ahli geng kongsi senduk

Kak Senduk Fan Club Klik sini

bit.ly/1c5OxpX

Thursday, 1 October 2009

Kepondanan itew ape kesudahannya!

ape yang korang buat agak bila nak cari kekasih...entah lah ..bagi akak cinta mmg susah dicari.. lagi2 wanita palsu berwajah x siap macam akak ni...lagi2 secara logiknya orang macam akak ni yang melawan takdir mencintai kaum sejenis (pengakuan berani mati ni)...

bukan ape kadang2 tu akak jelous tengok orang kat luar sana bercouple2..kawin...ade anak sendiri..tp naluri akak pada perempuan belum ada lagi..mungkin sebagai kawan ia kot..tp sebagai kekasih belum lagi...

almaklum lah akak yang feeling perempuan betul ni selalu berangan nak dapat pakwe kaya...berduit berkepok2...setia...kasih sayang melimpah ruah...romentik..badan meletop mirip model...(hey senduk ko ingat ni cerita cinderella ke ko nak berangan semua tu sundel)...tp ape kan daya dunia reality x macam tu...

kita di jadikan berpasangan..dan jodoh itew sangat adil...selalu kita lihat perempuan chantek selalu dapat laki yang x ensem...dan lelaki yang ensem dapat permpuan yang berwajah suam2 kuku...kalau yang dapat sama chantek dan ensem tu nasib kan...name pun jodoh...

walau pun i gergasi i ade laki tau..sebab ape?..sebab i perempuan betul..

so akak kan waruk..buruk hitam...so pasangan akak mesti ensem kan..x sabar nak tunggu ni...(jangan berangan senduk)...

so akak nak share story skit...selalunya kisah percintaan orang macam akak ni x kemana...kerana lelaki yang dicintai kami ade lah lelaki str8...diingatkan !..orang macam kami x akan mencintai lelaki gay...mungkin ade tp kebanyakkannya tidak...dan ini adalah fakta: lelaki yang mencintai nyah, pondan or bapok tidak dikategorikan sebagai lelaki gay..tetapi tetap lelaki str8 ..ini kerana lelaki2 ini menyukai pndan , nyah or bapok ini kerana sifat2 kewanitaan mereka..dan bukan kerana mereka lelaki...so mereka tetap str8...

itew lah reality..bukan bukak pekong di dada..tp sekadar berkongsi maklumat...ok back to story..98 peratus lelaki bercinta dengan pondan ni adalah kerana seks.. mungkin ade yang mencintai kerana kelembutan dan kewanitaannya..dan mencintai sepenuh hati tanpa seks..tp ko leh kira pakai jari ok...

walaun mak berbadan gajah...mak dah kawen uolss... uolss boleh ke?..

ko jangan lah nak feeling lelaki tu cinta ko ke akhir hayat..segala jiwa raga ku korbankan ... aku akan melayari hidupku bersama mu selamanya... sudahhhhhh... its not gonna happen!..open ur eyes and back to reality..kalau lelaki tu sayang macam mane pun...end of the story dia akan mencari apam balik panas di celah kelengkang pompuan gak!..dan beranak pinaklah mereka lepas tu.....so ujung2 ko kesorangan balik...

nyah xde ke anak ikan nak kita ni nyah..walau pun kita dah di kategorikan senja ..tapi performance kita masih tip top kan...

time tu muka dah kedut2...figure dah lari allignment...pakai gincu pun dah herot...dan time tu lah kalau ko banyak duit...ko tabur duit ko macam bunga rampai mengharap ade anak2 ikan yang tersangkut dan melekat pada ko...pada yang dintis tu...mengharap lah kot2 ade anak2 ikan yang reject2 tu menagih kasih sayang..x pun sendiri lah sampai mampus...

tu yang akak takut tu...entah lah..akak selalu berdoa satu hari nanti ade perubahan besar dalam hidup akak...sebab tu akak x pernah terlintas nak operate tetek bagi besar macam kelapa ke..nak ubah jantina ke...sebab i have strong feeling that i have bright future ...biar lah mereka yang nak bertetek bagai tu..sebab itew pilihan mereka...mereka rasa itew perlu...

for me..biarlah orang suka akak seadanya..walaupun akak sering mengphotoshopkan wajah akak..sebab akak nak gak feeling muka akak chantek kan...ape pun this is me...buruk atau tidak itew semua tuhan kurniakan untuk akak...kalau ade orang suka pada akak..biarlah mereka suka akak dengan ape yang akak ade dan ape yang akak xde... i believe seburuk mana pun wajah dan rupa kita ..akak yakin pasti ade orang yang suka pada kita..mungkin mereka x pandang keburukkan itew..tp mereka akan pandang kecantikan lain yang lebih terpancar dari hati..gitew...

sorry sebab entry kali ni macam serius..saje je ubah angin skit...tunggu ade cerita hot di entry lain kali..kisah lelaki sengau!..tunggu

52 comments:

Anonymous said...

mak salute ko senduk!!!

jee_ainn08 said...

Salam..nok..
selamat hari raya ke 12...


Kekadang perlu jugak uolss kita serius...sbb hakikat kita nie manusia pelbagai perasaan ade...silih berganti...

Nok terus terang mak cakap...kalau x ade jantan nak x ape nok..sbb kalau ade belum tentu kita bahagia...
PAling penting nok x kita syukuri ape yg di beri olehnya....dan jangan sesekali kita banding2 kan diri kita dengan org lain...sebb bila kita banding2 kan kita x berlaku adil pada diri kita sebb aysik nmpak dan kira apa yang kita X ADA,,,,dari syukur dan redha dgn apa yng kita DAH ade......

Erynzzz said...

ooouuuufff...i like!

Mrs. Amie said...

alahai kak senduk..siannya... i doakan kak senduk dapatlah back to reality... tapi bila back to reality, jgn lupa... blog nie tetap nak meletop jugak wokeh...

Zue said...

mantoooop...

atreyu strange said...

Even REAL females photoshop their face to look better on Myspace, Facebook, bla bla bla... So, takde problem la if sape pun photoshop kan.

Indah Cuma Seketika.... said...

Salam Aidilfitri...

I like the statement below...

"kalau ade orang suka pada akak..biarlah mereka suka akak dengan ape yang akak ade dan ape yang akak xde... i believe seburuk mana pun wajah dan rupa kita ..akak yakin pasti ade orang yang suka pada kita..mungkin mereka x pandang keburukkan itew..tp mereka akan pandang kecantikan lain yang lebih terpancar dari hati..gitew..."

single happy - oppie

arep said...

sob sob.. sambel kesat air mata..

june said...

salam akak,
terharu saya baca kisah akak ni,apa-apa pun satu je,saya ni seorang perempuan,isteri dan ibu...dan blm tentu klu semua title ni ada kita akan bahagia,kecuali kita bersyukur dgn apa yang ada...alhamdulillah sbb akak masih punya pendirian...semoga berjaya

aslina said...

berubah memang amik masa yang lama...kalo sekelip mata tu...maknanya tak ikhlas sangat dan saje nak sedapkan hati manusia sekitar...

anyway, satu hari akak pasti berubah...pelan2 ok... mcm membe saya...dulu pengkid...tahap dewa jugak la...skang dah ada anak 2-3 orang dah pun...

amik masa jugak la dan perlukan sokongan orang yang benar2 ikhlas boleh terima kita seadanya...tak kira baik buruk kita, apa kisah lampau kita...

takpe...masa banyak lagi...

cookie devine said...

sabar nok...

aSh aBd Rahman said...

ya.. pasti ada jodoh suatu hari nanti.. akan berkeluarga beranak pinak nanti.. insyaAllah..

italembut said...

sabar je nok..kita xkan selamanya jd cmni..satu hari akan berubah..sabar ea dear...

Terry said...

setujuu sesangatt..

memang pengakuan berani mati,

fantasy itu indah and meletopz,
but this is the real world,
walau sepahit pahit mana pon,
harus kita terima hakikatnya.

and yes, changes will come,
but not instantly.
unless uols ada fairygodmother kot... haha..
one step at the time.. right? :D

and satu lagi.
cinta PLU memang takkan kekal.
so dont dream it will.
jangan la termakan kata2 manis lelaki (or perempuan if you're less :P) ..
kalau termakan, and then hadam, masuk ke urat-urat uols and jadi sebati ngan uols. and then tengok2, diorang memain jer.
memang hazab bukan main.

akak sendok. u rock!

||| PöJìé PööH ||| said...

i love ur n3 Kak Senduk!
yupp!
biarlah kita menjadi diri kita..
insyAllah akan diberkati k jalan yg benar!

Anonymous said...

kak senduk.. u rock!! i love u!!

faizul darius said...

terus terang, saya suka baca blog ni sebab tulisan dan ceritanya yang kelakar. tu yang tertarik ke blog ni, tiada sebab lain.

rasanya cerita kak senduk ni, boleh dibuat dokumentari macam national geographic tu kot hehehe....

mell aziz said...

entry yg sgt jujur. btol tu kak senduk. klaw x dijelaskan hakikat ni pd diorg, diorg x kn taw kn..?

missalongwani said...

sabarla kak...Tuhan tu tak kejam..ade sebab die bagi ujian macam tu kat kite...kite tgk kite dah truk kan...pi kalu kite tgk di sekeliling kite...ade yg lebih truk dari kita..kite bersyukur kerana kita lebih baik dari diaorg...semua tu ade hikmah....cuma antra kita jer,nampak or tak nampak semua tuh...cuma yang pasti jgn puas untuk meminta dari Nya..minta petunjuk dari padaNya..insyaAllah...

shah said...

I never made any comments thus far...but I like reading the blog since it is very raw and sincere...no agenda or drama...tak semua yang kita impikan kita akan dapat...ini semua dugaan yang kita kena tempuh, it evaluates how strong you are and how well you bring out your personality and life...again, be who you are dan jangan sesekali lupa asal usul dan kejadian kita...bersyukur every minute and you will be in peace...

|| sTaRLoveR || said...

wah... ini post yang paleng sy suka.. dah tuh bab yang even jita hodoh tuh.. dan jodoh kita sangat adi... sy doakan awak ye....

TweetyPeak said...

doa utk kak senduk, InsyAllah jgn berputus asa padaNya kak.. err nanti panggil abang senduk lak.. hehe apa pun kak senduk ada family.. kenkawan di alam siber yang sentiasa doakan kak senduk k.

Skenji Spirit said...

:)

walaupun kak senduk xknal saya

walaupun saya xknal kak senduk

tp saya suka personality kak senduk..

bgusla kak senduk jujur dgn diri sendiri

bukan suma org bley wat camtu

even sape2 yg str8 pun belum tentu mampu jujur dgn diri sendiri

all the best kak senduk!

DaniTheGirl said...

kak senduk,

sapa pon kak senduk saya tetap sokong dari belakang dan jgn lupa hupdate selalu blog ni kalau tak meroyan saya di opis ni...

kiss kiss

farish H said...

sabo jela kakk

Hezesuze said...

fuyoooo pengakuan berani mati nok!
salut beb! jujur gtew..
bkn senang nk dpt org yg jujur cam kak senduk ni...ekekeke

my pray for kak senduk supaya akan ada cahaya perubahan pada diri kak senduk...sape tau 10 thn akan dtg da jdi lelaki str8 gtew...harusss anak2 dara mengejo kak senduk...opssss abg senduk...ekekeke

Lazyf... said...

tabik kt akak!!!

Anonymous said...

Kak Senduk,

Saya adalah pembaca setia blog akak. Setiap pagi masuk ofis, bukak laptop terus klik kt blog akak.

Ketawa sendiri, senyum sendiri, kadang2 nangis sendiri.

Entry kali ini adalah antara yg paling saya suka. Tq so much kak senduk. Kejujuran akak buat saya berfikir semula ttg hubungan saya.

Saya adalah di antara individu yg seangkatan dgn akak yg menyukai lelaki. Saya sudah pun mempunyai seorg yg saya bole katakan sbg soul mate hidup saya. Malangnya kami berjauhan. Saya di subang, dan beliau yg saya namakan D di sabah. Setiap bulan sama ada saya ke sana, atau D akan ke sini.

Kami sudah berhubungan hampir 2 tahun. Baru2 ini saya terfikir utk memutuskan hubungan dgn nya. Melihat kepada kwn2 yg seronok bercinta di kalangan org kay ell.. buat saya betul2 cemburu. Ye lah, bole tgk wayang sama2, tgk teater sama2...saya plak..kalau ada masa baru dapat semua tu. Kalau tak sorang2 g tgk wayang.

Bayangkan, tgk citer jin notti pun bole nangis, coz tgk sorang2...kes kawan2 x layan citer melayu(xde kelass katenyer)...huhu

Selepas membaca entry kak senduk kali ini buat saya tersedar...bahawa apa yg saya ada sekarang sepatutnya sgt2 dihargai dan di sulami dgn penuh kasih setiap hari.

Once again, tq so trilion much kak senduk. Teringin sekali nak berkawan dgn kak senduk...

DS

rainz said...

hi kak senduk..saya suke sebab kak senduk honest dalam entry neh..

saya berdoa agar kak senduk cepat cepat dapat hidayah dari NYA..

i love ur blog..

keep it up!

Anonymous said...

hai kak senduk,, slamat ari raya..

btw, ur entry touched PLUss... haha

okay, dulu, saya pn camtu gak bercinta bagai dengan lelaki.. saya str8 act n bf saya pn str8 act.. yup.. dunia ni mmg ssh nak dapat yang loyal... makan luar ttp akan ada..

yang saya nak cakap.. iye.. mmg dalam naluri ni slalu nak berubah, in fact, kita slalu curse diri kita nape suka lelaki masa zaman skolah dulu kan? tp ini ujian yang kita kene terima
masing2 ada bahagian masing2..

kalo berubah tiba2... kadang2 kita akan rasa plastic, tul tak? rasa kesian dkt prmpn sbb kita macam tipu dia, rasa kekok kene jaga perilaku 24 7, tp bila blkg dgn kawan, jadi balik, kan?

live to the fullest kak senduk, benda berubah ni perlukan masa n keazaman yang kuat. saya cuma amek pendekatan, syukurla saya ada famili yang bahagia, kawan2 sekeliling n mencintai dan dicintai..

sesiapa pn akan ditinggalkan rite? so, masa kita ada relation tu, jaga la sebaik mungkin, beri apa yang patut di beri.. n if smthing happen, kita takkan menyesal in future...

so, live to the fullest kak.. as long as u ada frenz, family and smthing yang wat u bahagia... thats it.

Lenny said...

slalu jd silent reader, tapi entry nieh menusuk kalbu plak nak kene comment gak..

takper kak senduk.. insya Allah... u'll have a bright future...
kita doa and harap yg terbaik .. kan?

apapon, kak senduk mmg best!!

take care, slamat hari raya!

Anonymous said...

kak senduk,

lupa nak cakap td.... dengar lagu

I Have Nothing (Whitney Houstan)
Can't Take That Away (Mariah Carey)
Ku Mohon (Sheila Majid)
Kiblatku (Hazami)
Padamu Ku bersujud (Afgan)
Cinta Beralih arah (Aisyah)

Ni lagu untuk kita yang nak syahdu sket2.. kalo entry kak senduk yang cinta or frust, nanti saya bagi lagu lain.
saya bab2 lagu n lirik ni suka ar gak.. huhuhu

Tulisan Dari Manjung said...

Kejujuran yang amat clean n clear.....

moga2 niat encik senduk nak berubah ditunaikan oleh Allah...

Sebuat pasal usia...TDM teringat tentang satu ceramah yang disampaikan oleh seorang penceramah singapura...iaitu Ustaz Firdaus Bin Yahya. TDM tau Encik Senduk seorang yang berfikiran terbuka, jadi silalah dengar ceramah ustaz ni mengenai USIA. Apakah yang akan terjadi pada manusia mengikut umurnya secara berperingkat-peringkat....ini bukan tilik nasib yer...nak citer lebih pun takut tersalah cakap, cubalah kak senduk dengar...
Ustaz firdaus ni ceramah dia tak boring..dia ni jenis berilmu...ceramah2 dia selalu dikaitkan dengan sains...kira rakyat singapura yg educated lah dia ni...tapi untuk permulaan TDM rasa baik encik senduk dengar yg ni dulu....berani jamin..memang akan buat Encik senduk kagum.... download kat sini yer..

http://www.ceramahislam.com/audio/malay/UstFirdausYahya/usia-senja.mp3

tapi kalau tak boleh...encik senduk pergi kat chatboard Encik senduk yg warna pink tu....
just right click kat link yg TDM letak pastu "save page as" kalau pakai internet explorer...kalau pakai mozila firefox "save link as"
TDM harap Encik senduk dan kengkawan yg lain pun dengar juga....bye WASSALAM.

Anonymous said...

salam kak senduk

i ni pminat stia blog kak senduk.. almosy everyday i bc.. i suka post u ni.. i ada uncle mcm u, tp skg dia survive tnpa perlu merubah apa2.. dia tetap dia.. mmg ler atuk bekas polis yg garang tp lama-kelamaan dia leh terima k'adaan my uncle.. skg ni dia slh sorg yg berjaya dlm family n msyarakat. cuma jdoh tu lom ada lg.. tp, dia happy n sntiasa solat n berdoa utk mndpt keredhaanNya.

hope kak senduk selalu muhasabah diri n i doa kan utk u berjaya dlm mncpai niat u...

i admire ur creativity especially on writing and photoshop..

regards...
hidayah

Jumie Samsudin said...

Kak Sendz,

rasa bersalah plaks tengok kak sendz tiba tiba buat kisah merembes sedih ni. Jumie tau......Kak Sendz tumpang sedih because Jumie baru jadi janda kann??

kak sendzzz...jumie tak mau nak cerca apa apa. Sebab ramai plaks kat atas ni dah bagi macam -macam nasihat ni...malaps. depa semua sayang kak sendzz...

Jumie sembah ratu kat Kak Sendzzz...

bye u olls

Qiefly said...

am speechless dgn n3 kak senduk kali nie...coz kak sen dah membuka mata dan hati orang lain yang ingin berubah ke arah yg lebey drastik lagi....

betul tu kak senduk biarla orang suka kita dgn seadanya...tak semestinyer kita kena ader apam balik n buah kelapa baru ader jantan nak kannnnzzz....

sngt tak betol...

++mine++ said...

kak.saya harap cita2 akak nak berubah akan tercapai,sebab cita2 saya pun macam akak jugak.nak berubah dan tinggalkan dunia penuh dosa ny..tapi sebab da lama sangat bercinta dengan pengkid,saya da xboleh ubah diri saya lagi..hati saya xada pada lelaki.. doakan saya jugak ye kak.

shandye. said...

kak senduk...

bukukan kronologi ini!!!

waa... eh... same je la uols pondan dgn gayah. last2 partner uols yg uols fikir akan sehidup-semati ittew akan carik gegirl jugek just because it is the ACTUAL thing and PROPER thing to do.

betul... apa2pun diorang akan fikir ttg membina family dan fikirkan perasaan family diorang jugek.

arrgghhh.... 10sion uols fikir pasal benda nih...

nmz_7890 said...

wah
1st time sy singgah blog ini, tertarik sy dengan entry yang menarik dan bersahaja
smoga kak senduk dapat apa dihajatkan dihati,insyaallah

Amor Rizan said...

ala nyah, dulu ko leh je couple dgn Zila masa Form 3 dulu.. EH terpecah lobang.. klau gitu mak terus pecahkan je lah ekk?? UOLS kalau nk tau, senduk ni penah couple ngn pompuan masa skolah.. beriya jugak mak tgk, siap eksen2 jeles lg bila pompuan tu jln ngn org laen.. rasanya klau senduk x pindah vokasional dan jumpa anak ikan kat hostel, mesti dia dh kawen kot skang ni.. tak gitu nyahhh?? selamat hari raya, maaf zahir batin.. LARIKKKKKKK

Ros Merah said...

Harus dipecah lobang ye~

Couple...x pe la...

i dah biasa hidup sorang2

yang penting.. ada kwn2 yg memahami .. kann~~~

they more precious than bf or whatever ...

sbb bf..i nangis sampai air mata tu blh buat spa kecantikan( ye lah)

so.... single is simple
couple make trouble


its just me... :)


-Ros Merah-

joegrimjow said...

ada 3 orang kawan macam akak senduk ni kat ym
hehe

smoge brubah la ye
slagi boley ni
kot2 la bley pengaruh org pasni
sapa la tau kan

anOra bt Abd RahmaN said...

xpe kak senduk...
jz b urself ^.^

Anonymous said...

hmmmm....setiap ketentuan tuhan ade hikmah nyer.... kite patut bersyukur... cume jgn jadikan ape2 ketentuan tuhan sbg alasan utk kita membuat dosa.... insyallah..... kan tuhan kurniakan akal kat kita.....gunakanlah.....jgn salah guna utk menegakkan benang yang basah dah le kannn.....GOOD LUCK!

Otak Delusi Pelita said...

kak senduk aku doakan pape yg terbaik utk ko.pape pun harusnya yg buat ko btol2 epi ok.;)).Muaaahsss

Softtouch [Hanim] said...

sy suka ngan kak senduk...sy harap impain akak akan tercapai yg mana akak akan berubag...u go kak senduk...

Anonymous said...

kak...saya suka akak,...
aku doakan yang terbaik utk mu ye..ilebiu

fallen angel said...

fullamak. gua mmg respek sama kak senduk, bukan gua je malam bf pun suka baca entry kak senduk. nway, this entry is so jujur and meaningful. u rock!! gudluck babeh.

skina said...

sayang kak senduk..xpe,mudah2han u'll be who u really are,n i'll pray fr that.tgkla bile kak senduk jd abg senduk,mau x meninggal pompuan2 tgk kehnseman abg senduk.siyes x tipu!!

Anonymous said...

saye akan doakan akak jadi abang! i love u!! -anon yang takut nak bgtau nama-

safiyyah osman said...

termenangis pulk bca entry nie..sobs!gigih woh bca..best blog akak.

semoga allah sentiasa hembuskan perasaan dan hidayah untuk akak.

ayah cakap ckp,setiap kejadian yang allah bgi kita lalui dan rasa.ada sebab.

good luck akak!!!!!

:)

Anonymous said...

as salam..kak senduk,sy sbnrnya da brpe mgu duk bc blog kak senduk ni..dr new entry smpi la ke entry ni..bila smpi ke entry serius kak senduk kali ni..rs sedih lak.yelah kak senduk x mintak pon nak jd mcm ni kan..tp insyaallah..pintu taubat tu sentiasa terbuka luas akak.sy berdoa semoga suatu hr nti ALLAH bukakan hidayah dihati akak...dan sy berharap akak x wat sebarang perubahan pada diri akak.merubah ciptaan tuhan tu satu kerugian kak....ape yg ALLAH jadikan pada kita adalah sebaik-baik untuk diri kita.
semoga kak senduk sentiasa dilindungi ALLAH.amin.

Let's SHOPPING Uollss!