ahli geng kongsi senduk

Kak Senduk Fan Club Klik sini

bit.ly/1c5OxpX

Tuesday, 16 November 2010

beli rokok atau pow sajer!


ada perasaan nak isap roko tapi x nak beli...pow rokok orang je....

itew adalah satu perkara yang biadap namanya....kita paham ketagihan merokok itew mmg sukar di bendung...tp kalau nak isap rokok ko kena lah usaha nak bagi mulut berasap....kannnn...

akak start merokok ni sejak akak di bangku sekolah lagi..walaupun akak woman...womanlah sangat kan..tp akak start merokok sejak usia muda...sebelium akak start belajar pakai high heel akak blajar isap rokok dulu kay...bleyyyy

zaman2 akak start menjadi bohsia lagi...akak dulu kat sekolah pengawas uollsss..tangkap orang merokok tp bila akak tangkap rokok akak rampas..akak yang isap...biadap x....ade aku kesah...

dulu isap nyorok2....takut mak bapak akak tau...tp bila dia dapat tau dia buat bodoh je...mereka cakap merokok lah asal ko x mintak duit mereka....macam2 cara akak buat nak kumpul duit sebab nak beli rokok..zaman tu rokok murah uolllssss...sekotak besar dunhill 3 ringgit lebih je....

sekarang tu dia..10 hengget....pitammmm...

mmg ade niat nak berhenti..makan ubat..kurang kan isap..tp kurang berjaya..sebab gigih kannn...

dulu akak rase merokok ni akan nampak kelas...kalau isap rokok tu nampak cam wanita2 sosial gitew..tp sebenarnya nampak sial ok...hahahahah

wanna smoke?

sebab ape..bila kita ade rokok ramai lah jantan2 kat sekolah tu duk dekat kat kita..sebab kita ni ade rokok...then leh kita exchange rokok ngan mereka..opsssss...

then time tu pow2 rokok tu x jadi hal sebab murah....tapi bila dah senja kala ni rokok dah mahal..bila orang nak pow rokok terjegil2 bilik mata kita nak bagi x....kadang2 buat2 hint2 x nak bagi kannnn....

kadang2 tu dah jadi hebit orang ni..rokok ade tapi simpan..sebab pow rokok orang ni sedap....kadang tu akak pun ade gak pow rokok orang tp..berpada2 lah kan..ini asyik nak pow orang je..pa diaaaa....x yah tengok jauh...kat umah akak ni..semua jantan isap rokok..cuma sorang abang ipar akak je x isap sebab paru2 dia ade sebelah je....akak rase silap ari bulan mak akak pun join sekaki sebab tension dengan semua kannnn....

then abang and adik akak ade lah salah pengepow rokok paling tegar....sakit benor ati rasenya..pantang ade rokok atas meja...tau2 je tinggal sebatang..pow macam dia beli..pergampangan ke tidak.......dah lah isap rokok macam keretapi....

ko mampu?

dulu mase akak blajar...duit ala2 manja kan...so selalu lah akak pow rokok kawan2 kan...then kawan akak ni cakap " nyah..mak aku kan menoreh getah tau...kalau x salah dia kuar umah kul 4 pagi..then pi menoreh..sampai kul 11 pagi...dia jual getah tu...kena kayuh basikal jauh nak jual...then dapat duit tu dia kirim kat aku..tehn aku beli rokok ni..mak aku cakap kalau beli rokok tu bagi kawan2 lain isap sama..sebab mak aku mmg bagi duit suruh belanja kawan2"...

gampang x cerita dia...ko cakap je lah ko x nak bagi rokok kan....

sejak tu akak x nak pow rokok orang lagi...sebab ape....kita nak merokok kenapa kita kena mintak orang kan....

then kita kena lah hormat kalau kita duk merokok dekat ngan orang yang x merokok..kena hormat..sebab ade orang ni bau asap rokok pun dia leh muntah....

akak nak cuba rokok electronic ni lah..selalin selamat ..ia juga tahan lama...x bazir rokok beli rokok yang banyak bahan kimia tu

so pengajaran disini...kalau nak isap rokok beli sendiri...kalau terpakse mintak tu emergency je..atau x yah isap...setuju? kalau leh buat2 lah berhenti....dah lah mahal...bahaya untuk kesihatan plak...

hikmat masyarakat dari
Doktor senduk

7 comments:

+whuttadilly? said...

dahla tu kak senduk.
kau benti jelah.
takdela duit kau habis.
bole simpan nak beli inspira tu.
aku pon nak benti ni.
nak simpan duit beli Mac Book Pro.
Kau ade?
wahahahahhah------

nic@ said...

laki haku sekrang ni dah tukar isap rokok daun kau.gigih ke hulu hilir bwak tembakau dengan daun.nanges sangat

Anonymous said...

Nok, mak tak hesap rokok, bau asap aje nak muntah gak. Tapi dah dapat pakwe isap rokok, terpaksalah mak pose2 suka bau rokok. Siap speedo beli rokok lagi! Ko ado?

Ni dapat pakwe baru pun kuat merokok jugak. Sekali lagi mak redhaaaaa. Karang mak terus terang kata tak suka asap rokok, menjanda balik lah pulak. Sangap! Kalau mak sangap, ado ko nak cari kan mak pakwe baru? Nan adoooo.

Akhir kata, ada KAK SENDUK kesah?

Anonymous said...

dokter senduk =D
udoh2 ler tu,,,
nama pon dokter kan,,,
pe lg, benti la isap okok...
caner nk bli inspira ni

lowcothiradee said...

ehe.akak steady mcm manap~

Anonymous said...

suke part yg ni.. 'kita kena lah hormat kalau kita duk merokok dekat ngan orang yang x merokok' bagus la ahkak ni...

kekunang said...

entry akak yang sangat sejuk dibaca... mak saya pnah kena sound dekat kedai mamak sebab terbatuk2 lepas orang meja belakang merokok... bukan suruh dorang pindah pon...sangat tak beradap hoccay sound orang tua.

Let's SHOPPING Uollss!