ahli geng kongsi senduk

Kak Senduk Fan Club Klik sini

bit.ly/1c5OxpX

Tuesday, 20 October 2009

kehanjengan!

alkisahnya pagi sebelum akak pi keje..akak pun minum2 kopi kat taman umah akak..feeling kat paris lah kan..sambil tunggu kakak ipar n abang akak anta anak2 hantunya ke umah mak akak...

mak akak sebagai nenek petir penjaga cucu kaedahnya...lepas kami semua pose2 wanita perancis berbreakfast di taman..kakak n abang akak pun start motor berambus pi keje..tetiba akak terdengar suara vokal yang nyaring dan mantap...

setahu akak kat kawasan umah akak xde lain yang bervokal mantap selain akak sendiri dan cik noriah...kami mmg terkenal dengan vokal yang mampu membuatkan makcik2 tua yang dah pekak mendengar kembali dengan jelas...

rupa2nya kakak ipar akak kena gigit dek anjing atas moto uolsss...akak terus berlari kejalan tengok ape terjadi..moto dah tergolek..akak ipar akak tengah tarik kain baju kurung kat mulut anjeng...


sambil2 tu akak ipar akak menjerit2...then anjeng tu lepas n trus lari bawah kereta tuan dia..akak ipar akak jerit2 kat tuan dia x kuar2 pulak...

then ape lagi memekak lah kakak ipar akak macam cerita padayappa...

dey padayappa!

ohhh..mak akak x puas hati ni...capai kayu..siap kumpul batu lagi ...

muka bengis macam gangter nak pegi serang anjeng tu balik ni....sambil membebel2...

ujung2 akak tengok mak akak bertukar menjadi G-Shanti berlari kerana di kejar anjeng itu..azab..akak hanya mampu ketawa guling2 melihat gelagat kakak ipar n mak akak...

wow mama u run so fast!

then terpakse lah akak ipar akak tukar baju kerana baju kurung tadi telah di gigit anjeng itew...
dan terpakse lah akak pulak yang kena anta dia pegi keje...

bila akak lalu umah yenna yang bela anjeng tu...akak tengok anjeng itew telah di tambat sambil mulutnya di ikat...sempat akak tempar kayu..kena kat kepala anjeng tu..rase kan...

tunggu balik keje nanti akak akak balas dendam...

20 comments:

farish H said...

hahahhahha ..sgt takot taw kna geget anjeng seriau lah! hahaha

bUdAk-bUdAk said...

huhu..kesian..akak bg racun je la kt anjing tu..nyusah kn hdop akak je..

=)

JiEjAh_DeEn said...

owwwhhhhh anjing itu sgguh hanjeng!!!

Terry said...

hahahahaha. lawak uolss..
kasihan pon ader gak...hahaha..
hanjenggg tu besor ke noks?

momguess said...

anjeng itu cam tuan nyer gaks
mati aku kena rejam nie
buat stamnt cam gini
lalalala

Beautiful Disaster said...

kak senduk, kenapa tak gigit balik anjing tu? hehe. biar padan muka dia. ;)

Anonymous said...

kelazzz family uolllsss mmg meriah uollssss...hahaha

Hezesuze said...

saling bantu membantu amalan yg cukup mulia nok....

annakaigo said...

nyah lawak sgt cerita uolls ni,
mak sampai sakit perut..
ayo kadawale gong!gong! larikkk

Maya Qistina said...

hehehe...merasa ler kena samak lepas nie u ols...=)

razzi@ajeet said...

Dasar bajengan punyer hanjeng kurap..

berani die menyerang keturunan kak senduk diraja al majapahit kopitiam paparich..

tak pe kak, my fren ada petua mcmana nak balas dendam kat hanjeng belaan tue..

ambil beberapa bijik telo ayam dipecahkan dan diletakan bebera[a batang jarum piniti.. bagi hanjeng tue makan... kompem mati terusss

FicQ said...

uoals,,i pon penah kene kejar ngan hanjing smp terlanggar kereta yer...

PETUA: JGN PANDANG/ TENUNG ANJING..COZ BILE UOALS TENUNG,,IT MEANS UOALS NAK JADI MUSUH DIE...N SEPERTI BIASE DIE AKAN TERASA TERANCAM...MERASA LAAA KE KEJAR...

NenekPenne said...

ha ha ha...ha ha ha..

HasiibHarun said...

hahahahahahaha
lawak la kek senduk..
ayat bes, hantar anak2 hantunya.. hahaha :)

QieFLy si Dolce said...

hahahhaha kakak.....apa lah ko dah wat kat anjing tu ehehehe...

cayala kak aku mmg salute....heheh

Eri-chan said...

haha...lawakla..,i dulu time balik keje ujan turun..siap 2 ekor anjing tumpang payung...aiyyy mujurle tak kena geget time tu..

Lazyf... said...

mmg kehanjengan sgt2...hahahaha

AzAz said...

akak x tau ke? anjing suka makan coklat, tapi coklat boleh membunuh anjing... apa lagi... mlm2 bila tuannya dh tido, bagi ler sekeping dua coklat cabury tu, tgk hasilnya esok pagi... bagus x cadangan sy iniew? :)

Anonymous said...

akak, jgn biar anjing tuh..biaser btol tuan die...ari tu sayer kene kejar anjing pun tuan die wat x tau je kite pgil die suh amek anjing...bile saya berlakon da msk umah, br kuar...ape lagi, sayer trus serang ngan segala kata2 nista kat tuan die...kuang ajar tuh

soupy said...

kesian anjing tu.

Let's SHOPPING Uollss!