ahli geng kongsi senduk

Kak Senduk Fan Club Klik sini

bit.ly/1c5OxpX

Thursday, 14 February 2013

Ketiak mamak hangit tapi air tangan dia kita suka

Kenapa orang suka lepak kedai mamak?..akak pun suka...

Kalau nak ikutkan..bukan sedap sangat makanan kat mamak ni... yg ada roti canai..tosei... paling faveret teh tarik or nescafe tarik... tapi kalau tengok kadang tu terpaksa tunggu turn nak duduk sebab penuh...

Akak rasa lepak mamak ni sampai lewat2 malam hanya ada kat malaysia je . Negara lain mana ada.. semua kul 10 tutup.

Kalau lepak mamak ni bukan orang muda je.. budak..mak orang..laki orang.. asal nak lepak je kita trus ke mamak. Kat sini gak jadi port orang tengok bola. Sebab ramai2 leh sorak2... mungkin sebab kat mamak ni ada astro..

Bak kata jessica maembong..." mamak ni kebanyakkannya 24 jam..so leh lepak suka hati sampai kul bapa pun.. sapa xde umah mmg sesuai duduk trus dekat mamak ni"

Bak kata kak bed. "Pelbagai makanan..mudah..walaupun pekerjanya ketiak hangit"

Betul kata kak bed. Ketiak mamak ni..ya tuhan bau dia leh pitam. Tapi tetap kita duk mengidam air tangan mamak tu. Garu garu ketiak skit lepas tu tebar roti canai. Kita pun makan dengan lazatnya.. yummy..

Mungkin sebab kedai mamak ni open air.. santai n makanan dia simple n just nice.

Tapi kadang bukan sebab makanan dia kita suka. Tapi sebab suasana dia yg santai kot. Leh cuci mata katanya...

Bila akak lepak mamak mesti mak akak akan cakap " ape lah sedap sangat kat mamak tu... ko dah krna mandrem dgn mamak tu agaknya".. ada betul kot.. jangan gila2 mamak ni ada pelaris tau.. banyak dah akak dengar.

Tapi ape pun rakyat malaysia ni mmg suka makan kat mamak.. entah kenapa.. masing2 ada pendapat sendiri.

And jangan gila2 ramai kawan akak bertemu jodoh kat kedai mamak ni. Lebih lebih lagi kedai mamak kat port dickson. Kan kak bed kan..

26 comments:

Amin A. R said...

Kedai melayu pun idok ler sebersih suci mana pekerjanya..ade jugak garu ketiak dengan korek idong...

Anonymous said...

I loike mamakk... Bukan kerna masakannyer, tapi i tertarik pd pengujung nyer....

||Sis aLeaSaRa|| said...

slm sis nak komen
juga nak komen juga ngehh ^^

suka lepak mamak sbb:

1)sempoi
2)service cpt..br je duduk dh ambil order.tahap kecepatan makanan minuman smpi bergantung kpd volume customer ms tu
3)mcm fast foof,order cpt,makan cepat
4)happening..smbl makan,smbl borak,smbl layan bola dan free WIFI yehaa!
5)mulut manis.."akak abang orderlah lagi..tak kan minum saja,sini roti canai ada,itu goreng2 ada..special ada..."

Anonymous said...

yelah...memang ttarik sbb pgunjungnya. Aku pun mula menggedik kat situ, harapkan dpt abg2 yg makan kat situ ujung2 mamak kat situ pulak yg start kenyit mata kat aku. Fukimax!! Benci tau.. Aku rasa dorang ni kero kot?? X sangka aku mamak ni ade yg sangap jantan.

Shahada Fauzi said...

euwwwww..korek ketiak..geliiii..

ntah..kurang minat..tp kalau terdesak sgt atau ade member ajak pergi la jugak..tapi kalau pergi mmg tak order roti canai..fobia tertengok mamak tebar roti kena kat bulu roma tangan die yg berjela tu..pengsan~~~~

Anonymous said...

slalu je pegi mamak..port tuuu..kalau lepak kedai melayu dok dua 3 jam sembang tokey dah jeling semacam..kat kedai mamak..lepak sampai tutup pun mamak tu tak kisah..

Anonymous said...

cuci mata, tengok lelaki dan abang2 soccer badan tough :)

hOtMaMa said...

senahhhh.. mak merindui ALFA yg tersohor dipuchong tu.. port kita lepak dulu2 kennnn... yg penting modus operandi korang nak scanning anak ikan jekkkk.. macam mak tak tahuuu... kena plak ada kak bed time tu.. klu anak ikan lalu.. walaupun anak ikan bilis jek.. tp dia punya feeling tu... halahhhh.. mcm mintak kena tampar kan nyahhhhh... kahkahkah... matila mak kalau kak bed baca... tp ada mak kesah..lalalaaa... ada yg lebih gegeh sanggup ke Q bistro katanyer.. agak2 sapa nyahhhhhhhhh??? hahahahaha...

Cik Eka said...

mendapat bakal laki yang soka kan kedai mamaks,maka saya belajar makan kedai mamaks..

hahahaha

roti canai ngan teh tarik + cheese Nan..

haaaa dapnyerrrrrrrr.....

ct cheery said...

entry akak ni buat cheery takut singgah mamak..wahahaha..

Anonymous said...

Setuju..setuju..even tgh sgkek nk mpos pn order air suam dgn nasi lauk kuah je mamak tu still layan kita baik dgn snyuman..masa blaja mmg sntiasa xde duit.klau g kdai melayu mmg da kne jeling..haha..kak senduk..kau slalu buat aku skit prut ktwa..rse nk hdiahkn ko senduk je..

wani ezryl * said...

suka beriyani kat kedai mamak :D

THE LEKAT LEKIT STORY said...

kami laki bini & anak beranak tak gemar mamak sangat kak senduk.. sebab yg kak senduk sebut tu la. Baca entri ni lg mengudang kebencian pada restoran mamak kecuali terdesak & darurat jer.. hahahaha

Yang Tak Berapa lawak >> CIKGU SHIDA KEMBALI DENGAN GAYA RAMBUT PUNK
Yang Pedas >> ANON MENYALAK MANUSIA YANG TOLONG ANJING
Yang Hangat >> SEDIA SERAH DARA KERANA SETIA HUJUNG NYAWA

Anonymous said...

hahhahah mmg ancau.......

Anonymous said...

Mek ske lepak kedai mamak sbb nk usha jantans jerk..ittew sajork..full stop!!
Haha

Shalalin said...

Jessica maembong? Retis baru ke tu

Anonymous said...

Iols pun suka lepak mamak coz nk pekena roti canai,kari ikan,teh tarik,hangit pun hangitla..hehe

Anonymous said...

Ada brader mamak yg hensem... Haha!

Selalu lepak kedai mamak, usha anak ikan. Mana tau leh menonggeng pastu... Hahaha!!

Anonymous said...

...menciiiiiiiii tol..kembang tekak da ni kak senduk oii..ak jumpa akak ak bantai ko kak ngan sudip..sib ak x bape suka g kedai mamak ni tau..huh!!!

Anonymous said...

xminat kdai mamak tp sbb hasben suke lepak ngn kwn2 die..terime je lah..nasib baik ade wifi free...huhuhu...

Anonymous said...

hoi akak...aku ler tue jumpe jodoh kat kedai mamak.. (bukan dgn mamak ketiak lengit tu yer)...dah selamat berkahwin dan ada anak serta bahagia..tapi peliknya, skrg dh tak suke lepak mamak plak...terbalik. kekekekeke

sally said...

kolo cerita ketiak hangit, tangan bbulu2 peluh2 nguli tepung,,,mmg tobat tanak g mamak,. tp ttp suke nk mlepak, n oder oti telo banjir dgn tak bsalahnye wolopon memula da cite bende geli :D

noya ahmad said...

best ape lepak mamak... layan roti canai, tosei.. wallah best!!!

yg fenting rega x mahal hahahaha

Anonymous said...

Sy ade pengalaman mkn kat kedai mamak ni. Mase tu saye pregnant, order la nasik goreng. Mase nk suap tu Allah maha berkuasa nk tunjuk kan. Sekali nampak bulu2 halus + kerinting kat dlm nasik goreng tuh.fuuhhhhhh geli geleman iolls. Sampai skang tak nk mkn kedai mamak dah.

Anonymous said...

hmm... kalu kita gi kt mamak ni lepak minum2 sambil cuci2 mata tgk ragam org kt sana... huhuhu....

Mikah Lurima said...

Saya antara yg tak suka gila Mamak. Hanya pergi bila bff yg looooove sangat mamak tu, dia ajak or dah tak ada kedai lain bukak kat dunia then barulah ke situ. Samalah, parents saya pun kata mamak mungkin ada mandrem tu yg ramai je. Wallahu'alam.

Let's SHOPPING Uollss!