jom click sini

ahli geng kongsi senduk

Kak Senduk Fan Club Klik sini

bit.ly/1c5OxpX

Wednesday, 17 April 2013

ko ni retis ke?

hye all !... 

sejak akak post pasal jamu susuk datra yang lepas..ramai gila bagi komen..mana yang maki ..mana lak yang suka..

yang penting " ko maki aku lepas tu ko taruk iklan ko kat comment tu.. ko jual lak barang"... vinatang sgt perangai penjual jamu ni.. lepas tu sebelum buat iklan tu maki akak kaw kaw ni... lepas tu setiap daerah lak dia punya ejen pi iklan.. wei komisyen aku mana?... hahahah

patut lah zaman dulu2 makcik2 kampung ni menyampah dengan pompuan jual jamu..rupa gini gamaknya perangai... 

lantak lah korang... semoga duit jamu ketat korang tu leh buat kaya..simpan duit banyak2... leh jadi macam Kak ton..

ok lah kita tukar topik ek..tak nak lucah2 lagi... kita berubah pada cerita yg lain...

tajuk kita hari ni  " ko artis ke?"

bukan apa ..ada kawan FB akak (Ross Idris) bg cadangan sebab dia sakit hati benor dengan remaja2 yang entah datang dr mana tetapi ada yg like nya hingga ke puluhan ribu... mereka bukan selebrity tapi self-proclaimed celebrity...

Hey Ross ..dah muka ko sedeh xde lah orang nak like ko banyak sangat...

tapi mmg betul kata Ross Idris ni... sedangkan akak ada kawan artis..  fan pagenya sedeeehhhhh je tahap likenya...  dah capai suam-suam kuku pun susah... tapi budak2 ni..ribu2 ko... kalah fan page "we love kak senduk"... sentap...

akak bg contoh : 

siapa ayoi ni ?.. anyone know him?.. akak rase macam masih sekolah... dia ni artis ke .. ko tengok berapa ramai like dia tu..
 

tengok setiap komen dia ada berapa komen..sapa yg komen tu?





sapa budak pompuan mata buntang ni... ada sapa kenal dia?... dia ni model biji mata ke.. model kanta lekap pasar malam ke... yg pasti semua gambar mata terbeliak..sembelit kah ko dik?


yang pitam tu bila ko type nama dia kuar list ni..bape banyak FB dia ada... ko tengok list bawah skali tu.. berapa follower?... 70,514 followers ok... syed ali ko ada follower banyak tu?



tergamam akak ..sapa korang ni sebenarnya... feeling artis sangat... artis malaysia menangis tengok berapa banyak like korang ni... 

ke mereka ni mmg artis....tapi akak x kenal pun.. kalau mereka artis..x masuk majalah mangga pun!

ape pun mereka ni bukan lah artis.. mungkin hanya lah feeling artis... kenapa mereka begitu banyak komen? banyak like? akak pun x tau... post2 mereka pun setakat feeling chantek je... tapi review dia kalah artis kita yang dah terkenal...

ahhhhh yg penting semua nak feeling artis... walaupun mereka hanya orang biase.. biarlah..hal mereka...itu yg mereka mahu.. 

"asal ko bahagia ... walaupun "

p/s : hey hotmama.... page kek ko yang lazat benar tu ada orang like sampai ribu2 ke?... larikkkkkk

71 comments:

Zura Lee said...

alah dorang create fake account byk2 pastu like sendiri semua gmbr & status guna fake account td...

combi comel said...

hahahahahaha terbaek!!! love ur post ...

Miss Brenito said...

ahahaha.. betoilah kek senduk.. bajet cumel jer.. sume tuh fake.. da edit haruslah..

Az Tijah @ CSM said...

entah laa budak zaman skrg ni. zaman aku dulu takde plak gini. time-time muda remaja dulu, keje aku dok main bola chop, baling selipar...takde fans pulak tu. hahaha

Arliana Rashid said...

ahahah true story kak senduk.
memang ramai adik adik sekolah ni feeling retis.

Acapan said...

wahai kak senduk yang budimanwati, this "like" thingy can be done by hacking. Kalau kau nak jugak feeling artis yang ada fan page like berjuta lemon, ni link dia: http://trickssandtips.blogspot.com/

Budak zaman skarang memang mengarut, muka macam Acapan ada hati punya like puluh ribu. Pigidahh

THE LEKAT LEKIT STORY said...

hahahaha.. ni misteri rimbatara ni. Mana la depa kumpul LIKE yang banyak kan?? setakat dok terbeliak amik gambar lepas tu edit bagi nampak gebu.. sapa2 pun boleh buat. yg pasti lepas ni bertambah ribu riban la follower depa sebab kena review puaka dengan kak senduk

Sensasi >>ARTIS YANG PERNAH MENJADI PENARI BOGEL SUATU KETIKA DULU
Info >>Sarapan ni sedap di dengar, baik untuk emosi. Jom tengok
KECANTIKAN >>CARA ATASI RAMBUT KUSUT,KERING & KASAR
SAYU >>KISAH SELUAR DALAM PERTAMA USTAZ KAZIM ELIAS

Cik Puan Nurul said...

Hahaha betul la bebudok sekolah mmg beribu kawan2 dorang main add je sesapa semata nak tambah bilangan senarai kawan..fb aku beratus menunggu utk di approve aku wat bodoh je ntah sapa2 kalo takat nak niaga barang jgn harap aku nak terima..terima org yg mmg kita kenal je..dah add kita pastu haramjadah nak tegur huhu baik takyah.

Amirul Shafry said...

hahaha.. aku setuju bebenor komen si acapan tu!

Shahada Fauzi said...

lama dah aku perasan pasal mende ni akak senduk..aku stalk jugak akaun bebudak jenis gini masa boring2..saja nak skodeng..aku pun pelik..camne dorang boleh dpat ramai betol polower tu..uiyooo..retissss sangat..

Mooniqueen said...

hahaha... budak2 zaman sekarang ni semua nak feeling glemer2.. xdpt glemer kt tv, glemer la kt page, fb..kak senduk nak mintak buat entry pasal ramai sangat artis youtube ni... cer kak senduk buat sekali macam youtube kepala nak tepelanting tu lagu sayang... kelazzzz..

Kiah The Spy said...

Kak..adaa syada tu ada blog jugak..cer ko tgk link ni :

@http://hagemarugemok.blogspot.com/search?updated-max=2012-09-10T23:23:00-07:00&max-results=1&start=1&by-date=false

isunya kt sini aku nk mintak ko review skit budak2 x cukup umur ni bercinta & feeling melamar smpai melutut..geli kot..please kak kasi sembur dlm satu entry..puihhh

artisticklytouch said...

ini kalau bertanding PRU confirm menang..

Anonymous said...

astgha budak2 neh ape nak jadi laa..yg si ape nama adaaa tu ng lipstik pon nk pose..muka dh mcm nk teberak dah..wakaka

SyasyaHaha said...

alaaa dorg dpt followers ramai nih pun sbb kengkawan sekolah dorg..tah2 satu sekolah like..tu x msuk g tukang kebun sekolah, guru besar n kerani bagai..x dilupakan adik2 tadika pun..wehehe

L@L@milie said...

sumpah baru pessstime tengok batang idung bebudak ni. nampak beno xpemesnyee.. hahahahahha

genuine1224 said...

kahkahkah..xbley blah la kak senduk! aku tgk pun menyampah. ntah apa2. xpadan ngan kecik kan? skolah xabis lagi dah gedik semacam.. kit adlu ayu jek kan. baik, sopan je. xdaknya nak feeling ambik gambar gini. now pun xgamak nak ambik gambar sendri jegil2 mata nih..

monstorious wife said...

Kak senduk iols ada kawan budak2 remaja gituuu...Dia kata dia buat autolike so nanti ntah dari negara mana2 akan like page dia walaupon kaedahnya yg betul2 like hanyala seorang iaitu diri dia sendiri...**matilakannnn

Pastu status pon dia buat autolike. So everytime dia buat status automatik orang like dia then like dia jadi beribu22 gituuuu

Koserrr sangat!

Irfa said...

TEBAIK LAH ;)

:: Cik Viva :: said...

dashyat gilerr, ramai betul follower dorang ni..kikiki...budak pompuan tu...emmmm

miss yanyan said...

ala skrg kan ada apps yg org leh autolike page kita.. mayb diorg guna apps tu la.. puihh sgt kan kak senduk? hahahahahha

alialisa said...

hahhaha...i like this entry..super super mengeletek hahaha..good job kak senduk!! love u

Emma said...

hahaha tau x pe, dorang nie retis ke ??? like punyalah byk.. comment lagi lah, penuh account mcm tu =D

Delima Zamrud said...

Byk dah retis mee segera skrg nie hehhehe :)

jasmdea said...

Yang phenthing, feeling public figure uolssssss...

Cik Yatt said...

ala kak..fb kan ada yg app like bnyk2 tu.. dorg buat letew..

yatt pn tak kenan ngan depa2 ni.. klu la boleh bggakan agama ngan degara takpe gak

Anonymous said...

rasa meninggal jap 5 menet...makna nya orang suka gambo pesen mata terbeliak ..aku nak try la kut ade yg like aku beribu1..kaaaan

yg no 3 tu cam mamat nepal/banglades je

Anonymous said...

sedih syed ali..hahaha..adoi..

Anonymous said...

cam haremmmmm

Ms. Wanniey said...

langsung x mengenali diorg... tp sat gi balik umah nak tanya adik iollss yg still sekolah menengah... mana tau dia kenal bebudak ni... hehe..

embun suchi said...

"kalau mereka artis..x masuk majalah mangga pun!"

statement taleh blah. hahaa !!!
dorang masuk majalah kedondong la kak senduk. lagi howwtt dari majalah mangga.

Che Sakinah said...

kak senduk mana page kau aku nak follow.. hahaha ;p

Anonymous said...

Kak senduk bt page... Bpe jah like? Yenna, akak spu sampah, ustazah kentut, toko-toko jamu, mesti like punya.

Anonymous said...

Tu sebab aku mls no buka acc Fb...smua cite lepa baik2 ja....yg kna maki @ marah, x bgtau la plak....x mcm ko senduk....luv u!!!
~Jolie~

Anonymous said...

Tu aku mls nk buka acc Fb...smua cite depa yg baguih...yg kna maki. @ marah x cite la plak...x mcm ko senduk..luv u!!!
~Jolie~

Anonymous said...

aku x layan facebook dah...BOSAN!!balik2 tunjuk mkn2, tempat jalan2, muka yg konon2 kiut, meluah perasaan ntahapahapa..tunjuk gambar anak2 yg kiut pastu suka bila org puji2...come onla...u all ni xde kerja ke?asik ngadap fb je kE???

Tasha Shila said...

cam gampang je pose syada tu.. cube korang jenguk page dia.. mcm sptah haram org tak komen

Tasha Shila said...

*jenguk BLOG dia mcm link kat atas tu

Tasha Shila said...

*jenguk BLOG dia mcm link kat atas tu

Shalalin said...

Haha sbb kak senduk sy bukak FB sbb nk cari sape adaa syada tu.. Igt reka2 je tp mmg ada.. Warghh kahkahkah.. Byk gile fanpage pulak tu.. Migraine sekejap.. Muka xdelaa lawa mana.. Cara die pose pun wat aku sama2 rs nk terberak.. Akak pasni buat post pasal org budget cute buat video gwiyomi.. Konon2 comel padahal sedeh...

Emon Maimon said...

HAHAHAHAHAHAHA.
Aku dah lama tak baca blog kak senduk.

Blog kak senduk never fail to make me laugh!! :D

makcik tempe said...

: ) tetiba mak terasa, anak mak yang lelaki tu boleh tahan ramai gak orang like

hOtMaMa said...

Aiyoo.. tak tahan mak tengok gambar budak yg pose2 persis org berak sembelit tuh... rasa nak sagat2 pun ada..!

Kan nokkk.. ujung2 tetap la ko nak menganjengkan mak!!! awasss

dahhh.. peminat2 kak senduk let's like page hakak laju2.. tak de la nanti sendu benar rasa page cake hakak tu kan.. hahaha..


https://www.facebook.com/HotmamaDCakeHouse

ajak jek bole buat iklan kt sini yer... org lain jng nak caras.. korang ada iklan kt kt blog kak senduk?? hakak haderrrr *matilaaa kekwatttttt! hahahhaa

Anonymous said...

kak senduk,ko amek gambo lepas tu ko edit pakai perfect365.....kasi meletop sket,kompem ramai yg like gambo ko jap ag...femes seantero doniaaaaa

Anonymous said...

hoh patotla fb aku tentibeee je buleh ada mcm2 Likes yg aku tak penah Like pn.. mangsa autolike le kot, furkimawati sgt! baek ko cek fb ko kak tah2 dh ter-autolike page bebudak hanjeng nehh!

wisata outbound said...

nice day:)
saya adalah saya hari ini karena pilihan-pilihan
yang saya kemarin..


bagi-bagi motivasi yaa.. :)


http://wisataoutboundmalang.com/

Anonymous said...

apa yg ai boleh katakan yg depa ni sumanya POYO... dan juga ATTENTION SEEKER... kurang KASIH SAYANG... dah takde aktiviti berfaedah yg boleh dibuat...

Mikah Lurima said...

MUNTAH!

wani ezryl * said...

haha serius tak kenal pun siapa diorang semua ni!

Anonymous said...

Hahahaha.... aku suke post ko yang ni kak. Mmg sentap retis kalau baca. Hahaha..

Tasha Sheyla said...

paling sedih dan pukimak sangat account Si ADAA SYADA tu... mmg attention seeker da kurang kaseh sayang... dia buat mata buntang,,nak muntah.. gedik sangat...

Mak Harun said...

Budak jantan tu rupa tarap tarap bangla, tak payah la kau nak menipu rakyat malaysia. Sbb mak tau yang like tu pun bangla juga kan?

Pada adik yang mata sebesar bola besbol tu, mak tau kau comel dik, mak tau ko berangan adik angkat, abang angkat semua bagai terangkat di blog ko. Tapi kau tetap budak budak bawah umur yang berangan taraf glamour mengalahkan kak eton sameon. Please dik, mak rimas tgk muka kau. Di segenap pelusuk dunia siber ini.

Rina Bberi said...

memang ramai budak2 skolah skang ni tiba2 jadi retis mcm ni. adik saya cakap ada 1 application tu nma auto-like, kalau sapa2 ja online automatik akan terlike post apa2 dr org yg guna app tu, huhu

Elle Elyssa said...

kak senduk post benda ni barulah aku tau kewujudan kanak2 feeling retis ni. motif sgt

Anonymous said...

menangissssss

Abe Din said...

Kak senduk... pertama kali saya datang sini...best baca. Menarik saya untuk terus baca yang lain... Tahniah utk Kak Senduk..

sALLy SoFiEy eBRaHem said...
This comment has been removed by the author.
Hana said...

kelakar gila.

Anonymous said...

SS = Syok Sendiri

Anonymous said...

kalo adik aku camni, siap ar. aku seret muke ko kt jalan tar. feeling kiut sgt khennn. very de hakktuiiii!

Anonymous said...

cptla hapdettt hanjengsss

aLiaFar said...

xkenal pun..

Anonymous said...

agk2 bpe kurun ag mau update???

Lin said...

Huhu

Encik Bugizz said...

Aku x ska pose mta buntang tu!!!! X suka..xsuka...xsuka!!!!!!! Sesapa bergambar gitu dlm fb aku mmg aku remove....ei geramnya nak ccuk2 mata tu........

Ay|eM said...

Hahaha kelakar lah korang nie . Komen semua pape tah hihi . Pape pon terbaik :D - Ayiem Fyllo

Anonymous said...

Si ada shadaa tu die yg add aku rsnye..aku xknl pn..heran ttiap ari muke die je dok kluaq..agknye die yg rjin dok add org..lme2 pemes la

jasmdea said...

Mcm pukimaklah muka feeling2 cute diorang tuh.. LMAO!

Azura Hassan said...

Lah Kak , Kalau Nak Cantik Macam Adaa Syadaa Tu Install Je 360 Camera . Insyalah Cantik Tak Yah Pakai Jamu Pun . Hahaha ! Bila Manusia Dibawah Pengaruh 360 Camera , Jerawat Pun Tak Namapak :P Apapun Mereka Semua Cantik Dan Sempurna , Sbb Allah Yang Cipta . Kalau mereka Buruk Pada Perangai pula , Mereka Hodih Di Mata Allah #PS : Tak Semua Yg Hodoh Itu Jahat ♥

Azura Hassan said...

Lol xD Ayiem Fyllo Ke Ni ? -,-

Scha said...

sembah ratu..terpanggil untok hem bace blog uolss.. curlass carutan uolss,, biasala ini kisah adik adik baru nak kenal dunia uolss.. hahahahah

Let's SHOPPING Uollss!