ahli geng kongsi senduk

Kak Senduk Fan Club Klik sini

bit.ly/1c5OxpX

Friday, 5 April 2013

hi all..

Thanks to  Hafizah Osman kerana memaki akak laju2 x update blog.. sakit benor hati ni..rasa nak aku sagat2kan je muka ko kat tebing longkang sana...

ok lah ni kisah minggu lepas..sapa dah tau kira ni cerita lebih detail lah yer. sebab akak ada letak kat FB akak ari tu..dan mendapat komen yang agak gampanglicious sangat dari follower akak yang terchenta itew (WALAUPUN)...

citernya gini... kakak akak ajak p buat pasport kat shah alam..kompleks PKNS...sabtu bukak ko..tapi kena datang subuh2 sepie ko..lepas subuh dengan telekong2 aku rempitkan ke imegresn sana... sampai dalam kul 6.45 cam tu..gila ko dah ada yang beratur kat luar imegresen tu..

aku syak akak ngan laki dia yang beratur betul2 depan cermin pintu tu datang sebelum subuh..entah-entah siap sembahyang depan pintu imegresen gamaknya.

so akak sampai kakak akak trus meluru sebelah makcik tua yang tetiba sound kakak akak " beratur blakang..nampak ada budak lelaki blakang tu ngah duduk..dia datang dulu"..kelas ko makcik.. mak syak budak laki blakang tu anak ikan makcik tu..

so kitorang pun ok je lah.. lebih kurang 5 minit lepas tu kedai gambar pun bukak..akak jadi orang 1st amik gambar..sebab xde gambar kan..hasilnya wajah akak cam gampang..so penjenayah..sebab awal pagi kan..bare face without any makeup...

so lepas amik gambar..10 min lepas tu semua duk beratur depan pintu tu berpusu2...

then drama pun bermula...

kehinggan pagi itu telah tercemar..akak yang sedang mengaji ketika menunggu gilar itew telah terhenti..


kehinggan pagi itu telah tercemar..akak yang sedang mengaji ketika menunggu gilar itew telah terhenti..

ada sorang betina feeling ni bertudung.. trus pose depan potong barisan..then.. ingan x akak yang datang paling awal tu un memulakan kata2 manis menghiris kalbu ujung2..

akak awal : cik tolong beratur blakang yer..ramai lagi yang datang awal..

 dengan pose berdiri tanpa berganjak dia memulakan kata2 menyakit kan hati

betina feeling : its ok.. i know ( sambil jeling ) ..my son is over there.. u dont bother ( sambil feeling-feeling2 anjeng)

akak awal : yer lah kalau macam tu beratur lah blakang.. x kan nak potong barisan pulak ..( sambil makcik tua yang sound akak akak tadi join venture mengiakan kata2 akak awal tadi)

betina feeling : its not your business.. u think you own this place ?

akak awal : yes its not mine but please.. please mind your language ok.. muka je cantek tp xde adab

betina feeling : ko ingat ko cantek..

akak awal : FUCK YOU

akak feeling : FUCK YOU TOO


akak terkesima..akak sebagai pemakai tudung labuh malu dengan sikap dua wanita tadi


akak n kakak akak terkesima uollsss... x sempat nak snap.. akak pun x tau sapa yang salah... akak nak join carutkan tapi akak takut imej suci akak terjejas kan...akak tengok je...

buat malu je.. dah lah ramai..betina feeling tu dah ada anak besar cam 19 tahun cam tu...mesti anak dia bangga ngan mak dia kan..

IM SO PROUD OF YOU MUM


18 comments:

saufi hafiz said...

gile kau merempit pakai telekung. hahaha. ^^.

iby said...

cerita akak ni takde klimaks la...

Etty Selamat said...

hhahahaha.. lawak... lawak...

memalukan kaum perempuan je dorang ni!

W. Hidney said...

tak slam dunk kan ajer?

jasmdea said...

Haiyo! Drama tu ending mcm tu jer? Uols biarkan je dia beratur di depan? Dinch uolsssssss

Anonymous said...

akak, banyak je pempuan typical malay pakai tudung mcm tu..tudung tu setakat tutup rambut je..mulut hazab..kutuk org, mengumpat, gedik..patutnya akak sound je pakai tudung tp ......

Anonymous said...

Ngahahahaha...
Menci aku baca crite ko kak...guling2 smpi laman aku gelak.
Adoiii...

Anonymous said...

Aku pun pernah kena bab orang potong Q ni, sgtlah pantang siut! Aku tanya elok2 dulu kot mungkin aku tersilap pandang kot dia mmg beratur depan aku. "excuse me, u mmg depan i ke". Dah sah2 potong Q, aku sound suruh beratur. Bila degil jugak, mmg lauk aku lah. "kalau u tak nak beratur, bukan i jer yg marah, semuaaaa orang dlm Q ni pun, baik u minta permission diorang semua..." sambil cakap kuat2 & pandang semua dlm Q tu. Terus termalu tersipu2 & blah. Tapi kalau dpt mcm betina feeling tak sedar diri tu, mau kena sumbat jamu susuk dara dlm molot hanjeng dia kasi rapat terus. Konfem kluar Harian Metro muka depan.

Puteri said...

adoi, aku tunggu la kak senduk menyampuk, sampai sudah warak bebeno pulak.

deno said...

selalu jugak kena bab mcm gini... tapi disebabkan malas ckp byk, syp je la den... fuh! nasib baik kak senduk tak menyampuk, kalau tak... bukan setakat haru biru, siap ada haru hijau, kuning, merah, pink dan sebagainya... ekekek... :p

Ayu said...

kak senduk,
itu typical malaysian.. ada satu kali tu saya yang skema ni beratur la nak beli kuih, pastu dengan selamba babun sorang makcik ni datang dengan anak dia dua orang terus order kuih tu, nak kata tak nampak saya, saya ni 5 kaki 8 inci, dia tu 4 kaki 3 inci jer, jadik mustahil la dia tak nampak saya kan.. saya pun sound kuat2 - wah, best kat malaysia ni, first come, last served, orang tua boleh order dulu walaupun tak beratur.. dia boleh sound balik, nasib la, saper suruh tak beratur.. adoi la, nasib baik saya tengah dukung anak masa tu, dan sebagai emak yang mithali, say atak nak jadik contoh yang buruk pada anak saya, kalau tak mau je saya bagi betina tu makan kasut saya yang size 8.5 tu.. huhu..

Boy said...

Ala kakak, awat x snap pic betina2 sun itew, bley jadi tatapan umum

sally said...

KAHKAHKAHKAHKAH :D

kelako sgt la ko punye ayat ni...adoi.. kurg skit rasa bad mood kt bos aku

Anonymous said...

memalukan wanita melayu bertudung yg selalu dipandang molia gitu...

Anonymous said...

mesti ank betina feeling tu ckap..."itu mak saya...bgga nye sya..."..hahaha...

Mikah Lurima said...

Astagfirullahal'azim... selisih terjumpa perempuan macam tu. Saya dulu dgn ayah pernah juga terkena macam tu kat Giant tapi kami tak sound dia direct. We all buat topik pasal tudung tapi cakap kuat kuat belakang dia. Dia terasa tu dah cukuplah. Hehe

Anonymous said...

haha.. ayoooo. siap gado2 cakap "fuck you". pastu plak ada reply "fuck you too" da macam menjawab salam uolss..

Anonymous said...

Hahahaha...kak senduk ko memang best.!

Let's SHOPPING Uollss!