ahli geng kongsi senduk

Kak Senduk Fan Club Klik sini

bit.ly/1c5OxpX

Wednesday, 20 July 2011

ko period ek!



salah ke kita kalau kita address people ngan panggil kakak or abang untuk tanda hormat?..
walaupun kita tau yang kita ni lebih tua dr mereka...

alkisahnya....td akak pi bank...so kena lah parking kat basement satu bangunan ni....

selalunya bila nak kuar kena bayar kat pintu gate nak kuar tu...masuk cip..masuk duit berambus...
tapi tadi dia tulis " Sila bayar cip anda di mesin pembayaran"...

so kena lah parking balik and bayar kat mesin tu...
parking..catwalk..dan bayar...

sampai je kat mesin tu..ade dua orang beratur...so akak tunggu lah giliran...
pekerja parking tu ade kat sebelah mesin tu berdiri macam tolong masukkan cip dan bayarkan lah cam tu...

so sampai gilirin akak..akak pun senyum..hulur kan cip..
then akak tanya dia " kak sekarang kena bayar kat sini ke..dah x leh bayar kat pintu tu macam selalu ke?"..yer lah saje nak tau kan...

pompuan tu tetiba pandang akak dengan muka ketat and terus sembur akak

" ape kakak2...aku bukan kakak ko...dia lagi tua panggil orang kakak pulak"...

masalahnya betina ni cakap dengan nada yang kuat dan keras...akak terperanjat..kenapa pompuan ni...semua orang yang beratus pandang

tersentap akak....rasa macam nak nangis je kat bahu lengchai bratur blakang akak tu..."kamo jahat"...

tp akak kan gagah dan gajah....trus dengan tindakan reflek akak trus terjerit " hey babi..ko kenape..aku jentik p****t ko ke tetiba nak maki aku ni..aku ni panggil ko kakak sebab aku hormat kat ko puk***k!"...

semua yang beratur belakang akak tercengang...

betina tu terdiam...tercengang dan dia mungkin x sangka akak akan maki dia macam tu...akak pun heran kenapa dia tetiba marah sangat akak panggil dia kakak...

akak cuma nak hormat dia je..sebab akak tengok dia sesuai di panggil kakak...kalau aku panggil makcik kang mengamuk plak ko kang....

amik cip tadi.. jalan ..akak pandang dia..dia macam malu..and tunduk je pandang tempat lain...

akak syak lah dia period...

ko period pun perlu ke ko nak jerit2 cam gampang.... pada pompuan tu sorry ek..sia2 je ke ko kena maki ngan aku td...

59 comments:

rara pinkmafia said...

wahhhh mmg meriah lah uoullssss bile akk jerit cm tu kat dye.padan muke.org hormat dye cr pasal gak.hehe

shuffey.armie said...

hahaha konfem lebah akk blah tu die menangis guling2, hentak2 kaki mintak resign teruss

THE LEKAT LEKIT STORY said...

dia bajet muka dia ala2 anak dara sunti 16 tahun kot tu pasal hangin bila org panggil dia akak.. kan dah kena sedas!

aiyahassan said...

SENTAPP la ko kak senduk!haha

NadiRah said...

padan muka beliau..
SENTAP tau!!! huhuhu

fatt said...

dia ada krisis identiti, mgkin sedang mghampiri zmn kertu tp segan nak mengaku

rahilla mohari said...

boleh tahan. best-best !

R.R.Z said...

hahaha..thibur hati sy dikala kena kerja lewat malam.


kak, de bukan period..nak menapous gamaknya...

NenekPenne said...

oklah panggil kakak
kalau panggil nenek cemana?

betul betul kita panggil orang tu kakak sebab kita hormat dia bukan nak kata dia tua ke apa...
haa kang tak pasal2 kena sembur....

sHieRa cAkAp said...

Hahaha.. Kak Senduk hamek ko kan.. terus termalu2.. Kot ye pun period tak payah mcm tu sangat! nasib kakak kalo makcik? terus bunuh diri kot!

Ayuraza said...

apa ke bangang orang macam tu kak oiii..asal akak tak sumbat cip tu lam mulut dier??? elkekekekke:P

teKukur Jantan said...

gitulah.. Akak Senduk, bila nak tebitakan buku? Zine pun ok la, sure laku... Akak kan letop!

datentemah said...

jelesnye dngan kak senduk...sye pon pnah jmpe org y **** mcm 2, tringin jugak nk maki dye mcm akak...tp dlm ati je la...huhu




tp ape pon akak mmg the best la...biar rase sket btine uh...

Daktechic said...

haha,.hamek!:p

Rosnizan said...

mesti dia bajet kak senduk nak panggil dia cik adik kott...tiba2 kuar akak tu dia hangin...

dUrRaNi said...

hahaha....ngam la 2 kak...

Aizuddin Akhsan said...

kasi sengat

notti netti said...

hahahaha cayalah!

kuKu said...

hahaha..hai kak senduk!!!! ;)

amieroziana said...

saya sokong kak senduk...ops! marah tak saya panggil akak nih heheheh..pada muka dia...

Cik Cookie said...

kalau saya,mau sepak punggung dia laju-laju.

Mya said...

aku suka je orang panggil aku kakak.
perempuan tu feel feel muda kot kaksenduk?

SURIA AMANDA said...

pelik la...mcm xde adab..dia x belajar kat skolah kot...

ShopaholicBlinx said...

die sentap ahkak senduk lagi cantik tahap diva nampak muda dari die la tu...

+whuttadilly? said...

baruslah meriaahhh kakak.

ikatankasihku said...

aku rasa dia bukan period tu, smlm laki tertdo awal depan tv tengok bola...tu yg sentap tu... :P

eyla nabilla said...

hahaha . orang macam 2 memang patut kene maki . perangai macam sibai jekk . orang tanye elok elok dye nak sentap pulak . ape pn tindak kann akak 2 memang terbaeeekkk . i like it !

A.I said...

WAKAKAKAKAKAKAKA...PADAN MUKA DIA!! merasa kau ngan kak senduk. amik! ^______^

Miaki Yamashita said...

terbaek lah!

b a m b a m ' s said...

panggil lar cik.. kan lebih elok.. sejuk hati pempuan tuh.. :) kekadang sentap ngan org yg in real nampak memang tua dr kita tp panggil kakak.. pfffttt.. (tapi xde lak nak maki2..hahah)

Anonymous said...

Dah tahu kita lebih tua, panggillah orang tu adik.

Daria said...

kak senduk, i like ;)

kadang manusia ni, tau nk jatuhkan air muka org no satu....skali kene balik kat batang idung sniri, tergamam kan....nanges la tu kan...

Anonymous said...

i agree with Bambam's..lebih manis kalau panggil guna Cik.. tapi yg that person tu nak angin pun kenapa? bukannya kena panggil 'Hoi' or 'Eh'.. btw Cik could be Encik, Cik or Makcik..tapi percaya lah dia takan marah nya if its been used instead of Kakak..

cantekk said...

sabo kak...
lenkali ko diamkan je la...

JuJue said...

BAGUS! GOOD JOB!

Anonymous said...

Betul la si 'akak muda' tu tak patut marah kalo panggil dia camtu, tapi akak senduk pun tak patut mem'babi-carut'kan dia...

Nampaknye sumer pengomen sokong 'cara' akak senduk 'ajar' dia...

Semoga kita sama-sama menghormati orang lain.

CiriPie said...

bestnya kalo berani mcm akak senduk,
mesti meriah hidup

Anonymous said...

meriah cerita akak...!
setuju dengan tindakan akak...

1.membabikan perempuan tu...(pasal dia carik pasal....)


2.akak mintak maaf kat dia...(pasal dia period...!)

bighagenjo said...

:)

boyarque said...

Ambek obattttt! XD

Ct Arina said...

silap maki org la die. wakaka!

Anonymous said...

kau ni kalau ya pun guna lah perkataan 'dik' kalau ya pun... Tang2 kau sendiri sudah sendiri tau yg dia pangkat 'adik'- lebih muda dari kau.. ishk..ishk... Apa2pun.. I will always address others as 'dik' though I think m younger than them.. just to make them feel good... (ntv7)

curios said...

tahniah n syabas kat kak senduk..
padan muka hanjeng tadi.rasain lhoo..
sbenarnye penah gak kena mcm ni tpi tak berani/malu/takut..
da baca entry k.senduk ni lega rasanyerr...sb k.senduk la mewakili we olsss..yg lemah gemalai n penakut ini..next time bila i kena mcm ni lagi atau situasi sewaktu ngannyer...i akan hajengkan balik puki2 itewwww...hidup k.sendukkk..
love u..

Anonymous said...

aku rasa ni citer rekaan ko je senduk nak sedapkan entry ko yg dah xde modal.. asik2 citer carut org 3x.. xde modal dah ke senduk oooiii

SUCI KUDUS said...

keless.. mek pon penah.. mek carutkan cikki hazabbb kat shopping mall nih.. dia jeling2 mek ala2 mek ni se-feymes zila bakarin, nyeh..lets klik SINI untuk baca..

Izz Latif said...

~kelakar!!~

haha

tapi kan bagus kalau kita menghormati satu sama lain...


(^-^)

www.izzlatif.blogspot.com

zulharisyam said...

ramai followers kak senduk..mesti berjuta2 pageviews..tp berapa ramai yg klik kat iklan kak senduk..sian dia buat entry best2..tp tk ramai yg klik..jom kita sapot kak senduk dengan mengklik iklan2 beliau..pasni mesti dia rajin hapdet tiap2 hari

zoe said...

haa memang patot pun kak tindakan kau! biase la pompuan2 ni asik nak melenting je x termasuk aku kak. hahahaha. aku x pompuan la sangat. hahaha

Anonymous said...

kan best kalau dia panggil kak senduk aci...kak senduk ada serupa aci sikit...huhuhu...

zua said...

mmg pun patut kena maki...org ckp elok2..respek...die reply cmtue....padan muka dia!~ biar sedar sket..xde manners tol la...agak2 la kan..aiyo!~

PENAMPAN said...

Bagus tu ...kdg2 aku ni kena belajar dari senduk ni...(aku tua banyak dari kau okee) Nicely done!...

cikcleopatra said...

hahahaha..actually org pompuan ni sensetip sikit dgn panggilan akak..badget adek2 gitu.kehkeh,

Anonymous said...

Panggil adik kang kena sembur gakk.. " apa adik adik , bajet aku budak2 ker,.....

Sinful_Angel said...

uolsss munkin die nak uolss panggil Mak Hayam. baru dier terasa DIVA.. bukan senang nak dpt panggilan ittew

zuradayat said...

padan muka dia erk. org tanya elok2dia buat kurang ajar. kena sekali kau. malu teramat. kes2 mcm gini mmg selalu terjadi. dia org ni mmg kurang ajar, kan! hah memanglah kau nak kena ajar. padan muka, sekali kak senduk menyenduk, terduduk kau. hehehehe

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

rsnya psl ramai org panggil dia kakk kut tu psl dia tensen..kalau sy org lg tua panggil akak mmg lah terasa rendah diri (nmpk sah muka aku nmpk kertu) tp xdalah smpi nk maki org..buat bodoh jerlah

sweet lolipop said...

akak mmg TERBAEKKK laahh..i sokong u..hahahahah

sitihanisahali said...

hahahhahahaha..aduh klaka betol!

Rizal Murad said...

Tu la makan dia...Haha...Org ckp elok2x nk marah2x lak kan..

Let's SHOPPING Uollss!