednesday, 23 July 2008

ni no ni no bantuan bantuan!

wah dapat duit banyak ni best ni..wah akak kayo ni....

dua tiga menjak ni akak dok pening memikirkan bagaimana nak cari duit lebih...duit gaji cukup2 makan je..akak ingin kan pendapatan sampingan ler..tapi yang halal yer....

banyak plan akak nak buat ujung taun ni..nak raya, teringin gak nak melancong..mmmm tapi akak dintis ni (dintis = xde duit)...lain lah kak bed..dia orang ado2 kan...sape2 tau cam ne nak dapat duit ribu riban plz lah bg tau akak..nak meniaga modal xde..ape ek...penin penin akak...masalah datang mencurah2..nasib baik lah akak ni bukan jenis yang cepat tension n cepat down..akak cool je tp hati ni menagis..gitew kan...dintis dintis dintis

kak leh i tumpang port sebelah u..kita mintak sedekah together2 lah kak yer

akak tau bloger yang lawat blog akak ni mesti ade caranya...hope u will help me...kot2 kita leh share ngan orang lain gak..nak juba MLM ni akak takut skit..sebab entah betul ke tidak..ade kak dengar betul..ade gak yang tipu..entah lah...cam ne ek? tulunnnnnnnnnnnnnnnn!

22 comments:

izal said...

ko jadik artis lah kak..cepat kaya..

ko pandai nyanyi kan?

belum lagi tau pondan jadik penyanyi..

harus masuk msia book of records..

ita.itu said...

kah.kah.kah...jahat izal tau..tp betul gak ckpnye tuh...kak senduk apa kata ko rompak bank..kih..kih.kih..kita rompak sama2 nak?

umie said...

Kak Senduk,i'm 1 of ur thousand silent reader di muka bumi nie...ceewahh!!!.. Mcm teruja nak bg cadangan gak..hehe

1. Kak senduk bole jual nasi lemak + kuih2 dari tingkat ke tingkat (kata duk rmh tingkat2..wakaka)

2. Pi borong kain ela byk2 (utk stok baju raya..) pastu jual blk secara paksa kat kenkwn..kwn mesti tlg kwn kan (what's fren r for..wakaka)

3. Takpun kak senduk bole try wat skrip drama (dialog xde tapis2 punye).. Mane tau meletops plak drama akak nnt kan..

Last skali...dah kayo jgn lupe haku plak okeh!...wakakaka

Alam Maya said...

go kak senduk go!! haha.. layan la aku baca blog kak senduk nih.. nanti dah kaya jgn lupa share pulak ye kak senduk..

hOtMaMa said...

gitew..apa kata ko wat part time job jadik pembantu rumah mak..nanti mak bagi la ko gaji..wakakaka..!!

marinahunny said...

akak keja waktu siang kan..cuba akak cari mana2 tmpat yg blh keja wktu mklm sajorks..mcm 7E ke..tp jgn keja yg tuuut tuuut k..

Umi Mia said...

apa susah...carik jer laki ada duit....usahakan sedaya upaya...good luck!!!!

IRA said...

ko jual kuih raya la reez...raya melayu, raya cina, raya india, raya iban semua nak pakai kuih raya. mesti kuih ko vogue punyer.

Miss Reezberry said...

cadangan korang mmg bernas dan hebat...dan x lupa juga dengan cadangan2 yang agak hanjing itew..akak akan usaha kan..pada hotmama ade satu benda akak nak katakan pada ko..suruh akak jadi pembantu rumah ko ek..cam ni kalau akak jadi pembantu rumah ko, ko x malu ker nanti pembantu rumah lebih cantek dr tuan rumah..tuan rumah rupa macam aci jual putu mayam.. larikkkkkkkkkkk

darling8tabby said...

babe..nak raya ni..bole meniaga kuih raya tak pun buat hamper...join dengan kawan2 la..

azila said...

kak senduk, i cadangkan, u buat part time jadik jurusolek pro mcm kak veeda tuh! auww

eh,ni 1st time i bg comment kat blog u nih..:D

ur blog was so AWESOME okeh! mengekek2 i ktawa everytime baca blog akak HOT nih.:D

IBU KUMBANG said...

Kak send..

aku ade baca n3 yang dolu2 ko mentioned blaja kat UITM fesyen designer.. apa kata ko menjahit baju sempena ari raya ni..

hOtMaMa said...

babiiiiiiii....!!
haa...kalau mcm tu ko jual putu mayam la...ok gak..lg nak bagi cadangan tu kat mak, apa kata ko start esok...kelless! jng lupa nanti jual kat tmn rumah mak ek...kat sana ramai aci.. mesti laku.......hahahahahaha!!

Anonymous said...

hotmama punyer muka pun dah macam aci...dah la kuat makan...dia yg borong sumer tapi dia x bayar...aku sian kat kak senduk sebab aku kenal dia tapi nak buat macamner...cadangan korang sumer macam ba alif...dia terdesak sgt...bg la yg bernas sikit...aku lak yang sakit hati baca komen korang walaupun aku xder kena mengena dengan ini punyer citer...

Anonymous said...

Lupa nak cakap...masa hotmama jadi aci kecik2 dulu dia bukan jual putu mayam tapi jual L.E.M.P.E.N.G...tu sebab gelaran dia camtu...lempeng terbakar...ooppss...hangus...

Miss Reezberry said...

akak tau siape yang silent reader ni..akak diakan ko cepat kaya yer..pastu leh tolong akak..opss ko dah tolong akak pun...

hey hotmama aka LEMPENG...sedap je ko suruh aku jual putu mayam yer..ko lah jual..satu barisan rumah ko tu semua umah aci2..ko je umah melayu..tu akak ngok pun dah jadi aci dah..awas...

Anonymous said...

kadang2 silent reader dah bukak mulut suma melopong...awas!!kuasa mutlak di tangan anda...bebas menge-post ok tapi akibatnyer bakal diterima...

hOtMaMa said...

mak pun tahu okeh..........itu la HAFIZ aka ANITA ORKID.. AWAS.. rahsia ko kat tangan mak...! ko jng giler...nanti mak naik hantu mak panggil BOMBA okehhhh!!

Anonymous said...

Apa ni...jangan jadi ba alif ok...pandai buat onar pandai tanggung...dah malukan aku pastu nak marah lak...ko memang mughalazah...

Anonymous said...

sentap ker??!

Anonymous said...

bukan sentap ke apa...masalahnya kwn2 sekolah aku ada yg baca link ni...ngok tul kwn2...tolong pun x guna...

ita.itu said...

kah.kah.kah..mcm setan ku gelak bc komen2 korang nih

Let's SHOPPING Uollss!