ahli geng kongsi senduk

Kak Senduk Fan Club Klik sini

bit.ly/1c5OxpX

Wednesday, 22 April 2009

iklan rokok uolss

hey uolss..ari ni akak nak cakap sikip pasal kotak rokok...ok sape kat sini isap rokok sila goyang tetek!..gitu...eh kenape akak goyang tetek akak ni...ooo sebab akak juga isap rokok...

bagi pendapat uolss berkesan ker iklan kemudaratan penghisap rokok yang di letak pada kotak rokok itew....mmmm..akak rase tidak..pada akak ko letak le gambar ape pun ...tetap orang beli..tabiat merokok ni sukar nak buang..kena pelan2...akak ngok ade macam2 penyakit dia letak kat kotak rokok..tp rokok tetap laris uolss...

amacam setuju x pendapat akak?...ok kita cakap pasal lelaki lah..uolss rase ape iklan kemudaratan yang patut di letakm pada kotak rokok tu bagi lelaki takut nak beli n isap....kita kena main psycology <---- betul ke ejaan ni?...bedal...bg dia troma skit...biar tengok je kotak rokok trus rase nak benti time tu gak...

uolss rase kalau setakat iklan cam ni diorang takut ker...tengok bawah ni...

kalau uolss nak biar laki, abang, pakwe, adik, bapak or sape2 saje....kita patut letak iklan macam ni..baru troma uolsss



bawah lagi




lagi uolsss




ni dia








28 comments:

hanis said...

taniah nok..
aku rasa ko bakal berjaya insapkan jejaka2 yg berada diluaq sane...

arep said...

makin laku ada lah.. letak 3 jelitawan hebat.. pakat2 berebut2 nak kumpul kotak rokok buat modal cik cap

Mrs. Amie said...

hahaha...kelakarla!

PATI said...

hahaha! Bagi kat CW....biar dia insap!

JuLie said...

Patut mau letak gambar k**** yg terkulai layu tak leh tegang if merokok byk....baru jantan2 di luar sana nak insaf...

aku kesian la woi...naper laa bila gambar kak bed je...terus letak word KEGAJAHAN??? hahahhaahah..siot le ko senduk...
tak baik tauuuuuuu...sian kak bed.

datin cik sal said...

mak takut uols.. rokok skarang nieh.. kalau opismate letak atas meja tyme makan... mak dinch berselera..sob sob sob... tapi kalau design baru tuh... MOJ!!**matila~

suw said...

hahah..lawak okeh!
takut ker kalo tgk gmbar kat bawah tu..ke lagi rancak dorang bli

mimi's mayonnaise said...

Kak senduk punyer idea nih mmg bagus lah!! syabas beteh..

Huhuhu.. dah tgk "JGN TEGUR"..
sungguh terhibur.. sampai saya ketawa berguling2 tgk Julia kene rasuk.. hehehe..

atty's said...

takde maknanya....letak gambo per pun..

kecuali kalo time isap je rokok..rokok cakap..jgn tegur..jgn tegur

NieZearm said...

ganazz.. klau rokok utk p'puan plak nk letak gmbr ape?

UjangMD said...

Sebenarnya kak senduk.. kerajaan baru lagi buat perlabelan gambar penyakit pada kotak rokok. Ini terdapat dalam Akta Makanan 1983 di mana di bawah peraturan tembakau dan hasil tembakau yang baru di upgraded 3 bulan lalu oleh kementerian kesihatan.
Memang tembakau adalah salah satu hasil ekonomi.. tapi manusia sendiri patut pikir baik atau buruk.
Sepertimana yang kak senduk ckp tadi.. berkesankah semua ini? Untuk pengetahuan... perlabelan gambar pada kotak rokok adalah salah satu pendidikan kesihatan serta promosi kesihatan selain bagi ceramah pada perokok..Terpulang kepada perokok samada mahu teruskan atau sebaliknya. Kerajaan hanya dapat menyedarkan segelintir perokok tapi terpulang pada KAP (Knowlegde, Attitude and Practise) perokok tu sendiri.
Sekian...
Dari pejabat kesihatan daerah serian, sarawak

Sekian!!

Invisible_authoR said...

adoi laaa.. aku gelak smpai berguling tgok 3 design rokok terbaru tu !


lagi la laku rokok kalau kerajaan meluluskan design tu wahai akak.

faizul darius said...

ya allah! lawak sunggoh kak senduk! terketawa saya di buatnya.

gangster malaya said...

merokok membahayakan kesexhatan. Tp bnyk gak org mati disebabkan masalah lain. Pendapat peribadi cw, merokok tak ada lah salah manapun. Tgk cw skrg ni. Sihat je. Isap rokok kuat gak tapi tak ada masalah kesihatan langsung. Cw bangga sgt . apa apa pun ajal maut kan di tgn tuhan.

veeda_areena said...

mampu ke nak bayo duit royalti untok penggunaan potret kak bed pd kotak rokok.... awas ehhhh

rizz said...

muahahhaha idea yg mnarikk tuu kak senduk wakakkkaka

iloveme said...

nyah.... kalau uols dok letak pic yg uols propose tuh.... nanti rokok lain yg kena isap sundel... rokok tembakau kat luar uols....auwww!!

Hazzel said...

kalau kempen camni pun tak jalan gak, kerajaan mesia kena tukar bentuk batang rokok tu sendiri!

maybe kena tukar bentuk batu nisan kot?? muehehehhe..

rosesrosz said...

lalu sat..hiks.tul la akak.taruk le ape2 pic pon. tetap gak ade org beli..tmasuk la diri ku yg x reti2 nk benti smoking!

tapi lau taruk pic2 mcm tu..lg ramai lh nk isap rokok..

hehehe...

Hezesuze said...

hahaha lawak ler...tpkan kak senduk kalo ltak gambo camgitu kompem btmbah ler laris rokok kt mesia ni....wakakaka

letak je slogan 'kalo isap rokok, kotek anda xakan bfungsi @ mati pucuk' haaaa amacam ok tak??

Meen Zuleyka said...

nok, pttnya buat gini tau 'SIAPA ISAP ROKOK DIALAH PONDAN SEBENAR', sure ramai lelaki tak berani kutuk pondan2 lagi...alih2 pun dia akan kata...pondan pun pondan la...

akuOVERthePAGAR said...

waah kak senduk moga kempen iklan rokok terbaru ni dapat sambutan yee!!


p/s: gelak smpai guling2 tgk iklan2 tu...

||| PöJìé PööH ||| said...

Btol kata Arep n Sis Heze..
Ko letak pic ko lagi la ramai pakat nk bli tau sbb leh wat modeal cikcapanzzz..
Heeheh..

Bryan Aldridge said...

wah..
pasni xde dh jantan2 hisap rokok
hikhikhik ;D

mummYaeesh said...

indon dgn thailand da lama boh gambar penyakit tu kat kotak rokok..mesia jerk baru nak buat!
takde maknanye..klu da nama perokok tegar..boh la gambar ape skalipun tetap...

tp weols pasti klu rokok ada campuran babi sure org melayu islam terus behenti isap rokok..woohoo

aizan said...

bagus iklan nie kak senduk.. sy nak tambah lagi kat sini..
"merokok memendekkan umur manusia"

~Eila @ Along~ said...

kak..eila rase lagi laku dan bernafsu org nak isap okok..lebih2 lagi ade pic ko kak..hehehehe

Green said...

haha..

kelakar la blog awak

sy suka bc

Let's SHOPPING Uollss!