ahli geng kongsi senduk

Kak Senduk Fan Club Klik sini

bit.ly/1c5OxpX

Sunday, 6 June 2010

kegajahan melanda jiwa

semalam akak pi umah kawan akak..pondan yang menjadi kaguman semua kerana kecantikan dia yang semula jadi...start jadi pondan je dah chantek..ko x menagis dengan stement tu...

dulu dia sedikit gajah...persis akak..tp sekarang dia sungguh kancil sekali..amatlah terjelous akak melihatnya...

uolss bayangkan lah..muka chantek..badan kurus...figure pompuan...laki baru...meletop gil bab..

bila akak duk sebelah dia ibarat akak ni acapan drag dan dia macam miss universe ....perumpamaan dia... so uolss nampak x perbezaan tu...

bangun tido chantek...marah chantek..pokok pangkalnya semua chantek lah....

korang tengok ni pondan tu....

dan ini akak (gajah sangat)



So akak terus capai timbang..so akak terus bertenggek...oh tuhan...hampir berat seekor anak gajah....

lantas....1..2...3..here we go....

bersenam time....
yah..yah..yah..8 lagi....

so akak telah menggigihkan diri untuk execise walaupun malas...korang bayangkan lah..benda yang wajib macam sembahyang akak ni malas nak buat..inikan pula execise...

tp akak kena jugak....so lompat..lari...mengesot....asal kuar peloh lah...akak buat....

so akak telah memberi arahan kat mak akak...


" mummy..from today..i only want to see vege on the table..no more carb..sedekah beras to umah anak yatim...understand that mummy"

amacam berani mati x beri warning kat mak ko cam tu...jangan gila2 ek...

tetiba akak mendapat panggilan dr my sis...



" hello my fatty sister yang iras2 tong drum... dont worry..u dont need to starve...what u need is a miracle"...

biadap x kata2 kakak akak ni....dia berkata lagi.....


" kalau ko nak diet gila2....pasti x mampu....so gunalah FIBER FULL CANDY untuk kelihatan meletop macam mak kita zaman dolu dolu"....

akak terkesima dan terpedaya..lantas mengoder seplastik produk itu....walhal kakak akak nak point dr hasil penjualan produk itew kan..pandai ko kan kak.....

akak baru bedal satu candy tu...rase cam sugus je..leh kurus ke...tp dia buat akak kenyang....akak jadi x selera makan..akak lupa nak makan sebab makan candy tu....

tiba2 sedang akak duduk menonton tv..dengan rase bangga dan hebat sebab x lapar...akak telah terbau sesuatu yang menartik dr dapur...

akak mengesot perlahan2 ke dapur..akak ternampak


asam pedas ikan pari......

peveret tu....lastas

sedap betull..lepas ni aku tambah nasik dalam periuk terus..makan dr dlm periuk lagi feellll

akak telah membedal dengan tiada terhingga...2 pinggan penuh tambah nasik....lupa yang akak ngah makan fiber candy td.....

ujung dah abis makan akak baru teringat yang akak ngan diet.....

so kalau cam ni lah tabiat akak mencekik..agak2 tahun bila lah agaknya akak akan kembali ramping berseri..chantek tiada tandingan ....menjadi rebutan seperti gambar di bawah....

or itew mungkin hanya menjadi kenangan....
dan akak akan kekal gajah hingga akhir usia...
TIDAKKKKKKKKKKK!

37 comments:

J. Love said...

selim nye kak senduk dolu dolu

NenekPenne said...

cantik aah gambar yang last tu..
cemana lah u all jaga muka jadi cantik cenggitu.

eeh kawan akak tu pun cantik gak...

Anonymous said...

kak senduk still cun la..i pun tgh kuruskn bdn..dah hilang 13 kg dlm 3 buln...tips nye seng je, elak mkn mlm..

QieFLy si Dolce said...

kih kih kih ooo tidak...nampaknyer saya pown sama mcm ko kak senduk...badan dah mula berisi...

SyuQ said...

walaupun gajah, tp hati berbunga riang.

kalau kancil tp hati berbunga lalang buat per...

sudu said...

kak... ni tips untuk kurus...

1) perlu exercise. tp jgn exercise mcm org giler. awas. pastikan 30 minit sehari, heart rate tuh laju.. buat benda yg bleh enjoy. joget ikut gaga ke. tak semestinye kena jogging dan buat benda payah2. hanya pastikan heart rate tu pantas selama 30 minit. :)

2)mkn kena la jaga.. mudah je. kurang minyak, kurang nasik, kurang mknn berlemak, esp yg byk santan, butter dan keju. air gas, lupakan 5 bulan.

percaya la.. dlm masa sebulan jek turun sgt2 berat tuh nnti :)

p/s : mkn itu perlu. sbb kalau tak makan, nnti proses pembakaran lemak sgt perlahan. jadik perlu mkn jugak. smpai kenyang. tp bahan yg dimakan tu harus diawasi...

Mama Eimanzz said...

try makan rxlite.. atau SIY

||| PöJìé PööH ||| said...

Kak Senduk, buat macam saya skrg..
Jangan makan nasi..
Seminggu sekali jer bedal nasi..
Klo xtahan sgt makan la sesuap udah!
Pasti cantik macam ratu kebaya!

Love,
PojiePooh Abdullah

nad said...

cantik gak akak ni yeh..aww!

rosesrosz said...

kak senduk pon ape kurangnye..cun! kak, yg kawan akak tu cam pelakon la..sy rase mcm pnah tgk de kat tv

A.I said...

bak sni lemak kau tu pas kat aku!!

Hezesuze said...

wah! bape harga candy tu uols....huhu
plez msg mak kt fb kekdahnye kan...haha

Eri-chan said...

haha kak senduk candy cosway kan...
dulunya saya minum soy protein milk la dr cosway pastu titibe mls..
sebelum tu minum NH detoxlim..titibe mls sejak kejadian kena bgn mlm pergi toilet..tak syok aa tgh nyenyak kena bgn p toilet....
haha..sy telah selamat menjadi gemuk.

Abang Tudung Saji said...

Senduk ?
ape ke pelik benor name ko ni....
xde name lain ke noknok....

maaf ye...terjerumus jap ke blog ni.....

BTW,amboiii( sejuta kali sebut ni tau ).....besor nye tahik lalat....
sedut sedap tu.....

Anonymous said...

kurus la cepat supaya jadi macam nenek kebaya!!

Aleesya Dania said...

akak...walo pown ko agak comey mke ko cun pe...aq ske tgk mke ko...

love me yes not said...

kakak! kakak nampak macam elly suriaty lah..kenal x? pah bedah itu..iyoooooooo mak incik!!!

JuJue said...

kak sendukkk...apa gajah tak comel kah? comellll... cuba tengok dumbo the flying elephant tak ke comel????

Encik Hensem said...

Lawalah kak senduk..

http://mypanty.blogspot.com

Y u Z z 9071 said...

hahaha....

asam pedas nampak sangat la menarik.
diet musnah....yang penting senang hati kak..senduk

Anonymous said...

Awak ni ada masalah low self esteem la.

Mengapa awak selalu menghina diri sendiri? Awak kata diri awak gemuklah, muka awak hodohlah, dan banyak lagi cercaan pada diri sendiri.

Sebelum cuba mengubah diri awak, awak perlu berhenti menghina diri sendiri, sayangilah diri awak sendiri.

Bagaimana lelaki hendak menyayangi pondan, jika pondan itu tidak menyayangi dirinya sendiri.

Sekian,
Pakar Motivasi

Anonymous said...

ngeri aku tengok muka dia ni.

munirah said...

mana ada ngeri..?
cun la...

==> Koleksi Gambar Kelakar <==

Anonymous said...

Kak senduk,

I ada cadangan.
Breakfast makan lar banyak. Tapi jangan lar se-tong. Tu nama nyer mentekedarah.
Breakfast kena makan banyak takper jangan risau coz' 80% dpd tenaga dpd makanan tu akan digunakan oleh otak. So, another 20% untuk fungsi2 badan yang lain.
Tgh hari klu bleh jangan makan banyak sangat. Klu nak makan makan buah jer or klu nak makan roti gak makan yang berserat. JANGAN MAKAN ROTI PUTIH. actually nasik pun sama. Cepat kenyang cepat lapar. Klu roti berserat, cepat kenyang lambat lapar. Sebab badan akan process roti berserat (or apa2 makanan yg berserat. jangan makan lalang udah ler) slow and steady.
Malam jangan makan or klu nak makan gak makan jer lar buah. Or juice buah yang akak suka. Murah tau diet macam ni. Lagi pun boleh mengelakkan diabetes dan darah tinggi.

Lee Novotny said...

Apanya gajah?? Ittewlah dinamakan voluptuos nok oiiiii! Kan ramai jejantan suka yang voluptuos??? :)

AlongAzrina said...

Salam kak Senduks...

Takmo cuba Vit E + Alfafa dari Shaklee..sure kulit canteksss..Insyaallah. Sori lari topik hahaha.

maoh said...

cantik je gajah ni..

Anonymous said...

meltops la gambar last tu...xpe akak asalkan bahagia...kalau dok berdiet hidup srngsara buat apa...
memang la smua nak cantik....macam kawan i ols dulu gajah sekarang kancil orang dok bawak cerita dia sakit la,anoroxia la, pondan keding la...kecil besar sama jer...mulut orang tetap lahanat ada je yg tak kena kenzzzz....so dun worry brapa tahun kalau sampai seru jadi kancil...kancil lah kita...hidup ceria juga yg best...

akak memang best sungguh pun pertama kali mengomen....i loike blog akak....meletssss

taking care...muahxxxx

ehem said...

bahaya si lelaki yang sayang pondan ni..? betul jugak tu..sayang perempuan, Ok lah..

Anda Mahu Tips Berhenti Merokok Yang Berkesan ?

roslina said...

wahai senduk,

1)saya rasa anda tak perlu berubah jadi lebih menarik kerana anda memang sudah menarik

2)adakah senduk tahu kenapa senduk dijadikan dimuka bumi ini?

3)adakah menjadi cantik seperti perempuan cantik pada awal entry itu memberi kepuasan yang hakiki kepada senduk?

4)dunia ini tidak kekal..ia hanya sementara. Jika Nabi Muhammad s.a.w bekerja keras tuk masuk ke syurga Allah sedangkan Ia Nabi, kenapa kita sebagai umat perlu ambil mudah..

5)harap rakan2 blogger yang lain sama2 nasihat menasihati antara satu sama lain. Tak salah berhibur, tetapi yang salah wajib ditegur sekurang2nya agar semua beroleh kebaikan.

6)usia masih muda, kembalilah ke pangkal jalan (saya juga)..

7)Allah sentiasa sayang dan ingat pada hambaNya..

8)masih ada yang sayang.

Anonymous said...

kak senduk..kerana diri mu begitu berharga..

Anonymous said...

kak senduk..
nah entry hanjing!
http://ijaicool.blogspot.com/2010/07/diari-seorang-arbok.html

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...

U cantik la kak senduk cuma u malas nak bersiap2...u bersiap dan berhias semasa ada perjanjian syaitan jer...itu pun duk dlm umah huhuhu..ingat pesan ayah u...jangan terlalu mudah memberi huuhu..opps..andru haimi cohen

~dy@ngel~ said...

takdepun cam gajah..ok ape...
jgnla merendah dri sgt oi kak senduk..ckup2la tggi 5kaki lbih pun ok gak..hehehe

Anonymous said...

kak senduk terlalu klaka!!

Wayneuwyh said...

bak sni lemak kau tu pas kat aku!!

Let's SHOPPING Uollss!