ahli geng kongsi senduk

Kak Senduk Fan Club Klik sini

bit.ly/1c5OxpX

Saturday, 22 November 2008

azam yang tidak kesampaian uolss!

AZAM?...dia mmg seorang yang periang..seorang yang x makan usia...walaupun umur dah senja2...sejak dia jadi tukang urut ni dia mmg kencang..yer lah kehulur kehilir pi ngurut orang..memang susah nak jumpe dia...akak ngok makin banyak customer urut dia dapat..makin bayak duit lah nampaknya dia...

eh..bukan azam yang ni ke uolsss?...bukan norazam ker yang uolss maksud kan?...oooooo azam tahun baru ker uolsss...akak silap uolsss..yer lah bila sebut pasal azam trus akak teringat dia lak...sorry uolssss...lantas akak sujud thailand mengadap kiblat sambil memohon ampun kepada tuhan...

azam akak yang tak 2008 x kesampaian?...ni malas akak nak citer ni..bila citer je rase nak meleleh air mata, air puki and segala air yang akak ade lah..sedih uolsssss..tragis uolsss...yer lah semua azam akak ala2 x kesampaian gitew kan...so setiap tahun kan uolss akak pasang azam ni uolss tp nan do menjadi..adakah akak perlu mandi bunga kali ke 500..bukan bunga je uolss..mandi bunga tayar pun akak dah buat uolsss..rebus bunga tayar kereta ngan tayar lori..letak daun pandan skit..tengah suam2 kuku tu mandi kan..yer lah bomoh tu yang cakap..akak buat lah..kak bed yang bawak pi tempat tu...orang tu kata mandi bunga tayar ni nanti hajat yang kita nak datang berlori2 uolss.....bestnya...tp nan ado..sedihhhhh...di goda ngan abang bawak lori ade lah uolsss....yang penting bomoh tu pun bawak lori pasir kat setapak..bagaimane itew...hahaha

mandi bunga di sini yang dimaksudkan adalah bunga 7 jenis ok..tidak termasuk bunga lawang dan bunga tayar

kalau nak di senaraikan azam akak mmg banyak..tak main lah uolss azam ade satu je..mesti kena ada banyak..kalau satu x tercapai ade yang lain kan..gitew..cam hebat je ko kan..nak azam banyak2...so akak akan ceritakan kisah sedih akak ....antara azam2 akak adalah :-

1) Menguruskan badan supaya leh pakai baju sexy
2) putihkan kulit yang agak kuali ini dan cantekkan muka
3) menguburkan handphone zaman nabi akak
4) mendapat boyfriend yang meletup, kaya, memukau, tabur duit dan ikut perintah
5) no more utang piutang
6) shopping tanpa sempadan
7) bercuti


akak target nak pinggang 25 inci tp yang jadinya 25 inci kali 2

1)Menguruskan badan supaya leh pakai baju sexy
yer lah uolsss sejak awal tahun lagi akak dah mula menjadi gajah..i turn to be kak bed n hotmama..takut uolssss mimpi ngeri..perlu ker akak nanti orang tersalah cakap akak ni kak bed or hotmama..so sebab tu akak ingin kurus...dulu mase akak ngan muda remaja..ngah hot ngah menjadi rebutan gitew berat akak cuma 55 je uolss...sekarang ni dah 65 uolsss..gajah uolsss...jangan mak jadi gajah macam kak bed and hotmama dah ler..larikkkkk....puas akak diet..puas akak berjoging x kurus2 gak...yer lah lepas jogging makan nasi lemak n bantai roti canai 3 keping...harus lah gajah bertambah uolss...pastu kawan2 akak yang baik hati ni selalu lak belanja makan yang sedap2..perlu ker akak tolakkan..so peroses diet dan megeuruskan badan itew x menjadi..xpe lah uolss..akak ngok kak bed yang gajah itew pun laku....so pikirkan ler kan...


2) putihkan kulit yang agak kuali ini dan cantekkan muka
yer lah akak kan hitam..so nak lah putihkan kulit..bg nampak comel skit..yer lah semua jantan nak yang putih2 melepak je kan..yang rentung bagai nak gila macam akak ni harus lah x laku...ujung2 akak dah rendam dalam susu lah ..pakai fair n lovely..tetap x putih2..kadang2 tu akak sendiri adakah akak ini india uolss...last2 ade aku kesahkan..hitam pun hitam lah uolss...kalau semua orang putih yang hitam sape lak nak kan...pastu akak ade gak niat nak operate idung kasi kecik skit..yer lah hidung akak kan kembang sedepa lebarnya..siti sarah gitu..so nak lah idung cantekkan..tp pikir2 balik kang dalang kubur kena belit dek ular..trus x jadi uolsss..x kisah lah ape bentuk muka akak ni ...senduk ke ape ker...yang penting akak gembira kan uolssss....

3) menguburkan handphone zaman nabi akak
niat tu mmg lah teringin nak pakai hp yang canggih2..impian akak sejak dulu lagi..jelous tengok orang lain pakai hp canggih...yer lah bila kuar ngan kawan2 kan..semua duk pakat kuar hp..bluetoth gambar lah lagu lah..akak cuma mampu duk diam dan silentkan bunyi hp akak..yerlah hp akak kan zaman nabi uolss...colour pun xde uolss..ape thah lagi camera n bluetoth segala...tp ape kan daya akak lom mampu lagi..duit pun manja je..so akak terpakse lupakan niat tu...yer lah kak bed selalu membanggakan hp dia yang amat canggih bagai nak gila itew..sentap ok.. bila orang suruh amik gambar pakai hp akak akak buat2 lah konon2 hp akak tertinggal lah bagai..walhal hp akak siap soletape bagai ni...ape pun akak dulu kan perkara yang penting dulu..hp ni bila2 akak leh beli..ade rezeki ade ..kalau x de pakai je lah yang ade...(sambil nangis siap kuar hingus...uhuk uhuk)


kalau kaya akak tak kisah sape dia..walaupun dia mengesot...

4) mendapat boyfriend yang meletup, kaya, memukau, tabur duit dan ikut perintah
azam yang ni ape thah lagi..bila akak dah dintis nak beli baju lawa2 pun xde lah..ape thah lagi nak ber mms gambar kan..so harapan untuk mendapat jantan kaya dan kacak harus tinggal kenangan..sedih kan...sape lah nak akak yang warok ni kan..dah lah hitam...pondan...miskin..waaaaaaaaaaaa....sedih tul....x macam kak bed, cantek, kaya dan memukau...senang nak dapat jantan....yer lah nok ko kan perempuan gajah yang ado ado..ko kan ade ladang tebu 1000 hektar nok...


5) no more utang piutang
uolsss rase leh ke akak lansai kan utang uolss..kalau dintis uolss rase nyer dapat tak...sampaikan kete akak dah dua kali nak kena tarik..nasib baik ade superman tolong selamatkan...tidur malam mmg x lena..sebab tu akak happykan diri akak..nampak je akak gembira uolss..hati di dalam bagai nak gila menggelabah ni uolsss....xkan akak nak pakai kereta sorong lak kan..habis tu kalau kereta sorong sape nak sorong akak lak...akak cadang nak ajak kak bed jadi perompak lah..pakai baju pengantin kak bed sambil rompak bank... pastu beli bmw..fuyooooo



6) shopping tanpa sempadan

shopping?..bestnya uoll...tp ape kan daya akak di ketagorykan sebagai golongan asnaf fakir miskin uolss...kalau nak pikir2 kan last akak shopping adalah waktu nak raya ari tu..tu pun beli baju melayu je...sedih kan...lain lah macam kak ita, kak bed n coklat..diorang ni orang ado2..cam tu gak hotmama yang membeli beg letak botol susu anak dia yang berharga 700 ringgit uolss...mahal kan uolsss...tp ujung2 dintis kan...opsss...sedih aku mengenangkan nasib diri..waaaa nangis ni....tp asal akak x susahkan orang lain dah le..kadang2 tu ulang2 akak pakai baju tu..sampai naik segan lah..itulah baju jalan itulah juga baju duk kat umah...ade sape2 nak kenal kan akak ngan jantan tua kaya sila kontek akak yer..yang 2-3 hari lagi nak mati pun takpe..senang sikit aku dapat duit uolsss...hahahah


7) bercuti

yer bercuti..bercuti hari ahad ade lah..nak pergi bercuti melancong nan do..dintis uolsss...ape pun akak dah mula menabung sehari 20 sen..so by 2040 akak leh p melancong..time tu umo aku dah 50 lebih tu..hahaha..maknanya melancong ke mekah le gamaknya...hajjah sharifah senduk bt hj syed sudip...cam kelakar je bunyinya...lantak lah...


ape pun uolss akak syukur kepada tuhan sebab kurniakan akak kesihatan..ibu bapa dan keluarga yang memahami...bos yang baik..dan kawan2 yang memahami dan cantek...tp ade gak yang x cantek....walaupun azam dia atas x tercapai..hasrat akak mendapat kerja baru telah tercapai uolsss..semoga kehidupan akak akan lebih baik dan sejahtera hendaknya..ape yang akak rancang tuhan saje yang memakbulkannya..ape pun akak sedar kejahilan akak dalam agama adalah salah satu sebab segala impian akak x kesampaian ....ape pun akak hamba allah seperti yang lain..mungkin rezeki akak bukan sekarang..tp mungkin akan datang uolsss...doakan tahun hadapan akan lebih baik dr tahun ini..insyaallah...

akak sekadar berkongsi cerita...pada siapa yang kurang senang dengan tulisan2 akak dalam blog ni harap endahkan je..akak x bermaksud membangga diri tp sekadar coretan hidup yang akak lalui uolsss...bimbing lah akak yer..ape pun i love uolsssss...muah muah..

11 comments:

K.Jah said...

mak insap nyah baca n3 ko kali nih. mak pun byk azam yg tak tercapai taun nih...takpe la, leh kerifowed taun depan kan? pelan2 kayuh la. we ken do it noksss!!!!

Monkey D Luffy said...

USAHA TANGGA KEJAYAAN. hahahaha. Kalau kau dah sexy aku kenalkan sama bos aku

cokolat said...

nyahh.. mak doakan ko sakses nyah dengan keje baru ko... sila bekerja keras ok!!! semuga ada azam2 ko tu yang tercapai nanti... amin!!!
akupun sama ok... memanjang dintissss!!!!! mana ada manyak duitpon!

tigrismalaya said...

takpe...aku doakan azam tahun br ko akan lebih kesampaian..azam thn nie sila bawa gi thn dpn...

nanti aku kenalkan ko ngan sorg mamat kacak lagi berkarisma lagi kayo...org tue ade dkt2 ko jer...larik pecut laju2....

arep said...

bagus betol entry ni..

i x ada pun azam berazam ni.. apa yg i harapkan setiap hari adalah lebih baik dari semalam.. tu jer.. simple..


gud luck kakaks sendok..

farah amoi said...

wahhh..byk nye azam...
xpe... xtercapai pon
tahun depan ade lagi...

chronicles of angelzz said...

uollss melertsss okeyh...
xpa kak i doakan akak ntok capai impian bagaiin itiew i.ALLAH

hanis said...

standart ler...
azam je lebey buatnye tidak..
kekekeke~
larikkkkk... karang kene bantai

ita.itu said...

sempat gak ko ngata kawan ko yg x cantik ek..hehe

q said...

the most honor blog entry i ever read...
teroskan usehe kak senduk!!!!

eddyedwin said...

Insaf aku baca N3 ko ni kak, wlupun aku ni xde azam hidup sbnrnya...tggu takdir je katanya...adooooiiiii...apa2 pun, semoga berjaya dalam apa jua yang dilakukan...

Let's SHOPPING Uollss!