ahli geng kongsi senduk

Kak Senduk Fan Club Klik sini

bit.ly/1c5OxpX

Saturday, 21 February 2009

kepingan ghairah...

uolls akak ade benda nak tanya uolss ni...akak sebenarnya ade satu masalah yang agak besar lah..semua ni akan effect penampilan uolss...kadang2 tu akak rasa ia menyebab kan orang pandang akak sebagai pondan yang pengotor lak...tp cam ner ek...mmmm...bila garu rase stimmm je..ghairah je uolss...kadang2 tu rase cam nak terpancut je...ape ek?...i have a big problem about dandruf (kelumumur)..kalau akak kibas2 kan rambut ia turun ibarat salji uolss....pastu akak kibas2 lagi sampai jadi timbunan salji then akak main ski kat atas dia..siap feeling2 pakai fur giteww..bole?

ok uolls akak garu2 kat sini pastu akak pasang kipas dr belakang kay....ok semua bukak mulut..amacam sedap x uolss...akak pakai shampu strawbery td..so uolss akan rase kepingan kelumumur perisa strawberry...ape?...nak petai..esok akak pakai shampoo petai lak ek...

macam2 cara akak buat nak hilangkan dia..semua x jalan..minum air banyak lah...shampoo ini lah itu lah tp tetap ia tetap mensaljukan diri....cuci rambut kerap lah..macam2 shampoo...head n shoulder lah, panteen lah, selson blue lah..semua hasilnya hanjeng uolls...x kan akak nak telan botol2 sekali baru hilang kelummur ni...bukan tu je..kadang2 tu malu uolss bila jatuh2 kat baju..puas akak cuba uolss...kalau akak kumpul2kan kepingan dia..len makan cam kerepek..x pun cereal...amacam nak rasa sikit?....xpun salut kat biskut jadi macam quaker oat..nak tak?

sape ade petua tu uolss..bg lah kat akak..takkan akak nak botak lak...no way kay... plz plz help akak..bg tips uolss...

27 comments:

chronicles of angelzz said...

sental rambut ngan limau purut kak...
kla x jd gak bakar jerrr...
kata mcm salji hrusla kena bakar kasicairrr seket...
gtewwww

MaS-HaNa said...

akak dulu saya pon sama macam akak lagi dahsyat.. kulit pala kering n keping keping macam kulit mati... n lagi satu rambut gugur... dah botak dah pon... macam macam syampo saya guna tapi macam kimak je... last last saya gi klinik... klinik tu bagi saya satu syampoo.. nama syampoo tu DEZOR... AKAk try cari syampo tu kat farmasi... insyaAllah ok.. Saya sesuai dengan syampo tu botol dia kecik je dah mencecah 15 hengget.. tapi kene guna seminggu sekali... or seminggu dua kali.. akak try cari..dalam sebulan lah... saya sendiri tak sedar kelimomor tu tak ada ....nak tau macam mana saya sedar... bila saya garu garu pala saya kelimumur tu tak jatuh.. n saya suh mak saya nengok n kawan kawan saya nengok kelimomor tu dah tak ada... mebi sesuai dengan saya kot... saya bercakap melalui pengalaman saya... lepas kelimumur saya ok saya pon benti pakai syampo tu.... then seminggu lepas tu kelimumur saya datang balik then saya guna syampo tu balik... seminggu lepas tu kelimor tu dah ilang... so saya beranggapan syampoo tu ok.... ingat tau akak cari syampo dezor... kat farmasi... botol eh kecik... dulu saya guna harga dia dalam 15 hengget lebih yang besar dalam 25... besar pon tak besar lah....besar lagi syampoo sunsilk yang 9 hengget tu tapi hasil lumayan:">syampoo tu warna merah... dalam eh akak cuba dulu ke...kalau tak ok akak leh maki saya :((

rizz said...

kak senduk g la wat treatment kat salon:)

Kak Senduk said...

chronicles of angelzz - yer bakar rambut..ape kata kita bakar akak bakar ko... ko bakar akak..nak tak?

mas-Hana - harus ari ni gak akak cari uolsss

riz - harus lah juta2 duit kuar kalau buat kat saloon..

Anonymous said...

guna shampoo selsun blue, beli kat farmasi....aku guna tu mcm ok jer...

Anonymous said...

kak sen, i swear by UNIVATE CREAM !! try guna.. serius masalh kepingan kelemumur akak akan hilang dlm masa 2 hari sahaja..percaya lah..i berani kerat rambut kalo xbaik..kat semua farmasi ada ubat tu.. from; ~silent-reader-just-wanna-help~

||| PöJìé PööH ||| said...

Kak Senduk, shampoo selsun blue mmg bagus..
Pastuh ada 1 lagi apa nama dia lupa da..
Tp kan ble org wat kajian dikatakan kdg2 ni kelimumur sbb xcuci bersih²
Make sure kene cuci bersih² n keringkan betul²..
Sbb sometimes ble xbersih dia kering kat kulit kepala then jadi kelimumur..
Selamat mencooba!

Anonymous said...

KAK KENA PAKAI TUDUNG, KELEMUMUR XDE SALJI HAPE PUN XDE BEREH ,TUDUNG LABUH LAGI GITEWW.... SEMUE XNAMPAK.

cHaDacHaDa said...

dulu pernah baca petua mas idayu.
dia sental kat dandruff tu dgn limau nipis sampai pedih.

lepas tu cuci bersih mcm biasa.

bunyi mcm sadis tapi cubalah akak try.klu tak jadi,ko marah mas idayu kak.

★☆inchek [s.h.a.n.d.y.e] ★☆ said...

shave rambut botak ala mawi.
then pakai wig sajork...
oops... gurau2 jewr kak senduk... lalala...

Shumierain said...

sy punya pun ibarat salju di danau rindu gak..tp ape sy amalkan basuh rambut tetiap ari or selang seari..shampoo Head & Shoulder..

@LiYaNNuaR said...

yup... secara tradisionalnya... lumur aje dgn limauuu... biar kena pd kulit kepala... kendian... bilas secukup rasa... moga2 bjaya... huhuhu

secara modennya pulak... ce torai guna sapu baby oit... utk mlembapkan kulit kepala yg kering itewwww...

@LiYaNNuaR said...

*baby oil laaaaaaaaaaaaa...

Anonymous said...

sunsilk, l'oreal elseve, dove, kao feather, emeron...mustika ratu

antara brand2 yang boleh di coba...


atau straight gi yun nam hair care..

mana tau ..bleh masuk tv...

terus glamer...hehehe

-joey-

Anonymous said...

salam

ade ckit informasi pasal makanan,

boleh lawat cni,


http://masfahri.blogspot.com/

peej said...

kalau pija..if color rambut je..mesti banyak kelemumur.siap keping2 besar2 ok..horror..besar duit 10 sen pun pernah ok..

tp pija pakai nizoral..beli kat farmasi guardian ada..botol kecik die rm20++..
botol kecik pun cukup..sebab pakai 2-3 kali terus dah clear..
lepas tu continue je pakai apa2 shampoo yg anti dandruff....pija pakai je dove ke..sunsilk ke..sbb if pakai shampoo biasa..maybe akan kene balik..

ngan pija ok la shampoo tu..cuba akak try..

mummYaeesh said...

uols pakai selsun blue tak ok gak ke??weols pakai selsun blue gak..skali or 2kali seminggu..ari2 lain pakai shampoo reborn beli kat salun!alhamdulillah da kureng da masalah ketombe katanye...

marinahunny said...

stuju dgn man-hana, syampoo tu bagus utk kulit kepala..1 lg kak, saya pkai 1 sabun nama POlytar..doc yg bg, xpasti ada ke x kat farmasi..tp mmg bagus blh pkai badan dan kepala sekaligus

muadzlife said...

cuba le limau purut....

IBU KUMBANG said...

kak, ko buat rambut ala2 mawi. senang sikit ko nak kawal. bila jenjalan ko pakaila wig. hehe..

@t00neY r00neY® said...

kak..minum air masak ler...
jgn makan bende berminyak sgt...
insyaAllah...

yaya heska said...

shampoo clear.. pakai hari2... tp dgn syarat bila bilas.. bilas lama2.. even rase cam dh bersih pun.. bilah je lagi.. gud luck!

miSs inTerpReted said...

my friend yang ada dandruft pakai syampoo himalaya. dia kata bagus...

Anonymous said...

botakkan je kepala...senang nak pakai rambut palsu...

Anonymous said...

Try la - Tressemme - Clarify or
Shampoo Bayam and Cenceman Cream by Mustika Ratu, Insya'Allah

rgds,
M

Anonymous said...

Baru je jumpa you punya blog..still Ada dandruff lagi ke? Why don't you try shampoo Ginger Scalp Care from Body Shop or shampoo Himalaya for dandruff..tapi dgn syarat, when you wash your hair jangan garuk kulit kepala ESP kalau kuku panjang.. Hanya guna hujung jari je..sbb kuku akan melukakan kulit kepala..if nak mengalakkan pertumbuhan ram but..guna Toretoman Hair Tonic Lotion..it shall stimulate hair growth..btw..thanks for your funny stories..keep it up!

Syasya1901 said...

shampoo selsun (blue ke apa ntah), himalaya for dandruf, head and shoulders...
masa kecik2 dulu mak bubuh baby oil kat kulit kepala~

Let's SHOPPING Uollss!