sesiapa yg berminat untuk beriklan atau membeli produk di blog ini boleh whatsapp ke 60173806280.

Friday, 15 September 2017

suka bogel bogel

hi uollsss ..lama akak x bersiaran.. seminggu ni akak demam teruk...

kepala sakit.. sejak balik dr bercuti kat Cameron highland..trus demam...seram sejuk..panas dalam...

alhamdulilah dah ok skit..

ok today akak nak tulis skit pasal dunia modelling. ada pembaca akak suruh tulis pasal sorang model / pelakon baru Alicia Amin..



sapa Alicia Amin ni.. akak pun kurang kenal uollssss...

setelah akak selidik dia rupanya salah sorang contestant dalam Asia next top model.
 
CLICK MORE - UNTUK CERITA SELANJUTNYA
 
 


Alicia amin atau Nama Penuhnya Raja Alicia Raja Amin ni berumur 22 tahun. Alicia anak berdarah kacukan melayu jerman. No wonder nama dia Alicia.. Akak rasa jerman ni from her mother side...

Alicia mula menceburi bidang modelling sejak umur 16 tahun lagi katanya... dia cuba abaikan apa orang cakap demi mencapai cita2 dia..

muka mmg vogue uollsss... akak suka... tengok muka dah tau dia ni model...

yg buat netizen x suka Alicia ni sbb katanya dia suka pose bogel2 katanyaaaa....akak x nak letak gambar bogel tu kat sini.. korang nak tengok..korang google lah sana ok...

 
ok like this..akak x nak cakap bab agama atau keburukan apa yg Alicia ni buat... bg pendapat akak.. to be a international model, this is what a model does. untuk ke peringkat international level kita kena buat apa yg agen or label suruh kita buat...

akak masih ingat lagi dulu2 nasha Aziz penah cakap dalam majalah x silap akak...orang Tanya kenapa dia x cuba untuk ke international..sbb dia dulu mmg top kan... dia kata sebab kalau nak p international dia mesti harus patuh kalau ada photoshoot yg memerlukan dia untuk bogel.. dan itu dia yg dia x nak.. sbb zaman tu kita semua belum ketahap pemikiran international katanya...

kalau x nak boleh saja.. tapi u maybe will be in Malaysia saja lah..

akak paham kenapa orang marah.. sebab Alicia ni seorang yg beragama islam kan... ok like this... senang je..

kalau x suka tengok gambar dia x pakai baju tu.. just ignore..jgan amik peduli.. x payah tengok.. x payah cakap2...

kalau nak di ikutkan hukum sebenar.. model ni mmg haram pun..jgan kata yg bogel yg tutup litup pose2 dalam majalah menjadi tontonan lelaki tu apa hukumnya...kalau suara sahaja di anggap aurat ..lagikan tubuh badan kan...


so x yah kaitkan agama.. itu hidup dia..dan pasti ada jalan terbaik untuk dia nanti.. insyaallah..

bukan sbb x amik peduli tu kita lari dr tanggung jawab sebagai islam yg patut menasihati.. tapi biarlah yg bijak pandai atau yg layak tegur dia.. sbb kalau kita yg suam2 kuku ni memandai jatuh dosa lak kan...

for me like this..as long her family x mengamok or x kuarkan apa2 kenyataan tentang tu.. biarlah..

kerjaya dia..family dia.. amalan dia..tanggung jawab dia... simple as that..

kita jangan pandang apa yg Alicia ni buat.. doakan saja yg baik2... akak masih ingat dulu 1st akak tengok Diana Amir.. korang ingat x... sexy maut.. Nampak liar.. sekali hidayah Allah sampai.. perubahan dia 100%.  orang yg duk kutuk2 dia dulu pun belum dapat hidayah lagi tau...

akak bukan nak jadi ustazah or nak jadi bijak pandai.. tapi sejak2 dah meningkat umur ni..kita kena lah bijak skit berpikir.. bukan nak tunjuk baik.. tapi cuba memperbaiki diri..jadi yg lebih baik...

ramai kata post2 kak senduk sekarang kurang pedas..bukan x leh pedas..zaman sekarang ni zaman viral dik.. ko cerca pagi ni..petang ni orang dah viralkan..silap sikit ko leh kena saman.. salah info ko leh kena bahan...

bak kata " cakap siang pandang2".. sbb banyak manusia bermulut binatang sekarang.. muka nampak suci tapi ada bela anjeng dalam mulut tau...

sekadar pandangan..setuju atau tak tu pilihan uollsss...

anyway selamat hari Malaysia uollsss...happy holiday

that's all byeeee
 

4 comments:

Anonymous said...

woww takde kecaman pun, back up nampak.. kak senduk die hard fans alicia puki hitam kan hahahaha..

Hayati Ghazali said...

Universal komen ko nok...mak suka..mak suka...patut gini le pemikiran semua insan insan yang berlagak ostad ostajah jadian tu...komen anonymous yang kat atas tu sangat kejam kan nok...carut carut lagi uolssss...

Amanda Suria said...

Amboi komen Anon atas tu bukan main khen...sarcastic betul...

Anonymous said...

Kak senduk kalau perasan ade iras-iras Alicia Amin... Kurus mesti boleh jd model meletop mcm Alica Amin nie.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...