ahli geng kongsi senduk

Kak Senduk Fan Club Klik sini

bit.ly/1c5OxpX

Monday, 11 August 2008

Batu belah batu bertangkup, telan lah aku makan lah aku..

sedih tul akak... semalam akak balik umah mak akak..yer lah ari ahad kan..lepak punya lepak..mak akak cakap dia malas nak masak sebab ahad dia nak rehat..so akak lapar bagai nak gila ni...so maka akak ajak lah akak pi umak sister akak dekat2 ngan umah mak akak tu...then sampai je umah dia..dia ngan sibuk kemas2 taman...

ape lagi kebulur lah katakan..."kak ko masak x?"....akak bertanya...pi lah ngok kat dapur tu aku masak nasi lemak pg tadi tinggal sikit je..nanti aku masak..ko nak makan ape?"....tetiba teringin nak makan cekodok udang basah..wah sedap tu...then my sister pun suruh lah akak pi pasar beli barang...ape lagi uolss one 2 go lah..walau pun panas tp akak gagahi juga demi cekodok udang itew...


wahai cekodok udang..kempunan aku nak makan ko..sedih tul...

sampai je umah my sister pun ape lagi masak lah uollsss...then akak pun pose je depan tv sebab dia kata x yah tolong biar dia buat...ade sesekali tu akak jengok lah jugak kat dapur dah siap ke belum...then tengah tunggu tu my second sister datang ngan anak2 dia...riuh rendah lah rumah tu...so akak pose je lah depan tv..tunggu punya tunggu...akak rase apesal lame sangat nak siap ni..bila akak tanya diaorang kata tunggu nanti leh makan ramai2..so tunggu lah..ade lah satu jam lebih...

wah x leh tunggu ni..x sabar nak makan cekodok udang ni...sampai je kat dapur akak ngok semua kat meja makan sambil borak2...akak ngok atas meja ada 5 ketul cempedak goreng dan 3 ketul goreng pisang...bila akak tanya mane cekodok udang yang akak tunggu2 tu...jawapanya..."mane ade dah abis le"...sentap x?...akak mmg jarang tersentap..tp dua tiga menjak ni akak sering terkecik hati..x tau kenape...

tunggu punya lah lama...then bila akak tanya katanya belum siap..bila dah siap diorang perhabis sampai licin...mmg sentap tahap dewa betul....ape lagi..akak capai beg, capai cermin mata, kunci..akak trus blah tanpa banyak cakap...semua tanya akak nak pi mane...akak x cakap sepatah pun..akak trus kuar n balik umah....mmg kempunan..sampai hati diaorang...

telifon berdering2 lebih 20 kali..akak x jawab pun...biarlah...nanti kalau ade mase biar akak je menjaring udang....pastu akak makan puas2...x hingin nak bg korang... my sister kol akak x jawab pun..then dia sms cakap sorry lah ape lah....the akak akak balas..."sorry aku sibuk tangkap udang nak buat cekodok"....then dia kol , 3rd sister, mak , abah pun kol mampus akak x nak jawab...mmg terase...kalau ade batu belah batu bertangkup..mesti akak dah kena telan dah...sedih..waaaaaaaaaaaaaa

sampai umah akak terus tido..bila akak cam datang pun akak manaj2 je layan dia..then sambung tido sebab sentap tahap maksima ngan family akak....

23 comments:

IBU KUMBANG said...

Uwaaaaaaaaaaa... ko jangan la sentap2... ko datang bulan ke atau monopause ni... lariks

Miss Reezberry said...

ibu kumbang- x tau lah senah oi...datang bulan aku rase..monopouse lambat lagi ok

izal said...

sabar lah kak senduk...

kalau aku pun sentap jugak..mcm takde otak pulak kakak2 ko tuh..sah2 ko yg pegi beli brg, diorg boleh perabihkan tak bg tau...

** ehh halle berry mkn cekodok udang ke? confused aku 4 saat...

puan.cokolat said...

alahhh... siannyer kak senduk kita kempunan rupanyer...
takpe... nan ado rezeki...
nanti kalo dapat makan... jgn ko hajak langsong dowang...!!!
ngeh.. ngeh..!!!

psttt... sampai kol baper ko menjala udang hari tuh???? :))))

"i really love the way u express what u feel... terhebor sgt! release tension jap aiii!!! teruskan ya!"

Anonymous said...

Ala...Kak senduk, kalau aku...aku Cerca udang tu...kerana udang tu yg sikit, cubalah udang tu banyak,,,,mesti tiga besen cekodok udang mereka buat...sapa yg bole abiskan...? so...oleh yang demikian, marilah kita cerca udang itu beramai-ramai biar udang itu sentap pulak tahap gaban...erm...padan muka udang-udang itu

suw said...

ala..sedih lak bace entry yg nih..mmg sakit hati sbb sy pon pnah kena..tp akak utg la dorang call nk pujuk.femly sy haram nk pujuk, dorang wat bodo jek

umie said...

ish3x...kesian akak kite nie..mehla dtg umah saye kat jhr nie...nnt haku watkan cucur udang spesel cicah sambal kacang...wallaweyy...terliur plak haku...kehkehkeh

K.Jah said...

kire ok la tu kak sen. kalu ko makan jugak takut tekeluar je susuk ko nanti...tapi kesian ko kan??

qifa said...

untung ader org nk pujuk reez.......
tpi klu kte pon terase camtue....

hOtMaMa said...

gitewww..sentap katanyer... patut la mak call mlm tadi ko tak hingin datang rumah mak.. tupa2nyer tengah menyentap...!

marinahunny said...

siannye kat kak senduk...jgn risau ye..opis saya ada nyak kolam udang, nanti saya pos udang kat akak ye..

tigrismalaya said...

eh eh kalo aku ponn mau tak tersentap kannn...berejam2 nunggu tapi ropa2 dah abis dicekik oleh org lain...harus kesentapan itiew sampai raya pas2 baru bermaafan2...

Umi Mia said...

awat ko tak habaq kat chek....kalau tak chek bawak udang panjat dari meja pengantin adik chek...sian hang noe....

NieZearm said...

kesian.. bole lelap ke tdo tu. dpt mimpi udang x?

Miss Reezberry said...

akak masih sentap lagi kay...selagi x dapat makan cekodok udang tu...pg tadi maka akak kol..
"cepat balik umah mak pagi ni..sarapan..mak buat cekodok udang galah untuk ko"...wah mak akak buat cekodok udang....rupanya semua tau yang akak ngah sentap..thanks emak..sayang mak..ape lagi makan sampai licin tanpa ikan orang lain..biar diorang sentap plak..balas dendam...

love-n-hate said...

alorr... cian dia...

kite pun teringin makan cekodok udang basah semalam... habis kat kedai tu... nampak org last yang ambik... rasa nak mintak je... boleh tak??

hari ni... waktu lunch tadi dah terus pegi order... siap mintak belah 2... rm5!!! :)

kat santai-ttdi damansara ada... start 3.30ptg :) winkwink

darling8tabby said...

tu dia aihh cokodok udang galah lagi..mum's the best kan..hehe

peej said...

akak..pija yg baca pun sentap ok..
esp bab makan...n tgh lapar..mmg bole jadi sedih giler la..
dah la akak gigih pergi beli tgh2 panas terik tuh..
huish..mmg sentap..mmg akak berhak utk sentap ok..
uwaaaaaaaaaa...pija lak emosi baca ok..

sweethOneY said...

waaa..sentap btol..
klo sy pon dh lama sentap kak..
ekceli kat umah tu, mmg sy ske sentap psl mkanan habis..ahahah..
smpi merajuk2 jadi nya..
jadi saya amat la memahami..
mmg srious sentappppp ):

afiq said...

wahh mmg sentap kot bab makanan nih....
sensitip sket....tpi nsb bek famili akak nk pjuk....

Ms_MER said...

klu aku pon sentap wehh...kompem aku nangeh2 sensorang dh ni

Anonymous said...

akak hensemmm.. u have such a nice family lahhhh heihiehiheihihihihi

-anon tgh boring-

Anonymous said...

akak nak resepi boleh?

Let's SHOPPING Uollss!