ahli geng kongsi senduk

Kak Senduk Fan Club Klik sini

bit.ly/1c5OxpX

Monday, 30 March 2009

gelap?.....ade aku kesah

sumer orang duk sibuk le nak padam lampu bagai pada sabtu lepas ....sampai mak akak pun sibuk tutup lampu sambil layan akedemi fantasia...kata earth our katanya kan...

sume orang duk pung pang tutup lampu bagai..tp akak ngok banyak je yang bukak lampu ...x pedulik pun..ade jiran akak tu riuhnya macam menteri nak datang umah akak je ..bila akak selidik rupanya dia duk sibuk promote tutup lampu kat seluruh penduduk kampung...gigih tul ko pakcik...

sejak pakcik hidup pakcik tak pernah pasang lampu uolss..umah pakcik pakai pelita sajork uolss..tp yang penting pakcik ni buta..perlu ker lampu bagai uolss

eleh baru tutup lampu and bergelap sejam je dah kecoh bagai nak gila...dia tak tau ade kawan akak tu dah dua minggu bergelap tutup lampu...amboi ko..awal benor ko buat kempen earth hour ni ek..ujung baru akak tau..rumah dia tutup lampu sebab telah di earth Hour kan oleh TNB sebab x bayar bill..sian ko nok...ape kata ko kekalkan je earth hour ko tu sampai bila2..pasti gempak nok...patutnya akak rase kawan akak ni lah orang paling layak jadi duta earth hour...

dengan lemah dan syahdu kawan akak cakap...biar lilin je menerangi malam ku...

bila akak tanya ko selesa ke bergelap sakan ni uolss...jawapannya walaupun gelap mak ade nur dalam jiwa mak yang dapat menerangi segala kegelapan...mak redha menghadapi segala cabaran yang mak hadapi...amin.....berdebar akak mendengarnya..tahniah akak ucap kan kat ko...


ape pun ini semua nak sokong kempen pemanasan global..bagus tul..akak sokong uolsss....akak pun mmg selalu tutp lampu malam2..lagi2 bila ade orang teman n peluk2 akak..ahaksss...

9 comments:

honeypingu said...

haha..kat campus die black-out kan tros akak oih 1 asrama..lagi earth hour..sokong secara paksaan..

Maya Qistina said...

AKAK...I RSE NAK WAT EARTH OUR 24 JAM LER...JIMAT SKET LETRIK...JOM LER JOIN...NNT UJUNG BULAN XDE LER KITE DINTIS U OLS...HEHE

Ma'am_Chelsea said...

Tang NUR tu yg x bleh bla rasenyerr Kak Senduk.... Hihihi..

Bagus tui jawapan 'kaver line' dier... =P

rizz said...

haha motip nk bgelap n peluk bgai wakakkaa

||| PöJìé PööH ||| said...

xsporting la Kak Senduk!

b-boy said...

suke kena peluk bagai.. hiksss

cokolat said...

kuasa aku nak bergelap ke bagai...

ko gatal kan????

Umi Mia said...

otomatik earth hour sendiri sbb time tu dalam kete atas jalan..yg penting lampu kete tak yah tutup..kalau tutup gak berterabur org ramai atas jalan...

hezesuze said...

btul3...bgelap bile ada org nak romen kite...hahahaha

Let's SHOPPING Uollss!