ahli geng kongsi senduk

Kak Senduk Fan Club Klik sini

bit.ly/1c5OxpX

Wednesday, 11 February 2009

cara pelik nak kurus oleh peserta kancil idol

wah sejak mula berlansung kancil idol ni..macam2 cara peserta nak kurus..macam2 cara pelik akak dengar dr peserta ni...berdebar akak bila semua bersungguh2 nak menang ni uolss...yer lah masing2kan dah gajah so nak kuruskan badan lah katanya uolss...



semalam waktu duduk2 lepak semua kuar cerita strategi masing nak turun berat badan dengan cepat..tetiba si pojie kuar cara2 dia nak kurus...katanya dia minum air inai uolsss...inai!!! tau tak inai..inai yang pakai kat jari tu..tapi si pijie bancuh dengan air and minum katanya...buat perut kecut katanya...ape kata pijie ko inaikan satu badan..bukan perut ko je kecut seluruh badan ko pun leh kecut..lets lah cuba uolss....kalau malas nak tumbuk ape kata ko beli je tiup inai segera tu and bancuh ngan air...atau pun ko nyonyot je pek inai tu macam ko makan chokie chokie...akak nescaya ko paling kurus pojie..tahniah....

akak tau inai untuk pengantin and pengubat kuku cengkam je uolsss

si apis n hotmama ni..gigih evoid nasi ni...x makan nasi katanya..yer lah nasi kan penyumbang karbihidrat dan penyebab lemak no 1 kan...so tu gigih x nak makan nasik tu..terperanjat akak hotmama makan roti bakar sekeping je uolsss...tapi rupa2nya hotmama dah bedal nasi sepinggan penuh sebelum tu...bebas lah nok...kalau ko rase ko leh kurus ngan cara ni..lakukan ler...akak ade tips untuk ko hotmama..ape kata ko hiris sikit2 lebihan lemak ko ko tu...sehari sikit..so sebulan mesti banyak dah lemak yang ko buang....

hey akak pun gigih ok...akak ade cara akak sendiri...akak cuba avoid nasik..tp macam susah je..feveret tu..tp akak cuba x makan nasi.. 2 ari dah akak x makan nasi..makan lauk2 je..sup2 gitue...tp akak makan dalam kuantiti sikit tp kerap..pastu jangan gila2 uolss..akak berbasikal dalam bilik akak (basikal execise le) setengah jam pagi dan petang..then sit up tonggang tebalik 1/2 jam gak..gila ko..rase nak terburai perut akak bila sit up tu....kena rogol pun x rase seksa cam tu uolsss...rase nak putus urat2 dubur n perut akak..lame dah x buat kan..yer lah perut akak ni macam perut orang busong dah..tu kena kempeskan tu..yer lah nanti nak gak pakai baju nampak perut kan..gitewww......

lets le makan macam ni gerenti kurus uolsss

selain tu akak juga tidur dengan corset and bengkong uolsss..ikat ketat pastu tido..wah rase macam nak gila dah ni uolsss.....sabar2 senduk..nak cantek kan..so kenalah extream sikit...korang rase leh ke akak kurus ni uolsss....kalau x kurus gak tak tau lah uolsss

sape ade tips2 nak kurus cepat bg lah tau akak uolss..kalau berjaya ngan tip korang tu..akak akan belanja korang..cepat bg tips uolsss....

41 comments:

jiejah d'blogger said...

keh keh keh gelak guling² baca n3 ni ..
akak senduk , sy dulu diet mkn kerap camtu gak tp make sure minum air masak every 1/2jam segelas.
nak pastikan perut kita always penuh
serta tidak melahap bila nmpk mknan.. lagi pulak dia mencuci toksid kita dgn cepat ..
selamat mencuba hehehe chaiyok!!

Anonymous said...

kak senduk..i suka baca blog ni. very the kelakar u know..i gelak sorang2 kat ofis (tapi gelak coverla.. bilik bos kat depan nun).. and setelah genap 2 hari 2 malam, saya dah habis baca archive kak senduk. kellles sgt blog hakak ni ok.. mcm2 hal ada..

saya sokong kak senduk.. semoga vogue sentiasa !!

rizz said...

ahhaha lucunya..ala kak senduk nyte diet n basikal segala tu dh ok.lme2 truyn la berat bdn tu heh dun wori..rizz lak nk bdn berisi..skang kuwoss:p

jee_ainn08 said...

ermmm noq..
mmg betul uolsss kalau nak kurus minum air inai...Mmg elok uolss tp lepas tu kau akan bergegas ke toilet n baik gak utk buang angin...
tp rasa nya mak datok..kelat bangat...better masa suam2 kuku minum...

mak ade gak buat..
tp now nak cari pokok inai massyallah mana nak dpt noq..
kau cube 2 minggu nok nampak hasil pewut ko.kempis...

Kalau ko pakai inai keling tu...harus lepas tu kau jadi mabok todi ler plak...mak x jamin..
wakakakaka

KV said...

wah, minum ayaq inai? Jadi ker kak senduk?

suw said...

minum air byk2..stp 25kg minum 1 liter..pehtu darab ler baper kg berat...harus hari2 kembung ngan air..lepastu konpom kurus sbb tak lalu dah nk makan n gebussssssssssssssssss

hasifdanish said...

Reez air inai tuh bleh "mendarakan" balik lu selain tuk pecah lemak... so setiap malam adalah malam pertama......

F A R Y N said...

mmg minum air inai ni bley pecah2 kan lemak yg degil itu..nak lagi cepat campurkan skali ngan daun pokok delima...mmg bley kurus...huhu

**LoSt cHaRMeD AnGeL** said...

No more SUGARS..masak ke, minum ke..no more bergula...

mrs.shaf.e said...

kak senduk...aku suka baca blog kak senduk...giler klakar..

chayok2 kak senduk....!!

dapat gak tips dr kak senduk..camana nk kurus ne..heheh

hezesuze said...

bleh gak suze try minum air inai tu...tp berape gelas nak minum???

pg2 buat gak seat up tp tak kurus2 ni...CAMNO ni...

ati sonang kot...kikikikiki!!!

ape2pong blog kak senduk alwayz happening bile bace...

azila said...

akak senduk,makan oat!! confirm tau!! cepat dan bagus + mengenyangkan! i dah try, seminggu lebih kurang sekilo kak senduk oi!! ;)

chronicles of angelzz said...

noxx pakai krim mujarab halia ntah apa2... kAsi lulur 1 badan...

menjadi katanya...

nono said...

kak,

try mkn so3 & so5....insyallah jd...sebulan leh trn 6 kg...pengalaman NONO sendri...interested??contac me erk...no side effect..very sure..:)

pepito mikoraso said...

wah...
sy ad 1 tips untuk kempiskan perut yg buncit..
akk ambil kapur(yg nenk2 mkn ngan sireh 2 la,jgn guna kapur kasut sekolah plak), pastu campur ngan limau purut..
lumur kat perut tiap2 mlm sbelum tido..
insyaallah berkesan...
hiks...
harap kak senduk menang yea..

Anonymous said...

kak, suka bca blogmu ini.

Tips yg sy pnah try. Minum air suam 3 liter shari. Ambil tembikai atau betik 3-5 potong sebelum mkn nasi dan kurangkan gula n minyak.

Nasi bole mkn, cuma mkn kurang. Contoh: sesenduk nasi, lebihkan sayur and klu bole ikan dua ekor sbb ikan protin kan?

Jgn mkn slps kul 7-8 mlm. Kurangkan kopi atau teh. Jika boleh, jgn ambil lgsung dlm tempoh ni. Insya Allah, akk bole tgk kesannya dlm seminggu.

Anonymous said...

cuba lah minum air lemon ngan madu atau apple cider ngan madu

Hafez Zahruddin said...

Liposuction je kak. Senang. Boleh makan macam macam, piza, beger, hahaha. Jgn marah noks! Larikks

Anonymous said...

Akak SenduQ

Cuba telan 4 ketul pisang (Awas! jgn kona2 pisang lain lak ye! hehe) setiap pagi ngan air suam segelas.., lps tu balun lah apa2 shj food. Dinner b4 6.00PM.

Or, cuba cari banaba tea...daun teh dari filipina. bagus utk detoxyfying

mummYaeesh said...

weols pun pernah tak makan nasi sampai 2minggu..turun 4kg..tak kesah la makan benda lain..bihun ke kuey teow ke roti ke ape2 jek asal jgn nasi...
yg pasal kapur dan limau purut tu pun mmg betul sbb org2 lps pantang memang guna benda tu utk kempiskan perut tapi b4 lulur kapur dan limau purut tu jgn lupa sapu perut dgn minyak ape2 dlu ye sbb klu tdk kapur bleh menghitamkan perut anda...slmat berjaya!

||| PöJìé PööH ||| said...

Kak Senduk, xbleh blah la klo xmakan nasi xtahan..
Tp kan PojiePooh pnh pakai bengkong tau dapat 12jam sehari, perut kecik mkn pun sket2..
Dalam seminggu nmpk kempis sket..
Paling besty sblm tuh sapu la krim pati halia, sure pinggang cam kerengga..

ces aku pndai ajor org tp dh lama xbuat dah mcm gajah dah nih!

Anonymous said...

kak,

no 1, lepas mkn jng minum, tunggu stengah jam pas mkn baru minum

no 2, jng minum ais(jadikan ia musuh negara)

no 3, rajin minum air. tu kira cm biasalh kn

no 4, akak sumbat mkn buah bebnyk n minum air, br akkk mkn nasik, kompon kurang skit rase lapa.

no 5, akak rase lapa je, akak minum air suam bnyk2.

no 6, smbil berdiet, akak mkn ubat nyah toksik dlm bdan tu,(so far yg di luluskn n ok adalah juvanex) brand 2 lain pn ada. kira smbiil diet akak bersih kn sgala bnde dlm bdnlh, kire right timing lh

lastly, gud luck n all d best, jng berdiet smpai dh tak de kederat kak. assalamualaikum n sy doa akak menang(tp kne rajinlh. :-)

LayarLara said...

Kak senduk aku ada satu cara tapi aku tak pernah buat pun, tapi aku dah nampak keputusannya sangatlah drastik.

Malam ko amek asam jawa ko buat air. Ko masuk dalam peti ais, besok pagi ko kuarkan, hilang sejuknya dulu then ko minum segelas.

Ada staff kat sini buat tak sampai 2 bulan dia sudah kurus.. pipi pun nampak cengkung.

Aku tak bleh buat cam tu kak senduk, kang tak pasal je aku dok kat ICU spital sebab semput...

hOtMaMa said...

banyaknyer petua kak senduk dpt dr uols... habis la mak... sipi2 lew harapan nak menang gamaknyer nih...hihihi!
senduk...mak berdebar menanti sessi penimbangan berat badan sabtu nih...hihi

Kak Senduk said...

wah nampaknya berkesan banget ni...harus di cuba ni..kalau lah akak kurus lepas cuba buat semua yang korang kata ni..harus kena belanja...

lagi satu kalau akak menang kancil idol ni..akak akan buat party..jemput korang semua jagan risau uolsss... ingat tu...

suki.dezuka said...

kak senduk..i follow blog u ol since 2007 taw..after adik2 rekemen..mmg meriah u ol..xlarat nak gelak..mmg gelak gilos sampai pecah lobang nok...pedulik org nak kate..yang penting blogs kak memang meriah..persetankan jantan tak jadi nak anti2 kan bapok tu pigi la mampus tu mesT stok2 muka pecah umah indon sapu jalan tue...bodoh..truskan mengancilkan diri ye akak...

ija said...

kak senduk, kalau akak maintain je badan cam sekarang ok apa... nanti kerempeng pun tak best jugak..apa2 pun..teruskan usaha mew itteww... go kak senduk..hehe..

Izo Candy said...

kak senduk,

uolz pernah dgr limau gedang x?


hah..mkn tu uolz..


gud luck!

:D

annakaigo said...

hmm kelas kak senduk nak berdiet,
ermmm
my all pernah buat cara diet cam ni..
breakfast- light2 jer makan roti bakar 2 keping and minum jus (aper2) la
tengahari kalu- sayur rebus ker, jagung bakar, ikan bakar, kentang dan lain but no oil and kurang garam.. sup sayur pun ok (tapi buat sendiri no tunjuk kedai sebab kat kedai, garam dgn pak aji buh 2 senduk...)
malam -roti bakar 2 keping, and susu rendah lemak/hot chocolate without gula..
and lastly akhiri setiap rutin diet and dgn apple hijau 2 biji. garenti pagi keluar balik bahan2 yang telah dilupus ittew..
pastu nak tidur buh la kat perut tu bengkong ke losyen halia ka kapur with limau ke.. walaupun azab tetap mujarab u all..
cuber yerk petua ni kak senduk
i turun 3 kilo for 1 bulan.. yang penting tekad uall, dan sentiasa bisik kat hati i boleh lakukan /dapat kan sumber inspirasi dari figure model yang u adore.. ok da

Anonymous said...

gud luck kak senduk

we all luv ur blog

teruskan berkarya

matila kena carutzzz

Invisible_authoR said...

akak kalu nk cepat kuruss kena makan dan minum air limau nipis tu hari². potong lemak tuu.. perut pun akan selim.

dh ada membe yg try, dan terbukti ianya berkesan. beauty is pain kan? demi kecantikan sure kak senduk pejam mata je buat.


cuba, jgn x cuba.

MasNurin said...

Salam senduk,

Tak rugi melompat masuk blog u. Sangat menghiburkan. Keep on vogue dear. Jom exchange link.

Desert Rose said...

Aku nye cara senang je,

Toksah makan langsung, bila lapar minum tak pun asal lapar je tido, asal lapar je tido, tak kira kat mana pun.Kalau tempat yg ko tak leh dapat bantal, ko minum la air kosong.

Compom, kurus. Tak pun tido terusss

Umie said...

kak send... pi beli tali skeping...buat skeping hari2 kat rumah & kat opis tp awas jgn sampai jerlus ke tingkat bawah pulak...kekeke

Umi Mia said...

nanti I emailkan jadual diet utk u yer...hehehe...

Cik Nazaitul Nadia @ Cik SesuciQiellah said...

nok per kata kau makan bila lapau jer wakakak pastue bila lapau ko jgn makan nasi kompom kurusnyer... wakakak

.:iss:. said...

nyah, ni 1st time mak ngomen katenyer...selalu eye2 candy sajok...bile cakap pasal tips kurus, mak exited gtew..

air inai tuh memang betol uols..
memang ala2 kelat2 manja gittiew kan?merase la..kalo xnak ala2 kelat, uols campor la milo ke, ape ke..kan??

hah, uols xnak wat diet ala Beyonce kah? 1 hari melantak sehiris timun yang diperah limau sajok..and lari2 anak ala2 10km gitthiew...gerenti kurus uols dalam mase seminggu~

kalo xkurus dunia, kurus dalam lahad vleyh??

l0ti f00l garden said...

huhuhu...
akak senduk mau kurus ka...
cuba ini petua...manyak berkesan lol...
setiap kali makan aaa....mnum teh tanpa gula dicampur sket bersama perahan air limau kasturi....
manyak berkesan 000oo00oo0...
sbb apa berkesan...sbb acapkali pas kita mkn,konp0m kita akan membuang nya kembali...hehehehehe...percaya la...sbb saya penah test.....yang adoooo....

butterbrownie said...

cuba try USANA nutrimeal kak senduk..kurus cara sihat..bagus jugak for org yg x dpt control makan..yerla petua2 diet kalau kite kejap jer buat nanti naik balik..with usana kite maintain ;)))

Rosmanizah Abdul Rahman said...

Kak Senduk..i love ur blog..kelakar..feel free to visit my blog yer kak senduk..cute nya gelaran.. sya link kak senduk okeh
http://bodyslimmingsuit.blogspot.com/

Anonymous said...

arbingisres
[url=http://healthplusrx.com/privacy-policy]privacy policy[/url]
Rotscennatito

Let's SHOPPING Uollss!