ahli geng kongsi senduk

Kak Senduk Fan Club Klik sini

bit.ly/1c5OxpX

Saturday, 14 November 2009

Emergency

semalam pagi akak tengok pose tidur..tetiba akak tersedar dr tidur...bising..dengar mak akak jerit2...trus dia gegar pintu bilik akak...

"yes mummy what happen?..gitew...

mak akak jawab.." tolong mak..mata mak mercucuk pokok ni..."

akak tengok mata mak akak berdaran uolss..menitik2 kena baju dia....akak cemas uolsss....cam ne leh jadi ni...

mak akak cakap dia tengah sibuk mengemas pasu dia semua jatus sebab ujan lebat semalam..so tengah dia tunduk2 mata dia tercucuk pucuk pokok tu...

ala pokok yang daun dia tu macam daun kelapa...tanam dalam pasu..pucuk dia tu x lah keras mane tp kalau dah tercucuk mata x ke naya...

ape lagi akak trus sarung baju..muka pun x cuci..gigi x gosok trus bawak mak akak pi klinik...sampai klinik diktor suruh anta hospital serdang...critical katanya...

ape lagi dapat surat dr klinik trus pecut pi hospital...so mak akak masuk bilik kecemasan ngan kakak akak...akak pose tunggu luar....

biase lah kan hospital kerajaan ni kena lah tunggu skit kan...so terpakse lah akak call opis akak kena masuk lambat ade emergency...

lama gak tunggu akak luar tu..mula2 akak sampai orang x ramai...so mata masih ngantuk..akak pun pose baring atas kerusi...trus terlelap...

sedar2 je dah pukul 11 pagi...keliling akak penunh orang...semua tengok akak...then orang sebelah akak tu tegur..." letih yer tunggu sapa?...kuat awak berdengkur td"....

opssss malu uolssss...trus akak bangun pi basuh muka...then x lama pastu mak akak kuar dengan balutan di mata..macam captain hook...

doktor kata nasib baik x kena retina mata..kena mata putih je..kalau tidak merasa lah mak akak jadi M. daud kilau...pakai mata batu....opssss


17 comments:

marinahunny said...

nokks, xdan nk kontrol ayu ms tdo eh..hahahha

QieFLy si Dolce said...

hahahah update pown kak senduk ni kannnn.....

hurm malang tak berbau kak....tapi syukurla mak akak takde pape...

yg penting eh sempt lagi carut mak sendirik gitew....hahahah

Eri-chan said...

hapdate jgn tak hapdate..penunggu entry nie...tp dah takde gambar meriah pulak kali nie....
kesian mak akak...bg mak akak pakai sunglass la pasni..

Cik Cookie said...

alaa nok..tiba mcm mentadak pun ttp ayu wehhh

Anonymous said...

kak sendukkkkkk finally ado jugak updateeeee yeayyy!!!

Tijah said...

mak rendu ko nok...k.bed mano?

sayalahfaizul said...

kesian mak ko, nok...

MeManik said...

a'ah ye, prnh dgr M.Daud kilau pki mata batu, iye ker? rasanya sb mata dia tu juling, kiri kanan sb tu org kata mata dia buta, x ker?

izal said...

jahat ko ni....sian mak ko....kim salam kat dia...moga cepat sembuh..

Momomalaya said...

alhamdulillah
nasib baik xde pape
saspen sya baca

farish H said...

nsib xde pe kann

Hezesuze said...

hahahaa camne ek kak senduk berdengkur??? muahahahaha xpe yg penting mak akak ok kan....

AlexAlabasta said...

hopefully ur mom's doing fine~

Qumairah said...

Alhamdullillah...harap semua ok...kena makan ubat sebab mata memang sensitif akan jangkitan kuman...windu gak kat posting2. Hope ur mother get well soon

naya said...

akak!
syoknye baca blog akak.tegelak2 aku sorng2 kat depan kaunter ni.
nape la x dari dolu aku jumpe blog akak ni!

hapdet selalu ye kak!

JiEjAh_DeEn said...

huhhhhh tersembur kopi ku membayangkan mak senduk bermata batu cam daud kilau hahahaha

anyway , moga mata mak senduk cepat elok ..

Anonymous said...

Hi, its pleаsant paragraph regаrԁing media print, ωe all be awаre of
meԁia is a grеat sourсe of factѕ.


Feel free tο surf to my web-site: emergency plumbers birmingham

Let's SHOPPING Uollss!