ahli geng kongsi senduk

Kak Senduk Fan Club Klik sini

bit.ly/1c5OxpX

Wednesday, 23 March 2011

ييننا يينن

ko mampu tajuk entry tu tulisan jawi..sapa x paham lantak le...


semalam akak tengah buat kerja...boss akak kuar makan..so akak pun incharge lah opis...

then ade orang ketuk pintu...akak pun pi lah bukak...

seorang yenna yenni di pintu...akak lemparkan senyuman...bukan sebab akak taste yenna ok..tp sebab dia tetamu...

dia x senyum pun lantas berkata " r...... mana (nama boss akak)..."

so akak ckap lah bos x ade..senyum tidak ape tidak..belagak sungguh...

then akak tanya " u sapa..kenapa cari encik r.......yer.."..

uollss tau ape yenna ni cakap....

"i datang nak mintak kerja"......gampang ke tidak...

ko x reti adab ke..x reti cakap elok..dah lah tengok aku atas bawah atas bawah...ko kenapa?

so akak cakap..u need to fill up the form 1st..then i will past it to my boss...

then dia balas "u sapa ek i nak jumpa R...... ada hal penting nak bincang pasal position i"..dengan nada keras..macam bagus...then office mate akak tengok je..diorang pun rasa yenna yenni ni macam sial...

akak bagi borang.." tolong isi then bg i balik"..dia isi..

akak tengok expected sallary 4k-6k... bley...hebat ke ko...

siap bagi sijil..blaja kat preston university usa katanya..ade aku kesah...!

then dia tanya akak lagi " berapa gaji kat sini ek kalau i nak jadi specialist"...gaya dia cakap macam ko konpom je dapat kerja kat sini kan...

akak cakap...itew subjective..u kena interview baru kita leh cakap...dia pandang akak then dia buat muka macam sial...

akak panas hati..tp akak cool je..ko x tau aku ni sapa dalam opis ni brani mati ko buat perangai...

akak tanya " u ada experiance dalam bidang ni ke"...

dia x pandang akak pun..then dia bunyi "huh" tanda ya...kepala bapak ko...

lepas abis tulis borang ...akak pun amik borang dia..then akak cakap..tanpa pandang muka dia "...nanti i akan call untuk interview..kalau xde maknenya kita xde vacancy untuk u"...

akak pun pas kat boss akak..semua duk kutuk yenna ni kerana feeeeeeeeeling n belagak..bos akak kata orang macam ni jagan lah mimpi nak keje ngan kita..belum apa2 dah tunjuk lagak...

sorry yenna ...ko jangan mimpi...borang ko..akak and ayu raudah (nama baru somah. nama ni pangilan kat opis..mampu?) dah buat sampan kat longkang...

puiiii

p/s: bukan racist...motip ko nak feeling2 sangat kenapa..kalau ko ade adab bukan je aku senang hati nak terima...bos aku lagi suka...ko mmg typical ييننا يينن yang bila hebat sikit je..dah feeling lebih...

24 comments:

g0m0k9enDek said...

ada kebenarannya~ sape la cekgu moral dia kat sekolah dulu.... kalo tau perangai cam nih, mmg nak bunuh diri!

~z13L@D@L@Dy~ said...

"u need to feel up the form 1st"
fill kak senduk,ampun kak senduk :P

Tasha said...

akak.....akak dah tertulis nama boss akk la..... nak ngorat en. rizal boleh tak??

mampu ker I?
hahaha....
pape pun. like akk so much~

Ana Montana said...

feeling diva plak yenna nie..
kenapa akak x cili je dia??
baru gempak..
hahahhhaaa..

yuyu lar said...

hahhahha....padan muka yenna tuh...
adab takde..tuh belom masok part bau lagi kan kak????

Ezy Loy said...

sundelll yenna uh eak. felling diva katernyer, volehh ker?

Ah Win said...

sungguh tipikal yenna yg rasa terer..hish

cantekk said...

hahaha...
pelis kan, xsedar ke dia tu peminta kerja..manis2kan la mulut tu
peminta sedekah pon lagi sopan..
masuk umah org terus je oder air,,
kan,,,aku lak yg hangin..

||| PöJìé PööH ||| said...

Gila! Kalau camtu siang2 aku dah koyakkan kertas dan campak kat muka dia!
Bajet bagus..
Klo camni rupa ko nak mintak kerja xkisah la ko Yenna ker apa bangsa pun jangan harap la ada orang nak terima..
Xde bahasa, kuang ajor!

KiFli si Dolce said...

lahanat kan uols...layak dia haktui :) ingt kita bukan racist kita just tak suka orang yang kurang sopan ni hahahha

Eri-chan said...

wah..kalau aku tengok dulu experience kerja dia. sijil2 kat luar negara byk boleh beli. tak boleh percaya sangat. berlagak lebih keja nak...eiiii

NeNeKeBaYaN lUnDu said...

yuhuuu.... caya lah akak... awat akak tak lempang je dya on the spot.... xdop adap langsung...

daisy said...

kah..kah..kah!!!
terbaeekkk!!!!
memang selayaknya kat longkang

boyarque said...

org macam ni lah, masuk tak tau adab, pastu tak dapat kerja bukan nak kaji kelemahan sendiri, dikatanya kita racist lak...pastu siap ngadu kat HINDRAF.

Wei, aku pun ada kawan2 dari bangsa India la, takder nak ngengader cam yenna ni...kasi silambam je bagus!

*Maaf kak senduk, emo sket...

maisarah sarah said...

adoi memula xpaham pe mende la tulisan jawi tu..dh abis bca post akak bru tau.hahaha....

Anonymous said...

preston u? tau dak pemilik dia tu dak kampung kat pakistan sana tuh? tau tak u tu orang panggil university degree mill mcm lim kok wing sini?
haha,agak2 la nak blagak blaja kat luar negara pon,skali u ko u lingkop,ye dak?

norisman said...

loveeeeeeee it...

Merak said...

kak senduk,

Mmg semua kaum mereka ni kalu ade kelulusan skit berlagak sampai tahap dewi letchmi uoll...

Kalu nk kwn mesti yg same taraf. Pnah tu skali tulis kelulusan kt wedding invitation kad. Bleh?

Rimas org mcm ni. Huh!

ezanoor said...

ada jugak org camni??? aduhai... manusia... manusia...

Anonymous said...

preston university usa is a bogus uni. siap diarahkan berhenti operasi. preston kat pakistan tu pun mcm2 problem dan baru2 ni je establish. sah2 degree pelsu ye.

michy

tujuhhariseminggu said...

haaa, ,wat hal lagi ngan kak senduk... jauh berlayar la sampan ko tuh... :p

SUCI KUDUS said...

wah.. kekwat betul yenna tu kan.. kalau mek harus terus feeling2 busy taknak layan.. takpun cakap je "ko hengat ko ensem ke nak feeling2 diva?" kan...

budakcantekangat said...

yennadei kiti porengge.lalalala

kiladeela said...

ya betul michy... preston uni ni fake university

cheh, nak berlagak konon!

Let's SHOPPING Uollss!