ahli geng kongsi senduk

Kak Senduk Fan Club Klik sini

bit.ly/1c5OxpX

Monday, 4 January 2010

apasal ko cam kimak..kan dah dapat!

korang pernah x mandikan anak..?..mesti biase kan rata2 pembaca blog akak ni semua mak orang kan..mesti selalu mandikan anak kan..x pun anak buah ke kan...

tapi pernah x korang mandikan mak orang plak..lepastu mandikan pulak ngan air tebu...amacam menarik?....gini ceritanya

akak balik keje tadi singgah lah pasar malam..saje je lama x pi pasar malam kan....so teringin lak nak makan bontot ayam kan...

lepas beli akak jalan2 lagi...oooo teringin nak minum air tebu yang sejukkkkkkk tu kan..mesti segarkan...

lepas beli jalan2 lagi... then ternampak plak roti john..ape lagi benti lah..order satu roti john daging mayonis lebih...sambil2 tu sedut lah air tebu dalam cup tu kan...

akak x gerak pun tetiba ade orang langgar akak....sakit betul...

akak tengok budak gemok umur dalam darjah 4 cam tu dah tergolek...bihun sup dia dah berderai ke tanah..pastu satu plastik duku dia dah bergolek2 kat jalan....

akak x langgar dia dia yang tetiba langgar akak...so akak pandang je lah budak tu... geram gak sebab kuah bihun tum panas kena kaki akak...

tetiba sorang perempuan gemok ala mak mak gitew datang terus cerca akak dalam bahasa pantai timur....

sila ubah sendiri ikut loghat negeri korang yer...tapi sepaham akak cam ni lah maksud dia...


" awak ni buta ke..x nampak ke anak saya.. yang awak langgar dia kenapa?...ni bihun sup ni dah pecah..awak kena ganti ni..buah2 dah golek2 kat tanah ni awak kena kutip"...
yang penting cakap ngan akak siap terbeliak2 biji mata...

dalam hati akak aku yang salah..aku x tau ape2 tetiba kena maki kan...lepas tu macam biase lah kan..masyarakat kita ni kalau berlaku perkara cam ni semua pakat tengok dan menyebok...

tapi ade yang backing akak cakap yang akak x buat ape2 anak dia yang lari pastu anak dia yang langgar akak...

akak x jawab ape2 pun sebab akak terkesima kan...

pastu akak tengok mak dia sibuk membebel lagi..sambil sumpah seranah akak...yang penting dalam cercaan itew terselit perkataan " PONDE"....

opsss u dah tekan suis hanjeng akak ni...

akak trus senyum kat mak budak tu...akak bukak penutup cawan yang berisi air tebu tadi akak pegi depan mak budak tu yang sibuk kutip buah duku tu...

terus akak mandikan dia..pastu akak buang cawan tu depan pompuan tu....

ape lagi ko nyanyi lah lagu " suriram..suriram ram ram"

akak capai roti john tu campak duit RM 3 trus akak jalan macam xde ape2 berlaku....

dia menyalak dengan kuat..kung kung kung

akak dengar perempuan tu seranah akak lagi kuat....tanpa henti...

akak buat dont know je....


sebab ape... i x paham bahasa anjeng yer.....

* sorry yer akak bukan bersikap kenegerian yer...sebab yang berlaku tadi mmg orang dr negeri tu...bukan sebab akak benci atau ape..x kira lah ko dari mane pun ..kalau ko anjeng ko harus menerima balasannya....

59 comments:

Anonymous said...

best sgt.. i wish i can be dat brave

Terry said...

betina anjeng tu harus dihanjengkan nyahhhh.. good jobbb.. :D.

marinahunny said...

gtu la manusia ni..xleh nk pikir dlu sblm bertindak..w/pun anak dia yg tergolek tp dia xtgk ke yg anak dia lari2..

peej said...

bestnya kalau dpt berani mcm ni..kalau pija kena mau terkulat2 je kot..tu yg senang je nak kena pijak2..pfffttt..

apa2 brovo..i like ur style kak senduk :D

Anonymous said...

i love ur guts kak senduk!!
selalunya kita as manusia ni ada thp sabar. tp kalo dh x leh sabar, masa tu gergasi pun nmpk cam semut!!! terus jd pahlawan... :P

Budak Gelap said...

hahaha...ko memang tegar la.... sometimes, silence tu buat orang lagi sakit hati dari ko balas perang mulut....

NenekPenne said...

penah pegi kedai kasut
tetiba ada sorang budak tu nangis
sedangkan akak cuma pndang jer budak tu tengah sepah2 kasut dan tak buat apa2 pun kat budak tu..nak usik pun tidak sebab budak tu hodos
alih2 mak dia kata, tak per nanti kita tae (pukul) dia..dia tu sapa u alls? akak ler..
cam celak+A jer..
dah tu cakap dalam bahasa negeri pantai timur, apa ingat akak ni tak faham ker?

bukan nama sebenar said...

ahh...orang camtu memang...bajet anak dier bersopan dan berhemah tinggi la di depan orang ramai...

malu nak ngaku la tu anak dier perangai cam sial lari2 kat pasar malam...pastu reverse salahkan orang lain plak...

siap mintak ganti tu tak tahan tu...

nasib baik la kene simbah dengan secawan air tebu tu...cuba kalo lencikang...mesti lagi meriah dier maki hamun...hahaha~~!!!

saya.suka.saiko.la said...

kak senduk hott lagi menawan~
sembah ratu sekali!
memang super hott la.
ayoyo~~
tepok dahi pecah kelapa la mintak restu akak ni.
kipidap!!
love ur style.
btw,kak senduk ni cun smenanye.
suke2~
:D

p/s : fes tym komen,hehe

taj said...

WOW!!! SUPERB!

Adam said...

wah~~~kesian makcik nti kene balik syampu bagai..melekit katanya~~

rizalman atelier said...

senduk, aku pernah buat orang macam tu sebijik. Sebab dia tekan suis la.

-iZ- said...

mmph. sedapnye roti john!!!!!! rindu nak makan roti john lg..

hEarTLeSs said...

haha best gler

Anonymous said...

hAA PADAN muka makcik tu...garit sangat nak marah org.
amboi rizalman pun dok baca blog kak senduk ni..hehehe..haaaa..org utara mesti tau garit tu apa...

Y u Z z 9071 said...

hahaha....negeri mana la tu kak senduk kan....

ZIANA ♥ FARREL said...

yeah!!!go kak senduk!! bestnye dpt buat org mcm tu...suriramram...kurang ajar ek org macam tu..suke2 nak maki org!mmg padan muka dpt mandi free!!

Eleana Kamal @ Naya said...

kak senduk koollll!

atreyu strange said...

giler bran ahh.. klu aku setakat maki dia blk jek la, xde la melakukan serangan 'fizikal' ke atas beliaw. hua3~

ixoralina_am said...

kak senduk berani nyer....huhuhu..tp mmg harus pon wat mcm tu..kalo x mesti dia hebat maki k. senduk...huhuhuhu

AMY_LALOLA said...

kak sendukk... mek tabikk la uolss berani mcm tue.. u la idola iolss kak sendukk...

marcos said...

go go senduk rangers! hahaha..

insan misteri said...

*tepuk tangan kuat2*

org kalu mulut jahat camtuh biar je die trima ape yg spatutnye die trima...

marah suke2 je tanpa soal selidik...

barbaric sungguh

Anonymous said...

makcik tu sah berasal dari negeri yg penyokong bola sepak dia bakag stadium..tak gitu kak senduk???

ko patut mandikan makcik tu dgn minyak tanah je..pas tu cucuh api...wahhhh..lebih gahhh dari bakag stadium..heheheheheh

Amerul said...

u rockkkk senduk!!!

My_Aqeelah said...

bagus kak senduk. aku suka ko buat camtu, mulut jahat tak hengat. padan muka die.

Hezesuze said...

fuyooooooo braninye kak senduk ni....
xpe brani kerana benar...ahaks!

farish H said...

sian akk..merasa laa mak budak tu mndi air tebu hahaha!!!

Anonymous said...

ahahaah!!! apsal sme org pantai timur slalu cam tu ah? suka salahkan org lain.. dah byk kali aku jumpe org pantai timur camni.. hak tuih... opssss!!!~

rani said...

busg k.senduk u buat cmtu ..kelas gitu

Anonymous said...

BRAVO Kak Senduk!!!!!!!


regards
zk

Anonymous said...

Consider this:

1. You immediately tender the young boy (gemok ke tidak is not an issue here).

2. You offer the mother to replace the mi sup (with roti john)

3. Join the mother kutip buah yang terjatuh tadi

4. Say sorry for the incident. Genuinely apologize to the kid oso

You will be feeling good abt urself for at least a week. Let us share this world with everyone.

Make luv pls

Anonymous said...

malatop kak senduk...tapi i rase pengalaman pordu memukul pompuan hanjeng di section 2 semasa membeli nasi lemak tetap menjadi cerita sensasi buat i...kelas kak pora...kak senduk pon tak kurang hebatnya..take care yall...

costamirano said...

wei senduk..kalu mbak jadi ko..mbak pijak je buah duku dia tu..kasi pecah semua...pastu....mbak akan jerit kat org ramai...yg makcik tu lesbian....pastu ..mbak akan jerit yg budak gemuk tu anak luar nikah...baru terkesima mak dia.....n then...mbak akan bogelkan kan mak budak tu...then..tunjuk puki mbak budak tu kat org ramai....mesti puki dia kedut2...tua katekan.....puas ati mbak nok...hahaha

dora said...

org dari negeri nih mmg keturunan anjeng akak oiii
nway, bgus akak...
keep up the gud work bebeh
=)

Anonymous said...

xcuse me Dora...negeri mana yg anda maksud kan?

jgn menilai org dari kenegerian nya.

terima kasih. papepun, kak senduk yg terbaik!!

PoJiePooH said...

2 thumbs up buat Kak Senduk!!!
Aku sokong sgt dan ko sgt berani!!
HEBAT!!!

Anonymous said...

respect kak senduk punya keberanian...tapi lebih respect kalau kak senduk bersabar dan tak simbah air kat perempuan tua...kesian

Echa said...

tak patut la dia marah gitu... tak bole nak cakap baek baek kan.... kalau cakap bebaek tadi.. takde la mandi air tebu.. mgkin mandi air dalam bilik air jeeee. hehehhehe

Anonymous said...

wah...klu benda2 merepek, merapu, korg semua nak sokong erk?? org klu dh perangai buruk kte lgi nk lwan, nak wat pe, buat xtau je udah la..org gler, kte sama nak ikut gler, jdi gler sama r...x semua org pantai timur tu cm HANJENG!! Org KL pun, ad gk perangai lgi buruk dri tu...mane2 tmpat ad, tp mgkn lum tekena je...

Ape2 pun kak senduk mg HEBAT!!!

anOra Abd rahMan said...

gud job la kak... sy sokong sgt kt akak.. mmg akak xsalah... mak die pun satu... jgn la nk mara org xtentu psl... xde adab btol..

miemie said...

sian pompuan tu kene siram air tebu.....sebab pulut santan binasa, sebab mulut badan merasa...

Mrs. Amie said...

hahha..dah nama hanjeng kan.. pastilah terima balasan..dlm terkasima tue kak senduk tetap membuat balasan yg setimpal kepada pompuan gomok tersebut...

Khairi said...

1. You immediately tender the young boy (gemok ke tidak is not an issue here).

2. You offer the mother to replace the mi sup (with roti john)

3. Join the mother kutip buah yang terjatuh tadi

4. Say sorry for the incident. Genuinely apologize to the kid oso

You will be feeling good abt urself for at least a week. Let us share this world with everyone.

Make luv pls

Anon said that above which the same I have in my head.

The way you deal with the situation worsened people's negative perception towards your type, i mean, khunsa or what ever you call it properly.

Kak senduk, you just have to look at the boy's face (fat or thin does not matter here), help him to get up. Tell the mother that that was not your fault.

Mak budak tu maki hamun, itu akan buka aib dia.

bila kau pun buat perangai tak senonoh mcm dia, sama aje ler kak senduk oi.

kks.com

Anonymous said...

Kak senduk sentap tak skrg?

eLLy said...

ish berani nye kak... nasib baik laki dia tak de kak.. if not agak2 sape yg laki dia tolong..

akak atau bini dia? ha hahah harus la dia tolong kak senduk yg meletop nie kan ;)

Ps, saya reader baru.. nanti sy save link akak yg meriah nie.

Anonymous said...

Nahh!! rase kn..pdn mke die kn?tahniah akak..

kah chun said...

Anonymous:
1. You immediately tender the young boy (gemok ke tidak is not an issue here).

2. You offer the mother to replace the mi sup (with roti john)

3. Join the mother kutip buah yang terjatuh tadi

4. Say sorry for the incident. Genuinely apologize to the kid oso

You will be feeling good abt urself for at least a week. Let us share this world with everyone.

Make luv pls

Khairi:
Anon said that above which the same I have in my head.

The way you deal with the situation worsened people's negative perception towards your type, i mean, khunsa or what ever you call it properly.

Kak senduk, you just have to look at the boy's face (fat or thin does not matter here), help him to get up. Tell the mother that that was not your fault.

Mak budak tu maki hamun, itu akan buka aib dia.

bila kau pun buat perangai tak senonoh mcm dia, sama aje ler kak senduk oi.

kks.com


- mature and polite way to solve something.

JaNgGuT CiPuT said...

bagus yoh!!!!!!
mmg bagus tindakan akak tu ok...
bagus sangat!!!!

Anonymous said...

rassanya lebih mulia kak senduk kutip je buah buah itu dan tolong budak kecil tu... membalas balik adalah satu kesilapan... kali ini, saya kecewa dengan kak senduk.

Anonymous said...

mana tahu, dengan kesabaran kak senduk itu, tuhan balas balik dengan kebaikkan iaitu memulihkan adik kak senduk...

Anonymous said...

Ko sentap ke senduk? smp tak update blog.

~Eila @ Along~ said...

wahh..berani..i salute u..sama la kite..kalo dah perangai hanjeng..cepat je antu sampai masuk alm bdn..org tu pun nampak kecikkkk je..sampai hubby pun takut..kekekkeke..
cayala kak senduk..kekadang org gini kena ajar gak..bila kite diam die pijak kepala..

Anonymous said...

selayak nyer!!!!

Softtouch [Hanim] said...

berani nye akak...tiba2 je nak sound orang mak cik tu..kesian akak bila org sound mcm tu...sabar yer

bukan nama sebenar said...

huhu...ramainye komen...

btw, sabar pun ade jugak tahapnye...maybe kak senduk ade la jugak niat nak tolong KALAU makcik tu tak bising2 maki2...

tapi dah mak budak tu tak reti bahasa, dah tu siap hina2 semua...takkan ko baik sangat sampai takde rasa sentap langsung?

memang la best way adalah tolong...tapi bila orang tu dah tahap hina2 ko, takkan takde rase marah, kan?

mujur jugak la kak senduk takde maki2 balik...cuma buat tindakan spontan dengan menyiram mak budak tu dengan air tebu.

air tebu je pun...lain la kalo air kumbahan...haa...lagi thrill.

terlajak perahu boleh undur...terlajak kata...kene siram ngan air tebu. sendiri mau ingat la...

Anonymous said...

hhahahah..aku pon onpius..xto nak sokong yg mane satu..

Anonymous said...

org klntan mmg gila..haha.

J u l i a 。.゜✿ said...

perghhhh... yang ni memang tabik lah ! =D
ailebiyu cik senduk.. blog ni memang penawar duka.. dari semalam asyik tergelak je marathon entry cik senduk ni. muu-wah !

Let's SHOPPING Uollss!