ahli geng kongsi senduk

Kak Senduk Fan Club Klik sini

bit.ly/1c5OxpX

Friday, 10 April 2009

"Jangan Tengok"

ari ni acara lepas geram oleh siti senduk....akak mmg geram gila semalam..kawan akak kak nita semalam call akak ajak akak ngok citer yang baru kuar...tajuknya ialah " jangan tegur".. akak ade dengar citer ni..so akak , kak nita n kak cam pi lah bertiga kat GSC ioi mall...


so masing2 x nak letak harapan tinggi sebab dulu waktu cerita congkak..kitorang telah di hanjengkan dengan cerita yang amat lah terpukimak sekali..cerita tajuk congkak yang hampeh itew patutnya di tukar kepada " rumah percutian ku ada hantu"..yang xde kaitan dengan congkak itew...

tapi kali ni lain uollss..mula2 start citer..macam seram..ala2 jangan pandang belakang gitew...bila nak masuk tengah..ceita ini mula menjadi hanjeng..dan semakin hanjeng dan seterusnya menjadi anjing sebenar...akak cakap ngan korang cerita slot keliwong kak tv3 tu adalah lebih seram di bandingkan dengan cerita jangan tegur ni...sakit betul hati akak...akak x dapat kaitkan ape yang jagan tegur tu...

mula2 akak ingat cerita dia pasal bila terbau or terdengar ape2 yang pelik jangan di tegur...and hantu dia ni dr saka ker ape ker..ini tak..mengisahkan nenek dia yang dah mampos turuskan harta iaitu gelang emas n tanah pusaka kat cucu dia..then makcik dia sentap sebab x dapat harta tu..then makcik dia bomohkan anak buah dia n bunuh dia..then pompuan tu jadi hantu...ya tuhan..jalan cerita n plot2 dia mmg hanjeng habisssssss....so ape kaitan dengan jangan tegur ..tu?...baik ko letak je tajuk dia "gelang nenek ku aku yang punya" ke..." makcik ku jelous aku dapat gelang"..ke....x pun ko tukat je tajuk tu ke "padan muka ko x dapat gelang nenek" ke..sebab itew lah yang di buat kan...

walau pun tiket ni kak nita yang belanja..akak terkesian lak ngan dia sebab terbeli cerita yang agak pukimawati ni...akak sarankan korang x yah lah pegi tengok..david teo tu propa habis...dah lah lakonan julia zigler n pier andre tu macam sial..dr cerita hantu trus jadi macam cerita " scary movie"..mmg betul..macam scary movie....

akak trus berdoa...oh tuhan ..menyesal nya aku tengok citer ni..maafkan akak kalau akak bakar panggung wayang ni...

semua dalam panggung tu semua menyesal..sial ade yang menangis guling2 lah sebab menyesal beli tiket ni uolss...macam mane lah kita nak sokong filem malaysia kalau cerita ita sendiri cam gampang..dr cerita seram menjadi cerita yang hanjeng..nak je akak bakar panggung wayang rasanya...x lah semua cerita malaysia cam sial..tp yang penting cerita yang ade kena mengena dengan David Teo ni..mmg cam haram jadah..berangan tau dia ni....kalau cerita yasmin ahmad mmg best..akak suka...

Ranking : Dari 5 bintang akak bagi -70 (negetif) bintang.... amacam ade rase nak tengok..


45 comments:

kakpiah said...

wargh kah kah kah..
adeh.. kebas mulot aku gelak kak.. baca ko punyer ulasan pilem nih..
tp aku mmng dah agak..
sbb citer jgn pandang blakang dulu pon giler punyer hanjeng!!

baik tengok citer Histeria dulu.. aku rasa yg tu lagik best!!

JuLie said...

siot le ko senduk. Bagi sinopsis penoh. harus aku tak pi panggung tengok citer ni dah..wakkakakakaka

cik syazni said...

hahaah!! penat sy ketawa!! same mcm kes sy gi tgk rasukan ablasa aritu..wat rugi duit je..

Entah....aku pn xtau sape aku said...

Alamak kak senduk....mak baru nk gi tgk mlm ni....tu pn kwan mak belanje...cam mane nie...rasenye harusla mak menarik diri u all.....tegang tetek mak dgr kak senduk cite....

iLOVEspeed said...

hahahahahahhahahaha!

citer melayu hantu mmg biasenye hanjeng!

si mamak yg perasan prof madya nye citer pon same hanjeng!

tapi talentime, not bad at all!

suezensuzanna said...

kalo dh menjadi anjing sebenar.....tak yh tgk lah mcm nih

hanis said...

mmg cam hanjeng la
walaupun aku blom tgk lagi
wakakaka~

hezesuze said...

hahaha...clust! ler kak senduk smpai nak bako panggung tu...

kalo cam gituh ler...sah2 ler citer nye xbest cam hanjeng..

harusssss jgn tengok kan...

gelak guling2 ni tbygkan muka kak senduh yg hampeh coz tgok citer ni...hahaha larikkkkkk

rizz said...

muahahah -70 ktnyaa..adoii cmne ek.bru je feeling nk tgok.tup2 kak senduk ckp xbest wakak cnerrrrrrrr

Anonymous said...

nok bagi mak ubat tahan gelakkkkk tidakkkkk!!!!!!!!!

linn said...

sib baik aku mmg takde ati nak tgk cite nih. david teo mmg kaki kelentong lebih. aku wondering laa dia ni btol ke keturunan cina ke yenna.

||| PöJìé PööH ||| said...

yeker??
nasib baik ada org ulas sblm aku nk gi bli sok!
cancel!!
tgok Talentime lah best!
so kira David Teo = Prof Madia Abd Razak Mohaideen
CHOYYYy!!!!

Roseriana CA said...

tak tahan gelak bace entry kak senduk ni..baru plan nak g tgk twos tak jadik..hahahahaha

Umi Mia said...

HAHAHAHAHA...serius yer...okeh..sah tak tengok lah pasni..walaupun yg dia kuarkan kat TV time Raya tahun ni...

zeela lalala said...

kak senduk,
weols baru nak tengok jgn tengok. time kasih lah uols sbb bitau yg cite ni mcm hanjing. weols beli cd lanun je lah.

monstorious wife said...

uols memang kelakar,.. mak bagi 10 bintang kat uols untuk ulasan movie tersebut..

mimi's mayonnaise said...

betul ke cerita nie mcm haram? seriess ke tak syiok langsung? kiter baru planning nak tgk citer nie next week.. tp takpe I try pegi tgk jer sbb dapat tiket free.. so klau citer nie mcm hanjenng pun tak lah terasa rugi duit sgt kan..

Invisible_authoR said...

aku pn x penah terlintas di pikiran nk tgok crita ni. tgok muka penerbit pun dh tak lalu. apatah lagi nak tgok crita dia.

sib baik la org belanja ye kak senduk. klu tak, aku rasa entry ni saje dh 2 page. hahaa.

chics said...

Dah tau dah kalau nama ahmad idham, david teoh, pierre, razak mohaideen- memanglah hanjeng.

Baik tengok crite badul

Madu Beracun said...

ternyata memang hajengss cerita ni

.AzFaRuL. said...

pengajaran, tengok filem melayu masa raya di tv sajork.

;)

jengae said...

tgk poster pon cam tertulis besar: HANJENG JGN TENGOK...

cheap tactic..cheap movie..cheap idea weh...

thanks for the "loooovely" review kak senduk...terhibur membacanya :D

afiq said...

baik akk tgk talentime...tgk mahesh...auwwww

nydzampix said...

perghh baru nak planing nak ajak akak semduk g temankan tgk citer ni..plak dah macam sial tak jadi la...rela tgk man laksa kat astro yang hr2 tayang tu menghabiskan masa kat rumah drp skt hati beli tiket mcm tu..tul tak kak senduk..

cercaan yg positive...idup kak senduk...

annakaigo said...

lawak tul la kak senduk ni...
rating ceriter ni memang dibawah zodiak ciner yes semestinyer taun hanjeng...
nasib baik kak senduk dah buat ulasan cerit ni ermmm so u all semua..jgn tengok!!!
annakaigo@akirapeblos sinatra

IdaShah said...

buat promosi kemain gempak
citer nya hampeh!
nasib baik kak senduk bg tau
klu tak rugi jer gi tgk

Anonymous said...

kalau dah semua cakap hanjeng ...
harus ke kena samak diri pada sapa2 yang dah tengok tu ... kak senduk dah samak ke .. hehehehhe

izal said...

heheheh tak jd lah nak tgk...

baik dgr ko citer jer lagi aku gelak sakan....suka ko kannnnn

DaKMuO said...

Salam...
Ahaks...

Aku rasa la kan.. kak senduk pnya citer lagi bagus kita buat wayang.. ceduk sume cerca2 dia kat blog ni.. leh wat wayang.. 10 ari 10 malam confirm xrenti2 nangis gelak sampai terburai urat2 kentut... ngah ngah ngah...

kepada kak senduk.. bila nk cerca radioku?? ngah ngah ngah.. mesti gampang bunyiknya nanti...

meriah uolls....

Cyberwira said...

Cerita melayu? Uoll silap...sebab Pengarah nyer adalah David Teo..yakni CINA..Tengoklah filem Yasmin Ahmad lagi berfaedah...hujung2..duit wayang yg uoll beli tu dapat gak ke tangan orang2 melayu!.

JMAM said...

Salam.. 1st time komen dan baru terjumpa blog nih.. kih..kih so funny
Baru jer nak feeling2 tgk hari nih tapi tak pe dpt tiket free.. so tak laa rasa kerugiannya.. ;)

cupin said...

hantu mmg hanjeng!!!

pepito mikoraso said...

seb bek akk ckp..
x jd tgok cter 2..

AiZouL tHe aBg keChiK... said...

ulasan filem yg amat baik sekali
sekian

sweethOneY said...

hahaha
adeh akak..
negatif 70.. harus aku x g tgk gni
tp mmg x minat pun :D

CHE AM said...

huhuhu,,,sama la kiter???

tp iolz lg besh,,,huhuhu bli tiket kol 11.15 mlm tp puki d kauntr mmberi kami tket kol 9.15mlm,,,
so dgn gigih pegi masuk panggung awl2 n duduk ala2 model,,,then ade org dtg ckp ktorg dok kat sit dye,,,harusd hanjing n mamat kat sit blakg ktorg pon tlg menghanjg group sengal tu....

then bila kitorg terchek balik tiket tu ktorg yg slh sbb tiket tulis kol 9.15mlm (MALU) dengan prasaan mcm nak rogol puki kauntr tu ktorg trpaksa berpindah kw row ke-3 dr screen jgn tnye nape kepala krem,,,,

then yg x thn ade group makcik2 evergreen kat blakg,,,sume benda nak tgr,,,,,rumah kaler kuning la,..muka plakong bergerutu la,,,,nape dye tnye kat kwn dye " citer ni ade mlm je ker???" nak je ktorg jwb makcik kat dlm panggung nisiang ke mlm tetap gelap!!!!!!

so yg pntg ape kne ngena tajuk citer ngan citer dye????stuju ngan kak senduk

run.rush said...

better go watch " Coming Soon".. a Thailand horror movie..

I'm sure..it will scare u to death :)

And of course, taken and the international, knowing...2 thumbs up :) !!!!!!!!!!!

along said...

tajok citer ksendok bg lagi best...indah kabar dari rupa..biase la kak sendok.

datin cik sal said...

mak nak tgk jugak~! **larikksss

Lidya said...

pergh..time kaseh. sib aku tk p tgk..baru feeling2 pakai foundation nak p beli tiket wayang..

mummYaeesh said...

seb baik tak tertengok citer ni!
aritu kat jb nak tgk tale n time tetiba da abis lak..cpt betul! ganti citer jgn tegur lak!terus tak jd tgk wayang..selamat!

atty's said...

senduk..mmg tak besh..langsun..skit2 sayang..apa ra..

shandye. said...

tengok trailer pun dh cam shial. ini kan pulak setelah baca review akak. lagi la... ngee...

Anonymous said...

aku pi tgk mlm td.. citer dia ok.... mungkin org yg hanjeng jer yg x rs best.. iaitu uols smer!!!!

faizul darius said...

cine tu tau nak untung je, dia dah perah orang, habis dia tinggal, yg buat filemlah kena sebab hasil tak best lepas nih buat filem lain orang dah tak nak tgk, cine tu dulik pe kan dia leh cari orang lain, hanj...

Let's SHOPPING Uollss!