ahli geng kongsi senduk

Kak Senduk Fan Club Klik sini

bit.ly/1c5OxpX

Wednesday, 15 July 2015

akak rimas dikkkkkk

hey uollssss kita nak raya dah....

amacam dah siap persiapan raya?...akak raya taun ni serba sederhana..ada sehelai je baju baru lain semua pakai yg lama punya... cukup ah tu.. kalau membazir demi nak bergaya sakan ujung2 ko dintis apa guna kannnnnn... ko bergaya sakan tapi wajah ko tetap hauk seperti biase  x guna gak kannn

sekarang memacam fesyen akak tengok..tudung lilit2 kepala 13 kali then lilit leher then ke kepala balik dan pin di tepi pipi lah.. ada tudung sarung then jalan..baju kurung 9 tengkat.. baju melayu mirip maju sukan... dan macam2 lagi....

orang ramai memacam pilihan leh buat nak sambut raya...

tapi akak ada satu benda akak tengok buat akak rasa macam marah sangat... ini pendapat akak lah...korang x setuju korang punya pasal...

orang sibuk bersesak2 nak beli baju raya..nak tengok2 barang..ko sibuk lukis2 inai kat tangan sebab korasa cam cantek sangat...ko rasa ko cam so in trend sgt...


akak x paham kenapa nak raya berduyun2 lah jemah..kiah..tipah duk hulur tangan untuk di inaikan... kalau budak2 tu kurang lah sakit ati..ni dah tahap monopos pun ada nak berlukis inai...nak kawen ko lukis inai..nak raya yenna ko pun lukis inai..tunang ko nak inai gak..ni raya pun ko nak berinai bagai...rimas aku tengok..

mungkin sesetengah orang rasa macam soooooo nice and amazing sgt..rasa cantek..halahhhhh.... sebab ada ukir2 kat tangan.. bila salam raya cam cantek je tangan ko..bagi akak ia adalah..SOOOOO SEDEHHHH...akak dah warning awal2 anak buah akak kalau akak nampak berinai bagai di hari raya ..akak akan inaikan dia seluruh badan yer.. akak akan bantai dia yer

akak tau mesti ramai x setuju ngan apa akak cakap..tapi aku pedulik apa..mampus lah..aku x suka aku punya pasal lah...soooo cik pung lah... sbb bila ko kawen ko berinai lukis2 tu..ia akan nampak nice sbb ia perkahwinan dan menjadi raja sehari.....tapi bila time raya ko berlukis2 bagai tu namanya raja gopal...

sorry to say lah...ko berinai bagai lepas tu ko bersesak lak kat orang ramai2...duk jalan angkat tangan sebab takut inai lukis ko tu tercomot kan..then jeling2 orang kalau terlanggar dia...kepada hanj hanj yg nak berinai bagai..lepas inai berambus balik..x lah inai ko terkena kat baju orang yer ngok! 

ha buat lah inai bagai...tetiba ko ko sakit perut nak memerut time tu..haaa rasa kan ko cam ner nak cebok...

ni x lepas inai time tu lah baru nak beli baju..baru nak pilih tudung bagai... julur2 tangan ko sampai orang kena bg laluan khas cam kak mah kat ko kannn...aku karate tangan ko baru tau...hidup jangan ponjeng sangat leh tak...

lagi satu akak nak ingat kan ...ada few time akak jumpe pompuan pakai tudung cam ni...kalau aku jumpe aku x segan silu untuk bentes kaki ko..biar ko terjelepok jatuh tersempam kat lantai yer...then tudung ko yang besar pemelok tu leh jadi lap kaki...


ape lah perasaan orang tudung cam ni..perasaan dia cantek ke..kiut ke ek.. hishhhh naik hantu aku tengok... ada satu masa tu akak jumpe sorang pompuan tu pakai tudung besar cam ni..then diri sebelah akak jeling2 muka kekwat..perasan dia cam cantek lah gitew... nak je aku trajang pinggang dia...halahhhhhhhhh.. adakah inginkan kelainan..atau rasa cam hipster sgt... or mmg suka fesyen menyerupai tenok pasir di hari raya ?... entah lah

ok lah..ape pun gaya kita hak kita kan..kalau ko nak pakai tudung lilit sebesar pemelok ke..ko nak inai dr kaki sampai kepala ke... then ko nak inak anak beranak ko skali ke..then inai jiran ko skali ke.. then....ko punya pasal...

tapi kalau tetiba korang terjumpa akak  and tetiba akak terkentut dalam mulut  ko or terbantai ko secara tetiba ...paham2 je lah..dia automatik...build in software katanya....

anyway..happy shopping...

akhir kata berinai lah kamu seolah tiada inai dan aci tukang inai lagi di hari esok...

P/S : lagi satu kepada mak bapak yang ada ank kecik or yg baru lepas pantang tu x payah nak sorong stroller besar bagak ko tu kat tengah2 sesak orang bershopping jam 2 3 pagi yer... sbb ko pasti mendapat jolokan ibu bapa paling bangang di dunia.. buat orang maki je.. tolak2 stroller kena kaki orang..buat jem je orang nak jalan....2 3 pagi pi tidurkan anak kat umah sana bongok..bukan bawak jalan.. main je pandai.. jaga x reti... 

kalau nak bejalan sgt tinggal anak kat umah suruh sesapa jaga... suka meletakkan otak kat lutut dengan sengaja... ingat kiut ke letak otak kat lutut tu!...

ok byeeee


16 comments:

Lazy Eyes said...

Sedehh kan uols. Bab inai ni aku baru tau sbnrnya. Kalau aku nampak, aku buat2 tolak je biar inai dia kena kt baju org lain

Suria Lekatlekit said...

aku anak yang dah 4 tahun ni tak tergamak nak bawak tempat sesak jalan TAR.. nak shopping raya pun dok cari tempat tak ramai umat manusia sangat.. apatah lagi nak sorong stroller celah2 orang ramai... Bab inai masa kecik pemes la nak raya pakai inai tapi takde ukir2... pakai setakat hujung jari jer... tak kuasa la aku nak tadah tangan kat tempat sesak nak lukis2 inai..

terkini >> CAWAN KEVLAR THOR NI PALING SESUAI GUNA SEMASA RAYA

anna farhanna said...

aku sokong ko kak..agak2 la nak feeling yenni pon..aku nmpak mmg aku cop yenni gedddikss sedeeehhh...feeling telebih...

Miss Brenito said...

Pesanan singkat ko sangat Ponjeng kak. hahahahaha..
halah mak pak sekarang bukan kire anak2 bermbun pepagi buta sesak2 kat jalan tar, down town sana. janji puas hati dpt sopink. sok2 anak sakit mulalah teriak keluar tv minta bantuan bagai. sekian

Norzihan Izhar said...

kak senduk mmg memahami betul hati dan perasaan aku..aku mmg jijik dgn org2 yg kak senduk maksud kan iteww..muah ciked!!

Miss Nazla said...

HAHAHAHAHHAHA part tolak stroller tu mmg agak celaka. kesian wehhh. kalau ye pun nak shopping, fikir fikirla situasi tempat. Anak tu lagi kesian. Kang kena penyek ke apa. marah pulak

Luna Syafiqah Huda said...

yg tkbley blah jenis bawak anak umo sehari- merah lagi baby tu dh bawak jenjalan kat tmpt org ramai. Pelik tgk, tak naik bentan ke mak budak tu blom abeh pantang dah berjimba-jimba pi shopping...

jo shekin said...

Stuju sesangat...pkai inai x kene tempat..bab bby stroller kesian tgk bby yg merah2 lg da kene sesak kt jln tar

zuhannisa said...

Hahaha...tersangat la betul semua aspek tersebut..lol.. selamat hari raya kak senduk!

CuTeNyer@Ku!!!~~ said...

sokong sgt2.....tak terluah..akhirnya mendapat jugak...rimas k sebenarnya....tiap2 tahun jumpa owg mcm nei... + yg bawak baby tue...sian gila ....sian kat baby sbb mak bapak camtu

ease elias said...

betul la..org skang ni pi shopping raya kat tmpt himpit2 nak baby..kesian baby..ada yg bw baby yg mcm umur 45 hari pun ada..gile..
kalu dah ada anak ni kena la bkorban sikit..pi tmpt hebat2 yg x lemaskan anak..takpun..ko tinggal anak ko kat laki ko ke..suh jaga kat rumah..ni nak romantik tahap diabetes jugak..nak jugak pegang tangan laki..pegang anak sambil shopping..kiranya tanpa laki ko tak tau nak shopping apa...warna apa..puii..eh emo la..selamat hari raya semua..

farha tsukino said...
This comment has been removed by the author.
farha tsukino said...

hahahahahah sy rasa bab inai tu mmg betulla dah pakai pepandai la kan nk keringkan instead of nak suruh org lain plak jaga badan x terlanggar tapi like some people mmg suka pakai inai..cuma xtau la lukis2 kt tgn hari raya ape motifnya kan... anyway bab bawak anak bersesak tu mmg x bole blah..even kalau tgh hari buta saya nampak kt jalan TAR pon org tu kene pandang slack... kesian la anak dia berpanasan dlm stroller...x kesian ke ngan ramai org semata nk membeli belah punya pasal...huhuhu.....selamat hari raya kak senduk! (x abis syawal lagi so boleh wish ahahahahah)

Mommy Cici said...

hahhaa I pun tak gemar inai cenggitu kak senduk. >,< kekadang nampak kelako je. tapi kalao ditegur melenting so diamkan aje ler.

Mirwan Choky said...

Lawaklah akak ni. Hahaha...

IBU SUNARTI DI KALIMANTAN said...

Ass...saya tidak menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini dan ini semua berkat bantuan MBAH RAWA GUMPALA,saya yang dulunya bukan siapa-siapa bahkan saya juga selalu dihina orang dan alhamdulillah kini sekaran saya sudah punya segalanya,itu semua atas bantuan beliau.Saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH RAWA GUMPALA atas bantuan nomor dan dana ghaibnya,alhamdulillah kini saya sudah bisa membuka usaha kembali yang dulunya pakum karna masalah faktor ekonomi dan kini kami sekeluarga sudah sangat serba berkecukupan dan tidak pernah lagi hutang sana sini,,bagi anda yang punya masalah keuangan jangan sungkan-sungkan untuk menhubungi MBAH RAWA GUMPALA karna insya allah beliau akan membantu semua masalah anda dan baru kali ini juga saya mendaptkan para normal yang sangat hebat dan benar-benar terbukti nyata,ini bukan hanya sekedar cerita tapi inilah kisah nyata yang benar-benar nyata dari saya




(((( BUKA BLO DANA GHAIB DAN NOMOR GHAIB MBAH RAWA GUMPALA ))))







Ass...saya tidak menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini dan ini semua berkat bantuan MBAH RAWA GUMPALA,saya yang dulunya bukan siapa-siapa bahkan saya juga selalu dihina orang dan alhamdulillah kini sekaran saya sudah punya segalanya,itu semua atas bantuan beliau.Saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH RAWA GUMPALA atas bantuan nomor dan dana ghaibnya,alhamdulillah kini saya sudah bisa membuka usaha kembali yang dulunya pakum karna masalah faktor ekonomi dan kini kami sekeluarga sudah sangat serba berkecukupan dan tidak pernah lagi hutang sana sini,,bagi anda yang punya masalah keuangan jangan sungkan-sungkan untuk menhubungi MBAH RAWA GUMPALA karna insya allah beliau akan membantu semua masalah anda dan baru kali ini juga saya mendaptkan para normal yang sangat hebat dan benar-benar terbukti nyata,ini bukan hanya sekedar cerita tapi inilah kisah nyata yang benar-benar nyata dari saya.

Let's SHOPPING Uollss!