ahli geng kongsi senduk

Kak Senduk Fan Club Klik sini

bit.ly/1c5OxpX

Monday, 23 August 2010

kenape mulut orang puase bau taik?


ha nak kata ape..puase dah cakap yang bukan2....

kita puase x makan ape2 mesti mulut kita bau puaka kan..dan akak paham semua tu...yer la..kita x makan x minum..mulut kita terperap je kan..macam kita bangun tido..mesti lah bau mulut jahanam kan..perut kosong...

ustaz dalam tv tu cakap bau mulut orang berpuase ibarat bau kasturi syurga...di ibaratkan..kalau bau cam kasturi syurga..ko pi kat depan kawan ko...


ko suruh dia buat "hah" sikit kat muka ko...amacam syurga ke tidak....

dan kadang2 tu kita juga paham kalau kita puase kita makruh kumur2 kan...tp kalau kerja kita melibatkan banyak bercakap ngan orang ko juga kena jaga hal hal ni semua...kena lak kumur2 bagi bau mulut hilang...

ini tidak..dah le mulut ko bau puaka....then ko ade hati nak rekemen2 produk kat giant td...muka ko ensem..tp bau mulut ya rabbbi.....bau kaki...akak pandang je muka dia sambit kerut2 muka...(mamat ni jual bedak ape thah..senkuang ke ape that..macam bedak sejuk tu)...

then dia leh kata...ha yang kerut2 ni pun leh hilang pakai produk ni....

ko x tau ke sebenarnya..aku tengah separuh mati tahan napas sebab bau mulut ko....dalam hati berkata..ya tuhan ko tabahkan lah diri ku ini..dengan dugaan bau2 yang azab ini...

akak nak berambus dia tarik tangan....akak x nak lah maki dia sebab bulan pose..lagi pun akak pose..kang x pasal2 xde pahala plak...

then bila akak x nak beli dia ajuk2 akak ngan nada2 lembut pondan cam tu...siap gaya liang liuk bagai..sakit x ati ko...


akak buat bodo je...maklum puase...jadi baik ni...then di buat lagi...siap cakap murah bang..murah bang...

then dengan selamba akak cakap" i x nak beli bukan sebab i ni xde duit..tp i x tahan mulut u tu bau taik..orang lain puase gak..tp xde lah bau mulut cam taik".....

amacam..gembira ngan jawapan itew....then akak trus catwalk keluar......

36 comments:

Afizz said...

itu dia kak senduk! agaknya terkesima laki tu kan?

khadijah aminah md yusoff said...

ahahhhahahhahahahahh!!!! sentap dia!

AZIZUL HASIMIE OSMAN said...

hahaha..clust ko kak
tahniah..
pasni dia akan menelan ubat gigi periksa strawberi..

Hezesuze said...

mihahahah mmg sengal org itu wahai kak senduk...

suh dia jual produck ubat gigi lorrr...hakhakhka

Eri-chan said...

gila kau kak senduk.. direct...mesti laki tu malu terus ke bilik air hidu mulut dia sendiri..huhu

Lady SharpShouter said...

hahaha. padan dgn muka. kena sebijik tuh.

cek tipah said...

tebaEk la kak senduk...
:)

IERA HAJERAH AZMAN said...

terbaik la kak senduk. tabik bergegar untuk dikau xD

QieFLy si Dolce said...

ko memang grand kak senduk...bak kata vivi muka hot tapi mulut bau longkang hahaha

Paksi Kejahatan said...

kak senduk...tak baik tau... tapi kelakar...

NenekPenne said...

alamak..kesian dia...patut u bagi listerine kat dia...

hazimie said...

**merasa!! hensem katenyer.. huhu.. rengser taw..

dUrRaNi said...

hahahahahahahahaahhahahahaa........

FiqaSaleh said...

hhahahahhahaha....

Anonymous said...

tahniah kak~saye bangge ngan statement akak kat die...mrase kene sound direct bulan pose nih...

Anonymous said...

hahahahahahhaa!!!!

Khalijah Mahar said...

hahahaha mesti dia sentap itek dengar kak senduk cakap camtu kan??

Anonymous said...

akak senduk ni tak baik tau..mempersendakan ayat2 ustaz tu...bau mulut seharum kasturi. Dah dia puasa...gitulah bau nya. Di sisi Allah..mulut dia wangi. Kak senduk je mengada2 nak mengata org. Abih kak senduk jadi pondan tu bagus ke. SEkurang2nya lelaki tu..lelaki tulen. Tulen bang..tulen..

aSmiDar said...

mesti laki tu terngaga kan??

Anonymous said...

Yg bagi komen2 dlm ni pun sesat..

ferdaus al-adney razlan said...

gituh..kak senduk..

Anonymous said...

hambek kaw sebijik.. nak sangat kan.. x pasal dapat iklan mulut busuk free ari tu.. so , moral of the story , sehensem mane pun mamat tu , kalau die puase , tetap napas die busuk , ok.. ( aleh² lari topik.. mati la kene carot jap lagi )..

syamean said...

hamek ko kak senduk...hanjs sungguh budak tu...hahahaha....

SHE said...

HAHAHHAHAHAH....GILE TERBAEK

Anonymous said...

terbaekk!!

K I E R A said...

Hebatt !
Cnfirm ternganga laki tu :D

Anonymous said...

hahah. maty kaw pnye stament noq. hahah. layak larh muke jantan uh kannn. btw. ada satu nie. meh aq tlng blsn. oit mmg larh dyer jantan tulen tapi dyer uh mepersendakan oragn lain ok. da orang tak nk beli jangan larh paksa2. islam pon tak ajar kyte paksa orang lain kannnnn

leepuzz said...

bedok btol la budok tu..uhuk..nape akak tak tahan napaih je smpai biru2 muke.pastu pengsan depan die..kuikui..taktahan siootttt...kelakau le akak nih :')

Anonymous said...

senduk baik ko betobat je.. ko ni aku rasa tak lama lagi kena laknat kat Allah le.. ko leh senda2 kan agama.. bab2 syurga pun ko buat lawak kan.. mmg le bahalol punya pondan sial...ko ni mmg dasar pondan tatau agama.. maksiat je ko tau sangup ko senda2 agama kan.. pondan bodoh baik ko tobat cepat

Anonymous said...

bengong tul senduk ...

Anonymous said...

SEKADAR BERKONGSI CERITA...
CERITA DARI SEBUAH BLOG PENGAMAL PERUBATAN ISLAM....

"NYAH PAKAI SUSUK..."

Saya mendapat panggilan dari seorang Nyah sebaik sahaja selesai bersahur..

Nyah: Assalamualaikum.. Ni ustaz RIDAM ker?
Saya: Waalaikumsalam.. Ya..Siapa ni?
Nyah: Saya tak mengganggu ker? Ada 'benda' saya nak cakap ngan Ustaz ni..
Saya: Mengganggu tu tidak lah...tapi ni awal sangat ni..penting ker?
Nyah: Penting lah jugak Ustaz.. Tapi kalau saya mengganggu, saya call lain kali la yer..

* Sayu pulak bila dengar suara macam tu...Macam ada masalah jer..

Saya: Takper, awk leh cakap.. Tapi takleh lama la sebab lepas ni nak solat Subuh...dah habis sahur ni.. Awak dah sahur ker?

Nyah: Dah Ustaz..Awal lagi saya dah sahur..
Saya: Okay, kita ke main point, apa yang boleh saya bantu?
Nyah: Ustaz, saya nak tanya..Kalau kita dah ditakdirkan 'lembut' sewaktu dilahirkan hingga 'lembut' tu dibawa ke besar, salah ker Ustaz..

Saya: Oooo...'lembut' tu hanya dari pandangan kasar.. Manusia tetap kena pegang pada asas kejadian yang ditakdirkan atas dirinya.. Kalau dah azali dia tu berjantina perempuan, walaupun dia tu jenis 'kasar', kehidupan harian haruslah dilalui sebagai perempuan di sisi syariat. Begitu juga kalau sejak dilahirkan dia adalah lelaki, harus atas dirinya menjadi 'lelaki' tidak kira lembut atau ganas sifat peribadinya...

Nyah: Masalahnya Ustaz, saya ni bukan sekadar 'lembut'. Saya suka pada sama jantina. Tak ada nafsu bila tengok perempuan.

Saya: Astaghfirullah.................... maaf saya tanya, awak ni dah pernah lakukan %&^*&^%$ ker?

Nyah: Pernah ustaz...walaupun malu nak mengaku, saya 'buat' hampir setiap minggu.. Tapi saya dah clash dengan 'pakwe' saya.. sekarang jadi lonely..

Saya: awak kena bertaubat dah tu... Peluang masih ada lagi....

* terdengar nyah tu menangis

Nyah: Tapi ustaz, Allah nak ke ampunkan saya? Banyak sangat dosa saya ni Ustaz...

Saya: Jangan kerana dosa yang dirasakan susah untuk di ampun, kamu maintain upgrade dosa tu... Allah kan Maha Pengampun... Buat solat taubat...janji pada diri & Allah tak mahu buat lagi...Insyaallah, Dia akan ampun pada hambaNya yang insaf..

Nyah: Kalau Allah tak ampun gak macam mana Ustaz?

Saya: eh budak ni...Kan saya dah kata tadi...Allah tu Maha Pengampun.. Awak kena yakin.. mana lagi tempat untuk mengadu kalau tak pada yang Khaliq....

Nyah: Tapi saya tak tahu nak taubat macam mana Ustaz,, Bila saya niat nak taubat, badan rasa sakit-sakit..

*Seraya itu, saya terbayang jarum-jarum emas dan seekor 'sang raya' yang berbulu besar..

Saya: Awak ada pakai susuk ker...?

Nyah: Ada Ustaz...5 batang semuanya.. Salah ker Ustaz?

Saya: La... pakai susuk kan adalah perkara Syirik... Awak kena taubat nasuha dah ni....

Nyah: Tapi, nenek yang masukkan susuk ni kata tak apa sebab susuknya boleh keluar sendiri bila 40 hari lagi nak mati..

Saya: Oooo..hebat benor susuk nenek tu... Nabi pun tak tahu bila wafat, ini kan pulak susuk... Awak dah kena tipu tu... Saya nak tanya, ada tak awak kena tindih atau mimpi makhluk macam beruk....?

Nyah: Ada ustaz.. sejak saya pakai susuk tu la... Nenek tu kata tak apa..Mula-mula takut gak, tapi lama-lama saya buat biasa jer....

Saya: Astaghfirullah....tu lah Jin yang dok ganggu kamu tu... Macam mana nak berubah kalau ada sekatan macam tu...

Nyah: Ustaz takleh tolong saya ker...tolonglah Ustaz...

Saya: Kalau awak betul-betul nak bertaubat...Insyaallah, saya akan cuba ikhtiarkan... Tapi kena bawa ubat bila jumpa saya la..

Nyah: Ubat apa ustaz....?

Saya: Sila bawa daun kelor 3 ranting, air mineral 3 botol dan limau nipis 49 biji...boleh?

Nyah: Insyaallah Ustaz...nanti bila saya dah ada bahannya, saya call Ustaz...

Saya: Kalau macam tu, kita stop dulu perbualan ni.. Saya nak solat dulu.. Kita nanti sembang lain kali yer...

Nyah: Okay la Ustaz.. Assalamualaikum...

Saya: Waalaikumsalam....

BERSAMBUNG...

Anonymous said...

SAMBUNGAN...


Berubat

Diringkaskan cerita, Nyah tu datang ke RIDAM selepas 3 hari perbualan kami.

Pada peringkat awal rawatan, saya berikan campuran air daun kelor rukyah dan sedikit garam bukit. Hampas daun kelor tersebut saya suruh sapu pada tempat susuk dimasukkan...

Ada 5 tempat point susuk dimasukkan iaitu:
1) dahi - 1 jarum
2) bawah bibir - 1 jarum
3) pipi kanan _ 1 jarum
4) buah dada - 2 jarum

Bab bahagian buah dada yang jem sket ni.. Walaupun dia lelaki, tapi bila dah dimasukkan silikon, dah cantik lebih pada perempuan... Naik segan dibuatnya...

Dah tak ada cara lain, saya suruh tutup bahagian dadanya dengan kain perca yang saya gunting untuk nampak bahagian point susuk itu sahaja... Selebihnya tak perlulah saya tengok... meremang semacam bulu tengkuk ni....

Kemudian, saya letakkan tapak tangan di ubun-ubunnya.. Saya bacakan doa rawatan Susuk sehingga 21 kali ulangan.. Naik kebas gak la mulut ni membaca... lama tuuuuuuuuuuuuuuuuuuu...

Dengan izin Allah, akhirnya susuk tersebut keluar satu-persatu.. Susuk bahagian bawah mulut u susah sket.. Saya kena gak korek sedikit dagingnya untuk ambil susuk tu... Alhamdulillah, semua susuknya telah dikeluarkan...

Susuk pada nyah ni senang sedikit dikeluarkan sebab dari proses memasukkan hinggalah menjaga susuk dilakukan dari jin yang sama.. Jadi, jin tu juga saya arahkah padanya untuk keluarkan susuk tersebut..Kemudian, jin tu saya pindahkan ke tempat lain dengan izin Allah..

Ada juga susuk yang hanya berdamping dengan jin ketika proses memasukkan susuk itu sahaja.. Bila dah ada dalam badan, jin tu akan pulang ke bomohnya.. Jenis ni ambik masa antara 40 hingga 100 hari baru dapat dikeluarkan...

Berbalik pada Nyah tadi, dia terus sujud syukur di depan saya bila lihat susuknya dapat dikeluarkan.. Berkali-kali dia berjanji pada saya untuk bertaubat.....

Saya katakan padanya agar jangan janji apa-apa pada saya.. Janji pada diri dan pada Allah...

Saya bekalkannya dengan air rukyah, limau nipis untuk mandian selama 7 hari dan saya suruh dia beli bebapa pil vitamin untuk menguatkan semula badannya... lepas buang susuk tu, memang tak selawa ketika susuk berada dalam badannya.. Saya suruh dia jadi handsome..bukan jadi comel....

Pesakit pulang dengan penuh keinsafan selepas rawatan dilakukan...

BERSAMBUNG LAGI...

Anonymous said...

SAMBUNGAN SETERUSNYA...

Pesanan

Saya mendapat panggilan telefon dari seorang lagi Nyah seminggu berikutnya..

Nyah 2: Assalamualaikum... Ni Ustaz Syakirin ker?

Saya: Waalaikumsalam... Yer...siapa tu?

Nyah 2: Saya Kamal(bukan nama sebenar)...kawan Syazwan(bukan nama sebenar). Ustaz kenal Syazwan....?

Saya: Syazwan mana yer....?

Nyah 2: Alah Ustaz.. ustaz ada berubat dia minggu lepas...Dia pernah cerita kat saya Ustaz buang susuknya...

Saya: Oooo...yang itu.. nama dia Syazwan ker? Tak terlintas pulak nak tanya nama betul dia ari tu..Kenapa?

Nyah 2: Ni yang saya call ni.. Nak beritahu, Syazwan 'dah tak ada' Ustaz...

Saya: Tak ada macam mana tu maksud awak...

Nyah 2: Dia meninggal Ustaz... dia kemalangan.... Mangsa langgar lari...

Saya: Innalillahiwainnailaihiroji'un.......

Nyah 2: Saya call ustaz ni lepas baca nota dalam beg duitnya...Dia tulis atas tisu... Dia kata, kalau jadi apa-apa pada dia, dia suruh maklum pada Ustaz...

Saya: Oooo begitu.. Berapa lama awak kenal dia..?

Nyah 2: Dah 10 tahun Ustaz...kenapa?

Saya: Keluarga dia macam mana? Dia tahu tak?

Nyah 2: Kalau Ustaz kenal sejarah hidup dia, memang Ustaz akan sedih.. Ustaz nak tahu ker...?

Saya: Ceritalah...mungkin boleh jadi teladan pada orang lain...

Nyah 2: Dia tu anak yatim Ustaz.. Dari lahir, dia tak tahu siapa mak bapak dia sebab dia dibesarkan di rumah anak yatim... Kat rumah anak yatim tu lah dia diliwat senior hampir setiap hari.. Sebab tertekan, dia lari ke KL dan jumpa saya... Sayalah yang bela dia Ustaz...

Saya: Oooo...awak kerja apa?

Nyah 2: Malu gak nak cerita.... Tapi...ringkas saya katakan, saya kerja di Lorong...Saya rasa Ustaz pun paham kerja apa tu kan?

Saya: Erm....

Nyah 2: Lebih kurang 2, 3 bulan ni lah dia kata nak jadi lelaki tulen.. Dia nak bertaubat... Lepas dia baca blog Ustaz, saya tengok ada perubahan hinggalah dia jumpa Ustaz..

Saya: Saya cuma tolong jer... Tak buat apa-apa pun....

Nyah 2: Ustaz kalau tengok mayatnya kat hospital memang sejuk hati Ustaz... Bersih sungguh..

Saya: Erm..apa lagi tanda yang awak lihat pada arwah...?

Nyah 2: Dahinya berpeluh....

Saya: Syukurlah...itu tandanya sahabat kamu mungkin terpilih mati dalam keimanan... Kamu tak nak jadi macam dia ker...

*terdiam sekejap...

Nyah 2: Tulah yang saya fikir ni... Orang macam saya ni leh taubat ker Ustaz...?

Saya: Apalah takleh nyer...kawan kamu tu boleh.....

Nyah 2: Nantilah saya fikirkan... Bila saya dah bersedia, saya call Ustaz lagi yer..

Selepas perbualan itu, Nyah 2 still tak berjumpa saya.. Mungkin dia jumpa perawat lain kot.. Mintak-minta cepat-cepat lah dia bertaubat...Apa yang berlaku pada 2009 ini hanyalah ikhtiar rawatan dan penyembuhnya hanya Allah SWT...

Tiada yang lebih hebat kecuali Allah SWT. Susuk hanyalah dakyah syaitan agar manusia tamak pada dunia... Jauhi susuk..Kuatkan Iman dan perbanyakkan bekal untuk ke dunia kekal... Insyaallah...hidup kita akan selamat..

SEKIAN...
RENUNG-RENUNGKAN DAN SELAMAT BERAMAL...

Anonymous said...

KAK SENDUK ..!!!
SAYA SGT MARAH DGN KAK SENDUK...
HARI2 BUKAK BLOG KAK SENDUK...HARI2 GAK KECEWA NGAN KAK SENDUK SEBAB ASIK XUPDATE JER BLOG AKAK NIE...MALAS SGT LA AKAK NIE...DAH LA BLOG AKAK NIE RMAI PEMINAT...CONSIDER LA SIKIT...KECEWA SBB BLOG BEST...TPI X UPDATE2....BAWAK2 LA UPDATE KAK SENDUK OI...

wnw4eva said...

mmg la mulut org puasa tu berbau tp di sisi Allah ianya IBARAT bau kasturi..ini bermakna Allah SWT mengangkat darjat org yg berpuasa.. (wlupon busuk pd manusia, pd Allah ianya tetap mulia)..wallahualam.. bab salesman yg paksa2 beli tu, no comment la ye..

Anonymous said...

sembang kencang~

Let's SHOPPING Uollss!