ahli geng kongsi senduk

Kak Senduk Fan Club Klik sini

bit.ly/1c5OxpX

Tuesday, 16 November 2010

anak2

coti sekolah nak start dah..anak buah akak yang darjah enam tu dapat 4A 1B...syukur..pandai anak buah aku..tp uda lom ade duit nak belikan kakak hadiah....

bila di tanya nak hadiah ape..jawabnya Iphone....
glap mata sekejap...rasa nak pitam....

mak ai besar hajat ko ek...makcik ko nak merasa pakai belekberi ni pun tunggu umur senja baru dapat...sebelum tu duk lah pakai hp iras2 alat pembaling anjeng dengan bunyi ala2 harmonika tu...

budak sekarang kalau mintak x alang2 kan..bila pekse bagus je..dapat laptop...
dapat hp canggih manggih...ade tu kawan anak buah akak punya kawan..spm result manja2 dengan A ade dua tiga ketul..tup tup dapat kereta PERDANA...adohai...kau keja bagai nak rak ni..duk lah pakai kancil sajork yang dua tiga bulan lagi bakal menempatkan dirinya ke bengkel sebab uzur....

anak2 sekarang mewah...dulu akak dapat pekse no satu bapak akak cuma belikan pensel box besi dengan pensel 2B je..tp rase bestnya macam dapat emas...paling2 hebat pun dapat ikut pi jalan2 kat bandar pj or kelang...


sekarang ..dapat no satu je tu dia...dapat pi disneyland...pitam kan....
dapat laptop sebijik...dapat piano...ko aderrr?

kalau akak dulu mintak lebih2 almaklum dapat tali pinggang lah jawabnya...

dulu kalau x nak belajar..mak n abah capai getah paip libas terus..anak sekarang x leh dimarah..terencat akalnya katanya...kaannnn...pa dia...

dulu xde lah tunyen2 bagai..pandai gak...anak sekarang kalau x anta pi tusyen x ikut peredaran zaman katanya...sebenarnya anak2 sekarang ni bebal...azabbbb....

sebulan bayar 2-3 ratus..amboi banyak tu...sebab ape..kat sekolah cikgu ajar x bagus katanya...yer ke...nasib baik aku x jadi cikgu..kalau aku jadi cikgu mau aku libas pakai tali pinggang...mendapat ko...

ape pun anak2 sekarang mmg bertuah....sebut je ape nak..semua dapat...kita dulu kena simpan je angan2...



17 comments:

THE LEKAT LEKIT STORY said...

wah kak senduk.. iphone di mintaknyer.. bagi je syiling soh guna publick phone

Cik Agogo said...

harhhh... pitam dengan demand budak2 skang...

Gadis✿ said...

amboiiii siap iphone

Eri-chan said...

gunting je gambar iphone dlm paper tu bg dia

Iza Din said...

mak stuju...

fatt said...

kasik kuih apom je kak senduk..tu adik beradik iphone juge..bau2 kentut la tapi..ahaha..

Sheeq ♂ ♀ said...

untuk dak 12taon nak henpon mahal2 memang gewdix sgt tu..mak bapak manjakan sangat kot..jangan las2 jadi cam cite 'ANAKKU SAZALI' sudaa..

YAT said...

kwn ak, abeskan stpm jek dpt viva. takyah tgk result pon. yg penting abes. jelessss

Intan ~ Nur Azlina said...

mintak iphone... harus fitam...

rymamarky said...

kelazz budak2 sekarang kan kak senduk.. semua nak hadiah grand2 gitew..

cik syazni said...

sangat2lah betol. manja btol budak2 sekarang kan.

Sky Before Pinky said...

betul tu..kak senduk..adik saya yang UPSR mintak adiah laptop..nyesal tanye..dulu..kite..nak lptop dah masuk U baru dapat.. adeh..budak2 sekarang terlebih advanced..hehe

baem said...

wakakakakaka yg nie kalakar.

goku... said...

adik aku mintak hp jgk...kitorg bg hp zaman tok kadok balik hanjeng 3310...balut cantik2... die bukak jer tara!!! menangis die kak,,, hahaha.. mak aku ckp ko ingat ko tu anak tan sri mane nak hp mhl2... hahahah.. kesian adik aku..

dina said...

sangat setuju ngan kak senduk...kdg2 gadject mereka lagi advanced dr kita..huhuhuh

eddyedwin said...

iPhone??? perghhh, kelas budak2 sekarang...baru iPhone, belum laptop lagi, tak pun keta...adoooo...

Anonymous said...

betul tu. mcm adik saya bile disuruh blaja kene janji something dulu, mcm lpas blaja nk maen game la, tgk Korea la.hamboiiii.

Let's SHOPPING Uollss!