ahli geng kongsi senduk

Kak Senduk Fan Club Klik sini

bit.ly/1c5OxpX

Thursday, 14 January 2010

bising lah sundel!

hey korang...rindu akak?...sorry ek busy lah uollsss ..banyak keje....almaklum lah awal tahun kan...

so ari ni akak nak citer ngan korang....

korang pernah tengok tak motor kalau break je dia ade kuar suara..bunyi2...bunyi lagu lah..bunyi jet pejuang lah....

kisahnya gini...jiran akak...dia telah membuatkan akak hampir sakit jiwa yer...almaklum lah yenna ni kan suka yang extra ordinarykan...so motor n motor dia pun mesti lain dr yang lain kan....

so malam tadi lepas akak anta hotmama balik akak pun balik trus kat umah...mata ngantuk tp teringin lak nak online...

tengah akak online akak dengar motor jiran akak lalu..dah lah bunyi ekzoz macam bunyi kapal perang..lepas bila break ade lak bunyi burung....berkicau2 sekuat2 alam...

dah tu asyik break je lah pulak....berkali2 lah pulak tu lalu...dah pukul 12 lebih dah ni...ape dia buat thah...break je bunyi burung...

sakit betul jiwa akak...sampaikan mak akak yang tido pun leh terbangun...

so akak kuar lah...n nak slow talk ngan dia...akak cakap dia buat bising..dah malam..dah lah ekzos dia bising then break bunyi burung lak tu...

dey saya ada motor saya punya suka lah...

selamba je dia jawab.."saya mau test lah ini break baru"...

tengkorak ko test motor kul 12 malam..x ke gila...then dia buat bodoh je....

so akak malas nak panjang2 kang gaduh plak..ko tahu lah yenna kan..cakap banyak kang lain pulak yang jadi nanti...then akak masuk...stengah jam lak pastu anjeng dia bulak menyalak x berenti2....sakit nyerrrrrr jiwa aku...

dey muthu come play with appa

akak intai dr tingkap tengok dia main baling2 bola ngan anjeng dia..yang penting emak anak abang pakcik nenek semua kuar main ngan anjeng malam2...mane x anjeng dia memekak...ko ni buat pesta anjeng ke...

we are happy famili...we play together

akak kuar lagi..akak cakap ngan dia anjeng dia bising....then dia cakap kat akak...

" ayo abang...ini negara demokrasi lah abang..saya suka saya apa buat..nanti saya punya anjeng penat saya kasi stop lah..u mau tido u kasi tutup sama bantal lah.."....amacam sakit x jiwa...

so kalau anjeng ko tu x reti penat ko nak main ngan dia sampai pagi lah ek...

akak malas nak cakap banyak....masuk umah tutup laptop..tido......

kalau aku layan lagi si gila ni...ujung2 aku lak yang jadi hanjeng nanti....


27 comments:

hakak gitew!! said...

kak senduk, u bakar je umah die esok!!!tak pon anta bom jarak giteww...tak yah dilayan kak senduk oi,,kap lam ya nga mmg mcm tu...

mummYaeesh said...

hahahahaha.. we're happy family gitew.. play together2!woohoo

wah, anta hotmama katanye.. thn ni tak sempat lg jupe hotmama..ape kes?

Hezesuze said...

aiyooo kt area sini ada gak wshop moto dpn rmh mak ni....dulu ada gak kes tgh malam pres2 moto camgitu ....ujung2 kene sound smpai seminggu tutup kedai...muhahahaha

bukan nama sebenar said...

kesimpulan: yenna aktif pada waktu malam...wahahaha...

dari sebelah umah ni...aktif tak kira masa...lagi teruk...tapi anak dia laa...aktif melalak...huhuhhhh...

Pnut said...

1 Malaysia katanya...
ayoyooooo pukul 12 pagi berjemaah bersuka ria dengan hanjeng, moh kita kasi anjeng tu makan racun nak??

ZIANA ♥ FARREL said...

ahkak...yenna ni mmg biadap..kasik racun je anjing dia tu..umah mak sy pn sbelah yenna..perangai mmg mcm sial..siap letak lori pasir dia depan umah..ade ke patut!

makcik peace said...

sebab negara demokrasi lah mesti hormat menghormati.. penat dah PM sume ckp. mende simple jer. jiran kan kawan yg paling dekat.. naper nk carik pasal kasi org marah bermusuh2.. takde akai.

datin seri syaripa noli said...

ape lagi noks...letak racun la bagi dia punya hanjennggg...

kalau dia tanya, saya punya racus, saya punya suka lah!!

JaNgGuT CiPuT said...

kak senduk!!!!
Yenna mmg macam tu la
kita dah tak bole nak sangkal la yenna punya behaviour

So lets colourful our life dengan keharmonian.....
ahahhahah :p

Syafiq a.k.a Baby Jane said...

NICE ONE!!!!!!!!!!hahahahah

Anonymous said...

Hezesuze tu suka komen kat sini...yang aku tau dorang ni x kenal n mungkin x berkenan dia pun...jengah blog dia pun kot2 setahun sekali...ahaks...

haslina razali said...

wat cam my neber itu anjing kasi makan racun dan itu exos kasi sumbat itu pisang meletup terus senang cite hahahahahhaha

Adam said...

yenna biasa la macam tu..dia hengat dia chanteq!!! bleyyyy

||| PöJìé PööH ||| said...

Xpayah gaduh² kak..
Klo ko rasa² sakit jiwa ko tepon jer POlis, ckp sbb ganggu org malam²..
Sure depa lebih takut..

Anonymous said...

HUHU..KAK SENDUK..KITA SENASIBBB..!!!
JIRAN DEPAN RUMAH YENNA MEMANG BISING BAIK 5.30 PAGI SAMPAI 12.30 MALAM...
MAK ANAK BAPAK SUME MENJERIT!!!!

RASA MACAM DUDUK KAT AIRPORT!!!!!!!

CIBAI PUNYA YENNA &*()%$#

tigrismalaya said...

aku pon naik heran...puchong nie ramai benor yenna..

g uma hotmama pon sama jerkan..

hOtMaMa said...

yennnaaaaaa deyyyyy!! kahkahkah!!

eLLy said...

haha pesta anjeng gitu.. tu belum lagi pesta ammma apppaaa ;)

antu said...

kasi jer anjing tu makan coklat..lagi itam coklat lagi bagus-make sure kasi satu bar or coklat....confirm pastu seizure trus kiok...oppss mengajar orang membunuhlah pulak nie...but this method really works for dog..

Andy Abdullah said...

Kak Senduk,

Lain kali kan, jgn anta Hotmama tu balik umah. Terus je bawak g umah Kak Senduk. Pastu, pakaikan dia pakaian yenna (sari) warna putih tu, letak sebesar2 bindi warna merah kat forehead Hotmama. Akak tempatkan aje hotmama depan pintu yenna tu sampai pagi!!

Saya jaminnn..Deyyy!! Ini butol punye Padayapa Janji..Tarak kuar jugak itu yenna tau!! Deyyy..sepanjang itu malam, Hotmama diwajibkan melafazkn dialog "Deyyyy Tambiii..!!" tanpa henti! Saya jamin, turus itu anjing pon melarikan dirinya!! Deyyyy..!! Cubalahh..

P/S: Hotmama..itu sekadar tips..tlg jgn datang buat depan umah saya. Serious xsanggup!
**Larikkkk

~Eila @ Along~ said...

kekkeke...kak senduk..pernah dtg umah eila kan..penuh arab kan..so ramai ninja la sini ekk..kekekkee senak perut gelak layan lawak ni..

bukan nama sebenar said...

aikk? pelik sayaaaa... entry sudah bertukar kaaa???

ninja pulak sudahhh...

QieFLy si Dolce said...

kah kah kah....akak mmg tak baik taw hehehe....akhirnyer pecah lobang u allsss....mesti terkejut ustazah ninja tu kann....

Anonymous said...

akak, rumah family saya pun berneber ngan yenna nih. kalo stakat brek motor thn lagiklah.yg nih suka main hon keta utk layan anjing dia.
pastu tgh malam mainlak dgn alarm keta..(kalau sore dia boleh dijadikkan alarm dah lama dia apply kots)

cibai...

~ziey~ said...

yappa!!!! hehhehhe......kalau dah hindu kan.....nk buat camner.....

peminat kak senduk said...

kak senduk... tak susah nak ajar anjing dia. kak senduk beli sotong 2-3 ekor (matilah kena beli kaum sendiri...) beli racun tikus yg dlm kotak warna biru - brand tak ingat ler. racun tu warna pink. pastu rendam sket racun tikus warna pink (bukan tikus warna pink...tp racun dia ye) ke racun rumput. kak senduk make sure ye pakai sarung tangan dlm proses ni semua. pastu isi perut sotong tu ngan racun yg dah di rendam tadi. bila yennadei tu tak ada... tinggal anjing dia je... kak senduk lempar la sotong inti racun tu pada hanjeng tu. lepas ni nescaya anjing tu akan terus feeling2 sleeping beauty.

Anonymous said...

Sabor je arh senduk,.aku pown kengkadang panas gak ngan yenna ne,..

Let's SHOPPING Uollss!