ahli geng kongsi senduk

Kak Senduk Fan Club Klik sini

bit.ly/1c5OxpX

Wednesday, 13 July 2011

hur har = pitam


akak heran lah kenapa yenna yenni ni hur har (huru hara)...

akak bukan racist yer..cuma akak sejak kecik mmg dah duk sebelah umah yenna...celik2 mata je dah dengar yenna yenni terjerit2...sebelum akak belajar cakap "hai"...akak teror cakap "dey" ok..bleh...

kalau kat umah akak ni...ku pandang kiri yenna..ku pandang kanan yenni...gitew lah gamaknya....

so kalau akak nak tengok wel wel...ala cam thaipusam tu...x yah pi batu cave uollsss...ko tunggu je depan umah sebab kat sebelah umah akak ni yenna ni ada kuil dia sendiri...

ko nak tengok dia cucuk lidah..cucuk telinga...muka badan..ketiak...segala bagai lah...ko sebut je...

bak kata ...jiran akak ni alim lah..selalu buat upacara keagamaan dia...

yang blah kiri ni ok..dia cool je...yang blah kanan ni...ya tuhan..hur har tiada bandingan...

itew akak x kisah sebab kita kat malaysia ni kan bebas beragama...bebas ikut apa cara pegangan masing2....cara masing2..mungkin cam tu lah mereka tengok kita...

yang akak nak cerita ni...bila dia pasang lagu...volume dia harus maximum...dan yang penting dia x kisah pun waktu bila dia nak pasang....bak kata ade dia kesah....


ayooooo karawa le

lagu2 dia semua kiler song ok...semua di petik dari lagu2 dalam filem tamil terkini...ko mampu...

dalam banyak2 lagu kat dunia ni akak ada benci amat dengan satu lagu ni....tajuk dia " cinta 3 segi"...akak x kisah lah cinta 4 segi ke lima segi ke yang penting akak x suka lagu ni...

dulu waktu akak duk umah sewa kawan akak si babybee yang chantek rupawan menawan kalbu tu..pasang lagu cinta 3 segi ni sejuta kali..ujung2 aku rosakkan lagu tu ok...opsss..menanah gegendang telinga ni...

ok back to story...yenna sebelah umah akak ni pasang lagu cinta 3 segi yang salem nyanyi tu ok..ko mampu yenna minat salem...ko jagan gila2 ok....dia pasang lagu tu punya lah kuat ...

yang paling penting lagu tu dia ulang2 sejuta kali....dah lah lagu azab...ulang2..siap sing along ok...ko mampu...pitam....di selitkan dengan gerak tari perlahan......matilahhhh

ko pi tanya paula abdul..dia mampu ke menari dengan rentak lagu saleem ni...tp yenna ni mampu kay

akak x leh tahan ...akak jalan ke luar akak pi umah dia...akak hint2 bagi dia perasan lah yang akak pening dengar lagu tu...horey dia perasan yer..trus dia tutup lagu tu...

2 minit selepas itew...dia pasang lagu tamil berentak dance music yer....ulang2 lagu sama 19 belas juta kali....eeeeee sakit jiwa....akak rasa tu lagu hit masa kini kot..siap dia bergendang2 ngan tin milo...

mmg sakit jiwa kuasa 15 yer...


sekarang ni ko pilih...ko nak dengar lagu salim ke ko nak dengar lagu tamil dance 19 belas juta kali...

ko tunggu yer ...aku tengah cari lagu lina kamsan ni.. lagu jawa tu....aku dapat lagu tu aku pasang berkali2 sampai ko bengang kulit ko tukar jadi putih...awas ko...

39 comments:

Syahril Ikmal said...

ayooo...sedehhh..ape kate akak pasang lagu jawa tu sambil akak nari2 depan umah dia...bleh?

p/s:susahnya nak komen dgn pop up window ni...cuba akak set dlm setting kat blogger tu..mesti lg cantik menarik bila pop ni xde...betoolll ni...jgn marah haaa

lap u kak senduk....x sabar nak tengok face to face lg...hehe..larrriiiiiiiiiiikkk

Eri-chan said...

hahah..sian ko kak...
abis aku dok area chinese tau,...hari2 dengar diorang karaoke. best la aku layan....hari2 ok...belom masuk festival 10 hari tak lama lagi ni..tokong pun sebelah rumah je...tapi dibandingkan dengan tamil...i rela dengar wooo aiii niiii..hahaha..

Rafidah Farhana said...

Kalau saya pening kak. Giilelah nak hidup dgn treng treng trengg gitu..
Mujur laki die phm bahasa isyarat tak tahan.. Salute ah akak bleh tahan lagi. Kalau saya pindah tros !

NadiRah said...

ayoooooo..............
suka sama akak punya ayat..
manyak hiperbola~
huhuhu

bighagenjo said...

:D. Tapi saya layan lagu tamil. thehehe

SAKINAH REDUAN said...

ye2 je akak ni benci dgr... ntah2 akak pn menari sekali dlm diam....
haaa, ko mampu???

fatt said...

geli hati la kak baca cerita ko ni. tp mmg dorg cam gitu la, takleh nak di didik dah. nasib baik dia tak bukak lagu korea pastu feeling wonder girls...mau ko guling2 depan umah kak :))

NaKuLa_eViL said...

Ni lagu Lina Kamsan tu .. http://www.youtube.com/watch?v=2v4z_YOcWRA , akak salin lirik pastu pass kat Yenna tu, pastu Duet la...

anak abah said...

haha! terbaek la kak. Tak pon kak pasang je lagu poco-poco pastu ajak die join nari skali. Hikk

Atiqah Ahmad said...

terhibur la baca blog kak senduk pagi-pagi ni.

:)

Ida WC said...

1 malaysia katakan..adoi baca citer kak senduk pon dah sakit jiwa belum lg berjiran ngan yenna

Aya Ariel said...

muahahahah..

kewl wut??

leh ajak yena masuk serasi bersama..

muahahhaha

R.R.Z said...

sy bjiran dengan yenna, betul la..lau de bpesta, satu kerabat opah duai de dtg..

pasang lagu kuat2..siap joget2 lambak depan rumah sy..x kire la jam 1pagi ke ape...dah mabuk, tjerit2 tlolong2..adoi

UyaRayza said...

die kecewa kak senduk reject die sbb tue die pasang lagu saleem byk kali hehehe

Anonymous said...

...dan masih ramai diluar sana yang mempertikaikan ttg bunyi azan di Malaysia ni..??!? hmmmphhh..

~Nor~

alialisa kreatif said...

adooyaiii hahahhaha

ikatankasihku said...

yenna soleeee, ammmaaaa, apppaaaa inggeh...muka pe la muka pe la, yen na deyyyy... :)

si yenna ni memang selalu bikin telinga bingit..tak yah tunggu dia psg lagu, dia lagukan anak dia pon dah cukup bingit...
sabar je la dek non.....

Anonymous said...

eleh...yeyer jer x suka...lagi2 kalau apoi yg bukak kan...ko mesti suka abis2an kan?...kawan ko lagi sorang tu lagi la...kiri kanan atas bawah semua yenna bermaharajaLELA...dia x kisah pun...huhuhu...

hOtMaMa said...

anon : nie mesti kak nita orkid yg komen kan.. hanjeng nyer kak nitaa... awas lho.. mak tahu la dh jd janda berhias skrg... wakakaka

Anonymous said...

kenapa hotmama lebih2 ni?...apsal dia lak over?...org cakap pasal apoi la...kenal ke sapa apoi?...ke ada skandal ngan apoi...umah dia ada yenna atas bawah ke?...mesti dah giler ni...

Anonymous said...

kak senduk!!aku perasan muka ko lebih kurang cm ruzana ibrahim!sape tu?pelakon teater dreamgirls msia...

SUCI KUDUS said...

cuba sesekali uol join dia joget? ala2 gelek gerudi gittew.. khen... ops.. lets sama2 blaja TEKNIK PANCUTKAN SUAMI kat blog akak nih.. meletops !

Ct Arina said...

bahaha! kesian ko kakkkkk. sobar aje le kak oi. nk dekat2 bulan ramadhan ni. agak2 time nk buka posa die memekak gak, bako je umah die! hahah ;D

rymamarky said...

kakak... x perlu carik cd lina kamsan tuh.... ko nyanyi live je kat laman rumah tu... bawak sekali backup vokal.. amik je makcik2 n pakcik2 kilauan emas tu jadi back up vokal ko kak... harusss yenna tuh insaf dan berjanji x buat lagi... kannnnn

azataq said...

ya rabi kak...mmg tau..yena yeni ni...depan rmh ni dah 2 hari 2 malam berturut2 buat drama tamil...dok jerit2 gaduh psl anak dia dingorat lelaki mabuk yg muka ya rabi..sabar je lah...nsb sewa jer..kalau rmh sendiri...harus makan hati bila agaknya yena yeni ni nak pindah..hohohohoh

Izz Latif said...

~hahaha~
itu nasib baik dorg feeling2 lagu salem n tamil....
kalau dia feeling2 sambil dgr K-Pop macam mana?
x ke kena cerca dengan akak??....

hehe

(^.^)

www.izzlatif.blogspot.com

Hazrey said...

kau tak pernah gagal buat aku tersedak. Anggepaah achi.

nila said...

come back of kak senduk....best entry nie....tersirat dan tersurat...have a nice day kak senduk!!!

Yuyu Musa said...

ahhahahhaah...mesti akak bau yenna hari hari .seksa tahu.

Daria said...

ahahahah....yenna yenna...mmg bising...

NenekPenne said...

ha ha ha..cepat cari lagu jawa lina kamsan tu

apa nak heran dgn yenna ni... sebelah umah kakak i pun sama, kalau bercakap ker, pasang muzik ker, woooo mcmlah taman perumahan tu dia yang punya...

cantekk said...

kesian kau kak ;-D
ko takde cite2 nk pindah ke.,,azab je jiran cenggitu...

Mikah Lurima said...

kah3... penatlah ketawa... adehh~

Anonymous said...

name pun si yenna.. kalu brckap pon satu dunia nak kasitau, inikan pulak kalu dgr lagu..itupun kate diorng kaum terpinggir..

MAR said...

hehehehe...lina kamsan tu skrg duk kat umah sy...hehehe..dah tua dah dia tp still cantek...

zuradayat said...

hehehe kau ni kelakarlah kak senduk. kau simpan lagi tape si lina kamsan tu. tabik springlah kat ko kak. mmg gempak.

Anonymous said...

NAk duit raya lebih Raya ni??
Jom Sertai saya,kita jana pendapatan berganda sempena raya ini.
hanya keluarkan modal rm20 seumur hidup,Anda pon boleh berjaya dan menjana pendapatan rm200-rm600 seminggu!!
dan bole like page : http://www.facebook.com/pages/My20-MyBusiness/233718583333942

Pm Utk details: http://www.facebook.com/syamsoul.maarif
atau daftar : http://www.rm20segera.com/?r=kolmesyam

kalo ade soalan atau berminat, jangan malu utk bertanya.

cik.munga said...

hahahahaha

Anonymous said...

khennnnnnnnnnnnnnn tetiba ada nama i,....

Let's SHOPPING Uollss!