ahli geng kongsi senduk

Kak Senduk Fan Club Klik sini

bit.ly/1c5OxpX

Friday, 4 July 2008

Karektor sayur-sayuran dan buah-buahan mengikut personaliti

rang selalu mengaitkan zodiak dengan karektor seseorang kan..akak telah mendapat formula baru bagi mengetahui karektor seseorang megikut jenis buah or sayur sayuran





-Petola
Ramai x menggemari petola..tetapi adakah anda tahu ..walaupun petola ini pahit tetapi ia sangat berkhasiat..bahan kimia dalam petola mampu memulih pelbagai penyakit..begitulah akak diibaratkan..ramai yang pertama kali mengenali persenaliti petola..semua kata petola ni jahat , mulut jahat dan segalanya..tetapi sebenarnya ia mempunyai banyak keistimewaan...baik hati, kesederhanaan..mudah di dampingi dan sukar di lepaskan..gitew kan....

Selebriti berperwatakan Petola : Ali, , tushee, iffa raziah, Christina Aguilera



-Nangka
Ramai yang mengetahui yang nangka ini besar dan kulitnya agak berbiji2 kan..kulitnya kasar...tetapi isi didalannya sangat manis dan sangat sedap..boleh dibuat kuih or dimakan mentah sahaja...bau nangka mmg menyelerakan...bukan sahaja boleh dimakan mentah tetapi nangka muda boleh dibuat gulai..mmm sedap tu...orang yang mempunyai karektor nangka....walaupun dia mempunyai bentuk badan yang besar ..tetapi hati nurani dia amatlah cantek dan bersih..baik hati serta berbudi pekerti yang mulia...sering membantu orang yang susah ...

Selebriti berperwatakan nangka :Azwan ali, Kak Bed, Adibah Nor, Jennifer Hudson



-Brokoli
Setahu kita brokoli banyak di gunakan dalam masakan orang2 barat..kenapa brokoli di gunakan?...kerana ia mempunyai khasiat yang tinggi dan boleh mengelak dari jangkitan kanser..walaupun warnanya yang hijau dan rupanya seakan2 bunga kobis..tetapi khasiatnya 70% lebih berkhasiat dari sayur2 hijau yang lain...begitu juga dengan hafiz..sekali pandan saja sudah diketahui kebaikan serta keindahan hati budinya..sangat berpengaruh dan sangat bijak...setinggi mana khasiat brokoli begitu juga lah setinggi ilmunya....

Selebriti berperwatakan Brokoli : Hafiz, Anuar Zain, Ziana Zain



-Durian
wow buah ini sangat berduri...tetapi baunya bisa membuatkan semua tertawan...luar berduri tetapi dalamnya kuning keemasan dan sangat menyelerakan....selalu didapati pada sesuatu musim dan hanya boleh di kutip pabila gugur...bagai orang yang mempunyai karektor seperti ini...dia nampak seperti garang dan amat tajam sekali..tetapi hati dan perasaannya sungguh indah..mampu membuatkan orang lain tertawan dan ingin mendekatinya....

Selebriti berperwatakan durian :Haizat, Siti Nurhaliza, Misha omar


-Cili
Dengar saja sudah digeruni oleh sesetengah pihak..tapi ada yang tidak boleh hidup tanpa cili..setiap masakan dengannya pasti membangkitkan selera...rasanya yang pedas mampu membangkitkan rasa luar biasa...bagi yang mempunyai karektor cili...dia amatlah pedas dengan kata2nya..tetapi dia amatlah di perlukan dalam sesuatu keadaan...walaupun kata2 agak kasar tetapi setiap kata2 itew mempunyai isi dan hikmah....so berbaik2 lah dengan orang yang mempunyai karektor ini..mungkin anda dapat mengetahui isi hatinya ..luhur dan suci...

Selebriti berperwatakan cili :Reezberry (akak lah tu), Halle Berry, Jennifer lopez, Ning baizura




-Mangga
Mangga..emmm..ada yang masam dan ada yang manis..amatlah digemari oleh semua orang..walaupun ianya masam atau manis..itew tidak menjadi halangan..rasanya yang sedap dan lazat bisa membuatkan orang teridam-idam...bagi yang mempunyai karektor mangga..ia mempunyai kebaikan dan keburukan...sering di beri perhatian..sering diinginkan..tetapi hati budinya amatlah luhur dan tidak mempedulikan kata2 orang lain...disenangi pada semua keadaan..sangat pemurak dan kadang2 ia juga mampu membuat hati lain gundah kerana kemasaman mangga itew sendiri...

Selebriti berperwatakan mangga : Kak Cam, Whitney , Britney spears, siti sarah

korang pilih sendiri ek..mane satu..gitew...

21 comments:

sWeeT & siMPLe said...

agak agak alin yang mana ya kak? hehehehe

ita.itu said...

kak..geng2 ko sume artis yg cun2 kan..haha..ko mmg pndi

IBU KUMBANG said...

Alamak, buah-buahan kategori saya takde dalam senaraila... Saya buah DADU... hiks hiks.. lariks..

Kos Serani said...

"AMARAN...JGN SEBUT BROKOLI DAN YG SEWAKTU ,SEPUPU SEPAPAT DGNNYA... NANTI SI H#@^* TERASA HATI HEH HEH HEH

Kos Serani said...

ADOI...petola bukan 'gambas' dlm bahasa Sabah ker??? Nape pic kak Reezberry Helleberry Strawberry tu pic mcm PERIA jer??? pening aku.

ayam said...

huh,salah la...yg 1st tuh gambar peria...petola lain laa

Anonymous said...

aha peria bukan petola..

Nur Adreanna Natasya said...

nasib baik dia tak listkan sekali nama aku. wakakakakak.aku dlm kategori mana eh?

izal said...

aku mangga....cop...kdg manis kadang masam...auwwww

arenaKu uKanera said...

perlu ke azwan ali dilabelkan sebagai punyai budi pekerti mulia?
hehehe

cupcakemagic said...

kantoi, kau sebenarnya tak pandai masak. Peria dikatakan petola.

NieZearm said...

buah naga cemane? hehe...

Anonymous said...

Ermm...Nasib baik aku tak ada dalam senarai...ahks

Umi Mia said...

boleh tak kita nak tut pokok...campuran buah nangka dan brokoli dan mangga yang manis dan cili yang pedas dan buah peach...wahhh meghiah....mesti org yg makan..samada stim ataupun koma kat spital...kuikuikui....

Anonymous said...

Akak ni memang patut kena cerca...Petola dgn Peria pun X tau beza...kik kik kik

Anonymous said...

kak bed... awas ko samakan mak ngan nangka... setaraf ke mak ngan azwan ali... sory eh........ sile perbetulkan blog anda sebelum stunaami melanda........ darah mak dah naik ni..............

Anonymous said...

sedih la petola dng peria pun tak kenal ke u ols..??!

Anonymous said...

KAK BED NI TAK PAHAM KER??? BETUL LA KATEGORI NANGKA TU KAK BED DLM LIST...KAN SEMUA BADAN MCM NANGKA KENA BUNGKUS...SEMUA BODY BERGETAH MCM NANGKA KENA BUNGKUS...AZWAN,ADIBAH,KAK BED DAN JENIFFER HUDSON KAN SEMUA SAIZ XXL

Anonymous said...

kak bed....
ho ko kata kak bed mcm nangka kene bungkus ekk.... mak taw ni kata2 sapa.... awass mak jumpa ko nanti mak tak kan cakap banyak... mak taw la nak buat aper kat ko.... baik lepass ko baca koment kak bed ni ko balik umah org tua ko mintak ampun sebab lepas tu ko akan lenyap kat muka bumi ni...... pilih lahhh....

Izzu Izzuri said...

Mak aiii..perang ker nii??
Buah apa2 pun sedapla wehh!!

Anonymous said...

ADIH...KAK BED NI...GUWAW GUWAW PUN XLEH KER??? LAGI PUN...KAK REEZ YG KATEGORIKAN DLM RUANGAN BUAH NANGKA. KALAU AKU, SAH2 LETAK KAK BED KAT KATEGORI BUAH MEMPELAM YG MANIS TU, BUSUK2 PUN BUAH MANGGIS HE HE HE. ALA...AKU NAK CAKAP YG SEBENARNYA BODY KAK BED TU SOLID...SAH SAH MCM SOLID GOLD...BERGETAH LA KATAKAN, WAH

Let's SHOPPING Uollss!