ahli geng kongsi senduk

Kak Senduk Fan Club Klik sini

bit.ly/1c5OxpX

Tuesday, 9 August 2011

ape ek?

hye uolssss... puasa ke tidak?....kalau x puasa pi pimpin tangan masuk van mayat ok...

amacam puase uollssss....meriah?...harus lah kan...lagi2 time buka kan...kannnn....

akak belek2 entry akak yang tudung dulu2 tu..amboi ramai yang komen...ramai yang maki pun ade...amboi ramai yang emo ni..tapi lebih ramai juga yang ter emo-nyet. kannnnn...

mungkin ada yang dapat terima..ade yang tidak..bukan nak cerca..akak cuma mengimbau nostalgia lampau..gitewww...


agak2 kalau nampak tudung ala2 cam ni..korang nak pakai....?

persoalannnya ade aku kesah?...

amboi raya ni mesti meriah..akak lalu2 kat tempat jual2 baju raya tu..macam2 jual..

jubah liplap2 ala2 ramlah ram ...tudung batu2 penuh..manekan tudung renda2..tudung 3 lapis...baju kurung ..baju melayu...berlambak2..

yang penting mak aiii mahal nak mampus...gerenti papa kedana semata2 nak raya punya pasal...

kuih muih...berlambak2 jual...macam2 jenis..nama warna...dah jual...mahal2...bila makan rasa sam je...selalu macam tu kan..x baik diorang ni jual kuih menipu sangat.

tu lah kan musim2 nak raya ni macam2...


sebenarnya akak bulan puasa ni macam xde idea nak tulis apa...nak cerca2 kang kurang pahala...nak buat entry masak2 kang orang kata akak ni hotmama lak...runnnn

nak filing2 chantek dalam blok macam khila fairy ..tp muka akak lebih kepada FUMAKILA Fairy pulak...kannn

nak cerita pasal baju raya...soooooo mak mak sgt...nak cerita pasal laki..akak xde laki..nak cerita pasal anak..anak xde anak ikan ade lah..itew pun anak ikan longkang...

korang ade idea x nak tulis apa...

matilah tanya orang nak tulis apa...hanjeng sgt perangai kan... xpe2 nanti akak pikirkan...

ape pun semalat bepuase uolsss...

" kurangkan kelahatan..tinggalkan kehanjengan..tingkatkan keperibadian..tambahkan iman."

...gitew...ko mampu


yang benar

Nurul Halimatul Fumakila Fairy
- calon ustazah pilihan-


* jangan lupa vote akak nanti kay....

71 comments:

Siti Fatimah said...

boleh tak nk komen mcm ni. muka dh gagah mcm lelaki...tp bibir tetap mungil n basah mcm pompuan..

hohohoho.. pose pose...

hOtMaMa said...

kannn!! sempat la cerca mak yg blog ala2 rancangan masakkan tu.. yer la nok.. apa lg yg mak mampu nak tulis sejak dah menjangkau usia makcik2 nie.. gitewwwww!

Kak Senduk said...

pitammmm....

Naddy said...

cite la pasal apa2 pn..haahha adakah ini mjawab soalan...btw apa2 pn yg kak senduk cite.. i suke je.... cite la pasal mkn..i suke... =)

Ayuraza said...

kak senduk..sesuai la tudung tu..time2 banyak rancangan masakan ni..tudung pown macam chef..muehehehe :P

rara pinkmafia said...

hahahahahah meriah lah sis ni.nt saye vote.hahahah

bighagenjo said...

hehe! kan mamahot dah attack. kak senduk cerita pasal puasa kak senduk masa kekecik la. puasa ke masa kecik? bolehh?

♥NuR SyAFiQah♥ said...

haha..xsangke kak senduk tercalon..hehe

Munna said...

Nurul Halimatul Fumakila Fairy???

hahahahaahah =D

Ieda Al-Habsyi said...

hahahhaha! tu bukan tudung tu, tu dah macam topi cheffff pangkat paling abisss tinggiii hahhaahha :)

bLaCk Roses said...

kak senduk kene pakai tudung labuh kalau nak jdi setazah pilihan...tp kene ikat atas letak keronsang.. penambah gaya...... :)

cantekk said...

hahaha... ko, puasa2 pon bgelak jugak aku bce blog kau ni kak =D

pasal tudung tu, ala sape yg emo-nyet tu..org imbau je la..kan

kak ko tulis la pasal prangai2 org tgh puasa ni, kot2 ada org tak puasa tkantoi ke...bli juadah ngalahkan yg puasa ke..

*fumakilafairy..hahaha =D gonjol la.

Chempaka Merah said...

kak senduk... cerita la lagi pasal kenangan kelakar akk yg best2 di hari raya.. cth, mcm tercekik lemang ke, bergumbira bersama yenna yenni di pagi raya ke... adiossss...

itamrazali said...

kak senduk...tulis pasal pengalaman lampau2 kena hanjeng dgn jantan...*hugs*

belogmummy said...

kak senduk, biar apa orang kata, akak fumakila fairy, tetap vogue the vasttt!!!! diorang adoo???

Anonymous said...

NAk duit raya lebih Raya ni??
Jom Sertai saya,kita jana pendapatan berganda sempena raya ini.
hanya keluarkan modal rm20 seumur hidup,Anda pon boleh berjaya dan menjana pendapatan rm200-rm600 seminggu!!
dan bole like page : http://www.facebook.com/pages/My20-MyBusiness/233718583333942

Pm Utk details: http://www.facebook.com/syamsoul.maarif
atau daftar : http://www.rm20segera.com/?r=kolmesyam

kalo ade soalan atau berminat, jangan malu utk bertanya.

Eri-chan said...

cam pelik je kak senduk tanya pembaca dia nak tulis apa?

hahaha...

pose kak senduk...
disebabkan entry pasal tdg2 tu sampai adik saya pun sanggup email kat saya..dia tak tahu saya follower akak...hahah gitu hebat penangan citer psal tdg

Yuyu Musa said...

pantun tu yang mahal kak oiii...

tak penah lagi beli lauk rasa sam tapi terbeli lauk yg cekik darah sgt biasa...hadoiii

Meck said...

buat psl jenis baju kurung raya dulu & sekarang haha

Kelon Eric Bana said...

akak, papa nak suruh akak cerita pengalaman berpuasa masa kecik.

Anonymous said...

kak, waktu2 dkat raya ne, yg x dintis pn npk dintis sbb kna sve duit utk raya hehehe

if buat kuih raya sesuai pakai tudung cm tuh hahahah
2 in 1

Razman Kamarudin said...

baik ko pakai serban... baru la chantek akhlak...ye x? hahaha... anyway, ko tetap rock!!! ko xnk buat entri urut- mengurut ke? baru r gempak... mst ko terer... huahaha...

Umie Artoqiemie said...

ko ade ciri2 ustazah pilihan =P HAHAHA

Anonymous said...

mak cik suka velog ko sundel....sendok mmg ala2 PM kt yg terkenal ngan 1Msia tu..suka mintak pdpt peminat yer...very der shantekk kau nyeh...mak cik kalau bulih, nak kak senduk cerita la pasal anak2 durhaka zaman puasa ni..pasal kesah kak long kak senduk yg dah kertu tu, mcm mana diaorg berpuasa bila bibir dah xbleh nk garis uolss...dibuang masyarakat ke...mana tau citer kak sendoks mampoo membuatkan datuk shahrizat mengalir air mata n nekad pakai tuduung kak sendok pasni...hahahahha..

Anonymous said...

hari2 bc blog kak senduk ni bole putus urat kentut, kompem kentut bedarah gitu

Anonymous said...

motipppp? lariiiiiiiiik

alif haris said...

hahahah .. lawok2 .. hehe
salam kenal kak snduk ..
sy datag dari blog syrupmasin :D

K I E R A said...

HAHA ;D

Edy Fee said...

takleh blah ayat fumakila fairy.ahhaha pedas

zaRain said...

kak senduk ni melampau taw wat org gelakk..hadoiii gelak tak ingat.. fumakila..hahahhaha

Anonymous said...

Kak senduk. Selamat berpuasa. Saya rs kn kak senduk patot write entry pasal channel tv3 yg dah kekurgn pelakon n drama, especially si mamat iqram dinzly ni. Huish.Skrg ni drama2 lepas sahur muka dia. Ptg je muka dia. Time ujung2 nk buka muka dia lg. Mlm muka dia jugak. Haish. Dia icon Ramadahon ke? Sy xsuka dia. Sbb dia hipokrit. (suka2 je kn xsuka, mcm dia suka aku. Paling saya geli tgk muka dia yg plastik giler balakon baik pdhal nates. Masuk melodi act macho, pdhal patah. Statement nk berani mati kat twitter. Wekkkkks. Muntah darah tgk dia hari2 kat tv3.....sekian.....

p/s: kalo dah xsuka, mmg xsuka...iqram dinzly, fizo omar sepesen. mmg allergik.

Anonymous said...

Akak Bedah... Eh silap, akak Senduk..

Boleh tak akak cite pasal :

1. Zaman pose akak dulu2.. pose penuh ke? Curi2 makan ke? or xleh pose penuh sbb bulan mengambang katanye.

2. Mesti akak ade cite pasal pengalaman di bazar.. Ala-ala pembaziran beli makanan di sane tp xmkan.

3. Tahap kegajahan akak semase bulan puase. Makin kancil ke makin menggajah?

4. Cite2 baju raya akak dulu2.. skrg mcmne.. makin meriah ke? haross la kan..

5. Lain2 akak pikiran sendiri.. Harosss untuk blog akak kan..

Ok. bye. Waiting for new issue.. Cau chi pop!.. *feeling2 caucincau*

ZarinAziz said...

kak senduk sedap gak nama nurul halimatul fumakila fairy nih...saya pasti vote sampai lebam
citer je la pape...janji bole buat mak gelak guling2...hahaha

Anonymous said...

akak..twitter acc takde??nak follow~

~K Ham~ said...

memang gelak guling2 bila bace n3 kak senduk.. i looikeee nyah..kelazzzzzzz ko bedah..

HangKebon said...

Santek ar nama baru akak.....i loikeeee...so ustazah...NOT! *sambil pose mcm ikan aquarium* :P

Amalina Sulaiman said...

akak..buatlah entri pasal mekap...mekap ala2 nak raye..mekap org2 insooff ke..mekap ala2 yenna ke...haha..akak buat entri pasal mekap kompem ramai suke bace... xD

Begini Ceritanya... said...

terkekek sy bace entry kak senduk nih...seb bek xsemput...hahahaha...yg penting, MERIAH UOLZZZ!!!

Anif Abdullah| AA said...

hahak...memang vogehhh la blog ni.Saya dah follow ahkakkkkk.. hehe^^

Ct Arina said...

ade penganjengan d situ. haha^^ selamat berpuase kak senduk howt! ;D

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

as-salam..

sj merayap di subuh hari..ada org kata akak senduk ni lucu maka sy pon dtglahh..


hehe..mmg lucu..

folo u lah..

Kelon Eric Bana said...

papa setuju jugak dengan cik adik kat atas tuh. buat entry mekap..boleh cadang sama isteri papa nanti.

mekap nak sahur
mekap nak berbuka
mekap nak gi salam mak mentua
mekap nak gi kubur
mekap nak kacau dodol
mekap nak mekap

namaakulynn said...

ini rupanya kak senduk yg hawttt tu.hahaha.patut la org suka.lawakkk la ahkak. #kbai ;)

Anonymous said...

Citer la pasal transisi kecantikan kak senduk dari kecik sampai skrg...pastu post pic2 u yg cun melecun tu...dari bentuk camca susu tepung kepada sudu dan sekarang senduk...citer la citer la...huhuhu...

Eryati said...

hikhik..topi cheff dah berubah ker? ekekekek

PUTUBAMBU said...

salam kenal..!

ish.ish..tudung cam chef yg masak2 tu.. hehee..

tak sanggup den

Anonymous said...

ce akak tunjuk pulak fesyen baju raye dari zaman p romli sampai la ni

Anonymous said...

Kak Senduk BESH!!!!! I knal blog u pasal citer tudung tu.... Terus jatuh chenta dgn blog u.... Sapa2 bajet mulia nk 'boom' u tu.... Carutkn balik....

Mikah Lurima said...

FUMAKILA tu memang buat I berdekah! lol!!!

Ustazah pilihan kah?? good luck k! ;P

kelapa_yenni said...

sume ni gossip2 liar je.... nonsense.. hahhaha , el-diva senduk mcm uol limited siut

make fun said...

Hello tuan, saya telah dikaitkan web yang bagus anda, supaya anda boleh link blog saya?Saya berharap anda tidak keberatan ...
ini adalah blog saya http://webmarhaen.blogspot.com/

nasib baik

Anonymous said...

Mata uols sama lah dengan Apex keeper rimau malaya.

Ada kena-mengena ke?

-booGie

diean said...

Sangat suke dengan kak senduk... tulis lah best2 lagi.. menceriakan hari... i loikeeeeeeeee

Anonymous said...

kak ko mmg suka kan menghazabkan mak tok gelak bagai nak gila kat opes nehhh....

kakbes said...

Kak senduk oi!!jari ko da mereput lantas kudung ke ape? Lame aku tunggu ko update blog nih..kang aku pegi umah ko kat puchong tuh piat tlinge suruh update blog.


Yang geram
besahbaik

IdaShazana said...

kenapa tak de n3 baru?...tengah jahit tudung baru ke?

Aya Ariel said...

kak..blasah jer lah tulis hape pon..
ko merapu rapan pon sedap noks!!

Anonymous said...

Hakakk!... meriah uollz..

Akak Senduk buat ape jln sorg2 hari tu?.. Ketat je muka sye nampak akak senduk.. Bermasalah ke?.. Ce-cite..

Btw, marvelous kening akak ye.. Nangis kak Ziana tgok.. tp akak nmpk agak gajah skit.. Buat Ziana makin nangis.. *teguran ikhlas*

Hopefully akak Senduk hepi ye.. xmo ketat2.. Rerajin la share blog, rmi org baca.. boleh fofular gitew.. Rmi org bace, rmi org hepi, akak pun hepi.. :)

Selamat berpuasa and Selamat Hari Raya *coming soon*..

fafa punya said...

Akak sendukkk!

Kawan2 I kirim salam!

che sakinah said...

ya allah akakk.. sya baca blog akak memang kelass lah! first time datang ni kakkk.. ketinggalan rasa..

eh akak tulis le ape pon, grenti sape baca mesti gelak punya :))

HAFIZAL said...

bulan posa tak baik buruk sangka...kira kita pun kena banyakkan ibadah

Faraa Eiman's said...

amboi kak senduk ! haha

meaw said...

kak senduk,i first time visit ur blog! sumpah nak tergelak bila baca entri ni,tuh tudung kat atas tu,pesen apa?pesen chef pondan ke apa tu?huhuhu....

Anonymous said...

celaka ko senduk!! apsl x hupdate hah??

Aila Fadhila said...

kak senduk!! bz buat kueh semperit ke? mana latest hapdet ni. raya preparation!

blognizamlah said...

haha...ur blog so funny lahhh...leh ilang stress...haha...^^, follow terus nihh...

merahitujambu said...

adeh mcm2 laa tudung skang ni

cik.munga said...

smlm tgk kat drama tv wan nor azlin dh x bertudung.... panjang rambutnya

Rizal Murad said...

Menarik la...Saya terfollow..Peace =)

nettyz joey said...

kelahatan tu ape?? kelahanatan aku tw..ahahaha

Meyer said...

kak, waktu2 dkat raya ne, yg x dintis pn npk dintis sbb kna sve duit utk raya hehehe if buat kuih raya sesuai pakai tudung cm tuh hahahah 2 in 1

Let's SHOPPING Uollss!