ahli geng kongsi senduk

Kak Senduk Fan Club Klik sini

bit.ly/1c5OxpX

Thursday, 2 July 2009

cerita dulu2 best!

malam tadi anak buah akak balik ngaji sibuk dia nak tengok citer ben-10 ngan citer geng bas sekolah dia.. sentap akak..baru ingat nak tengok oprah show.. sentap tau

tapi cerita2 kartun or cerita kanak2 sekarang x best cam dulu kan...korang masih ingat tak citer2 ni...


1) jems.. ala citer kartun yang leh tukar dua personaliti tu..kejap jadi jems kejap leh jadi jesicca.. akak gila babi ngan citer ni sanggup bergaduh kalau x dapat tengok citer ni...yang kumpulan baik jems yang jahat tu kumpulan misfit...

2) merrow attack... jangan gila2 akak sanggup ponteng sekolah agama demi citer jepon ni..gitew kan sanggup tinggal ajaran agama demi citer jepun bola tampar ni...ala yang ade tag...samusole bepusinggggggg... gila akak..siap akak berangan jadi carector dia ni..si cun name dia.. asal main bola tampar je berangan jadi "cun"

3) miss commet... citer yang ade kuasa tu ngan tongkat ajaib dia... best gila asal ade kayu je pusing2 trus kuar kuasa...


4) alana girl from tomorrow......asal cuti sekolah je pasti akak dah booking tv..sebab nak tengok citer ni.. dia ade alat macam cekak letak kat dahi..then leh angkat ngan kuasa cekak tu...ohhh semua orang asal dapat cekak je berangan jadi alana..bukan pakai kat kepala tapi pakai kat dahi..sampai mak akak naik hantu lah sebab cekak dia slalu di kebas oleh akak...


5) ewok - citer makluk asing macam teddybear kecik..selalunya kat dalam slot alam ria cuti sekolah...best gila..sampaikan sape yang gemok2 pendek tu gi gelar ewok lah gamaknya...

ade banyak lagi cerita best2 waktu dulu..tapi akak kurang ingat... kan best kalau semua cerita ni di tayangkan semula...rindu rasanya...bila ingat2 balik cerita ni bebelas tahun lepas di tayang kan...maknanya akak makin kertu....jom kita pakat ramai2 tulis kat stesen tv susuh dia tayang balik cerita2 ni...mesti best kan...

yer lah zaman akak kecik2 dulu made ade estro bagai...so tv1, tv2 n tv3 je lah siaran yang ade... so nak kuar umah mak x bagi takut kena colek katanya...dulu mane ade ps2 bagai ni...sekarang ni..budak2 mewah.. nak tengok citer belambak dalam estro...dulu siaran kul 11 dah habis dah...sekarang.. ko nak tengok tv sampai muntah pun x pe..siaran 24 jam...

sekarang balik2 cerita ben-10, wonder pet, geng bas sekolah, kepten boleh, hikayat putera shazlan..... bosan akak... x mencabar tau...

33 comments:

AzLaN MoHaMeD said...

hehe.. anak buah sama jer dgn anak buah i... minat sgt dgn ben-10 tuh! yeap.. betul2.. cte katun skunk ntah apa2 ntah.. i suke the little lulu show! hehe

MaszLaVista said...

ai suke tgk cite gaban dengan cite otromen taro kak senduk...suria baja itam pon ai layan...

aizan said...

karton jem.. pun my faberet.. lagi satu tom and jerry best tengok si tikus suka mengenakan si kucing :D

rizz said...

haha asal rizz xpnh tgok sume cte ni ekekkee

AlexAlabasta said...

Oh~!
Jems! Seyes best!

Juga melayan Power Rangers demi PR pink, Thundercats sebab Cheetara ngan Barney n Friends. Jap, Barney n Friends?

penyapubaru said...

hahha betul lah kak senduk

semua cerita tuh aku suke

siap leh kelentong cikgu skolah agama lagik sbb nak balik awal tgk mero attack

hOtMaMa said...

awas!! ceria wonder pets adalah cerita yg terbaik yer!!

Isbjørn Fra Nord said...

hahaha...i suke giler cite alana tu...cekak letak kat dahi hahaha lawak giler teringat zaman kanak2...i suke kickers dulu...doremon zaman dulu cam best je dubbing compare ngan doremon skarang...tp kartun skarang yg i minat is wonder pets hahahaha...ming ming

arep said...

senduk. kita sezaman.. reminiscing sangat..

merro attack samasaut berputar, piring terbang segala.. believe it or not.. i pernah try ok.. berjaya lite2..

Hezesuze said...

uik! ke usia kita sama ni kak senduk...wakakak

mmg beshhh wooo citer morio attact tu...xpenah mis tau...lom start laie da trcongok kt dpn tv...

Miss Moon said...

Kak senduk woooi mmg tepat semer citer yg di siar kan kat blog nih ...mmg best woooooooooooooooooo

IBU KUMBANG said...

yeah.. best citer moero attack tu..

ad|nda said...

aku pun penah gak berangan jadi alana letak cekak rambut kat dahi.. waakakaakak!!~

Siti Jenar said...

saye suke criter JEM ngan m.attack masa skolah rendah dlu. tiba2 jer cita2 nak jadi pemain bola tampar. satu lagi criter jepun best... NINJA. susuka..perghhhhhhhhhhh

melor said...

ha...ha.. ninja susuka memang best.. ada satu lagi cerita jepun yang mengisahkan training pramugari tu.. dah lupa dah tajuk dia.. best!!!!!!

cik idah said...

iye lah kak senduk
kita ne sezaman agaknye. i dulu pon tgk citer2.. kalu ptg2 tuh sanggup ponteng kelas ngaji.
citer dulu2 lg best dari skang..

sokong tuh!

datin cik sal said...

melor... citer pramugari tu tajuknya chiaki kalau tak silap.. yg ada pramugari sorang tu yg tangan palsu tu kan.. rebut-rebut sorg mamat ensem siap lempang ciaki guna tgn pelesu dia lagik.. **oppss

tu tak masuk citer oshin yg 200 episod tuh.. sampai nak muntah mak tgk nok... citer tu la 1st time mak kenal apa ittiew belon panas..**hiks!!

TiNiE said...

yer yer..citer chiaki tu..lelaki tu nama cikgu hiroshi cikgu yg baik hati..orgnya pun sggh tampan sekali..hahaha..sapa nama gf cikgu hiroshi yg asik2 ugut cikguhiroshi dgn jari jemari pelesu dia tuh..haa nama mariko shinto..tudiaaa...kuat sggh ingatan mak..hiks

datin cik sal said...

ayo.. matilamak!! kao makan kismis berapa kontena tinie?? marasa mak nak lahap 7 kontena sekali gus nak tajamkan minda dan kuatkan memori!!!**oppss

melor said...

tudiaa! kuat sungguh ingatan cik tinie.. harus katam berapa kali tgk cerita tu.. cerita tu memang best!!! datin sal jom order kismis lepas nie.. matila mak!!!!

Anonymous said...

kak senduk
lagi satu cerita alih bahasa pasal golongan hamba abdi tu .. perempuan tu nama azaura ke apa yang bapak dia jahat giler tu .. lupa laa tajuk cite dan lagi tema dia sapa ingat yaa.....

El-Zaffril said...

Transformers dulu2 kan best kan kak senduk... datang menerjah setelah berjumpa kak senduk malam tadi... hua hua hua

Tengku Anggerik said...

kita suka sangat ngan The Girl From Tomorrow tu..
last episod..terakhir.. kita tk tengok.. uwwaaaa.. kita ngan mak gi buat kad pengenalan pertama!!!.. uwwaaa.... !!! sedih tauuu

last episode tu jatuh pada besday kita la kak sendukk!!!.. uwwaaa..nanes kita nk tengok !!

kak senduk leh tolong donlop mana2 tak.? kita tingen sanget nk tengok..puhlizzzzz....(*^_^*)

neezareef said...

kak kita 1 zaman nie..heheh..cter2 tu mmg arr time cuti skolah ngadap tv jew

Mimi's Mayonnaise said...

Saya paling suka cerita Alana, The Girl From Tomorrow tuh..
Apsal skrg citer tu dah tak de yer..? buat laa citer tu versi baru..
-Senduk, The Girl From Tomorrow-

okey ke? hehehe

afifisa said...

ahahha
akak lg tua drpd saya la maksudnya
x pernah lak sya dengar citer2 tu uolls

@LiYaNNuaR said...

yuppp... ingat sgt2... hehehe

Anonymous said...

Kak senduk thanx!!!!! i've been looking for the Alana Girl from tomorrow punye title.. thank you thank you thank you!!!!!!!!!

johnjanski said...

http://www.syok.org/portal/forum/viewthread.php?forum_id=67&thread_id=74215

klik link tu/copy paste kat browser....ader byk citer 80an..macam Ksatria baja hitam..bionic six..thundercats..dan bermacam lagi

sebelum tu..join dulu..free jer..

Anonymous said...

hahhh.. saye gile cite jem gak dulu. siap kalo ade sticker kecik2 kaler2 yg kilat2 bentuk bintang tu saye tampal bawah mata. berangannnnn sgt. -anon nama betul sapa pun tak tau-

Anonymous said...

oh alana plak, my bro ade tahi lalat kat tepi dahi dia ktorg panggil alana.. hahahahaa.. kak senduk wat tringat blk lah smua ni .. -anon tu lagi-

Anonymous said...

unlock iphone 4
how to unlock iphone 4

Hi, um, I want a YouTube account and my mom is saying "no" because she thinks it has virus's! So before I make one I just want to be safe. Help me! By the way my computer is emachines. Just in case.
unlock iphone 4 unlock iphone 4 how to unlock iphone 4
I'm looking for some good free virus scans/spyware detectors available online because my McAfee trial has run out on my new laptop. They can be either used online or downloadable. No scams please! ;) unlock iphone 4

unlock iphone 4 how to unlock iphone 4 [url=http://theunlockiphone4.com]how to unlock iphone 4 [/url] how to unlock iphone 4

Thomasujdq said...

yuppp... ingat sgt2... hehehe

Let's SHOPPING Uollss!