ahli geng kongsi senduk

Kak Senduk Fan Club Klik sini

bit.ly/1c5OxpX

Thursday, 19 February 2009

asam pedas yang amatlah hanjeng

ingat tak akak ade citer pasal asam pedas rosnah johari yang hanjeng itew....kisahnya begini uolsss....ari ahad yang lepas akak, CW, hotmama and kak cam pergilah carnival kolej ke 15 UPM..sebab one of my friend (mummyyaeish) and tigrismalaya ade buat event kat sana..pasal lumba2 kete n motor...ala2 gadis litar gitew....

mmg meriah uolsss uolsss..anak ikan mmg ramai..kalau sauk maunya berbaldi2 dapat tu..kira untuk stok setahun tu cukuplah...comel2 belaka uolss...x rugi pegi...sampai je sana lepak lah booth si kawan akak ni...tetiba akak n the geng lapar uolss...walaupun sebenarnya tengah diet tp akak pedulik ape....ujung2 CW nak offer nak belanja uolsss..ape lagi lets lah uolss...tigris malaya kata ade gerai asam pedas kat situ..dengar je asam pedas ape lagi berselera akak uolss..biarlah x berdiet..dapat makan asam pedas sedap gak uolss...ape lagi lets uolsss...

sedang jalan menuju ke gerai itew..akak terpana melihat banner gerai asam pedas itew...berdebar uols..berani mati..kalah iklan kosmetik..kalau "sendayu tinggi" nampak ni terus tukat jadi "terkentut tinggi" katanya...pose2 bagai ni..siap gaya kena tiup2 angin ni..tp yang penting jual asam pedas...akak perhati betul2 sape lah pompuan durjana serta bedebah yang pose maut tu..."asam pedas RJ" katanya...akak perhati betul2 rupanya si rosnah johari si pelakon ala2 makcik tu...

sorry ek kualiti kurang jelas...yer lah amik pun ala2 cover uolls..maunya terperasan konco2 si "RJ" tu nanti ade pulak kena bantai kang..tp x boleh blah akak cakap..kalau lah ade si rosnah johari tu mau akak bantaikan dia kat situ jugak...hanjeng btul rasenya...akak ingat dia ni sasau lah ...


ni dia akak focuskan dekat skit...amacam iklan asam pedas ker iklan kosmetic?...korase korang akan rase girang x kalau mak korang bukak kedai makan pastu pose kat banner ala2 iklan kosmetic macam ni..kalau akak..x kira lah mak ke bukan..mau akak bantaikan dengan kayu....

yang penting asam pedas itew rasanya amatlah hanjeng...tertipu akak dengan kecantikan banner yang ala2 Becky M. Leogardo tu..yang fofular dengan kata2 " kecantikan adalah hakmilik setiap insan"....tp akak tukar sikit "asam pedas rase sial adalah hak milik setiap hanjeng"...sakit betul ati aku....yang penting sepinggan adalah RM10 hengget...mahal nak mampus...asam pedas ngan ikan sepotong, nasi putih secedok, telor masin kecik ( sebiji belah dua pastu belah lagi 3) , kacang botol secubit (sebab potong halus ala2 bunga rampai) dan sambal belacan yang rase macam sambal cirit.

wah nak je akak ngan para2 gajah robohkan gerai..kalau nak niaga tu cuba buat betul..ni dah lah rase macam gampang...air dia rase air basuh tangan...ujung2 makan 4 orang kena bayar 46 hengget..nasib baik orang belanja...tp terkulat2 akak tengok si cw tu kuar duit bayar harga yang tak berbaloi...akak syak lah yang si RJ ni saje je buat asam pedas hanjeng dia ni mahal sebab nak kumpul duit banyak2 pastu operate muka...harus banner lagi macam sial pasni...

kalau x caya...korang jumpe je gerai ni kat mane2 korang cuba lah makan..kalau korang rase sedap korang mmg bangang....

24 comments:

@LiYaNNuaR said...

hushhh... takmau la rasa... dah la mahalll... mmg x berbaloiiii... ceyyyy

suw said...

sabar kak senduk sabar..
kekekeke :P..nk wat cmne..keje die berlakon..ujung2 nk bukak gerai asam pedas, entah2 asam pedas pon die masak sekali jek terus feeling sedap n nk bukak gerai teruss..kekekeke

||alis|| said...

hi kak senduk..

lama membaca tiada terasa nak komen, tapi tang n3 kalik ini, mmg harus la komen kan...

pertama, apekah kaitan asam pedas MELAKA ngan bunting/banner ala2 kosmetik itu? ko mmg betol.
sebagai anak jati melaka, aku marah laa.. asam pedas melaka diprovok begitu rupe!

kedua; tima kasih atas notis, lepas ini takde makna nyer aku nak makan asam pedas RJ tuh. buat malu org melaka jerk! better buat asam pedas sendiri.

mak aii.. terlebih sudah. maaf.

linn said...

motif jual asam pedas tp bunting muka sendiri? aku syak dia juga jual ubat botox laa kak. hehehe.

rizz said...

hahaha coiiii sgt banner die,,,haha rase kemen lg x best erk kak senduk..:p

arep said...

i rasa RJ tu dah gila agaknya...

kalau korang tak puas hati.. senang jer.. simbah jer kat muka dia.

my pink diary says... said...

kak senduk...

kalo nk makan asam pedas area ampang nih ada satu kedai khas jual asam pedas...cedapppppp.....kt area dagang..penah sampai x? heheheh

l0ti f00l garden said...

uiksss...x berbaloi sungguh la depa wat lagu tuh....asal akak x wat aduan ja...letak surat aduan tuh lam periuk asam pedas...konpom terbakau nye kedai RJ tuh.....muahahahahha

Cik Nazaitul Nadia @ Cik SesuciQiellah said...

wakakak marah sungguh akak wakaka apa pun kalau terasa nak makan asam pedas kat duyong melaka ler yg paling sedap wakakak

Anonymous said...

kak,..aku rase kan die buh susuk lah lam asam pedas tuh
lepas makan asam pedas tuh muke leh cantik berseri sehanjeng muke die

hahaha

Alicia said...

kak senduk..mak si RJ ni pepagi jual nasi lemak bagai...sedapppp bangat! tak tau lak RJ ni wat business mkn2 gak...mahal betol tu!!!!!!!!! nak beli kete baru kot?????????????????????????? :P

hasifdanish said...

Ala kekonon nak ikut konsep linda oon ler lu gi ler tgk kedai linda oon kat tesco ampang tuh same ler tepek muka.. pastu same tak sedap nyer... Pelik tul gua camner tak sedap masak ble brani nak buat bisness...

jee_ainn08 said...

hurmmmm wakakaka..lawak nyer tgk banner dia pomote diri dia ngan kening 5 sen dia tu kan....wakakkakaka
konsep jual asam pedas tp bannner muke dia....haje mmg gile glamm tolll kak senah oiii...

||| PöJìé PööH ||| said...

Aiyooo feeling la RJ tuh!
Nasib baik xkene robohkan ngan gajah2 ek..?

jengae said...

tgk banner pon tahu pasti HANJEEENNGG..

.:iss:. said...

kann??

bak kate uols, tengok banner pon da tau yang consequences uols melantak asam pedas ittiew? yes, chirit la nok...

hampuns nok..menucap mak nengok banner dier yang feeling2 uh...

makan ati Becky M.L. ittiew nengok uols...hazab sangat neh..

izal said...

betullah konsep linda onn sgt gerai asam pedas ni....

berangan ek pose muka sendiri walhal jual makanan...hehe

mummYaeesh said...

sejurus lps uols blk, ptg tu rj turun tau....
bdk2 weols gi makan kat situ pun sama mengomel complain bgtau tak sedap & mahal giler...weols tgk banner tu pun terus patah selera uols..seb baik...klu tak harus weols cherries d berries gak!woohoo..

green apple said...

apesal muka rosnah johari jadik camtu? terkuar asam pedas aku balik.

hantukatik said...

mase bulan pose ari tu die org bukak kios jual biskut raye d medan mara (sblh pertama complex).aku oder biskut, mase tu xde stok, so si bapok tu (katenye adik RJ) mintak bayar dulu. Rm 2++ gak la. sampai skarang, biskut tu xdpt lg. raye dh nk abis. bile call mcm2 alasan nk marah2 lak tu. aku ingt nk sunat si bapok tu skali lg. ade sesape blh bg tau, kedai RJ kt AU3 ni tang mane...???

Anonymous said...

wei bodoh. x yah la guna kata2 kesat klw ye pon. ko tu kot mcm hanjeng

aku zue said...

anonymous kt ats ni menggelabah apehal..ko sentap ke??? suh org jgn gne kata2 kesat tp die pun same.. hoverr!

Anonymous said...

kalo ye pon nak hina xpyh la over sgt....hahaha... lek2 sudah... kan anonymous???...

cmnilah melayu... sedeyh tol.. =) peace no war

Anonymous said...

Apelah hang cakap ni

Let's SHOPPING Uollss!