ahli geng kongsi senduk

Kak Senduk Fan Club Klik sini

bit.ly/1c5OxpX

Tuesday, 22 April 2014

kalau kulit cam kuali nak pakai apa

uollsss suka mekap x...

apa barang mekap yang uollss guna...maksud akak faundation...

bagi akak ..faundation adalah paling penting dalam memulakan mekap..kalau ada faundation yang bagus mesti hasil nampak natural dan mulus cantek...

muka cam kerak kuali akan cantek meletop bagai puteri raja...

tapi ada satu faundation akak tengok orang jual..rerebut betina2 sedeh beli... nama dia x silap akak FeelVougue...


akak nampak macam ok..so akak PM lah dia ..tanya clour apa ada..ada x colour gelap..sbb orang malaysia kan banyak kulit rentung2 manja kan...

jawapannya ...sorry ada dua colour je..satu colour putih kapur kasut satu lagi putih kuning...

maknanya pengasas ini mensasarkan produk dia pada pompuan2 yang telan aurawhite 3 tong sahaja ok..habis orang itam x nak cantek ke...pastu jawapan dia lagi kat akak.." u leh cuba foundation yang no 2 tu colour natural skin..."...

cik kak oi..natural skin tu warnanya cerah..ko nak biar muka orang yang kulit gelap ni jadi kelabu ke...

marah akak..sbb apa..banyak produk kecantikan yang di buat untuk orang kulit cerah je..abis tu kulit anak2 keling ni cam ne..x kan nak pakai arang tumbuk campur tanah liat buat faundation...

bila di tanya kenapa x de warna gelap..jawapan dia senang je... malaysia ni x ramai yang kulit gelap...

so jawapan akak adalah " kepala bapak ko" .. ko dah hilang akal ke apa..

yang lahir2 je hitam tu cam ner...nak kena rendam ngan kapur kasut dari kecik ke..pastikan putih bila besar nanti ke.. 

lepas tu yang akak hangin lagi statement dia cam haram... siap ada campuran air zam zam lagi..lepas pakai muka cam telur yng di kupas katanya...

habis kalau muka orang tu jerawat batu..hauk belobang...adakah statement dia akan jadi cam ni..muka cantek ibarat jalan tar yang di turap.. licin rata bagai digilis steamroll...

mmg lah hasil cantek..lepas mekap ko snap pakai camera 360.. yang kasar cam berus periuk pun nampak halus sutera...

nasib aku ni xde duit..kalau aku ade duit aku jual faundation yang warna gelap..sbb ramai yang berkulit gelap susah nak cari bedak..semua bedak putihhhhh je...

dr feel vouge tu akak lebih sarankan pakai Nuturactor... macam2 colour ada.. dr wrna snow white hingga ke warna bontot kuali...lepas tu nuturactor ni pun bagus..banyak kawan2 akak yang busnines mekap orang pakai produk ni..


senang blend dengan bedak. tahan lama..x lebam kalau pakai lama..smooth sangat..finishing dia cantek...
kalau yang warna gelap buat shading muka pun chantek...


lain kali uollsss kalau nak jual bedak warna putih tu..ko baik meniaga kat kutup utara sana..orang kat sana warna semua putih cam kertas A4. promote skali bedak batu gambar makcik cina tu...
lepas mekap snap 360 mmg lah hasil mulus...cuba lepas mekap duk tengahari matahari terik..x ke muka ko berkepok cam tertonggeng dalam guni tepung.

sentaplah... nak p Bobby Brown lah cam ni.....


* entry ini telah di tulis menggunakan khidmat unify umah aku yg laju. Dan menggunakan komputer yg bapak aku belikan untuk aku.. saya x mintak belas ihsan internet org nak tulis blog.

15 comments:

Redzuan Baharuddin said...

Kak Senduk! Haha pagi2 dah buat aku gelak! Ni yang buat aku sayang kat ko neh! Akak mesti terus menulis taw! Support Kak Senduk!

Redzuan Baharuddin said...

Kak Senduk! Haha pagi2 dah buat aku gelak! Ni yang buat aku sayang kat ko neh! Akak mesti terus menulis taw! Support Kak Senduk!

Anonymous said...

barbie kau senduk, pepagi dah buat air ketuban mak pecah! Tp mmg betul pun kt mlysia ni mmg ramai perempuan bangang yg dh tau kulit gelap pi beli lg foundation terang pastu muka obviously jadi kelabu taik arnab

QASEEH HATIKU QASEEH said...

kak senduk..knp ehh ..skrg ni ramai sgt org nak kurus n putih..org itam pn cntik apa..org gemuk pn sm jgk..g google artis2 holiwud yg pemes2 n kaya raya tu..yg itam2..yg gemuk2..nmpk sgt ehh org kita x yakin dgn diri sndiri..klu gemuk klu itam..x laku..takut org x nmpk ..

Liyana Sohaime said...

'kepala bapak ko' hahahahahaha, kelasss jawapan ko kak, i loike!

dean yunus said...

memang spot on kak senduk!

Alicia said...

kak senduk i lebiu !!!!! kak senduk tulis la pasal tudung lak, skarang ni mcm2 pesen tudung org pakai, msia ni lautan tudung

maureen musa said...

ailebiu kak sendukkk mahhh mahhhh

Bunga Xiera said...

Kak senduk, saya dah try foundation bagai yg jual online ni termasuk la naturactor tu, klu panas jer bercapuk2..skrg sy stick dgn revlon colour stay (24 hrs).. Mcm pakai topeng melekat teguh, tgh hr panas maintain cun.. Cer try kot2 sesuai ngn kak senduk.. Sy pkai no 002 nude..kulit sy x putih pun ala2 melayu gelap gitu.

Yuki Casablancas said...

hahahah..the best of kak senduk!!

saya pakai revlon photo ready kak senduk...setakat ni foundation terbaik yang sy dpt..sbb kulit sy sensitif..revlon ni alcohol free, oil free n perfume free...mmg bagus..sepanjang hari pn ok jer...yang penting dia punye finishing mulus...n texture product sehalus sutera...sy guna beige 008

aliza rosli said...

sukeeee giler ngn kak senduk ni...slalu sy luangkan msa tuk baca blog dia.rasa yeepii sgt pas baca..release tension aku..idoppppppppp kak senduk nan ayu !!!!

Tasha Shila said...

sy pakai tepung letak kunyit jew!!!

Anonymous said...

mak dah lawa da... tak yah pakai pape... wahhhhhh! tak menahan statement..~

JIten Mallik said...

thanks for this post. This post makes a great point about focusing your efforts.
Bulk SMS plugin provider in Cuttack, Bulk SMS Services in Cuttack

JIten Mallik said...

Google is the best search engine so make a search on Google...I like this blog...Thanks
Bulk SMS plugin provider in Cuttack, Bulk SMS Services in Cuttack

Let's SHOPPING Uollss!