ahli geng kongsi senduk

Kak Senduk Fan Club Klik sini

bit.ly/1c5OxpX

Monday, 5 October 2009

sayang nya ko kacak tp ko......

amacam entry akak yang lepas...menyentuh jiwa?...harap2 gitew lah yer...akak cuba sedaya mungkin..tp mase depan kita sendiri yang usahakan yer...

ok akak deah janji nak cerita pasal mamat sengau kan....gini cerita nnya...

minggu lepas..antara hari2 awal selapas cuti raya..akak nak gi kerja....then rokok habis lak...so kenalah singgah kedai beli rokok..almaklum lah akak kan perokok tegar..semua iklan2 pada kotak tu xde kesan ok...cuba gak untuk benti tp rokok dah jadi one of my personality..gitewww...menagis tak statement....

kalau xde rokok mau pengsan akak di buatnya...abis tu kalau rokok mahal mane pun akak akan beli..kalau rokok dah x jual akak nak isap ape?...jawab sendiri yer...

dia kacak persis model..gitew...

ok back to the story....sampai je akak kat kedai..akak tengok ade sorang mamat keje proton baru turun dr moto pi kedai yang akak singgah tu gak...akak terpana dengan kekacakkan dia..badan sedap2 ..kulit putih merah....mata coklat...natural yer bukan lence ok...rambut lurus belah tengah...ya tuhannn....kalau petik jari senang2 leh blakon iklan...

kerana kekacakan nya melampaui batas..akak trus pose depan dia...

kalang kabut akak kuar kete nak pi masuk kedai...so kat counter kedai tu di berdiri..dengan pantas akak peluru sebelah dia...tiba2 di bercakap " hgokok hanghill hefatvehas hahu"...sengau uolsssssssss....." rokok dunhill 14 satu katanya"...

dengan xde insuran akak terus tergelak besar...untuk cover trus akak belek2 majalah kat tepi counter tu...dia pandang akak then dia senyum....akak yang jaga counter tu terbeliak tengok akak tergelak...tp akak cover lah uolss so xlah dia perasan akak gelakkan mamat sengau ni...

then mamat sengau tu senyum kat akak dan berkata " hafa hagh hehangar hangat hu"...trus akak terpinga2..then akak menjawab "ape ?"...dia ulang lagi "" hafa hagh hehangar hangat hu..heh avfang hoin"...akak cuma senyum...then dia pakai helmet trus blah...

then akak pi kat counter tu akak tanya kat perempuan counter tu..." akak paham x ape yang dia cakap tu kat saya?"...perempuan tu jawab.."akak rase dia tanya awak tadi ape yang kelakar sangat..boleh dia join"...

then akak cakap kat perempuan tu..."oooo maaf lah kak saya x bape jelas dengar tadi..maklum lah saya ni x pandai bila orang bercakap bahasa itik ni"...then akak tu trus gelak..siap kuar2 hingus....then perempuan tu cakap..." dik tiap kali dia datang beli barang mesti akak nak tergelak..tp sebab dia ensem akak tahan je dik"...
hanjeng kan perempuan tu..lebih hanjeng dr akak ...

tp kalau mamat sengau tu suka kat akak..akak ok je...akak pun akan sengau2kan suara akak..supaya kami jadi pasangan sengau terhebat abad ini....kannnnn

pengsan mendengar statment sendiri

30 comments:

suezensuzanna said...

hahahha..sengau x leh blah..kak senduk pun..gelak x ingat kan.. adoii x leh byg kan

lufisaini said...

macam hanjeng sangat kak senduk.... hahahahaha

dah le pic mamat 8tv quikie... terus terbayang dia yang sengau....

AzLaNDofGoSSiP!Nk said...

ahhh.. henry golding! i loikeee!! hahaha.. lawak ar entry nie! u made my day Kak Senduk! Thanks.. :)

nafham said...

pokemon sgt kutuk abg sengau tu!!

Anonymous said...

haha.. maknanya tak semua manusia tu perfect~

cookie devine said...

alahaiii nok.nak buat mcmano.xpelaa..janji ensem.hohoho

Isbjørn Fra Nord said...

well I sentiasa believe god is fair...dia bagi something but have something in return...tapi I pun pernah gelak org sengau ni tp x sampai hati pun lol

jee_ainn08 said...

Wakakakakaka....well uols mak ade best freind forever yang mcm nie tawwww...ayooo hai mak teringat zaman2 baru jadi kawan baik 25 thn lepas..opss bape dah umur aku niehh???haram sepatah haram x faham...hihihihih 1st time berkawan....n berjumpa masa p berkelah kat tanjung bidara melaka...sambil berendam.... smbil belakon drama DALLAS..erkkk uolsss sume tau kan bertapa kertu nya mek...

then dia ckplah i ngadi nonna, u famm..and hanshimmm ngadi yuee ellen....mak senyum jer dalam hati pebenda lah di ckp nie...pas dia belah mak tanyaKB dia masa tu hashim..wak ape yg dia ckp..sy x paham so
si hashim tu ckp... dia kata....
" i jadi DONNA, u Jadi PAM, and Hashim jadi SUE ELLEN....oooo rupanya dia nak belakon cite DALLAS..hihihihihi but walau dia mcm tu uolsss kaki mencanak....now antara kwn2 mak yg berjaya....hihhih thanks nyah mengamit memori mekkk'

konar said...

akak senduk,,,sy kelakar dgr cerita akak ni...tp kali ni terpakse letak komen sbb geram...

SAYA SANGAT SENSETIF DAN TRAUMA DGN ORG2 PROTON...kaedahnye jiwa,syg,,raga,,,ape lg...sume laa...maruah...ape lg...pokoknye sume dah diserahkan...

last2 die ckp die hanye anggap sy cam adik die...SENTAPPPP!!!!!!!

mmg dasar jantan...pasni sy sgt membenci die...walaupun bf die kwn sy,,,tp sy tetap benci die...

(perkara ini berlaku mggu lepas)
menangis air mate darah...semggu xmakan...turun 4 kg...MERASA aku MERANA

||| PöJìé PööH ||| said...

aiyoooo xbaik tau Kak Senduk..
dia ada kelebihn pada rupa tp xde pada suara, usah la gelakkan yer..
tp klo nk gelak tuh, cover2 la sket yer..
xbaik..
kecik ati dia tau!
huhuhu..

Terry said...

haha. lawak2...
apakah maksud tersirat yang cuba disampaikan oleh akak senduk?

hm...no one is perfect? ngee~ :)

faizul darius said...

Inilah tandanya tuhan itu Maha adil. tak gittew?

Anonymous said...

babi jer pondan ni gelakkan orang sengau..

shafizal said...

mungkin kak senduk tak pernah atau jarang dengar orang sengau bercakap...

i mean, kak senduk jarang di expose kan dengan orang sengau punya nada suara... sebab tu kak senduk nak tergelak bila dengar mamat tu cakap...

btw, entry ni best. memang buat i tergelak.

-AniSzaM- said...

hahah..mmg tergelak..btol kate pengkomen2 b4 nie..allah tue Maha Adil..die bg kelebihan pd rupe laki tue..tp dari segi suara plak problem..xper2...ciptaan allah jugak..

Lazyf... said...

pengsan tgelak bc citer akak nih...hehehehe

Hasiib said...

i ada jugak kawan sore itik ni.. bukan nak ngate.. tapi tu la kenyataannya. Syukur la kita yang sempurna ni :)
diorg pun x mintak camtu..seboleh2nya dia xnak camtu..tapi apakan daya, Allah Maha Kuasa. Dia tahu apa yg Dia ciptakan. n setiap ciptaanNya x sia-sia okey..!
aku zass sape2 yg kutuk org sore itik.
n i also ada kawan sengau.. bukan sengaja, tetapi otomatik bila kita cakap ngan diorg ni, kita macam nak sengaukan diri jugak..huhuhu... Astargfirullah
jangan lupa singgah beli n blah kat http://hasiibharun.com

RosMerah said...

I ada kwn cik gayah yg sengau.

I ngan dia okay je :)

Bak kata Hasiib , harus terautomatil sengau bila bercakap ngan org sengau.. knp ek?(misteri nyah~~~~`)

Nok~~ sengau ke.. x tak sengau ke..

janji~~~ kat situ ...(ehem2) malatops~~


-RosMerah-

Eri-chan said...

entry ni buat aku gelak..
aku pun penah kenal org sengau yang kacak dan merdu je suara dia bila nyanyi..siap buat album..
anugerah Allah..

HasiibHarun said...

Ros Merah,

pe yg ehem2??
huhuhu..

HasiibHarun said...

kan ada penyanyi kat Malaysia ni yg sengau kan?? tapi nyanyi lain plak suara?? apsal ek? nyanyi guna sore tekak sama jugak..tapi kenapa x sengau pulak?? x paham lar..

http://hasiibharun.com

Pencinta Lelaki said...

Azmir Arif namanya. . . Beliau bersuara sengau juga, namun bagi beliau Kekurangan adalah satu anugerah! Bagi saya beliau amat berbakat, harap rakyat Malaysia dapat beri peluang kepada beliau.

Bagi saya tidak perlu kita mentertawakan ciptaan Allah, seolah-olah kita mentertawakan Allah...

For more info about Azmir Arif, lawati

http://azmirarif.blogspot.com/

Salam Sayang dari Pencinta Lelaki.

Anonymous said...

gelak jgn x gelak...

IMCurtain said...

Hello all,

We would like to invite you to promote your blog on our blogosphere. It has similar functions as Innit and Digg. Totally free! (Click on the 'Tutorial' button if you're not sure how to do it)

Join now: Malaysian Blogger [Blogger's Meeting Point]

Malaysia Boleh!

Hezesuze said...

haishh manusia mane de perfect uols...tu kan anugerah ALLAH swt gak...xbaik kita ketawakan dia ...

dia pn akan ckp "avang hak mintha dhahirkan camhni" lebih kurang arr...heheheh

farish H said...

hehhehehe tp die esem kannn

HasiibHarun said...

azmirarif?? nanti nak cek tengok :)

1234 said...

adeh kak senduk.........
xmenahan ai bacer entri uols nie.....
kekeke......
ak pon mmg xtahan ngan org sengau nie.........

Primadona69 said...

biase ar tu..
tiap kelebihan itu..
pasti ada kekurangannye..
mcm ponen2 ler...
wlpn cantek..
tp syg..
berkonek!!
gitu..
hahahahha

skina said...

kak senduk dah la tu x klaka sgt2 sume entry akak ni gile sy gelak mcm halilintar sudah hahahahahhaha!!!!

Let's SHOPPING Uollss!