ahli geng kongsi senduk

Kak Senduk Fan Club Klik sini

bit.ly/1c5OxpX

Monday, 12 January 2009

Jangan sesekali cerca mawi!..ingat tu

boleh dikatakan begini lah " kalau ko nak name ko di gugurkan dari harta pusaka keluarga jangan sesekali kutuk or cerca mawi"...takut akak mengingatkan kata2 tu uolss

begini kisahnya...ibunda akak adalah peminat no 1 mawi ok..ape saje bab mawi ni dia sanggup...kalau akak mawi ni akak minat warm2 nails je uolls...semalam kan kisah mawi kawin kat palace of golden horses tu kan..temanya ala2 arab gitew...so mak akak sibuknya dia macam dia yang buat majlis tu..berkali2 dia bunyi yang malam td ade reception mawi n ikin..habis dia call anak2 suruh duk depan tv tengok mawi n ikin tu..sorry mama i nak pi kareoke ok...i sibuk i perlu latihan vokal ok...i nak buat latihan untuk konsert i di madison square garden bulan depan...


awas korang...kalau sampai akak di pinggirkan kerana korang berdua...akak akan gigit korang sampai putus telinga

jangan sesekali anak2 or sape2 kutuk2 mawi depan mak akak...marah betul dia..seolah2 macam mak akak tu kenal lak mawi tu..macam mawi tu duk sebelah umah mak akak lak..tanya je pasal mawi semua dia leh jawab..kagum akak..peminat no 1 lah katakan..naik rimas akak..dulu dia minat siti nurhaliza..sekarang siti dah jatuh no 2 dah....

mak akak puji si ikin tu berbakol2..baik lah, cantek lah, sesuai lah, muka suci lah...motip muka suci..entah akak pun x paham...cam mane mak akak leh tau kensep muka suci pun akak x tau...ape je tentang mawi semua betul..gossip liar tentang mawi dia bangkang keras2...katanya mawi tu seorang yang baik budi pekerti, x hu ha huha macam akak, and pandai mengaji....wahai ibunda ku yang tercinta si mas idayu tu pun pandai dan sedap mengaji quran mak x puji pun....itu lah dikatakan fanatic...

ape pun itewlah resam dunia ....ape pun asal mak tak lalai dah le yer mak...gitew nasihat akak kepada mak akak...bedebar akak...dan haruskan akak ber imejkan mawi bagi menambat ati mak akak ?....perlu ker?

12 comments:

Nasha Ajis said...

haruslah rambut kak senduk menjadi gondol katenye..

AlexAlabasta said...

Agaknye tahun depan kot barulah diorang nih abes kawen ye?

Umi Mia said...

kikikiki...kira akak ni adik beradik mawi lain mak lain bapak lah yer.....tahniah noks....

cokolat said...

sanggup ko nak korbankan kesucian ko ke nyah semata2 nak jadi macam mawi?

marinahunny said...

abislah ko kak senduk..nanti dia tertukar anak dia..dia ingt mawi tu anak dia plak..

chronicles of angelzz said...

hurm brape lama eyk diorunk nie bley tahan ntokk bersama?
hu2 tetiba soalan cenggitew jangan mare...

Cakap Kosong said...

kalau dibagi pilihan antara ko ngan mawi......kompom mak ko pilih mawi kan nok!

esah said...

mawi warok! mawi warok! mawi warok!

*matila akak kena bunuh ngan mak kak sendok..

Cyberwira said...

Baguslah cara Mak ko tu..buat apa kita nak dengki2 dengan Mawi..Seharusnya kita kenalah berbangga dan tumpang gembira sebab dia kaya dan beharta. Dah rezeki dia yg Allah nak bagi. Aku bukan apa. Saja je nak bagi tau kebanyakkan org2 melayu kita yang kat luar sana tu. Kalau org kaya..dibenci dan dikeji.. sama jugak kalau miskin pun tetap di hina dan di caci...nak kena jadi hanjing kurap agaknya barulah akn disanjung dan dipuji.. kalau tak mcm manalah perkataan HANJENGGG terkeluar daripada mulut-mulut puaka tersebut. Anyway...selamat pengantin Baru Mawi dan Ekin.. kepada blogger2 yang bakal masuk neraka jahanam tu semua..berbanyak2 lah berdoa dan mengucap ok. Aku bukannya apa sekadar nak beri pendapat je..kalau rasa nak dengar korang bukak le telinga2 mata besar2....kalau rasa nak mencaci dan mencerca semula..lebih baik duduk je surau 7 hari 7 malam ..dapat gak faedah. Chau Chin Chau...

Pencinta Syurga Firdausi

Miss Reezberry said...

Pencinta Syurga Firdausi?..berdebar mak bila dengar uztaz fifiana layola berbicara..menggigil kepala lutut akak...tahniah..

ape kata i cadang kan kita buat masjid depan opis tu..supaya senang kita berjemaah bersama2..lantas ustaz fifana yang kena jadi imam..

Cyberwira said...

Ustaz Cyberwira ye..

rizz said...

hahah..minat lite2 je kat mawi:P

Let's SHOPPING Uollss!