ahli geng kongsi senduk

Kak Senduk Fan Club Klik sini

bit.ly/1c5OxpX

Thursday, 27 May 2010

muka cam driver lori

waduh waduh...pening akak....

semalam akak belek2 muka akak kat cermin...akak tengok proses penuaan telah berlaku terhadap akak...kulit akak nampak kusam je..iras2 kain buruk je gamaknya...penat je makan Natur-e tu..x putih pun...

akak sendiri perasan akak makin gelap...seiras ngan yenna sebelah umah akak....

dah lah akak makin gemuk...perut akak besar bumi...lengan dah besar macam batang kayu balak..bila selak suar plak..aduhan buruknya kaki akak..macam tiang jamban..

kalau akak diri sebalah mmg seiras...

nak pakai fair n lovely macam x berkesan je..kalau nak ikutkan akak lebih banyak melabur ngan fair n lovely dr ASB...ujung2 tetap yenna hingga kini ape kes...

lepas tu makin gemok satu hal..leher makin besar..jaw line akak dah hilang bila di pandang dr sisi... straight je hingga ke leher...bukan double chin lagi...no chin dah..gerammm tulll....diet bagai nak gila tp turunnya sekilo..hazab....macam muka diver lori akak ngok...

amacam kalau dah jadi cam ni,....x nanges ke

kadang tu akak tengok orang mka dia cerah n fresh je..ni muka akak..kalau akak duk kat atas pokok sambil jerit2 pasti ade yang tersilam ingat akak ni ungka...kannnnn

korang tau tak ape produk yang bg kulit cerah....korang jagan gila2 nak komen kata " gunalah air sembahyang"..akak bantai korang....statement tu cuma Anita serawak je yang leh pakai ok...akak nk bg nampak ceria sikit..nampak muda..(maklum lah dah kertu)...

pening uollsss

akak baru beli oley..rase macam ok..korang ade cangan bg tau akak ek...
kalau cantej nanti korang gak yang nak tengok kan...gitewww feeling ni

56 comments:

A.I said...

Olay berminyak la nok! kau sental muka kau ngan Tia Amelia tu. Kagom!

Anonymous said...

hi kak senduk...i nak suggest papaya soap. start utk muka dulu , later kalau ok...akak pakai la for whole body.

ms said...

kak senduk try la wat facial mask. kalo mahal nk bli mask kt supermarket tu, wat sendiri. kat tenet ade je byk resipi die. search google "homemade facial mask".

ade macam2 fungsi. utk kulit berminyak, kurangkan jerawat, kurangkan parut dan lain2.

tak tahu la kesan ke tak tp ble saye gune tengok cermin cam bersinar la sket kot. mungkin perasaan saye je tp kalau lame2 gune insya Allah ade hasil kot. hehe...

cendol said...

kak senduk.. kak senduk inject je la vitamin-c.. ada je skang jual kat farmasi ke klinik ke. berkesan pe..

kak senduk tgk la blog ni.

kontek la tt klu berminat.

http://www.vitamincollagen.blogspot.com/

semoga berjaya kak senduk! i lebiu.. slalu update ok!

Cute Rambo said...

Biar benar..?
Akak senduk dah tak cun lagi..?

http://mypanty.blogspot.com

Feer Maz said...

try pakai krim pop..kalo nk beli senang jek,pegi pasa mlm n tgk tmpt yg jual sepit2 ambut tuh..saya pon tau dr memey suhaiza,cuba tgk muka dia,sgt cerah n licin..saya text dia lam fb then dia bgtau..skg da stat pkai kulit da jd sekata..even akak sy yg gelap pon da cerah cket muka dia..rm4 jek harga dia..sgt murah..heheh

Anonymous said...

akak try pil gluta - ramai kata ok... tapi bagi time at least 2-3 month.... ;)

osker said...

akak sendok..
ni nak advice..nk ikut ke x terpulang..
pasal muka kusam n makin kertu tu..
sng je..perlukan sedikit effort utk itu..tips yg sy bley bg ialah:

1.minum air masak byk (sbb skrg musim cuaca x menentu,panas)
2.amalkan makan ulam2 n buah2an (all natural gittew)
3.bersenam,jogging (keluarkan peluh means keluarkan toksin dr dlm badan)
4.the most important,SENYUM selalu (the good exercise for ur facial)

x perlu bahan2 yg penuh dgn toksin tu semua..gerenti muka akan bertambah muda,badan tambah slim n maintain,dan hidup bertambah ceria..semuanya secara semulajadi..all natural gittew..

renung2kan dan selamat beramal.. :)

Anonymous said...

uolls.. carik ubat sajo.. Gluthathione.. berkesan..
-ef azman-

-iNtAnAdiA- said...

Kak Senduk, try la Clinique 3 Basic Steps

kulit saye dulu pun kusam je...pastu try Clinique kulit tros jadi better dan berseri2

mmg la pricey sket tapi amat berbaloi

dan yg penting jgn skip pkai Toner sbb toner tue la yg akan menanggalkan sel2 kulit mati kat muke dan menolong moisturizer atau cream yg kte pkai meresap dlm kulit muke

wah, mcm promoter la plak =P

Melati Putih said...

nok, mak cadangkan ko guna air mani nok! sapu kat muka 2 kali sehari selepas mandi....jgn bilas...

pasti muka ko putih mcm ayaq tu jugak....

Anonymous said...

cuba try safi balqis..kulit leh jd puteh atau cerah sekata

Anonymous said...

pakai bio oil kak oi...mmgla lambat..tpi bekesan sgt2...

then slalu senam..n amalkan air suam..kalo slalu kua pelo kulet akan segar sntiase...

sy amalkan 2 tu jer..alhamdullilah..

SyuQ said...

kak senduk

try pki air basuhan tangan plak...

*guaru ditengah hari erkk.
:-)

eLLy said...

Cuba la Simply siti ...

mr.rafiqi mohammad said...

kak sendok try laa baby face..hurm..mesti menjadikan..kulit berseri2

N@d0x $i k0d0x said...

akak....try la tia amelia...seyes ni kak senduk...wlupun 1 set tu rm95 tapi sgt berkesan....jerawat takde, jeragat hilang, tak berminyak n cept putih...tak menggelupas pun akak...

wanzi said...

Tak per cam mana pun janji hati mulia....

nuansamaya said...

nox.. Ko curik jer spender jejantz.... sapu kat muke hang 2x sehari selepas mkn.. hahha bley?

lorenka anumika said...

hakak sndukzz...try gune sk-II...harge agak mngis cmtuh..tapi sngt berkesan utk kulit org2 seusia hakak...

ayapan said...

guna jer product dari zarina zainuddin, dolu dia kan hitam yena, nihari dah cerah dah, maknanya bekesan lah product dia tu, x g2 nok?

JuJue said...

kak senduk...guna la kertas pasir. gosokkkk.. nescaya putih, licin dan lembut.

Anonymous said...

SimplySiti uols. Rahsiaku kini milikmu~ lagipun senang nk cuci kalau nk amek wuduk kan. Sekian terima kasih.

Nenek Kebayan bongkok tiga setengah said...

Dari kau labur duit beli barangan kecantikan, ada lebih bagusnya nenek rasa kau kumpul duit tu untuk pergi buat umrah.

Tak kira la apa pun senduk, berwajah buruk, berwajah jamban mahupun berwajah lori, janji hati bersih murni, tulus, ikhlas. Tu yang penting.

Anonymous said...

kak senduk ini dia...:

1) nak cepat pkai injection vitamin A & E.. kene amek setiap mggu, minimum 4 kali.. hasil superb.. klinik ada kat sri rampai nun...

2) kalo takut inject, pkai biotherm white peel.. sgt berkesan.. 1 set 320.. tp tuk 2 3 bulan

3) SK 11 pitera... ssaaaanggaaatt bgus, 1 set 300 (pitera shj).. tp hasil mmg superb!!

4) wat peeling... tp kene la tahan seminggu kulit mengelupas.. harga rm 400, klinik KO, klang.. siti pn g situ

Anonymous said...

tp kan dia ikut genetik dan gen gak kot.klu genetik kita asal kulit cerah ,klu jd gelap sbb kena sunburn atau x jaga kulit,ttp bleh jd cerah balik.tp klu genetik kita gelap atau hitam pakai lah apa2 pon sangat susah utk jd puteh melepak.jd cerah sekata sket2 tu bleh lah kot.cth nya org afrika.klu dia org pakai sk2 ker,olay ker leh jd puteh ker.hehehe

tujuhhariseminggu said...

kak...
g blog nih...

http://diana2u.blogspot.com
http://diniwardrobe.blogspot.com

banyak beauty product... Murah2 sumanya... Face Mask RM3 sajork... Eye Mask RM 2 je... kalo nak beli Vit C Ampoule pun cuma RM35 je utk 10 ampoule... Silalah ke sana yer... Berbaloi2... :) sila ke sana ye kak senduk kesayangan ku... muah2 sama kak senduk... :p

Huahuahuahua said...

UDAH2 LER...DULU KAN DAH BIASA NGAN PENTERNAKAN, LUPAKAH KHASIAT SUSU LEMBU & KAMBING? X RETI2 BELI FRESH MILK KAT KEDIA MAMAK TU. BELI SEGELEN DUA, BUAT MANDI. SEHARI 2 KALI. CUKUP BULAN, KULIT PUTIH MELEPAK, TAPI RAMBUT BOTAK N BADAN KURUS MENDADAK. MAHAL OK! HAHAHAH

adiksudip said...

kaksenduk,


i dulu hitam gak, i wat suntikan vitamin c beberapa kali then alhamdulilah putih sikit skarang ni. tapi dulu jekla n takleh continue buat berterusan sbb long term effect memudaratkan.

and satu lg i pakai sk2, cleanser, essence , moisturiser n sun protection. berbaloi walaupun mahal tapi mmg dapat lihat perbezaan kulit mulus bila pakai n kulit cm bontot kuali kalau tak pakai.

sile ambil perhatian beli product sk2 dekat certified counter dia je, sbb skrg byk sgt imitation kak senduk oi. habis karang muka jadik ntahapeape nnti ..

goodluck kaksenduk cayang ku! mwahs.

Prettybeefy said...

Tia Amelia kak senduk.. the best now, x mengelupas and x costly sgt.. u can see the diff dlm maser 2 minggu, don't forget to wear sublock and drink lots of plain water...

That is the best tips...

try and let me know ya..

Ala Ala Gitu said...

kak senduk..ape ke peliknye name ko ni nonok !

ko gune je klorok tu...confirm...putihhhh gitu...amboi3..azwan the ali gitu...
pls pls pls..kak senduk jgn nakal..nnti mak tarik kote.! huhu

Anonymous said...

nokkkkkkkkkk.....u toksah la pakai produk mahal gtu...i pakai ais je..ms mandi u tenyeh2 kat muke..leh wat muke jadik tegang n mekap thn lama...xde la cair kan mekap u tu..hwahwa...lagi satu, try pakai safi rania..i br tau gak ni..APE LAGI??? berkejar la ke WATSON skg nokkkk!!

Anonymous said...

pakai estee lauder cyberwhite ex... mmg mengagumkan selepas 3 bulan.. hehehehe... pastu.. byk kan minum air suam.. pastikan tido kul 10 malam ... n tido cukup 8 jam.. beauty sleep gitu.. pastu.. exercise skit.. jogging dlm 15 menet pon cukup dah... 3 kali seminggu ye... selepas bbrp bulan.. akan jadi sihat... muke fresh.. tak kusam... hitam bawah mate pon tarak dah... pastu bdn sihat kurus mulus.. hehehehe

nad said...

akaq..ape kate makan supplement..saye jual nu-age keluaran DCL..sy pun dulu kusam gak kulit muke..bile dah makan 3 kotak, nampak la keberkesanan die..tak bahayakan kesihatan sbb kandungan die adalah drp buah2an 100%.

milah said...

sya rasa akak gune la safi rania..elok jugak..saya dh test kat muka saya dh..erm..sya suggest jugak akak mkn vitamin C utk elak proses kedutan pada kulit supaya akak maintain cun..akak gune la produk amway BIO-c..lepas2 nie mmg akak meletop..harap akak sukses

Anonymous said...

SADIRA....dah try dan berkesan.Tak tipu punya...takyah beli set..pakai Pearl cream ngan sunblock dia...sunblock tu leh jadi foundation.

Anonymous said...

CUBA MAKAN BWHITE RM48 SEKOTAK UTK MAKAN SELAMA 14HARI...DAN KENA MAKAN BERTERUSAN...SUPAYA KULIT KAK SENDUK YG KUSAM ITEW MENJADI CERAH, GEBU DAN TEGANG

IdaShah said...

kak senduk..try ambik suntikan vitamin C

ceritacherita said...

i dah pakai olay more than 2 years. sejak pakai ni ramai la yg tanya apa i pakai muka nampak glow. sebelum ni tak pernah pun org tanya. so terus stick dgn olay je sampai skrg.

Anonymous said...

kak senduk...
senang jer... sdulu muka sy kusam n jerawat.. kira gelap la gak dulu... tp now different sgt smpai sume org kata sy pkai botox..

k ni kaedahnyer...
1. pkai cyleina soap utk kulit kusam.
2.mkn gluta white samada serbuk atau pill (kesan nmpak bergantung pada kadar metabolism dlm badan)
3.Air masak wajib 3liter seharo or at least 2 liter.
4.Scrub seminggu sekali, lg bgus beli kat Men's skin centre sbb scrub nyer biji2 nyer sgt sesuai n xkn ader biji2 nuts yg mcm produk men's skin centre ni.
5. Vitamin C jab (saya wat ni sejak 2 bulan yg lalu) lg bgus tmbah kan tationil glutathione utk kesan pemutihan n hasil mmg superb.
6.GUna daily Mask utk whitening n collagen.. kalau guna hari2 ni lg bgus taw sbb kesan lg cepat.
*
*
*
*
7. WAJIB BUAT DETOX dulu sebelum menggunakan atau makan apa2 suplement.. lau x..jgn harap nk menjadi..

xcaya?? meh tgok pic sy at www.tagged.com/paan11

tenkiuuuu

Anonymous said...

kak senduk...
senang jer... sdulu muka sy kusam n jerawat.. kira gelap la gak dulu... tp now different sgt smpai sume org kata sy pkai botox..

k ni kaedahnyer...
1. pkai cyleina soap utk kulit kusam.
2.mkn gluta white samada serbuk atau pill (kesan nmpak bergantung pada kadar metabolism dlm badan)
3.Air masak wajib 3liter seharo or at least 2 liter.
4.Scrub seminggu sekali, lg bgus beli kat Men's skin centre sbb scrub nyer biji2 nyer sgt sesuai n xkn ader biji2 nuts yg mcm produk men's skin centre ni.
5. Vitamin C jab (saya wat ni sejak 2 bulan yg lalu) lg bgus tmbah kan tationil glutathione utk kesan pemutihan n hasil mmg superb.
6.GUna daily Mask utk whitening n collagen.. kalau guna hari2 ni lg bgus taw sbb kesan lg cepat.
*
*
*
*
7. WAJIB BUAT DETOX dulu sebelum menggunakan atau makan apa2 suplement.. lau x..jgn harap nk menjadi..

xcaya?? meh tgok pic sy at www.tagged.com/paan11

tenkiuuuu


Owh yaaa lupa...lau nk tau lebih lnjut lagi bole email sy kat aero_boy87@yahoo.com

choww

PjOyLeR said...

kek sendukk

taktau nk suggest aper ...byk sangat produk kat luar tuh ..tp yg penting carik yg ok la...yg takder hydrokuinon...bahayaaaa

Anonymous said...

aeroboy 87...ish...aku dah tengok muka ko...ko jantan ke nyah weh?

aero_boy87 said...

Jantan la weyyy...adehhhh

Y u Z z 9071 said...

kak...try la safi rania...

yu shuki said...

pakai tia amelia...mantap..huhu

Anonymous said...

produk murah tapi sangat berkesan... pakai jew produk jenama tempatan seperti shurah dan syahirah.... harga sangat murah, berkesan sgt2 untuk cerah dalam tempoh seminggu dgn syarat pakai pencuci, toner...dan terpenting rahsia pemutih terletak pada krim
pelembabnya...

sesuai untuk kulit sensitif juga....

Anonymous said...

hye kak senduk

blog akak ni leh wat org ketagih..ari2 aku ngadap bc setiap tulisan kak senduk ni

klo bleh update la selalu. hahaha..

~peminat ujung2 tanduk~

bery said...

kakak...
try dlu tia amelia
bio-oil lmbt sket kesannye
tp jgn guna produk pengelupasan sgt tau
nnti kulit nipis
ni doc yg ckp hehe
slmt mencuba

Maria Hermosa said...

Kak senduk, saya pakai olay white radiance...bagus..kulit bersih sekata..
untuk badan pulak...pakai sabun susu kambing..mmg boleh cerah kak...yang tuh petua org2 tua..yang berasakan susu mmg bagus...ketiak gelap, celah peha hitam pun bleh cerah...
then minum air masak byk2 k....

Zackery Zainal said...

Kakak guna la produk NATASYA: sabun, toner, krim siang n malam.... bgs hasil nya..... good luck...

Anonymous said...

haritu kita kena sunburn teruk.habis tangan hitam legam terbakar sampai kulit menggelupas.nak jadik haru,makin bulan makin bertambah hitam semulajadi.so saya pun gi beli sabun fairglow,kotak warna purple.saya pakai satu badan,tiap kali mandi tinggalkan 3 minit.memang hilang hitam legam kat badan ni.


tapi sabun ni agak mengeringkan kulit saya.so saya balas balik ngan losyen citra perisa mutiara.owh siap perisa perisa.losyen citra ni jenama indon,saya beli kat pasar malam uptown kota damansara.

cubalah tips saya ni.gerenti kaki akak tak seperti tiang jamban lagi.
sabun fairglow tu cuba carik kat kedai2 india kat masjid jamek,mesti ada.lagipun sabun ni natural tak banyak kimia

Anonymous said...

haritu kita kena sunburn teruk.habis tangan hitam legam terbakar sampai kulit menggelupas.nak jadik haru,makin bulan makin bertambah hitam semulajadi.so saya pun gi beli sabun fairglow,kotak warna purple.saya pakai satu badan,tiap kali mandi tinggalkan 3 minit.memang hilang hitam legam kat badan ni.


tapi sabun ni agak mengeringkan kulit saya.so saya balas balik ngan losyen citra perisa mutiara.owh siap perisa perisa.losyen citra ni jenama indon,saya beli kat pasar malam uptown kota damansara.

cubalah tips saya ni.gerenti kaki akak tak seperti tiang jamban lagi.
sabun fairglow tu cuba carik kat kedai2 india kat masjid jamek,mesti ada.lagipun sabun ni natural tak banyak kimia

iena said...

cuba try safi RANIA gold....

umur? kenapa nk berahsia...giteww

UnaChenta said...

Salam Kak senduk yg best!

Saya pakai Lumiglow..krim ni bukan saja memutihkan, tapi menurunkan berat badan .. Kecantikan dan kesihatan..( aisehman aku pun sempat mempromote di sini )..

Kak yang penting hati baik, kalau baik di dalam akan menyerlah di luar..

kak senduk memang dah cantik pun.. :)

Anonymous said...

kak senduk yg manis rupawan..
nasihat sy..cubala bio essence...
mmg bole cerah...insyaallah..:))

Let's SHOPPING Uollss!