ahli geng kongsi senduk

Kak Senduk Fan Club Klik sini

bit.ly/1c5OxpX

Friday, 28 August 2009

let baring tepi kolam surau...

hye uollsss....sorry sangat sebab lama x hupdate...akak x sempat uollsss..almaklum lah akak memperbanyakkan tadarus dan solat tarawih x sempat nak berbloging katanya....

semalam lepas je berbuka..akak membedal bagai nak gila..macam lah akak puase setahun x berbuka2...then lepas solat akak pun siap lah nak pi solat tarawih....walhal baru ari ni nak pi kan..dah puase keberape ni...hihihih...

siap punya siap...dengan songkok and kain pelekat bagai akak pun berjalan lah ke surau...then tunggu lah nak solat isyak...

lepas solat isyak ade lah mase sikit nak sebelum nak terawih...akak pun cari port yang sesuai untuk bersandar sikit....

mata dah manja2 je macam nak tidor..boleh tak kat surau akak leh ngantuk...setan sangat kan akak...then dengan x semena2 akak terlelap kat kat sudut surau...tetiba akak ade orang kejutkan akak...

dia berkata "assalamualaikum....terlelap ke ...solat terawih dah mula dik..dah 8 rokaat dah..."...yang kejut akak pulak tu bilal surau....

Ya Allah..akak terlelap kat surau..punya lah bising kat surau tu baik je akak landing..ape lah nak jadi ngan aku ni..setan kena ikat pun akak masih menyetankan diri...rugi tul ...then akak bangun ape kah lagi amik air sembahyang le..then sarung selipar surau..catwalk lah ke kolah air...

opocot mak ko.....

tetiba uolsss..selipar surau yang akak pakai tu licin...terus mengelunsur lalu terbaring di tepi kolah diatas lantai basah..tu dia..pose baring tepi kolah air...yang penting kain pelikat akak tu siap terselak uolss sampai ternampak spendar....oh tuhan kenape ngan aku ni...basah habis baju akak...

yang penting ade makcik amik air sembahyang kat tepi tu leh ketawa bagai nak gila tengok akak..ape lagi akak bagun trus balik lah uolsss..esok je lah akak pegi lagi....dugaan dugaan...
then balik je..tukar baju trus membuta..

kenape lah ngan aku ni..nak buat ibadah tertidur lah..terbaring tepi kolah lah..ni mesti ade benda yang akak buat ni x berkat ni....

29 comments:

nafham said...

uols salah pakai uniform kot??? tu yg surau pun reject tak kasi beribadah..

Anonymous said...

hahaha... klaka... klaka.. tetiba terbygkak senduk jatuh cam nangka busuk.. o my god... funny

geraugebang said...

Salam kenal kak senduk. Salah makan buka posa tadi kota. Sebab tu jadi gitew rupenyeer.

Anonymous said...

Biar betol nok..malam nie ngko pegi pakai telekong nok, baru orang tak kenal..

Lazyf... said...

salam akak...curlast akak catwalk gitu nk g amik wuduk kt kolah air surau...hehehe

Anonymous said...

org yg nak berbuat kebaikan mmg byk dugaan yg Allah bagi sbb Dia nak uji keimanan kita. Malam ni pegi terawih lagi tau, senduk!

Mummy ranger said...

wakaka..kelako lak bab pose tepi kolah tuh..kalau saya terus buat2 pengsan..

Anonymous said...

Tuhan nak suruh ko insaf tu...tinggalkan tabiat bapok tu..

farish sinclair said...

adoiii klko pon ade..sian akak senduk sabo jela ye.jgn tlelap lagek..:)

Anonymous said...

haha.. klako tu memang klako. Bulan posa ni la waktu kita nak muhasabah dan munasarawak kan diri. Mesti ada yang tak kena tuh. So bykkan amal ibadah pohon keampunan kembali ke pangkal jalan

pearlE.J said...

hahahahahaha... adoihlaaa... tergelak besaq cheq kat sini... :D

hanis said...

lawak la ko nih...

AmyMizzunderstood said...

sian kak senduk!

Mak Doyah said...

kelako la kak senduk ni...dah la tertido, terjatuh terlentang dan terpose lak kat kolah tu...malam ni gi terawikh lagi ek..

Mr. Bobo said...

morale of the story mory..berbuka ngan air ngan kurma sudeh..baru la tak ngantuk

Eri-chan said...

mlm ni terawih la kak oi..jgn melantak bebanyak..

tuala mandi said...

kak senduk terjatoh bkn sebab selipar.. tapi sebab perot kak sendok dah buncit dgn makanan..

hahaha..
klako2..

shandye. said...

itu cobaan namanya kak senduk.

Hezesuze said...

hahaha btul tu kak senduk ..mest ada wat benda yg xelok tu..or kak senduk xpose ek....ekekekeke

bleh terbygkan camno gaya ct senduliza jtuh tergolek uols...wakakakakaka

jgn mare ye weols gelak....ekeke

farah amoi said...

..muahahhahahahha

arenaKu uKanera said...

kau ada kak bed pi solat terawih. kau pesan kat dia, kalau kau tertidur, suruh dia tampar muka gebu kau tu 44 kali. hehehe.

||| PöJìé PööH ||| said...

Allah sajer jer nk bg ujian kat Kak Senduk tuh..
xpaham² lg hint Dia dah beri..
hehehe..

QieFLy si Dolce said...

aduyai kakak.....mcm mana la boleh jatuh....hahahah tu la kalut lagi akak senduk ni klaka lahhh wakakakakak

ellysha said...

hahahahhaaa....
sian kak senduk..
takpe..
dugaan bulan2 pose nie...

Anonymous said...

dugaan tu. Ni baru kat dunia dah tak diterima ALLAH. Kalau kat akhirat mcm mana pulak? Perkara yg baik memang bnyk sgt dugaan berbanding perkara yg ditegah.

nina said...

kessian nye. takpe2. mlam lain pergi lagi. cuba lagi..

good luck

Anonymous said...

kak senduk... jangan kucewa... malam ni p lagi terawih ye... pedulikan apa org nak kata... yang penting niat kita baik... hehehehehe...

TweetyPeak said...

salam kak senduk.. hehe kelakar.. mesti masa tu sakit tapi tak terasa dek malu kan.. hehe..

semangat nak terawih sampai tertido.. sian kak senduk.. takpe dpt pahala gak kak.. moga dpt terawih lagi hari ni kak senduk..

TinTaDariHaTi said...

Akak, iolss nie dah tergolek dog baca entri akak nih. Dugaan tol di bln pose nih. X terbayang cmne rupe akak time jatuh tuh. Wakakaka...

Let's SHOPPING Uollss!