ahli geng kongsi senduk

Kak Senduk Fan Club Klik sini

bit.ly/1c5OxpX

Tuesday, 8 January 2013

produk kecantikan terkini..

hi uollsss...

ni ada cerita sikit nak di perbincangkan...korang setuju ke tidak ade aku kesah...suka hati akak lah nak cakap kan.. ini pandangan akak...ko x setuju ko punya pasal

sekarang ni banyak betul produk kecantikan dan pelansingan badan yang mengarut dan kalau pikir x masuk akal.. contoh macam sapu je hilang 5 inci seminggu...di ulangi yer 5 inci..bukan 5 cm...dalam entry ni akak bukan nak menghanjengkan mana2 produk.. tapi tahap keberkesanan produk yang melampau2 reviewnya...



 ok akak nak tanya betina mana kat malaysia ni yang tak tau inchloss...semua lah pakat2 beli inloss ni...termaksuklah hotmama yang inginkan perut ramping macam kerengga...menurut kata hotmama..pakai krim ni akan rasa panas...aku tengok ko tetap empat segi tepat je hotmama oiii.. (matilah pecah lobang)

mmg lah panas..sebab ia ada ekstrak dari benda2 yang panas utk pecahkan lemak..tapi xde lah sampai melampau cepat effect dia kan... mintak maaf lah pada pengasas or egen2 yang gigih promote produk ni yang sehari 1000 kali duk upload kat facebook... gigih ni..asal bukak facebook je ade je produk yang calit jadi kurus ni...

. sibuk duk upload orang kurus pakai ni...tapi gambar tukang jual tu x tunjuk lak gemuk ke kurus.... entah2 yang tukang jual gemok cam lembu..kannnn

.kalau betul lah benda ni berkesan sangat kenapa ko x ambik je syani tu..lumur satu badan dia...agak2 bape inci hilang..agak2 kalau x berkesan..telan ngan botol2 sekali...buat testimoni...

membohong ko kan.. kalau produk ni betul2 hebat...kenapa kat USA x jual...sah sah produk ni mak jemah felda jengka yang cipta...agak2 mak jemah ada makmal ujikaji ke blakang umah dia buat kajian... kelas ko jemah...



sebelum inchloss bagai ni wujud...dolla cantek ni dah lama dah kuarkan produk ni... sejak akak kecik rasanya..x lak akak tengok orang kurus melampau2..tetap jugak orang yang jual krim kurus ni x sebaris kaya ngan donald trum..x pun staraf ngan arwah sosilawati yang berjaya tu...Dr romzi pun dah kena band...



krim cili , krim halia..krim jering..krim kerdas..bagailah yang mampu jadi kurus keluar.. berebut2 nak cakap produk dia paling hebat... contoh cam krim mustajab...ko amik nora danish jadi duta produk..sah sah betina tu besar lidi je badan dia...agak2 leh percaya ke..setakat panas, buat sapu kalau kaki kaki lengoh akak percaya..kalau kurus...harammmmmm

ko tengok gambar atas tu..jennifer hudson...dari gorila jadi kancil...ko rasa dia pakai inchloss ke...DIA BERSENAM NGAN DIET YER KAKAK KAKAK DI LUAR SANA....so kalau ko sapu 3 gudang krim pelansing pun lepas tu ko duk telan durian crepe ko rasa ko leh kurus ke...

so ko rasa kalau krim bagai ni leh kurus cepat..maka anda tergolong dalam golongan yang SEDEH!...omputih sana siap ada makmal canggeh bagai...x kan xkan lah x mampu cipta produk sapu trus jadi kurus ni...xde pun dia cipta produk cam ni...

tolong bangun dari dunia fantasi yer wahai cik kiah oiiii...

ini tidak..si cik kiah buat krim blakang rumah ..then letak testimoni kurus 5 inci 5 hari jer ko dah sibuk pecah tabung buluh ko nak pi beli kan...sanggup gadai tanah nak beli...

akak x percaya ubat ni selagi xde bukti kukuh...kalau betul leh kurus ramping akak cabar sapa2 nak bg free akak cuba..kalau berkesan..akak tarik balik kata2 akak ni...

ok sekarang pulak akak nak cakap pasal produk putihkan kulit...

cuba ko perati botol kat bawah ni...1 WEEK WHITE.. dengan x malunya akak cakap akak dah beli dan dah telan 3 botol... dan hasilnya akak tetap rentung hitam pekat seperti sedia kala... x kan lah kulit aku ni setaraf tar jalan lakkan..x lut ker

bila baca testimoni orang..kemain lagi ko cakap putih melepak lah...sehingga x perlu pakai faundation lagi..hanya pakai bedak talkum je...sehingga kesitu tahap putih dia...ko mampu...orang yang ada penyakit albino menangis dengar statement tu...beramai2 ni emak anak nenek bagai nak menjadi putih...sampaikan snow white sentap lah ngan korang sebab ko lebih putih dari dia...

lagi satu produk yang guna adira jadi duta tu..dalam pesbook gambar adira putih yang artis sebelah2 dia di kelamkan bagi nampak gelap...sah sah adira tu dah memang putih..membohong agak2 lah leha oiiii...

yang pelik kan... melayu je yang duk beli produk ni berbakul2 bakul... yang betul2 hitam cam yenna x lak beli..ko x nak putih ke yenna...walhal diorang duk gelak lah kat orang2 kita yang gigih memutihkan kulit...bangang kan..termasuk lah aku yang pernah cuba...



lagi satu koligen rumpai laut ni... pelik aku..baru2 ni lah sibuk semua orang pi makan rumpai bagai ni...sapa lah punya idea bangang ni...

ko baca kat gambar tu... gred AAA di tanam secara organik....ko mampu.. ko tanam rumpai laut ni kat mana?... dalam fish tank ke..ker tanam cara hidroponik... ke ko ada kebun rumpai laut dalam laut  cina selatan sana?..

kalau makan je kulit jadi putih..licin, jelita, halus...bagai2 anjeng kucing... agak2 kalau kita menyelam dalam laut dan duk pi ragut rumpai laut ni leh jadi cantek x?...

sapa punya idea lah ni kan... masalahnya sekarang je benda ni tetiba wujud... dulu dulu orang ni x terpikir makan rumpai laut...walhal orang jepun sejak zaman tuk kaduk dah makan rumpai laut...x lah dia heboh leh putih kan kulit.. 

lepas tu makcik2 sibuh duk beli beguni2 ...x menyempat nyempat nak makan rumpai ni... x sempat sampai rumah...dalam keter dah kuarkan skit rumpai kering ni duk tenyeh dalam mulut buat sentil demi nak putih punya pasal...sampai umah..rebus satu kawah..tuang dalam kolah..trus menyelam sampil hirup air rebus rumpai... kluar2 je ...tu dia putih kalah kapur kasut....

so kakak2 di luar sana... kalau ko p piknik kat port dikson tu... ko jangan lah berkubang saja and sibuk nak buat istana pasir...pegi terjun dalam laun sana sambil bawak raga..kutip semua rumpai laut tu..bawak balik..jual kat orang kampung...

percayalah... seminggu je hasil jualan dah boleh p haji balik hari.... dah lah putih melepak pegi haji lepas tu mabrur plak ...trus bercahaya wajah...sampai je malaysia trus lutsina hasil gabungan tadi...





lupa akak nak tanya micheal jackson sebelom dia mampus... agak2nya lah.. dia ni makan pill gluta ngan telan rumpai laut lah gamaknya leh jadi dari rentung cam arang trus jadi putih melepak...

so kat sini akak nak tegaskan ..akak cuma nak bagi pendapat akak.. sapa yang rasa marah dengan statement akak... ko telan lah benda tu sampai ko rasa leh putih cam yang ko mahukan...

kalau ko nak putih sangat ko tanya anita serawak ape dia pakai ...jawapannya " KAK NITA GUNA WUDUK JER"

yang penting..ade aku kesah...cau cin cauuu

212 comments:

1 – 200 of 212   Newer›   Newest»
Nabilah Syahira said...

sokong lah uolsssss!!!!!

dean said...

betul2!!!! hahaha

wAniE mEimAy said...

terbaek laaaa...memang betol kate kak senduk tu....mengarot sgt pakai seminggu leh kurus...kalau gitu xde org gemuk la kat malaysia nie.

Anonymous said...

Hahhahahha ko mmg puaka kak mek sukaa

Anonymous said...

Hi uolz! Kak Senduk u are so fucking right!!

untuk pengetahuan uolz iols memang tak pernah percaya tentang cream or pill yg kurus ni... disebabkan kawan satu opis iols suruh jugak beli.. disebabkan kawan i pun beli lah so called inchloss felina ittew

setelah 1 bulan pakai .. takde apa kesan pun.. sama jer..

bab makan memang i kawal... but still same...

memang pathetic la all these products..

yg benar,
mangsa penipuan

Tijah said...

nak putus urat perut mak gelak nyahh!

anis abdullah said...

kurus je beli
putih je beli
kaya je masuk skim
in the end...nan hado apa2...

syazmie hamzah said...
This comment has been removed by the author.
syazmie hamzah said...

naik semput aku gelakk~~~

tapi rumpai laut tu buat kerabu sedap (",)

Anonymous said...

sebab ko boring masuk asrama nak jadi ustazah baru ko hapdet kan...kalau x mesti ko pekasamkan blog ko ni kan...huhu...

Sy said...

assalamualaikum kak senduk. kes ni sebenarnya bukan setakat produk kesihatan mcm pemutih muka, pelangsing badan je.. pasal penyakit yang payah nak diubati pun ada. kat tempat saya belajar, ada doktor ni cerita pasal kawan dia seorang pakar bius/anaesthesiologist ni pun mati sebab percaya kat ubat penipu ni. dia kena kanser pastu percaya kat orang jual ubat yang kata kanser dia boleh sembuh kalau makan ubat ni. dia makan ubat tu uols 3 jam pastu dia mati ko. ntah mende dia isi dalam ubat tu pun tatau. so tips dia ni disini senang je, kalau ubat untuk penyakit yang claim boleh ubat kanser ni lagi mahal dari ubat kat hospital, x yah la percaya. dorang ni mmg cari duit atas kesusahan orang lain.

MasReena said...

aku minum glutha tak putih pun, kata boleh kurangkan melanin.... tapi pembohong betul... dah la mahal RM300. yg Beauteskin Essence tu boleh putih ke tak sebenarnya?

Kak Senduk said...

Anonymous...ko kak nita kan...

Anonymous said...

krim cili , krim halia..krim jering..krim kerdas.. > kahkahkahh! Krim kerdas tak tahan tu!

Shahada Fauzi said...

hahahahahahaha..lawak la ko ni kak senduk..tapi mmg itulah kenyataan nya..aku pun pelik kenapa ramai betol yg mengidamkan kulit putih melepak..apa kelabu asap macam aku dgn ko ni tak cantik ke kak senduk? wakakaka..

Izz Latif said...

haha
nangis baca
Kak Senduk dah aktif balik!

Anonymous said...

Aku yg jual benda alah ni. Ciss ko senduk
Hahahaha

Adibah Baharum said...

I loike u kak senduk.!! Mane ade kurus pakai ubat semata sapu. Makan kena jaga. Bawak-bawak la punggung tu bergerak pergi jog ke menda ke. Baru ler boleh inchloss 5 inci seminggu. Tak gitu kak senduk??

SF Beauty (Sentul) said...

hahha..stuju bebenor ngn akak senduk ni...iklan bnyk yg xlogik..hehhe..jom try sf beauty..sy try sndiri taw..sy ni jnis mls nk tenyeh2 krim kat muka..tp try sndiri..adik bradik..opismate..hosmate..sdara mara...alhamdulillah ok...dh try br brani nk komersial..heee..rumpai laut ni br jer try xsmpai smggu ..beli sbb murah n utk khasiat dalaman...sbb sy ni jnis xmakan syur nk gak cr bnda yg bleh mnyihatkn tbuh badan... slamat beramal....

Anonymous said...

so glad that you are back, kak senduk! we miss you so much!!!!!!!!

Cik Puan Nurul said...

terbaek!
serius setuju ntahlah tiba2 mcm2 produk timbulkan
saya mmg tak percaya coz dulu2 penah pakai gel panas apa tah berbotol2 xde ilang nya..kena ingat lemak bukan sst yg mudah nak dihilangkan..biasa kalau pakai berpeluh tu air je yg kuar yea..
sy mmg xpercaya produk2 sbb sy dah buktikan dgn BERSENAM DAN DIET je saya dah hilang berat dan mendapat saiz S saya bukan tu je bonus nya mendapat kulit yg lebih remaja so wat pe nak bayar lebih sdgkan boleh mendapat semuanya hanya dgn mengamalkan gaya hidup sihat..yg penting uolss tu kena rajin dan berdisiplin insyaallah boleh je kurus..maybe amik masa tp kena igt nak jd gemuk pun bkn sehari dua kan.

hOtMaMa said...

KANNNNNNNNNNNNNNN!! tetap nak menghanjengkan mak kennnnnn! pecah lobang mak guna inchloss! nok, disbbkan figure mak very der gedem so mak pun tak pasti berapa lama mak pakai baru bole kurus 5 inci.. hahahaa.. yg penting masa first day mak pakai krim tu keta mak rosak kt highway masa otw pg keje nokkk.. mrasa mak rasa nak tanggalkan baju jam tu jugak sbb panas nak mati rasanyer gara2 terlebih sapu... hahaa... apa2 pun ko mmg anjeng.. ko kata ko nak try gak ujung2 ko anjengkan mak kt sini kennn!

Anonymous said...

setuju!!

-wani-

Anonymous said...

kak senduk....tak tahan mencabar dengan harapan dapat barang free khenn..pandai ko ehh... ape pun sokong 100% pandangan ko tu..harapnya mereka ni insafla..mcm aku terkono jugak... beli MYRACLE tu...hasil 3-5 minit katenye...akhirnya sebotol aku tarah takder hasil pun....sekian terbang 150...

ZarinAziz said...

kelas statement kak senduk...pedas menyengat..
setuju dengan kak senduk..celah mana bole jadi putih pon x tau la..kalo betul dah lama org yg kulit kelam ni berebut2 beli sbb nak putih khennn..

Sue Echan said...

kak, ko ni mulut memang longkangs kak. tp aku suka.. like ko punye stetment.... best!

THE LEKAT LEKIT STORY said...

tu la kan.. melampau2.. memang la ada produk bg kesan jugak tp bukan la dalam masa yg singkat. Pasal adira tu dia dh bg statement pasal produk tu.. dia bkn guna produk tu je nk putih gebu.. yg kurus dlm masa seminggu tu nampak sgt nipunya.. tp ada jugak manusia percaya. den nk kempiskan perut pn pakai losyen mustajam 3 kali sehari tu pun makan masa berbulan2.. kempis skit jer.. tu pn sbb perut daku ni x la jenis bunting gajah sgt. tu pn payah jugak nk flat

Yang moden >> JAMBAN MEWAH.DUDUK & BERAK JE YANG LAIN MESIN BUAT TERMASUK CUCI
Yang Meletop >> MANA BUKTI BUDAK LELAKI MELAYU 13 TAHUN CUBA ROGOL PEREMPUAN CINA?
Yang Hangus >> TERGAMAK CURI DUIT KWSP MAK

Anonymous said...

Haha lawak nak mampos! Sbenarnye kak senduk kecewa kan makan n gune product2 tu x bekesan kan...hehe ce akak tanye kak ziana dulu die itam gak tp skrg da putih mkn ape? Ke tabita? Hahaha

Norasiah Nasir said...

sentap aku baca entri ko kak senduk..teus insap...

tapi aku dah beli myracle..nasib sabun je..

aku insap dah senduk..petang ni aku pi jogging..hehehee

Wanita Mutalib suka Share Instagram's Pictures said...

akhirnya!!

pengguins said...

hahahahaha....
aku pun ikut beli sama...
malu aku...

pengguins said...

hahahahaha....
aku pun ikut beli sama...
malu aku...

Mya said...

sentap sampai nak pengsan!

MUMMYIZZ @4 Hero Izz said...

hahha terbaiklah ko kak....
tu baru citer inci kurang n bagai..

dahlah jual produk pelansing pastu guna model produk lain pun ada...
mcm2lah...
ni produk pelangsing lum citer baju n girdle lagi...
macam satu kes sorang tu jual set PB tapi badan wuiii..boleh thanlah berisi..haha..

!Nt4N said...

HAHAHHAHA..statement memang cibai..aku gelak sampai menangis..tapi entry ni tak mampu nak lawan entry cara2 pakai tudung ko dulu tu..tu mmg lawak tahap meninggal kebumi sendiri!

ina khairina said...

"sanggup gadai tanah nak beli..."
wakaka ko ni mmg lawak nak mampuih la kak senduk oiii!aku ni dah mcm org gila dah gelak terbahak2 sorg2 baca n3 hg ni

Anonymous said...

HAHAHAHA!!~SENGAL LA HAKAK NIIIII...SENTAP PARA PENJUAL TAUUU...

Q_La NaNa said...

kak senduk oi...terkekeh2 aku baca entry ni.hilang ngantuks mata ni ha....

cikeyrah said...

hhahahah . .betul2 . mmg x boleh blahh bila tengok org iklan mcm2 . sy x guna ape2 just jogging tiap petang, trun lah jugak berat bdn tue, bak kata org diet secara sihat ahhah . .

alialisa said...

hahahhaha...giler kental statement kak senduk..rindu u sangat sangat

jade azmi said...

hhahahah mak jemah sokong uollsss statement berapi ko ni noks!

A.I said...

Sial la kau kak! smp lencun spender aku terkencing2 gelak baca statement kau ni. kahhhhhhhhhhhhhhhhhh.

ai lebiu kak senduk!!!!

Miss Moon said...

hahhahah gelak beso ai baca nih kak senduk wey

hahahhahahha

hazira said...

ok la mmg tul apa yg cik senduk ckp tu ,,,kalau mcm tu tak pyh la kita pakai apa2 produk ,,biar sendiri mcm tu ,,disini saya nak bg tahu ,mak mertua saya org sabah ,,dari awal lagi dia mmg amalkan rumpai laut ,,smpai skrg umur dia 55 still maintain cantik ,,
sbnrnya setiap benda kita pakai kene amalkan ,ni tidak baru pakai 2 .3 bulan dah stop ,,mcm mana tu?
kalau tgk org yg cantik2 tu cuba tanya kbykn mereka amalkan supliment2 ni ,,saya juga pengamal pure collagen tu ,,
dah 5 bulan pakai ,,
nampak ketera sgt ialah tumit kaki dah tak merekah..kalau takut dgn produk2 yg ada kat luar jgn pakai apa2,,tapi boleh ker hidup tak cuci muka , satu lagi mcm BE tu mungkin ok ,,tp tak la nampak terlalu cepat,NI TAK BARU PAKAI SEBULAN DAH NAK NAMPAK CEPAT ,,AGAK2 LA ..mcm losyen fellina tu ,sbnarnya apa2 sajer losyen panas ni ok kalau amalkan ,,,ni tak baru pakai sebotol dah nak nampak kurus mcm erra fazira ,,,

Ayu said...

kak, terbaik u ollss! i likeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee 1000000000000000000juta kali!

Anonymous said...

sendukkkk..buatla entri korset primium tu..kononya ada infrared boleh kuruskan bada tapi penjualnya pun gemuk2 ..hahaha

Leya said...

kakakakaa...ngangis aku baca.terbaik lah

cik puan apel said...

Mintak nyawa.. *nangis* mintak nyawa...Mak sentap nyah..
Tapi SUMPAH!Kelaka koser lapan ploh!

shuweet said...

hahahahahhahahaha...sakit perut aku gelak baca entry ko nyah..hahahahhaha

onie said...

haaaaaaaaaaaaa.... siot je ko kak senduk,haha...betol,pasepa la depa tak buh si enot ka si adibah noor ka,mahu jugak aku try pil pelangsing tu.. biar berat badan aku 40kg je,kahkahkahkah.... dan jujur aku kata,aku tak teringin langsung nak pakai benda alah semua ni,sebab aku tahu hasilnya apa pun tak boleh,yang tak kurus/putih tu tak jadi lah kan,yang jadi dengan ubat tu mungkin sebab nasib kot,haha...

Anonymous said...

Kak, aku baru beli inchloss... Dah nak habis sebotol pakai. Usah kata seinci, 0.1 inci pun tak kurang kak. Huk huk huk

Anonymous said...

i juga try inchloss.sebotol dhle mahal tapi sebab teringin nak cuba sebab tengok testimoni semua hebattt belaka.pakai sampai licin sebotol,tak tau mana kurang incinya.yang kurang duitnya je.ahaiiii...

genuine1224 said...

kahkahkah.. gelak sorang2 aku baca entry kak senduk. sentap pun ye jugak sebab dah beli inch loss. xtau la kurang ke idak, rasa mcm sama jek. xberkesan or mmg lemak2 aku ni degil sgt xmo tinggalkan perut aku ni ha. rasanya, kena bg kak senduk jadi testimoni baru bule percaya dok?

ciqeane said...

baru ingat gatai nak beli sebab ramai gila budak ofis pakai. cancellllll.

MK said...

Gile lawak! tergelak2 baca sampai nak aku heran....

wadah.khalid said...

VIVA KAK SENDUKKK!MERIAH U OLLSSS!

Anonymous said...

Amboi kerlass mulut kau ye noks mcm hanjeng. Sedap je ckp MJ tu mampus. Dia Islam lah noks, sebut meninggal lah sedap sikit. Aku sumbat cili burung dlm molot kau baru tahu. Terus kerempeng mcm kerengga. Hakhakhak

Anonymous said...

hehe hakak shuke shuke shuke dgn kupasan ko nih..! tu blm cerite lg pasal obat2 tah dr air pelimbah yg boleh kasi sembuh kanser hapa bala bagai..! ko sgt pejuang!! go go go Gemuk Fighter!!!

Anonymous said...

haha kelako je. yg org komen korset tu tak menahan. sbb yg jual semua gems. tapi beria kata blh kurus.

ada je suppliment yg bagus. tapi idok le terus putih melepak. sbb sy ada amik suppliment. takla putih tapi tona kulit sekata & pori muka tu kecik le sikit. kulit nampak sihat sbb nmpk pink2 merah gitew =P (bkn mengelupas ek tp nmpk kulit sihat). kalo bnda2 mengelupas kulit ni org kata ada bhn kimia utk cuci longkang tu.

eh yg rumpai laut tu saya ada amik jugak. dulu kulit saya mcm bersisik sikit (tak la teruk mcm sisik ikan). tapi skrg dh xde + kulit makin anjal. yela nak masuk 30 dah umo. taknak la nmpk tua sblm usia. make sure kena ISTIQAMAH.

Anonymous said...

hai SF beauty sentulll

Anonymous said...

kerlasstt kak senduk sekali buat comeback terus melazer katenyer.

mat syabu said...

tokey yg buat ubat ni semua gumuk macm badak, muka selebar pinggan!!!

Anonymous said...

kak sendukkk... citerla pasal korset semua penjual gemok plak plissssssssshhh

Lola Azilah said...

terbaik la.... memang tepat sekali apa yg dikata kak senduk ni... nak cantik/kurus kena rajin sebenarnya.. diet dan bersenam.. ni dok harap krim semata-mata..memang duk gitu je la badan..

Anonymous said...

sedeyyyy hokeh!~~~~ sbb mak pon antara mangsa kehanjengan fellina inchloss bagai nih. tetiap ari tenyeh, cukop sebulan...ping! NAN HADO okehhhhh!!! tobat dh mak taw. jijik sgt ngan puak2 yg giler mengaut keuntungan dgn cara menghanjeng org cecara nk kurus dgn cepat! HEY inchiloss, U BETTER GET LOST!!! *GRRRRRR*

nina said...

terbaekkkk~

Clickbank Master said...

kalau macam tu tak perlu la ada ubat-ubatan lain kan?
hahahah..
tak perlu ada panadol
tak perlu ada ubat2 klinik
tak perlu ada supplement makanan lain
tak perlu ada alpha lipid
tak perlu ada herba life
yg penting usaha diri sendiri kan untuk kurus..untuk cantik untuk sihat..hahahaha

deeja hunny said...

akak, ko taw x.. budak felinna ni dah kayo rayo, femes.. pakai mercedes sport hasil produk dia nih uolls!!curlastt

Anonymous said...

bukan mak jemah felda jengka...budak felinna tu org ulu kat baling. cer ko baca page dia.

dah kaya raya hasil menipu org

Anonymous said...

Ala bisnes mcm ni x bleh tahan lama cepat melingkup tu sok sbb menipu. Tgok dr rozmey dulu apa dh jd skrg? Dulu skit punya gah smpi wat filem pn bajet bleh dpt 20juta cam sialll kan. Tu le akibat tamak haloba menipu x beragak. Anyway welcome back kak senduk i lap u.

Anonymous said...

hu2...ramai jugak yg jd mangsa beli krim2 kurus ni kan....trmasuk la haku...btw, aku suka krim2 tu sbb panas, sapu masa nak tido, so xdela bdn sejuk sgt bile bangun pagi...ada 1 lg produk yg aku rse agak overla testimoni dia...produk jamu susuk dara....pnh baca testimoni sorg pengguna ni, lpas guna produk tu dia pergi wat pap smear, then nurse2 sume puji dia, n tny dia guna ape utk bersihkan tut2....lpas explain, tetibe trus nurse2 tu order jamu dgn dia...class sgt jamu tu smpai pmpuan yg da xde dara sblum kahwin pn blh jadi anak dara balik....such a ridiculous....last but not least, welcome back kak senduk....

SABARINA said...

hahaha...lawak-lawak bila baca entri kak senduk ni, i like.

Anonymous said...

I pn pkai inchlosss..husband i pun pkai..kawan kawan kawan ofc i pun pkai..tp y peliknya nper kitaorg semua ada je perubahan dia..ermm..dh nama dia inchloss bkn weight loss..so for sure la yg inch inch je nmpak bkn yg weight.so sblm nk bli sesuatu produk pham dlu intisari dia..jgn cepat sbg trpngaruh..nk cepat kurus dlm ms sehari dua..pegila sedut lemak..

Anonymous said...

My advice tok k.senduk n pada semua followers..bw bw brentila mengkondem org..wat dosa je..sbb kita sesama joint the club..kalu nk cntik ke apa ke..makesure hati tu bersih dlu..takyh pakai apa apa just amalkan 5 kali cuci muka..subuh hngga insyak..in sha allah berseri serila muka tu..biar buruk dan gemuk di mata org tp cantik dan kurus di mata ALLAH..tak gitu k.sendukkkkkk

Anonymous said...

^^ 2 komen di atas adalah bunyi macam komen orang buat ubat ni aje? Tak kira. Tak kira. Ubat-ubatan tu tak mujareeb. Kalau berkesan, kena buat kajian kes...siapa pakainya...umur berapa...berapa orang...baru boleh caya. Kita dah masuk 2013 ni hah...lagi 7 tahun dah 2020. Kena promote style baru la kekdahnya...

Intan Azham said...

Even molot ko mcm puaka,tp apa yg kata tu ada betulnya...aku pun x percaya sbb tu aku sket pun x tingin pun nk mencuba...

Anonymous said...

komen anon 20.25 ngan 20.32 cam propa jer.... by the way, welkem back kak senduk... we are here to make u happy back...:)

Kent maher said...

Kak senduk mmg laha tahap AAA..sye gelak sampai merecik2 airliur kat skrin nih.. Mmg kelaka habis,point akak sgt straight forward..love it kak..teruslaa menyedarkan org2 kita tuh..

Anonymous said...

Kelasssss ko noks..memg betul pun..ade slimming product siap iklan kurg 7kg dlm masa 5 hri...ko nk mampos ke hape..nk bodohkan org pun agak2 larr...panas hati aku...

Anonymous said...

ohh my.. kak senduk is back!!

Anonymous said...

btl3!.. setuju sgt!..

Anonymous said...

btl tu. . . dlu ak pn ade gne kn produk dunia herbs yg resdung tu. . . knon nye nk hilangkan resdung n ttp liang pori la. . last2 amik ko. . . resdung x ilang liang pori x ttp sakit yg ak dapat. . .kulit bkn mkin oke tp mkin skit ade la. . jd merah2. .bla ak msg supplier tu dye ckp ak guna slh cara nye. . . demmm. . mlayang duit ak jmpe dktor. .

Anonymous said...

ala uollsss. . . silap bkn produk dunia herbs tp d'herbs. . . smgt nk mnulis smpai tertypo plak. . .sori uollsss

Anonymous said...

Kahkahkah.padan muka.tapi betul, banyak melayu yg beli.

Anonymous said...

Adoi....terbaeekkk lh kak senduk....stress terus hilang baca komen kak senduk....tq yeee.....update lh lagi yeeee...

ain said...

Ada gak kwn fb aku yg sentap ngan link ni.... Almaklumla... Penguna tegar s*2.... Kurus byk la Kate nye.... Apa2 pon mmg setuju bangat ngan post kak senduk ni....

Anonymous said...

hahahha...haa tengok... ko yg jual..kot tak berani tunjuk muka ko kan...nmpk benor menipunya ...keh keh keh

yang benar anonymous punyer sedara...

hazira said...

PELIK TULL la you all ni ,,,
dah nama iklan memang la mcm2 diorang iklan kan ,,
yg penting kita ni perempuan mmg dah dijadikan untuk nak jadi cantik ,,yg pnting kalau ada suami ,,nak cantik suami ,,tak salah kalau kita nak mencuba ,,,
cuma org skrg ni ,,baru pki sbln dh tkr produk lain ,,dia depend pada org gak ,kawan sy pki losyen tu cakap ok.CUBA TANYA org2 yg cantik kat luar tu ,,mesti drg ada jer pakai supliment produk ,,,cuba tanya plak makcik2 yg jual goreng pisang tu ,,ada tak pakai apa2 ,,mesti tak ada ,,,sbb tak ada masa ,,asyikk mengoreng jer ,,jd nak jaga penampilan pun tak ada masa ,.knp perlu wat entry pasal PMC/LOSYEN INCLOSS aje ,,byk je produk lain kat luar tu yg iklan pun merapu2 ,,serius la pelik punya entry ,,dah nama kita ni prmpuan tak lari dari kecantikan ,,mmmm,,jgn suka kondem2 org ,,bila tak berkesan kondem ,,bila berkesan canang satu kampung,,,,wassalam ,,

Anonymous said...

hazira ko ada saham ke dlm felina hahaha beria pertahankan hahaha??

si felinna tu mmg penipu! gambar gemuk tu dia editlah.samalah mcm yg jual korset rege beribu tu. semuanya gemuk2 wakakakah

Anonymous said...

salam...sesungguhnya apa yg ditulis ni menunjukkan kak senduk ni X BERILMU..huhuhu...apa la akak ni...sy juz nak share knowledge yg saya ada...akak penah dgr x R&D??ala...Research &Development...hehehe...sbab adanya R&D la wujudnya lotion & krim2 yang akak sebut kat atas tu...klu akak nak tahu...setiap produk yang kita guna PERLU KESERASIAN DENGAN BADAN KITA TERUTAMANYA DARAH...hehehe...soalan yg kurang cerdik.. "APA KENE MENGENA SAPU LOTION DENGAN DARAH? APA KENA MENGENA SAPU KRIM DENGAN DARAH???"....hehehe...jawapannya mudah je kak...Kita sapu atas permukaan kulit kan?kulit kita ni Allah S.W.T ciptakan sangat SUPERB!!! boleh serap bnda2 yg saiz micron/nano...lagi halus saiz particle, lagi LAJU kulit serap..dalam badan kita ada DARAH kan???bawah lapisan KULIT ada LEMAK kan????...so apa yg kita sapu, kulit serap, dah sampai lapisan bwah kulit br la produk2 ni BUAT KERJA DIA...sory akak...terpanjang dan lebar la pulok komen saya..salam.. :)

Anonymous said...

olaalalala...iolss ingat uolss ni gugurlzz....rupanya boboyzz...huhuhu...patutla lambat kesan cket...sbb masalah HORMON tu uolsss.. :)

Anonymous said...

kak senduk...ko jantan ker?? hahaha mati2 ingatkan gugurlz ok..

Anonymous said...

Saya pakai MUSTAJAB PATI HALIA ! BERKESANNNNNN OKAYYY ! tak ada masalah pun, sgt memuaskan. Lagipun Felinna Incloss baru saja dikeluarkan. ada je gmbr pengasas sendiri update masa dia gemukkk.

Ainul said...

dulu lecturer chemistry saya ckp tak elok pakai losyen ke pencuci untuk putih kan muka sbb dlm tu ada bahan kimia yg akan nipiskan lapisan kulit.bahaya tau boleh dpt kanser kulit.skrg kan lapisan ovon makin menipis.jadi cahaya matahari akan terus ke kulit.kalau dh nipis lg la bahaya kan..

mcm adira tu bukan makin cantik makin teruk ada la.mcm mayat hidup.

tak kisah kulit hitam atau putih.janji hati jgn hitam :)

Anonymous said...

Kak senduk aku pon dah jatuh tahap bangang kerana percayakan produk2 hanjeng itews dipasaran ko telah buatkan aku insap tahap nasoha sambil order tabita matielaaaaaaaaaaaa konsep xpenah berubah

noya ahmad said...

aku mmg sokong ckp kak senduk 100%

jgn la pecaya produk2 nie sgt... mmbazir duit je. aku pn dh mcm2 telan...sudahnya aku jaga makan je kau2... terus selim melim.

xde jln singkat utk bjaya okehhhh

Anonymous said...

Besides, he said the stings were good for his arthritis. [url=http://www.ukdresshop.co.uk]Cocktail Dresses uk[/url]
[url=http://www.expeditionparkaca.com]canada goose canada[/url] When Hip-Hop gets together with the right qualities and mixtures, what conjures up is something extraordinary and quite revolutionizing, perennial in approach as well as feedback.
Leroux. [url=http://www.londongenuinepandora.com]thomas sabo bracelet outlet[/url] Many large department stores and specialty stores offer custom-fitting sessions with qualified staff members. Singapore is already handling trade documentation through an electronic system called TradeNet, which has reduced paperwork and delays for government and business. Be smart and master guitar in a value-efficient way by taking on the net guitar lessons.
If you are not a natural culinary in the kitchen, consider buying organic spices and seasoning blends. [url=http://www.femmescanadagoose.com]canada goose femme[/url] Hope you find it helpful..
Thus, the perceived language barrier is not present when clients select their CAD outsourcing partners at offshore locations.. Excessive and blatant sexual abuse connotations can be found in almost every musical score, as women are portrayed as whores and assets worth no more than existing for man's sexual pleasures. The ideals of the USA matter more than anything else, because it only the ideals that set us apart. [url=http://www.promkleidde.com/]prom kleider lang[/url]

tini said...

Tersangat lah jujur....

tini said...

Tersangat lah jujur....

Anonymous said...

sumpahhhh aku gelak smpi terkentut2 akak sendukkk!! mmg lawak nak mamposs...tp betul lah apa yg ko ckp tu. kot ada jual ubat kurus sekali telan hilang 50kg pun org sanggup beli kan..wakkakaaa

Anonymous said...

sukung kak senduk!

kak senduk takmo buat posting pasal premium biyutipoo kerrrr??? kat fb ai dah naik senak mata biru ai baca testimoni pasal premium biyutipoo yg ala2 barang ajaib doraemon...leh sembuhkan sakit pinggang la keputihan laa patah tulang rusuk la gout la kencing maneh la kasi vavavoommmm kasi ketat daya kemutan la selain dari buleh kasi nampak langsing...gilobabass multipurpose korset tuh...arwah lady diana pong leh nangeh la kalu dia ada lagi n baca psl testimoni pb tuh...paling tak bleh blah, dealer2 tuh kasi tunjuk gambo posing maut sebelah mecedis la bmw la n gambo2 pi obesi...ko mampoooo senduk????

LadyRynn said...

Sy mmg suka mencuba segala product
Sya mkn pure marine collagen...alhamdulilah...muka sy kemerah merahan...baru mkn 2 bulan...sy mkn konsisten...sy sedar bila akak2 office kata kulit sy cantik...n kalau dulu sy suka bermake up..tp sekarang x perlu nk touch up tebal2...n then sy try beautskin sebulan...tp mahal...sy mengalami masalah jerawat di belakang bdn..sy mkn ..jerawat hilang...tp stop x mampu....so sy teruskn pure marine collagen...sy pernah mkn acaiberry yg di haramkn...berat sy turun 5 kg dlm sebulan setengah...so terpaksa sy stop...sbb x dpt kelulusan kkm...sy x mengalami sebrg effect atau penyakit masa amalkn acaiberry...tp dah kata x selamat...terpaksa stop...:(...lps tu sy mmg amalkan guna set pencuci ailin yg sgt best.......nasihat sy...setiap product memberi kesan yg berbeza kpd pengguna...yg penting konsisten...jaga mkn...sbb kita di galakkn mkn yg sihat bukan sedap utk tubuh kita....masing2 cari rezeki...tepuk dada tanya selera...sy hanya pengguna setia product2 yg sy suka..:)

Anonymous said...

Hahahahha kelas ko nokkss....aku pun beli gak inch loss...tp bila dpt tgk kandungan byk sgt paraben....aku buang jer..... syg badan la...tak pasal2 nnt dpt penyakit lain nnt...

MuiMuii Lavenda said...

:) saya tak sebelahkan mana2 pihak . tapi penah buat research dulu tak ?? paraben tu bole dikatakan 90% dari krim , alatan kosmetik yang kita pakai ada paraben okayy . tahu tak paraben tu apa ?? paraben tu bahan pengawet :)
so . kalo xda bahan pengawet macam mana sgala menatang alat mekap mahupun segala losyen2 nak tahan lama . cerr tengok kandungan losyen mustajab . pon ada paraben . sedangkan dalam losyen baby pon ada paraben :)
krim malam , krim anti penuaan . semua benda tu sangat dekat dengan kita sebenarnya .
bagus ada ilmu tu , tapi kalau ada ilmu cetek tak seberapa janganlah mudah sangat kita nak menuding jari kesana ke mari :)
cerr baca ni >> http://bidasarispa.blogspot.com/2011/06/paraben.html

p/s : saya xda kena mengena dengan mana2 produk kosmetik , takde niat nak membela segala bagai . sebab saya sendiri pon ada mgutuk pasal produk diatas , tp bukan saya nak kata barang tu ta bagus . tapi sistem yang pihak syarikat tu guna pakai yg ta bagus .
BTW sharing is caring . saya guna felinna inchloss dah sebulan . bukan stakat 5inch . tapi 10inch saya hilang untuk seluruh badan saya . so .. janganlah condemm sangat . mmg betul ckp kiah senduk tu tapi janganlah bedil doang sampai begitu sekali . hahaha . produk tu bksan .. cuma reviewnya yg terlampau sangat .
LASTLY . tayah nak agungkan sangat negara barat . lagipun belum tentu dorang tu serba tau walaupun negara dorang canggih . contoh terdekat . zaman dulukala . ibnu khaldun , ibnu sina , ibnu rusyd semua tu orang2 hebat dari segi sains , perubatan , matematik , doang yg buat penemuan , tapi mat salleh dapat nama . bukak matalah . jangan letak otak kat lutut banggakan org asing :)
#facts . kadang2 kebenaran tu memang pahit untuk ditelan . sekian .

Anonymous said...

Mongok la ko ni...tema kak senduk : dia punya blog,dia punya suka la nk tulis apa. Tak suka x pyh baca...g buat blog ko sendri...hohhhh..!!

Ajuya Rashid said...

hamik ko....apaa2 produk pun janji kita percaya.dan yg plg penting ada kelulusan KKM.berkesan ke x blakang kira.jgn ada side effect sudah...pastikan dari sumber semulajadi....peace yall

Anonymous said...

layari http://amcjresources.blogspot.com... kalau yang muka jeragaat jerawat, berminyak, berlekuk lekuk.... mesti korang puas hati... 10q

amcj resources

IdaShah WC said...

mmg kelakar kak senduk. betul gak ckp kak senduk tu. review melampau-lampau hehehe

Nur FatIn aDiLah bT azMi said...

hahaaha pedasssss ayat ahkak. salutee lah. saya pun nak kena pikir dua tiga kali bila tengok menatang ni kat fb. ramai gla org post psal rumpai laut bagai tu. dh la mahal. ish ishh. 0rg dlu2 mkn ulam2 je. cntik jugak. xperlu berhabis duit. natural beauty is the best and still the best. haahaha ^^

Kak Senduk said...

aku syak yang maki akak ni pengasas produk..ade aku kesahhhhhh!

NenetPenne (NP) said...

two thumbs up

Lareyssa said...

Puaka betul ko Senduk..hahahahaa....

maksentap said...

hahahaaa...bagus la kakak senduk nie...iols setuju sngt2...mmg x la kan nk gune crim bagai pas 2 boley kurus..semua kne bersenam okay..! sekarang nie mak nk pergi amik wuduk sbb da magrib okay..*arap boley ganti rumpai laut bak kate KAK NITA gune air wuduk je nk canteq..

Anonymous said...

SETUJU.

Anonymous said...

Amboi.... mulut macam mangkok tandas lah ngko ni senduk. sah sangat cakap macam ni sebab frust. Utk BE tu memang berkesan. Dah berapa dah orang yang pakai tu memang kulit jadi cantik tp kena makan at least 5 bulan baru nampak hasil. Adira tu dulu taklah seputih macam tu, mak adira sendiri pon tekejut tau tengok perubahan adira tu. orang kampung adira sendiri kata dia macam hantu.... dulu tak putih adira tu. Percayalah, pegi korek album lama dia dulu-dulu sebelum masuk AF lagi..... coklat gelap kulit adira tu.

Anonymous said...

Terbaekla kak..sakit perut aku bc statement akakni..krim kerdass,haha,mcm kim kadashianje,hehe

Akukah? said...

alahaiii budak2 baru nak idup!!! korg agak2 la kalo nak jadi defensive pun weiii!!! yg ngata si senduk ni xde ilmu, cuba ko tgk balik apa yg ko tulis!!! WOIII buat malu mak bapak ko hantor ko pegi sekolah weiiii!!! kalo korg masuk uni & grad, lagi malu satu kampung weiiii!!!!!

tulis ngalahkan saintis, dgn tulis segala subject saintifik, nama ilmuwan islam, R&D bagai, tapi adoyaaiiiii... cetek beno weiiii!!!

korg duk baca dendiam je bole tak?? korg x baca disclaimer senduk ke??

Zai ina said...

Salam,sy mkn collagen laut,alhamdulillah ade la perubahan... ^_^

Zai ina said...
This comment has been removed by the author.
linalucx said...

saya setuju dengan Kak senduk sgt!!
memang kebanyakan produk sekarang ada paraben,memang xboleh nak elak,
dan xbagus untuk badan yer,
masa sekarang ni ok la..bila dah berumur
baru tau kesan dekat kulit dan anggota badan yang lain..
fungsi paraben kalau
xsilap untuk mendapat
kan kesan yg cepat dan singkat..masa sy buat
kajian untuk produk
kecantikan,
kaji metal dalam cream
atau losen.
produk tempatan ada paraben yang sgt tinggi dalm 60 %,produk oversea
dalam 5 hingga 10 %
sahaja.bg saya nak kurus
better mkn ulam-ulam, jamu buat sendiri dan bersenam
untuk kurus.
sekarang ni sy cuba elak sebarang krim kurus. nak diikutkan f...inch loss pn ada paraben.
hehehehe..untuk berkongsi pendapat sahaja.:)

Zai ina said...

Ulaman mmg terbaik,tp ade jg collagen di hasilkn drpd ulaman,,, :)

Anonymous said...

korang dok sebok adira putih bagai..kulit cantik..wehh..org yg kulit cantik2 ni mcm siti,yg makin putih mcm kak jena jen tu..sebab byk duit..pegi cucuk2 vitamin c,collagen yg hrganye beribu2 tu..percayalah sgt dekat krim2 bagai tu..lepas benti pakai badan mcm gajah..jerawat mcm cendawan..
senang cerita bagi golongan yg nan hado..pergilah bersukan..kontrol makan..sekian...

nrfrnams said...

hahaha. apa yg kak senduk merepek tu ada yg betulnya. lagi2 pasal TK Natural tu. 20,000mg uolss. xke pengsan banyak benau kandungan gluta tu. boleh baca produk review kat sini. pasal TK Natural pun ada.


http://auramayabeautyfm.wordpress.com/2013/01/25/frequently-asked-questions-faq-soalan-soalan-lazim-yang-sering-ditanya/

hazira said...

anonymous :
saya tak la sokong fellina ,,pakai pun tak ,,sbb saya memang dah slim ,,hahahah,,saya berani komen sbb kawan saya sendiri pakai ,,mmg dia kata turun tapi tak la turun banyak,,atleast kita ni mencuba ,,
dah nama perempuan ,,sorry la kalau komen SAYA buat semua tersinggung ..DAH NAMA PEREMPUAN TAK LARI DARI DUNIA KECANTIKAN .jadi kalau perempuan2 yg kat luar tu tak percaya dengan produk2kecantikan ni ,,tak payah pakai apa2 ,,semua produk sama jer ,,makan jer ulam2 ulaman ,,nenek2 yg lawa2 mkan ulam2 ulaman pun ada pkai produk kecantikan ,,,tak der nak harap ulam.ulaman sgt la,,,yang penting sapa rasa diri dia nak cantik ,,usaha ,,kalau tak nak ,,takut mencuba tak payah pakai apa ?
setiap penyakit pun ada ubatnya ,,,allah mengalakkan kita berusaha ,,bukan nya datang sendirii ,,,mmm

Anonymous said...

sape2 yg dok maki or komen tak setuju tu. senang je. yg ko sebok bace jugak kenapa? datang tak dijemput then nak kate mcm2. kalau tak suka tekan je X kt atas tu hah. biar la org tu nk tulis ape.kan die byk kli ckp tu pndpt die je. sape nk pakai teruskan. ade mak kesah.. heheh. byk beno nk jd ustajah n ustaz pilihan.
pelik manusia skrg. bnd mcm ni pn nk kecoh2. hidup kak senduk.!

nanakerr.

Anonymous said...

Ni ak bkn nk kondem c felinna tu tp mmg kyataan dia da menipu!dia tu mmg asalnya kuruih & cantik.dulo2 dia tu model,laki dia pulak tkg hamek gambaq jd laki dia edit kaw2 kasi gambaq felinna nmpak gemok pahtuihhh keluaq la Inchloss hak menipuuu tuuu...Lepaih tuu dia pny testimoni byk org msg jah bkn gambaq pung..cheq da tenyeh aihh abes 2 botol, x kurang2 pun ichi tu haiiihhh..org hak da lama knl felinna mmg tau la dia tu penipuuu..gemok kononnn...

jasmdea said...

terkeluar air mata iols baca entry2 uols ni lahhh!

Anonymous said...

alaaaa pondan memang camtu. die x bleh kurus, die x nak la tgk gadis2 wanita kurus cantik. biasa la dasar pondaaannnnnnn! kita yg sedia perempuan ni nak jadi cantik semua. yg dia ni sibuk nak tukar jantina. haaiiii la senduk x laku.... pasni mesti ko removed kan kak senduk? sedihhhh la ko! hahahahahaha

sally said...

kahkahkah =D
adohai...klaka la stetmen ko kak..nk2 pasal rumpai laot tu..haha

tayah la korg beli krim langsing tu, buang karan je..tp kalau utk lenguh2, perot kembong takpe..

yg pnting jgn besokan makan, kuatkan la smgt tu sarung baju senam,,pegi la senam ape yg patot..nti ilang sekilo, pasti korg akan lebey gigih..

Anonymous said...

Kui kui kui...lawaks.krim felinna tu mmg wangi tp....

Anonymous said...

Sal rumpai laut or marine kolagen yg dibuat sendiri@xde la brand terkenal.murah je.ok je bila............ .mkn....kul lembut nitumit x merekahh...if amal selalu mmg ok

Anonymous said...

k.senduk..i skg diet atkin..kurang 4 kg dlm masa seminggu lebih..tu pon diet main2..diet atkin ni akak tak makan karbohidrat tp ganti makan protein je..tak payah pakai product apa2..first2 i pon mcm doubt..tp ni i diet main2 still dlm seminggu lebih ni terkantoi gk makan nasi..tp still turun 4kg..ada org kata kalau btul2 ikut diet atkin tu boleh turun 7kg in 2 weeks..

i pernah cuba nak try diet biasa tp tak boleh sbb i ade gastric..so mmg sesuai sgt diet atkin ni..makan mcm biasa..cuma tukar jenis makanan jer..dr byk mkn karbo kpd byk mkn protein..tak payah product apa2..

Anonymous said...

Ko ni kelas la k.senduk...meletop!!!...skali hapdate terguling2 org gelak..apa kata pasni k.senduk msk maharaja lawak? Sure rmai vote ko..thn dpn ko bole pgganti jozan..

Anonymous said...

hahahhahha lawak gila!!

Anonymous said...

Sakit hati benor si Hazira ni dgn akak senduk...hahaha...dengkila tu blog akak senduk traffic tinggi...hahaha... Dh ko tayahla jd defensive sgt.mmg apa2 product depends pada sistem tubuh pengguna...melebih2 pula nak puji diri...hakthuiiiii!! Tayah percayala ngan product2 mengarut ni...aku pkai takde maknanya..collagen 15 sachet RM289 lagi aku makan...punya seksa nak telan...takda pun perubahan...kalo ko dh mmg kurus, smpai mati pun ko kurus..aku makan sehari sekali,pg minum milo ja..mmg layakla berat aku 39kg ja...bungok!kalau aku makan tghri nasi+ayam goreng+sayur+tempek kuah kari, ptg sapu bingka ubi segala bagai,malam makan nasi ayam penyet...sah2 bdn aku jd lembu juga...sapula 2 lori krim kurus..tak kurus punya kalau dah menketedarah mcm jin..kalau mak aku korea + ayah aku arab mix melayu...memangla kulit aku putih merah2...tp dh melayu..takkan putih mcm tu punya...habis2 ko kuning langsat...sedorla diri...bersyukur dgn apa Allah dah bagi..tayah buang duitla beli segala jenis krim kurus,ubat putih ni segala bagai...

Btw Haliza....ko kerap kan dtg blog akak senduk..setiap entri ko komen...suka kerrrrr?hahahaha...tpi sibuk pertahankan pendapat ko kata diri sendiri betul...puiiiii

Anonymous said...

Betul gak tu..nasib bek sy dah kurus xperlu fikir sal ubat dah kurus neh..hehehe..sal produk adira makan tu mmg betul kot..tapi kena cara makan yg betul n konsisten..kena 5 bulan lbh makan baru putih melepak..tpi nak maintain tu makkk aii mahal benar..ikut kemampuan..tgk org gak..de jadi n de yg xjadi..tp sume nie lebih kearah pembaziran sbnarnye..

Anonymous said...

WAH GITUE... APA PUN SYA RASA TEPUK TANGAN SENDIRI LA... KLU PKAI UBAT KURUS KE.. KRIM KURUS KE KALAU MKN BTALAM2 APA GUNA NYE..... GUNA AKAL SIKIT LA... PENJUAL PUN MESTI LA GUNA MARKETING DIA YG BEST2 KLU X MCM MNA KAMU SMUA NAK TERPENGARUH... X GITUE K. SENDUK... K. SENDUK PUN GUNA GAK KAN.. TAPI MKN B`TALAM2 OPS.. GURAU JE...

Anonymous said...

great entry kak senduk!! ai x larat tgk akak opis ai ne dok beli produk nak putih kulit la,kurus la...tp hasil nan hado..kesian pun ada jugak~~huhu

Anonymous said...

Salam uols..best la blog ni...sukati jer nk komen ape2 kan..aku pnh try komen dkt wall produk sabun muka..pink***...uiiishhh sume pkt ngamuk kata aku ni mlmpau la..mulut jht la mcm2..kat sni rilek jer..sume org berhak nk ckp ape pon lntak la..kalu korg bgus.n produk bgus ape yg nk d takutkan ye tak...bgus kak senduk..truskan entri mcm ni...suka aku wpon aku try gak ape2 produk...dpt info..kutuk pon dpn2 x yah nk cover2..cayalah!!!

Anonymous said...

mak makan vitamin c bli kat farmasi je chuolllsss... rase2 kena carut ngan kak senduk tak??? hahahaha

Anonymous said...

kepada mereka yg defensive gile and ckp produk tu berkesan, byk TESTIMONI la ape la kan,pstu ckp org lain tak berilmu and stuff, and bajet pandai sgt ckp psl research and development bagai. fyi, R&D tak guna testimoni, mereka guna clinical evidence and ape2 result pun kene publish journal. jangan bercakap mcm u r a clinical researcher, jatuh maruah clinical researcher ok. n insentif utk clinical research is NOT CHEAP, tp kalau dah menipu duit pelanggan, rsnya dah mampu kot nak buat clinical research. klu kurus tu semudah pki krim n corset, mmg rmi la kurus kat malaysia ni, TERUTAMA yg menjualnya. sy tgk sy pun lagi slim dr penjual.

mush said...

xyah gadoh2 la...meh relaks kn badan & minda wat terapi sejibik mcm kat spa tpi korg sndiri bikin kt rumah..xyah nk feeling2 diva nk soh org buatkn...sental sndiri sudah tpi kulit ko licin lps melulur tu...meh pi blog ahkak..

http://mushonline.blogspot.com

hazira said...

Setiapmanusia kn berbez pendapat. Yang korang marah sgt dgn adek ni apsal? Mentang2lah aku hot stuff n korang pondan kampong. Ni semua berkat felina n susu s2 tau. Collagen rumpai laut lg. Ape korg tau korang dasar huduh? Lagi satu korg tu tak penah wat R&D!! blakang umah aku ada makmal tau.

Anonymous said...

Level bangang si hazira ni boleh tahan gak... Tahap super saiya.......
Felina + s2 + rumpai jadi cantik..bukti? Seb baik die x plus lg ngan wuduk....blh nanges kak nita..

Anonymous said...

hazira... nak kongkek awak bleh? puki awak pun mesti sapu dgn fellinna inchloss tiap hari..mesti ketat nih.. nak buleh?? nak la.. ek? ek? ek? plzzz

ella suheyla said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

Watever la. Aku lalu je. Dulu aku defensive mcm Hazira ni jugak. Sekarang baru aku sedor yang dulu aku bangang dan suka menegakkan benang basah. Benda benda kecik pun nak dibahaskan panjang lebar. Ko ada makmal belakang rumah? Waaahhh bestnye. Mesti kau Doraemon...

Anonymous said...

Walaupunkak Senduk tu berjiwa lembut, pondan, tak mustahil kedudukan dia lebih tinggi dari kau suatu hari nanti. Kuasa Allah. Ada yang bertudung, tapi kufur masa mati. Ada yang jahat macam jin tapi kembali ke fitrah dan dapat keberkatan. Semua kuasa Allah nak membuka atau menutup pintu hati hambaNya. Maka, jangan la kita bongkak dan takbur... Ok lah nyah, mak nak poco poco dgn laki mak jap. Keluarkan peluh.

Anonymous said...

emosi sungguh penkomen semua, patut la akak up satu lagi entry. ni la bangsa2 yg cepat melatah...mmg sesuai la akak tak kesah dgn dey olls ni.. hal kecik je....meh kak kita pimpin tangan.

Anonymous said...

hahaha... percubaan kak senduk tak menjadi ekh..?..ghase lah kak senduk duit melayang kannnn... kihkihkih.. but akus pun termasuk dlm ''melayu ajer yg beli'' biasa lah naluri gegirl smua nk jdi cantik..saper tak nak cantik? tpi tulah ujung2 kna tipu...haishh... tpi ader gak produk2 yg tak tipu , nie yg akus sndri try ler .. acai beri akus mkn dlm 2 minggu boleh trun 2-3 kg ,klu mampu ko diet + senam + minum air 3 liter..hasil mmg boommm.. tpi tu lahkan aku mna suka senam, akus pemalas n diet lgi lah mna leh tahan tgk makanan , akus just makan aper akus suka minum air lebih sikit nasib ader jugak turun,& skrg pkai tabita merasa ler kulit melepak uolsss,,tapiiii muka jer lah kan... badan nan ado..?? tak pasal2 nk kna cri pemutih badan..ayoyoyo ....feningggg....

Anonymous said...

hahahaha...!!!! Terbaik lah. Xpe ayat-ayat menghentam kalbu tu pasal puak2 yang jual tu pun bukan reti bahasa. Nak kena kasi makan "dalam2" baru terjaga dari lena yang panjangg..... hehehehehe

Anonymous said...

terbaik ah kak senduk. patutlah kak senduk hitam+gemuk+kulit menggerutu. pakai apa pon dah tak lut rupanya. hahaha keep it up kak senduk, entry best. org2 sadis jenis tak lut dgn ubat mcm kau mesti suka baca entry ni. kikiki uwpss

grEEnLEaF rEdhEart said...

hahahahhaha. terbaik jyuoollssss! :D

Anonymous said...

mmg kelalakar gle..suami pn naek heran apesal bini die t'gelak2..ape pn t'pulang pd budget n kehendak diri kte.tp sy pn tgh rs mcm kne tpu ni..kate ley cntk tp dh 3 bln cam tu gak..hangin je rs ati ku ini..sabo2..

Anonymous said...

serius.. klako

AIDAQ said...

Anda ingin menjadi Pembekal produk dan perkhidmatan kepada agensi Kerajaan dan menikmati pulangan yang sangat menguntungkan? Dapatkan informasi terkini di laman web http://mofregistration.com

N.Azwin Shukri said...

First time terjah blog ni.baca entry ni gelak guling2.. Trus Follow!! Setuju sgt mmg kena ade bukti kukuh.. a.k.a scientific research, journal, case study bertulis yg mmbuktikan keberkesanan sesuatu produk.. Sy da follow akak, follow sy balik ye http://insideoutsideofmine.blogspot.com/

Anonymous said...

xbaik cerca2...ni pengalaman aku guna felinna

pd awl thun 2012(dlm bulan feb kot)adu dpt tahu dr member ayh aku(seorg pegawai tentera)bhawa bulan jun 2012 angkatan tentera msia akn buat pengambilan pegawai tentera(kapten)....aku ni jenis minat sgt dgn tentera...so aku rasa nk join lah tntera..pegawai tu,dpt 3 paku terus....tp satu ja masalah aku...berat aku terlebih2..BMI aku time tu 33 dgn berat aku 98kg,tinggi 1.71meter..sedangkan untuk join tntera BMI maksimumnya 26 shj....disebabkn nk sgt join tntera,aku nekad untuk memulakn misi menurunkn berat bdn...misi menurunkn berat badan aku merangkumi...berlari 10km(pagi),berbasikal 35km(ptg),buat senaman pecah lemak,n diet seimbang tanpa gagal....semnggu pertama rutin trsebut dilakukan...aku dpt rasai perubahannya...kulit mula jd lembik terutama dipeerut,lengan dan paha..kulit jd gelebeh.seorg kwan aku mncadangkan aku untuk mnggunakan pil pembakar lemak(API ADVANCE FAT BURNER)...mkn pil tu bdn jd bertenaga,n sentiasa berpeluh...ms nk mulakan latihan,aku mkn la pil tu...seorg lg kwn aku,pompuan...cdgkn aku guna krim felinna tu untuk cptkn lg proses pmbakaran lemak...mula2 guna aku rasa bagai nk gile,panas sgt...mgkin terlebih sapu kot...mcm tu lah rutin aku hari2...sehingga 2 bulan...aku timbng balik berat aku...alhamdulillah...berat aku mencapai piawai BMI yg sepatutnya dgn berat 75kg...bmi 25...aku mghadiri pemilihan tntera tersebut,dn aku telah terplih.

moral of the story

xda jln pintas nk turunkn berat bdn...klu mkn/guna produk kurus bdn pastu duk dpn tv smbil mkn kopok lekor,xda nk turunnya berat bdn tu...menghabiskan boraih adela


KAPTEN AZRUL HANIF/PEGAWAI RISIK,25 RAMD BENTONG PAHANG

Anonymous said...

saya rasa nak demam kejap tadik,,,tapi ada member kasi blog kakak senduk...kekekek hilang kejap rasa nak demam tu...gelak sorang2 depan laptop nih..apa pon caya la kakak senduk kata2 kakak tu ada betolnya...pada yg tak setuju..jangan marah yea...ni cuma gurau senda kakak senduk kita....kekeekekek

Anonymous said...

em.. kat ofis sekarang ni sibuk ngan produk wonderglow alah yg putih kan kulit tu. akak sorang tu pakai ok lah tp kulit muka je putih tangan gelap. yg sorang lak jeragat makin teruk. yg lain lak kata kulit muka kering + gatal2 mengelupas healing krisis katanya. tp yg x thn org yg jual tu kata pakai produk ni xle nak mekap2 pastu makan kena pantang xle sembarangan. tah pape lah dulu saya pernah wat facial and pakai produk yg mmg dr Doktor Pakar Sakit Kulit(Dermatology) xde pun pantang makan bagai. elok je produk tu tp x continur sbb mahal.. pelase lah jgn percaya produk yg merapu ni yg harga nya pun x masuk akal... org melayu mmg suka nak untung cepat

Cik Bahgia a.k.a Zet said...

Stuju. Masalahnya. Bila dah kuar produk jenama ni, lepastu kuar lagi produk yg sama, nama je lain... Ape dahh...

Comel x kakton??? (*tetiba)

Haha..

Anonymous said...

ha..ha terbaikkklah kak senduk..adalah seorang kwn saya yang beri testimonial pasal produk pencerahan..dlm gambar..fuh putih dan flawless giler..bila jumpa depan-depan....emm..makeup sekilo..biasalah foto guna application 360..ha ha

Anonymous said...

xsuka jgn beli..xperlu nk kondem produk org smpai mcm tu sekali.dpt dosa korg semua ni...sebelum beli sesuatu produk buat review dulu...kesan pd setiap org lain2.xsama.metabolisme stiap org pn berbeza...so yg mana2 yg beli tu xbrjaya sprti yg diharapkn ada sbb kenapa xberkesan...

Mikah Lurima said...

Walaupun akak cakap lepas tapi semuanya betul. Thanks for this post!

nOrr's said...

Hahahaha tuan umh neh mulot mcm lancau!!! Tp sumpah aq tgelak... akak ko mmg slamber r ... aq pun tjebak gak beli felina 2 botol... tp gemuk n kembong jgk muka aq neh... hahahahahahahahahahah....

nOrr's said...

Hahahaha tuan umh neh mulot mcm lancau!!! Tp sumpah aq tgelak... akak ko mmg slamber r ... aq pun tjebak gak beli felina 2 botol... tp gemuk n kembong jgk muka aq neh... hahahahahahahahahahah....

Anonymous said...

lawak lah si ABANG SENDUKKK ni.Kutuk orang bukan main rancak.Kondem org bkn main pungpang.Sekali org bg feedback balik,merempan tak tentu pasal.muahaha.kalau agak2 xkental nk kene kutuk balik,stop2 lah duk mencaci orang.Bile terkena,takleh terima pulakss.lawak la ko ni abang senduk oits.

Anonymous said...

lawak lah si ABANG SENDUKKK ni.Kutuk orang bukan main rancak.Kondem org bkn main pungpang.Sekali org bg feedback balik,merempan tak tentu pasal.muahaha.kalau agak2 xkental nk kene kutuk balik,stop2 lah duk mencaci orang.Bile terkena,takleh terima pulakss.lawak la ko ni abang senduk oits.

mens said...

i loikkee ur statement melampau kak senduk!!! post lagi comment2 hanjeng kau kak dlm blog kau ye... aku tak sabar nak baca.. memang menceriakan hari aku yg menghanginkan kat opis ni... hahahahaha!!!!

Shine FS said...

WANT TO HAVE A FAIR SKIN?
INGINKAN KULIT CERAH?
CALL / SMS 016 271 5447

- Can be applied all over the body - face, hand, leg etc.
- No exfoliation
- Organic & Halal
- Special Promotions offered

Anonymous said...

Like

aku gemuk said...

Hukum suami menghisap payudara isteri …. http://adf.ly/OsGQy


Dosa gugur apabila suami isteri bersalam … http://adf.ly/OsGpy


Hukum suami isteri menonton filem lucah … http://adf.ly/OsHSN


Hukum suami menjilat kemaluan isteri … http://adf.ly/OsI0Z


Adab suami ketika isteri mengandung … http://adf.ly/OsJSx


Suami isteri rakam seks demi anak … http://adf.ly/OsJbM


Watching video sex for son !!! http://adf.ly/OsJbM what for?


Tolong jangan klik. Jika anda belum berkahwin … http://adf.ly/OsMOS ... khas untuk suami isteri sahaja

Anonymous said...

wowww.. hebat kak sendukk.. sure banyak duit ni.. x takut orang kan..? oh lupa.. saham dosa you byk kan.. hahahahahahahahaha

Anonymous said...

dato' aliff syukri tipu umur dia. umur dia bukan 25 tahun macam yg selalu tulis tu. kalau x caya, amek majalah mangga, edisi jun 2007, tengok gambar dia ngan bini dia. masa tu dorang tunang lagi. JELAS lagi NYATA umur dorang tahun 2007 ALIFF-23 tahun, bini dia-22 tahun.. takkanlah dari tahun 2007 sampai 2013 naik dua angka je umur tu.. sepatutnya 29 tahun sekarang nie..

Hana said...

adoii kak senduk..kelakar gila entry akak nie.
tak jadi saya tido nie..

Anonymous said...

Semua mulut mcm cibai...lemak gedempol tua2 nnt baru taw...geli laki tgk..pas tu meroyan kepung sana cni mana laki aku mana laki aku

Anonymous said...

puiii...tibe2 aku nk mengomen kat post ni...
sapa tah yg kata fellina tu ada r&d..korok die ade rnd...
user fellina ni tau dak yg owner die pi kutip krim inchloss tu kat cina?...pastu buh label sendiri...

homaigoodness!
produk2 kecantikan ni belaka diorg beli in bulk pastu campur tah hape2 serbuk sesuka hati..mane ade rnd?
kalu ade rnd ce tulis alamat lab nye..
serupa je masa zaman krim pemutih natasya yg ada tretinoin tu....sume org nk kuarkn krim pemutih gitu..produk sume sama brand je lain..upe2nye sume pakat borong krim kat siam nun...
tgk serbuk2 gluta skang..sume sama je pesennye...yg lainnye kandungan gluta ngn serbuk tambahan je...sampaikan tub botol gluta tu pun sume sama..lain nye label je...

noks...jgn nak samakan panadol ngn gluta ni...panadol tu ada researchh die..lab test die...gluta ni ade penah wat labtest?yg aku tgk sume ikut testimoni melampau2 je..pastu testi yg baik2 je dio tunjuk.testi yg xcantik sorok jejauh...dah camne org nk wat penilaian?sgt bias kat situ...

diana mohaman said...

OFFERING FREE FAIRNESS PRODUCT!!!
TAWARAN PERCUMA PRODUK PENCERAHAN KULIT!!!
Hurry Up: +6016 271 5447

Anonymous said...

Setuju.. Sy pkai fellina kay je glowing je muka kne rajin la pkai. Ny klau mkn pon kejap mkn kejap tak mmg lah tak jd. Lg satu tak salah nk menasihati tapi jgn la panggil kaum2 hawa ny 'betina'

Anonymous said...

Fghfddg

Anonymous said...

Aku pun heran , org islam berniga tipu tk buat r&d pstu claim brg bagus beza dgn non muslim, aku prnah keje dgn sykt unilever diorg buat research ps dpt result baru bleh jual , lgi stu govt patut tegas atas penipuaan mcm ni,

Anonymous said...

Ikhtiar & hijrah = felina vs Terlajak laris= d herb vs cantik tak Ton = pk cik mak cik KAYORAYO

Shine FS said...

Adakah pasangan anda selalu bekerja di luar pejabat /kerja lapangan yang menggelapkan kulit?
Adakah anak anda aktif dalam sukan dan kerap berjemur di bawah terik matahari?
Adakah anda masih ingin kekal Cerah meskipun terdedah pada cuaca panas?


Call / Sms: +6016 2715447
Email: 772shine[@]gmail[.]com
Google up: Shine FS

Hajar said...

dorang ni yg jual nak untung cakap 7 ari nampak kesan yg x tahan tue, try meniaga ikhlas bgtau sebulan ke dua bulan nampak kesan, kan bagus,,, kalo dgr sebulan orang x mo beli plak, sebab untung besar dorang jual brg kecantikan, kalo stokis brg harga rm100, dorang dpt harga rm 50, kalo dapat jual sebotol dah rm 50 masuk poket, sapo x mau, tu testimoni dorang sanggup letak mcm mcm, saya ada gak gune produk kuruskan bdn hok yang mahal nk mampos, rm250 minum x sampai sebulan dah habis, pakai dlm 4-5 bln, turun kejap pastu naik semula haprak ajeee, ada gune produk mkn jadi cerah, yang ni saya tabik kit, dln sebulan kulit nmpk dah cerah tapi kalo ckp puteh melepak tu memang menipu laaa, cerah dan kulit jadi sekata setuju,,, harap peniaga kt luar sana kalo nk post testimoni biarla yg betui betui terbukti, bukan main share aje

Anonymous said...

Salam kak sendukk... sy pon ada pkara nak share ni... minta maaf ye..sy x berniat nk tutup periuk nasi sesapa..tp sy ni kena bgtau apa yg sy tau..klu sy silap..sila tego ye..sy terima..cmni..skrg ni sy nak lah cantikkan...survey lah produk apa yg bagus...kwn guna tabita..cunnn.. kakak guna sf beauty...mmg putih melepak muka dia..kwn guna adha skincare... pon cantik giler..sy pon try adha... diawal pggunaan... dah dibgtau..
1 - TAK BOLEH GUNA BEDAK.KONSELER.FOUNDATION DAN ADIKBERADIK DIA...
2-xlwh bjemurd tgh panas dlm proses baik pulih kulit
3-akan ada penglupasan halus... dia ckp buang sel kulit mati..mula2 guna..xyah ckp..muka gatal merenyam2... pedihhh... dia ckp memamg...muka jadi hitam n merah mcm udang tbakar..hubby tgo lg..huhuhu... makin teruk...stop... nak try sf beauty lak... bile baca cara guna..sm gak... xlwh guna faoundation smua..huhu..yg terkejut tgk krim dia..eh eh..sama lah krim siang n malam dia..tekstur pon sama..likat + bkilat... was2 gak... plak tu tgk kwn guna tabita..pon sama gak..krim siang n mlm dia kuning n putih... sy pon survey lah .buka blog smua org..baca itu ini... rupanye ada ckp krim2 yg ada merkuri... mcm ada tanda2 ms sy guna adha tu je... taktaulah klu kulit muka sy x serasi jd cmtu..tp apa sy bc kat blog tu...mcm sy rasa je apa dia ckp... kat indonesia bsepah2 jual krim ni... krim sama... bekas n pakaging je len2... sy mcm dpt rasa lah...krim2 skrg ni yg mane tgh famaous ni AGAKNYA KRIM YG DI BELI DI INDONESIA SECARA KILO2..SEBAB APA SY BACA DIA JUAL SEKILO RM30... DAN DI PACK BALIK DI MALAYSIA... kalau betol x baik lah korang wat cmni...perempuan smua mmg nk cntik...produk ntah di buat dr apa..tp ckp dr tumbuh2an lah.... stemcell itu lah..sarang burung lah..collagen lah..jgn lah cmni...ye pon nak untung...nk kaya jgnlah smpi mmerbahayakan org len..skrg mmg korang terlepas.. kat akhirat nnt jwb lah..tipu2 org... ni aku dpt tau lg..krim as beauty..aura maya pon warna krim dia sm..tp aq xpnah tgk pon..wallahualam.. cek link bwh ni k... cmne tanda krim yg ada merkuri....

http://antie.info/24/05/2013/foto-foto-krim-pemutih-wajah-berbahaya.html

Anonymous said...

Yg pelik.... siap ada nombor kkm...maybe mmg btol..tp bile br2 ni kkm umumkan produk tu x selamat...dia ckp kena sabotaj...tp sy pelik...kenapa warna krim sama...tekstur sm..melekit dan berkilat... ye pon nak kuarkan produk..perlu ke nak kuarkan warna n krim yg sama.. sbb produk2 ni skrv tgh famous kan..sy x tau la apa yg sy ckp ni btol ke x..tp sy bgtau apa yg sy rasa...dari apa yg sy survey....pengguna smua...berfikirlah dgn bijak... jgn sbb nk cntik..kite sgup bahayakan diri kite.... .af.

ina dafinah said...

jom singgah k blog sy ni ha..mcm2 ado..nak putih k..nak selim k..nak detox k..pilihan di tangan anda.. http://shopingon9.blogspot.com/

Anonymous said...

kot ye pun, jagalah bahasa.. xyah nak membentinakan org.

Anonymous said...

Kalau muka dah macam senduk guna produk apa pun tetap SENDUK.wakakakaka

nurzalina ahmad shafee said...

sis, nak tanya pasal gluta 20000.. kwn sy mmg ada makan pil ni.. nak tanya, dia ada kelulusan dr KKM x? dan utk masa akan dtg, akan ada apa2 kesan sampingan x?

Anonymous said...

Tabik spring kat akak nih....xsuka jgn baca....yg komen lelebih sbab da tkna batang idung ler....

ratukissdaniella said...

adoyyyyyyyy!!!!!!!! mmg liga lawakkk superrrr!!!!! aq pye gelak bce entry ni botingkek tingkek jatoh terguling guling nk tercabut usus2 ni ha!!!!! mmg gyle2 lawak klakar!! raja lawak!! ratu lawak!! aq mmg skg sejuta peratus entry ni!! terrrbaeekkkkkkk!!!

Anonymous said...

aku guna fellina , x de efek apa pun. sapu pun time period je , cuz panas sekejap je dalam 20 minit camtue.baik sapu lotion mustajab je , murah rm18 je boleh dapat tahan 3 bulan.

Btw , adira dia tak putih cuz beutiskin jadah tue pun. G suntik-suntik dan sapu bleaching cream kat kulit je.Dah macam mayat dah aku tengok.

Aku ingat satu je jalan nak kurus , excercise , kawal makan dan pakai bengkung ketat bagi lemak tak terjojol.klah kak senduk oi..cer try aku konfim ko kurus jugak macam fellina si penipus tue.hahaha

Anonymous said...

kak,mmg betul la kak,sy pun rasa mcm akak tulis tu.Eyalah mcm skrg sy makan aurawhite,kata dlm masa 2 minggu blh putih,tapi dh 3 botol nak masuk 4 botol makan,parut2 jerawat still ada.Sy dl pakai sf beauty,lpstu bila kuar kata sf beauty ada merkuri,terus stop tak pakai.Tengok semua krim yang diaorg jual sama je warnanya,putih and kuning.Skrg cuba pakai royal expert white cream.Tp apa2 pun yang kita pakai atau makan,kena istiqamah.mmg tak blh blah testimoni ckp 2 minggu dh putih and cun,kalau pakai camera 360 tu mmgla nampak mulus n cun je.
Lgst,sy tengok artis hollywood,semuanya work out takde mkn supplement and mls senam terus turun berat badan..Diaorg jg diet and pemakanan.itu je..sokong kata2 akak..

Anonymous said...

Kot ye pon nk kutuk agak2 la..smpt ke nk mnta maaf dok maki org...nauzubillah...

Anonymous said...

Sebenarnya produk2 ni semua harganya blh tahan..tu sbb nk mengamalkannya makan modal..yg nk perubahan ketara ni mgkin dr golongan yg kurang mampu nk pakai produk ni berterusan..jd diorang mmg nk hasil yg ketara dlm masa yang singkat..susah nk cari org yg betul2 sabar nk amalkan semua ni..

Anonymous said...

saya hanya amalkan minyak habbatus sauda dn zaitun je..kulit memang jadi halus mulus lh..

Anonymous said...

Hebat entry ni. Menyumpah seranah habis keluar. Tapi kesian kat akak2 dan abang2 semua yg like n suka suki sini. Akak senduk oh akak senduk. Sblm nk mengata tu baik pegi cermin diri skit. Hebat sgt dah ke akak ni? Taraf ulamak dah ke? Akak duk kekuarkan entry yg memvavi buta mcm ni pun. Dieorg2 kat luar tetap beli gak produk ni semua bagai... ha akak2 yg dah beli lps tu rs tertipu.. buat apa duk mengadu kat kak senduk ni. Dia bukan ALLAH.. kan elok akak2 semua amhik senduk ha ketut kepala yg bodoh duk pegi beli produk2 semua ni. Habis duit tp duk mengadu plak. Sorry to say lah. Kak senduk hectic duk panggil betina. Tp rasanya... kak senduk yang lebih2 lg macam seekor betina yg mintak dibelai sbb tu berani nk keluarkan entry ni huhuhuhu daaaaa. P/s: b4 nk nengata org better kenal diri sendiri n jg kain sendiri agar tak terkoyak. Chill lah.

Anonymous said...

perempuan ko pggl betina? ko binatang ke? Klu jumpa engko rs nk sumbat je slimming chilli kt mulut ko.mmg rugi sgt la sape2 jantan yg bebinikn ko.dahla hodoh gemok...buat hbs duit jer beli produk xpndai lawa2 patutla ko hitam legam xpndai putih2. kalo engko ni lah yg pegi tnh suci....confirm mulut bengkak benanah balasan kat engko wahai betina

Anonymous said...

As salam..tumpang komen yeee...apa yg k.senduk ckp..ada btoi nyaaa...terutama testimoni yg xmasuk akal..lg2 yg ada pgunaan bhan kimia bbahaya dlm produk yg bg kesan buruk...hmm..cuma tp xyah laa 'betina'kn org2 prempuan niii... naluri wanita ttap nk cntik dpan suami..msti nk cntik luar n dlm..nk cntik bkn skadar luar jaaa..dlm pun kna cntik juga..nk cntik dlm ati kna bersih..bila bersih ati..nk ckp kasar pon xsanggup...apa pon tpulang pd diri msing2...utk yg jual produk...jgn laa tipu pgguna..kesian ...bila pgguna rsa ttipu mesti laa depa mrah cam kak senduk nii..xpa laa kak senduk.xnk try kaa supplement shaklee...utk kcantikan+ksihatan..sya bkn pgedar..tp pgguna shaklee...sya cdangkn jaa..oke produk niii...e2 jaaa...bye kak senduk...tenkiu..

«Oldest ‹Older   1 – 200 of 212   Newer› Newest»

Let's SHOPPING Uollss!