ahli geng kongsi senduk

Kak Senduk Fan Club Klik sini

bit.ly/1c5OxpX

Monday, 11 May 2009

kawan ko yang ting tong

hey ollsss...pe kabar...akak nak citer skit citer hujung minggu akak..sabtu lepas akak n kakak akak pi lah membeli ikan di kawasan umah akak...sebab kete akak abang akak pakai bawak balik kampung so akak terpakse lah pose mat rempit sekali lagi ke kedai ikan itew..dengan pose abang2 akak pun bawak lah kakak akak pi beli ikan...


sampai je kat kedai ikan ..akak park motor n pose lah kat motor sambil isap rokok ala2 rider motor gitew...tetiba akak terdengar suara memangil akak...

" sham, sham" (matilah pecah lobang name jantan akak)... akak pun tercari2 lah sape lah yang pecah lobang akak ni..hanjeng tul...

then akak terpandang seekor pondan gemok berlari2 anak ke arah akak...

" oh tidak...Hafiz si pondan gila is coming"..cam ne lah pondan gila ni leh nampak akak...nampaknya akak x leh nak lari dah so terpakse lah berdepan dengan dia...

walaupun akak ni gila2 orangnya..tapi si hafiz ni mmg pondan gila sebenar ok...dia dulu didajalkan oleh kawan2 dia dimane dulu dia suka isap gam..then kawan2 dia dajalkan dia letak gam tu dengan racun tikus..trus mereng...siap masuk tanjung rambutan 2-3 kali ok...
then dia menyapa akak

" sham..lame x nampak ko...ko ape kabar..ko buat ape kat sini"..lantas akak akak pandang kiri kanan n menjawab...

" mak tanam sayur kat tepi kedai ni...tu datang melawat kebun sayur mak ni"..( matilah beri jawapan sebegini rupa pada pondan gila...harus lah kalau orang lain dengar orang ingat akak pun gila sama)... then dia menjawab

"..ooo rupanya kedai sayur ni ko yang punya yer...mak x tau pun ko ade kedai sayur..."..akak cuma balas dengan senyuman

pondan ni xde lain dia kalau jumpe orang satu benda je dia mintak..iaitu rokok...tp akak buat x layan je...sebab ape..sebab dia telah memecahkan lobang akak di hadapan makcik2 kedai ikan itew..sentap akak...kalau ko panggil akak tengku paduka reezbery tadi ..mau satu karton aku sedekah kat ko pondan...di sebabkan akak x layan dia pun blah cam tu je...tepi kedai ikan tu ade kedai cendol..so sebab cuaca panas akak pun trus pose makan cendol....tapi bila akak toleh je ke kiri akak nampak pondan gila tadi berlari pecut ke arah akak...takut akak..dah macam gajah nampak tebu je...

then akak tanya dia..

" ko nak cendol piz?....dia angguk...then trus dia cakap kat akak

" nyah name ko riz kan..baru mak ingat sekarang" (matilah lepas mak nak belanja cendol baru nak panggil name mak riz kan...)...

waktu makan tu dia tanya akak " nyah ko ade nampak Mat tak..yang bawak basikat tulis I LOVE MALAYSIA tu...yang pakai seluar hijau ngan baju hijau tu"...mati lah ko ingat dalam dunia ni ade sorang je ke pakai baju hijau suar hijau..setahu mak yang pakai baju hijau 24 jam abang askar je...

"mat mane lak ni nok...mak kenal ke...x pasti lah...

" ala mat tu yang bawak basikal yang bawak kotak selalu tu.. aku dah lama x jumpe dia...akau rindu dengan dia lah"...

" nape ko dah main dengan dia ker"...soalan maut dr akak

trus si pondan gila tu tenong mak dengan muka garang dia...takut akak..mau di terkam akak kat situ habis lah semua sanggul lintang akak gugur...

" nyah aku ngan mat tu dah kawin lah..anak kitorang mati waktu aku lahirkan..lepas tu trus dia tinggalkan aku nyah..aku rindu kat dia nyah"...

terdengar kata2 itew ape lagi akak trus...

pengsan uolsss...kawin katanya....

tetiba akak trus teringat..dulu mmg ade sorang mamat ni agak 3 suku skit orangnya..bawak basikal yang diubah suai jadi macam beca then kutip kotak kehulu kehilir....mungkin itu lah mat yang di cakapkan tu...sebab malas nak layan...akak bayar cendol then trus nak blah..then akak pi kat pondan gila tu akak cakap..

" piz ni 5 henggit ko simpan yer..ko buat beli rokok tau..jangan mintak2 kat orang lagi tau.. x elok.."..trus akak feeling2 mother tesesa

...dengan muka sedih dia jawab " nyah kenape ko bagi mak duit...terima kasih nok..mak tau mak ni gila..semua kawan2 nampak mak semua lari..tp ko belanja aku makan cendol..bg aku rokok siap bagi aku lima ringgit lagi...terima kasih nok sebab masih anggap mak ni kawan"...akak trus terkesima dengan kata2 itew...

seorang yang gila cam apis ni masih ade pikiran yang sebegitu..dia sedar sape dia..dan yang penting ucapan terima kasih x sudah2 dia ucap kat akak...so bila akak nak blah tu..akak tengok semua kat kedai ikan tu semua pandang akak...lantas akak terpikir.." kenape semua orang pandang aku ni..adakah aku ini buat salah..salah ker akak bercakap denga apiz ni?

sebelum akak berambus dr situ sempat si hafiz tu tinggal pesan buat akak " nyah kalau ko jumpe kamarul nizam bin ahmad ko kim salam ngan dia yer...jangan lupa dengan abang di azman bin zainal abidin yer...kata kat dia aku kirim salam... rindu sangat"....trus akak terpikir...sape tu?...kenal ke aku...mmmm pening..akak pun nak gila dibuat nya ni...

ape pun tanggung jawab akak sebagai kawan telah akak jalan kan..akak doakan apis akan pulih dan sejahtera hidupnya ..aminnnnn

21 comments:

AfiQ said...

arap2 die sembuh.. sedeh jugak tgk kwan kiter jdik giteww.. kan kak?

Anonymous said...

Baik Kak Senduk ni...Syurga tempat mu...

Hezesuze said...

wakaka....lawak pun ada...sedey pun ade n3 kak senduk arini...

pepun syabas kak senduk kerana baik hati mendermakan 5hinggit kt hafiz tu...moga2 ALLAH swt mmbalasnye...

p/s best g uluyam smalam...huhuhuh

datin cik sal said...

nok.. mak terharu uols.. serius.. **matila lepas tu mak pp terbayang pondan gila ittiew adalah mak.. opss!!

Tijah said...

kau mmg sangat berperikemanusiaan senduk. mak terharu nih!

makCik said...

kak senduk,

kalo nama azman bin zainal abidin tu ex-bos saya masa kerja kat perak dulu..adakah dia yg dimaksudkan ittew??

Anonymous said...

dah macam trailer "syurga cinta" dah ceritanya noks..

||| PöJìé PööH ||| said...

alah lawak ada sedih pun ada n3 kali nih!
tp i tabvik spring kat u Kak Senduk!
walaupun akak muka cam senduk, mulut lahar, tp ati akak sgt baik..
semoga akak bhgia n masuk syurga..
semoga kwn akak tuh cepat la sembuh..
sian dia kan..

sHwEeT ByAtcH said...

eh kak...

Org gile ni dah sah-sah msk syurga.. klu kwn ngan ahli syurga tu bgs kak...

annakaigo said...

sedih baca entry,
mak selute kat u all..
pondan yang baik hati sgt,
semoga u all berhati mulia selalu..
insyallah hanya tuhan maha mengetahui
buruk baik kiter nyah...
biar pun dipandang serong oleh manusia yang berhati tutt..
(walaupon pondan tu ting tong uall layan dier macam manusia biasa terkesima mak.)
akirapeblos sinatra

rizz said...

ala sedeyy r entry k senduk ni..sian kat afiz tu harap2 die sembuh la kan..org cm die x elok kite sisihkan.die pon ade perasaan kan..ermm

mummYaeesh said...

hadoyaiii...weols baca pun mcm nak pengsan gelak! klu jupe kwn uols ni mesti best layan borak kan??adeh!

wah sungguh mother theresa uols kekdahnye..yelah ni hari dia, kita tlg la.. kot sok lusa uols lak meroyan..whoops larikksss

mommyct said...

kaka..entry sedey tp saya gelak sampai kuar airmate...kak mmg keless..lawak natural beuty gitu.
Mulai hari ni saya follow...laughter is the best medicine..

iena said...

wah diujung2 n3 agak menyentuh perasaan gitew... pape pon kak senduk mmg baek ati... still caring pasal kawan...

moga dia cpt sembuh....

Roseriana CA said...

Sedih dan kelakor entry k.senduk kali ni..kesian kat kawan tu...nasib baik ada gak kwn yg hati baik macam kak senduk..

pEts LovEr.. said...

iskk..iskk..kak senduk nih cayalahhh.. baik ati giteewww.. apis tuh mcm beshhh jerkk layan dierkkk.. next time jmper kem slm arrr..

slyntah said...

wahahaha...betoi ke citer ni???kalo betul murni la ko kak senduk oi...kalo xbetul pon mmg best giler cite ni..dah a name mangse dalam cite ni same ngn name aku...ahahha....siap rase leh masuk dalam cite ni lg...ape kate kan....kak senduk bikin satu cerite pendek...ala2 drama melayu murahan....tp jgn pepanjang....kompem org leh ilusi...siyes...

izal said...

haha ade je kejadian pelik terjadi kat ko kan..

Masa ko mandi ade kejadian pelik x? Hehe

Datin Paduka Bokbong said...

sedihny bace en3 ni..
smoga Allah mrahmati kak senduk.
xoxo
:)

**~KiKiLaLa~** said...

kekekeke, suke aku bace blog ko ni kak.btw, sian kwn akak tu, sgt menyedihkan,walo pun ada time nye cam kelaka amatje.

Anonymous said...

warna warni btl idup kak senduk ni. lebih karerful campur dgn glitter2 ala2 pelangi dlm cite walt disney tu lah..

-mesti la anon yg penakot tu-

Let's SHOPPING Uollss!