ahli geng kongsi senduk

Kak Senduk Fan Club Klik sini

bit.ly/1c5OxpX

Wednesday, 13 February 2013

Hentikan lah kalau rumah ko xde cermin

hi guys...

Sorry lambat update busy skit...

stuju x dengan kenyataan akak ni ..." kerana nak  nampak up to date sangatttttttttt...banyak wanita bertudung sekarang ni tergolong dalam golongan yang kufur,  fashion disaster dan x pikir tentang aurat dan rasa diri tu bagussss sangat "...

sorry yer ajak bukak nak hakimi sapa2..akak pun bukan lah dari golongan bijak pandai dan pandai hukum agama..tp dr segi pandangan akak jer ok...dont take it personal kay ...( sambil mencebik bibir)..akak cakap macam ni sebab ramai pompuan bertudung diluar sana akan pandang sinis, mencebik bibir dan buat2 nak muntah bila nampak akak n gan kawan2 akak walaupun kami hanya berdiri tegak...itu kerana akak ni nampak lembut..

sebab lembut..mereka geli..sebab lembut mereka trus meletakkan diri akak dalam golongan yang dapat tiket VVIP ke neraka..sebab lembut mereka kata akak ni dalam golongan yang di laknati...

tidak kah dia terpikir.. yang mulut mereka...pakaian mereka lebih tu mencerminkan kekufuran dan cetek agama?..adakah mereka akan dapat tiket 1st class ke syurga?...

akak ada baca satu statement dalam satu blog ni.. dia kata " sapa kata kalau pakai tudung x leh pakai skirt pendek"...mmg betul kiah oi..tp kalau ko pakai tudung dan pakai skirt pendek..lepastu ko pakai lagging dalam sebagai seluar..agak2 tutup sangat ke aurat ko..sah sah lagging tu melekap pada kaki dan ala2 stokin kaki..so agak2 ko tutup ke tidak aurat ko...





banyak lagi di luar bertudung tapi berbogel..paham x ni..pakai tudung tapi baju jarang..ketat sendat...

tolong lah..bukan x leh bergaya..tapi kalau ko dah mix kan terlalu banyak benda kan dah jadi sedara badut dah...akak ada banyak gambar nak share..tapi kang ade lak yang saman akak ni kang...

kelas ko senah baju anjeng lagi


mana yang pakai tudung ala2 bungkus cempedak lagi...ko gulung gulung kain atas kepala warna warni dengan harapan style sangat...dengan warna terang menderang lagi... manekan lilit seratus ela kain kat kepala..pin sana pin sini..kelepet sana sini..ujung2 rupa cam alas meja pengantin tu dah cukup up to date ke..

itu x tengok lagi dengan biji mata warna biru dengan bulu mata sedepa ala2 bulu mata unta lagi..agak2 ko chantek ke...

paling best pakai tudung..tapi pimpin tangan ngan peluk2 dengan jantan...adakah ia betul?... yang saja duk tayang suar ketat dengan bontot yang lebar landasan kapal terbang itu adakah ia menutup aurat...

jadi pengajaran kat sini xpayah nak highlight2 sangat kesalahan orang kalau rumah ko tu xde cermin nak cermin diri ko... jangan senang buat andaian yang kerana ko tu bertudung litup bagai ko ada jaminan xde dosa.

sorry yer entry kali ni macam bunyi ilmiah skit...bukan apa..semak mata and telinga ni...ingat tuhan tu maha kaya..mungkin satu hari nanti allah jadikan orang yang kita jeling2..yang kita geli sangat tu lebih dekat hatinya disis allah ...dr ko yang feeling tudung litup tapi pakai baju ketat nampak belahan bontot  sambil pimpin tangan ngan jantan...


sorry guys terimo-nyet skit... maklum lah hormon x stabil..

p/s : gambar di rembat dr google...sapa2 yang terasa..harap maaf.. marah google sana

58 comments:

Anonymous said...

go kak senduk!!die ingat orang lembut cam kite ni tempah tiket VVIP ke neraka agaknye..puihh!

Norasiah Nasir said...

sentap ai kak senduk..InsyaAllah..akan berubah ke arah kebaikan walupun aku tak reti belit2 sangat tudung..tapi terasa jugak dgn entri ko ni..

apapun terima kasih dgn nasihat ko walaupun menyentap hati namun ada kebaikannya.. :0

Amanda Suria said...

kelas ko kak senduk...

Shahada Fauzi said...

apabila kak senduk berkata-kata..hehe..

dorang tu mangsa pesyen kak senduk..kesian..semoga dorang sedar satu hari nnt..

Izz Latif said...

Setuju dengan hal pakai tudung belit2 stylo tp jalan berkepit dgn bf
:)

Anonymous said...

kebanyakkan orang yg suka kutok2 golongan lembut nih..golongan bertudung lah. pandang atas bawah, atas bawah. macam diri tue bagus sangat...


bukan semua golongan bertudung yang macm tue ada yang baik. but selalu jumpa this type of golongan bertudung lah suka perli2 orang2 lembut. harap jew bertudung tapi mulut...urmmm x tau nak cakap.

ade this blogger bertudung litup bagai nak rak. bila cakap pasal isu pondan kata geli lah ape lah. tapi tulisan dlm blog dia tue menggunakan bahasa2 pondan, sangat hipokroit!!~ nak naikkan view blog lah katakan...

achik ezam said...

setuju sangat!!!!!

LiLy Purple said...

setuju......

byk gak issue pasal pemakai tudung tp bertelanjang cume dorang jek bute ati n mate...

go kak senduk!!!!

Anonymous said...

kepada pengomen cik Anon 13 February 17:48 : nak tau gak, sapa blogger tu ye. ? hehe..nak pg terjah

Anonymous said...

camana lak kalau pondan yg pakai tudung?...nak bantai ke apa?...huhu...

A.I said...

Kah Kah Kahhhhhhhhhhhhh...!

kak senduk terbaeklah ^___^

THE LEKAT LEKIT STORY said...

sekarang bukan tudung tapi fesyen tutup rambut jer.. kalau tudung bermakna tudung dari hujung kepala hingga hujung jari kaki.. kang ckp lelebih depa kata kita pandai tp x buat lak kan..

DaYaH JeLitA said...

betul tu kak oii...paling hanjeng skali hat dok wat stail bungkus cempedak atas kepala tuh khen mmg ishh...terukkkk

Mya said...

bersederhana lebih baik :)

monas2petronas said...

kellasss ahkak kitaaa..aku baru semalam tengok ada orang bertudung pakai seluar pendek...di padu padan pulak dengan stoking air tenang jangan disangka tiada buaya..see thru gitu lah..tapi di hendon ni lah, di mesia harap2 tak ada

Anonymous said...

akak..saya lah orang yang pakai tudung dgn leggings tu..mmg saya sedar tu x menutup aurat sepenuhnya..thanks akak for this..insya Allah nanti saya slow2 tutup aurat...tp saya mmg x suka orang yg kutuk2 pondan..sapa jer kite nak kutuk2 orang..saya in fact suka jer pondan sbb dorang honest, rajin n baik hati..ramai kawan2 saya pondan..akak jgn layan la org yg kutuk akak tu..keep writing kak ! suka blog akak ! -Nana

Tijah said...

sepantas kilat menggeledah lemari cari tudung awning size XL agar dapat menutup sikmak sepenuhnya.

mekasih senduk!

mak insof!

Jeff said...

agree with u kak senduk. Saya lebih marah bila mereka-mereka yang berpakaian seperti ini claim mereka berbusana muslimah. Astaghfirullah...ubahlah dan tepatilah busana muslimah sebenarnya

azurie said...

great entry!! salute la sbb berani ckp terang2 mcm ni. kadang2 org yg bertudung ni die fikir utk bergaya dan lupa pada syariat yg sebenar..pada sy mereka tak layak nk hina org yg lembut..sy sendiri sebagai muslimah yg baru2 je berjinak pakai tudung labuh pun ada kawan yg lembut, ada jugak yg dah bertukar. tapi kami tetap rapat dan keep in touch

Anonymous said...

Hover taw akak senduk ni...we ol bfesyen je kak oooiii...takde pun rasa busana muslimah ke,then feeling uztazah2 pilihan gitew. Tapi i agree gak la ada certain pompuan hover sgt fesyen tudung dia.fening kepala nengok..

Btw i x penah pun pandang rendah kat pondan ke,even i suka kwn dgn pondan2 ni.feeling diva gitew!!!

La Cocca Di Papa' said...

kak...skrg ada pesan baru kak..
tudung lilit2, belit2 jadi rupe mcm rambut kene blow....haramjadah sgt....
nampak sgt org tu pakai tudung sbb rambut dia buruks kan....sian....

alialisa said...

wah sentap!! ahhaaaha

Anonymous said...

setuju dgn kak senduk. mmg betul yg bertudung litup ni kdg2 rasa dirinya bagus

ni ada srg blogger pakai purdah tp pakai baju ketat tak padan kan tgh pregnant terjojol kesan pusat. mengata org no.1 tp adik dia yg mcm bohsia..ntah2 mmg bohsia tu tak di tarbiahkan pulak

Ai Artkid said...

Takde nak sentap2 lah kak senduk..
hakikatnya memang betul.
Siapa makan black pepper, dia lah rasa pedasnya.
I love your article.

IdaShah WC said...

bertudung kerana fesyen jd camni lah. kesian mangsa fesyen

Miss Brenito said...

ahkak, ai ni pompuan tp ai kwn2 ai ramai mcm kak senduk.. ai selesa jer dgn diorang..tak terlintas pon nk cerca mereka tau..

Anonymous said...

aah..pakai tudung tapi dok otel ngan jantan..

Anonymous said...

dok dgn laki org pulak tu.. time tu student U** lagi tu.. takdak makpak ka..

Anonymous said...

Assalamualikum..Awk menegur memg bgus...tp lg bgus n halus budi bicara jka di buat tguran ini scra lbh b'pendidikn..mksud sy lbh m'jga ati..buktikn yg org lembut mampu menegur secara lembut spya trs ke ati..bkn yg menyentapkn ati..Dr Allah kt dtg kpdNya kt kembali...

Anonymous said...

..iyer kak sy yg x pondan ni pun kena kutuk gak ngan spesis minah2 yg btudung ala ala kompom yg die saje leh pat tiket vvvvvvip ke sorga..huh nymph tahap gaban dah ni..Kai tudung tliuk lentik bile bkepit ngn jntn rempit..puiiihh juta kali..tuk kak senduk zasss aku layaaaann tuk minah2 btudung yg hampeh lg mulut cam botol(bodoh+tolol) tu zassss bolayaaaann..tempe lob kak senduk..caiyook2

Anonymous said...

aku paling benci orang pakai tudung yg gaya turban tu, dah macam nenek kebayan pulak aku nengok pastu cakap kat org yg dia dah tutup aurat, haktuiih

Anonymous said...

setuju sangat dgn entri kali ni.. mmg bangsa bangsat pompuan2 jenis suka kutuk2 org@pondan.. aku sendiri pernah dulu dapat bos macam laha.. x suka kat lelaki2 lembut nie.. depan kemain manis lagi pijak semut pun tak mati.. tapi belakang dicerca nya kita dengan kawan2 dia.. macam2 dia buat kat aku.. tapi aku sabar dan terus doa kat tuhan last2 tuhan makbulkan doa aku.. kepada kat luar sana yang tak suka lekai2 lembut nie.. pikirla korang ada masa depan lagi nak kawin nak ada anak kan.. kalau anak korang jadi lebut or yg pompuan jadi pengkid and masa tu korang akan rasa dan sesal dan teringat apa yang korang pernah buat dulu... sorry mak ayam i terluahan perasaang kat sini..

Faris Muhamad said...

setuju ngan kak non! merafak sembah dari tanah gersang berdebu ostrolasia.

iols dah lama x balik Malaysia. kat Australia ok2 je. dorg mostly x care langsung tapi ada je several people yg asik dok tenung. either nak mintak numb or nak rejam iols.

Nursaila Norman said...

oh kak senduk :)

HangKebon said...

ceq pon setuju dgn kak senduk!

Anonymous said...

thumbs up to kak senduk...ptui pada pompan2 yang pakai mcm rupa roti kirai konon fesyen...malu skit kat orang....pleaselah, dahlah pakai tudung mcm hapa, feeling ustazah pilihan plak tu....surga lah sgt

NenetPenne (NP) said...

lembut bukan bererti gay
gagah bukan bererti tak gay..


entry kak senduk memang mantap..

ComelComot said...

terbaik lah kak, itulah yg slameni sya nak luahkan tentang org bertutup kpla tapi xproper ni. takut tersalah cakap kang die kata kita pun xbertutup penuh. yg pasti gaya diorg skng sgt melampau..elok2 je trend tudung bawal dulu..manis je sy tgk tapi skng trend tudung lilit naik lemas lak sya rasa..kt kpla tutup lilit bagai tapi baju..perghhhh sgt mnonjol mata kita ..heheh..ape2pun harap2 esok2 sya pun akan bertutup tpi xda lah smpai buat gaya tudung saji ke lilit alas meja..hahah

shuweet said...

hahahahha..aku suke entry ko yang nih..walaupun aku ni bukan bertudung tapi aku stuju ngan kata2 ko tu...

Nabilah Syahira said...

iolssss setuju uolssss. kurlassss kak senduk ni! akhirnye ada jugak orang buat entri ni! nak buat takut kena hentam pulak. wakakaka xD

Lya Aziz said...

Tumpang lalu.. :)

p/s: pedas but i like.

Anonymous said...

Setuju sgt..lilit bg nak rak tudungtu..bj,suar,bag,kasut wane wani..dh serupa pokok xmas..hehe

Nurul Syuhada Mohd Norawai said...

peghh,...pedasss !!

Anonymous said...

perempuan bertudung yg mengomen dsini 2x5 jerk,,,, ckp org, tapi,, beh baik lg lelaki lembut nie, selagi kami lelaki lembut tidak menyerupai wanita korg bertudung "telanjang" tu lg teruk okeh, lembut tu anugerah Allah,, benci aku dgn pompuan bertudung nie, tudung labuh spa bf dorg dpt korek cipap dorg,

Anonymous said...

Tang lilit2 tu aku leh tgok lg tp tang tayang alur bontot berkerak tu yg aku tension tu. Atas bungkus bagai nk rak skali duduk hah kau terkeluar daki segala. Ptuiih cibai...

sally said...

segmen ceramah :D mesti ramai yg dpt manfaat dpd post ko ni...btambah pahala ko sendukk

Akukah? said...

waima apa cara nasihat diberi, secara kasar atau halus, ambil intipatinya.

ramai kat luar sana buat sesuatu tanpa ilmu & kefahaman, tu yg byk jadi citer tudung, etc.

aurat pompoan ialah bahagian tubuh selain muka & tapak tgn (atas tapak tgn sekali eh), maknanya x pakai stokin, tapak kaki nmpk pun x boleh.

makin ramai pompoan melayu (yg proclaim islam) pakai tudung tapi x mematuhi piawaian islam. masuk islam kena sepenuhnya x bole sekerat2 ye saudari...

noya ahmad said...

aku setuju ngan ko senduk
kat mesia skrg tah hape2 tah style tudung... hazabbb sgt dah

nk berfesyen bole tp berpada2 la

Anonymous said...

siyes aku mmg mnyampah gile ngan senah pkai bju anjeng 2...berhijablah kononnye pkai tudung pon nmpk leher.podahh!pas2 dan2 jer jd stylist.

Anonymous said...

Something to.ponder.

Kak Uda ila said...

yezzzaa.. lagi banyak gambo lagi best. Ramai pempuan yg 30-an ke atas sekarang fesyen nam muda, tapi sayang kadang-kadang tak sesuai dengan body dan kulit muka.

Rosnani abdul rashid said...

ADA BETULNYER YG DI TULIS TU...

Elle Elyssa said...

amalan kita tu antara kita dgn Allah. x faham kenapa org suka sgt judge dgn apa yg dia lihat dr mengenali org tu sendiri.

elly nadyra said...

Suka entry kak senduk ni

Anonymous said...

Kans. Letus.
Pompuan skrg, nk pki tudung lilit sana sini berjam2 br siap.
Kadang tu bju nk ikut omputih tp nk bertudung, last2 pki leging/bju ketat.
Tudung tu simbol ttp aurat sgt, tp tangan tengkuk kaki smua xkesah plk nk ttup. Poooorah!

joyah kiut said...

so true ape kau cakap kak senduk...

Mikah Lurima said...

Biasalah tu kak... sabo k... (:

MOHD HISHAM said...

Assalamualaikum.tahniah sgt pd akak krn highlight pkara ni.sy pn nk mnambah sdikit pdapat dan pandangan sbg s'org llaki.apa yg sy nmpak slama hidup sy ni rasa'y dosa pandangan mata ni dh byk kot :( dr bab tudung(dh mcm balut ice kepal)hingga la bab pakaian.tudung tu kdg2 dh elok tp bab baju.sy sendiri pon boley tau warna apa,corak apa,jenis apa yg didalam tu.xpayah nk tipu la wahai llaki klu xpandang 2-3-4-5kali kan.so pd mereka yg bkenaan,kat tesco,jusco@swaktu dgnnya ade jual cermin besar2.murah2.b4 keluar,cermin diri dulu....

Let's SHOPPING Uollss!