sesiapa yg berminat untuk beriklan atau membeli produk di blog ini boleh whatsapp ke 60173806280.

Wednesday, 20 September 2017

gaya mutu unggulan... x gitu dik

hey uollssss...

nak cakap sikit pasal lifestyle & fesyen... akak tau lah sikit2 kan...
nak cakap banyak..banyak lagi orang kat luar tu lagi hebat berfesyen...

sebab umur meningkat ni..akak lebih suka kluar umah jeans and t shirt je.. walau ada cakap akak ni rupa  cam orang kampong je.. mungkin xde taste dan gaya... ader aku kesah...

but yg surprisenya kadang tu ada manusia ni yg berfesyen x kena gaya dan lupa yg Malaysia ni ada matahari terik atas kepala...

kita ni kat Malaysia kan... gaya pemakaian kita ni kekadang bergantung pada cuaca dan persekitaran.. contoh dr segi culture, pengaruh tv dan pengaruh artis...



CLICK MORE - UNTUK CERITA SELANJUTNYA



ada satu masa tu akak jenjalan ke pavilion.. saja2 jenjalan sbb food court kat pavilion tu akak suka ada macam2 makanan.. dan akak rasa kat situ lah satunya tempat dalam pavilion yg harganya ok... kalau ko nak jenjalan butik2 kat atas tu..mati lah x mampu...

tapi kengkadang akak perati mereka2 yg datang pavilion ni semua nya hanya eksen2 kelas je...mmg ada yg betul2 berduit..tapi banyak juga remaja2 dan hadek2 yg ingin kan gaya hidup mewah sedangkan ke mampuan di luar kotak pikiran...

mungkin mereka ni muda2 lagi2..jadi trend sebegini Nampak keren bak kata orang Indonesia...

akak ade a few friend yg lepaknya pavilion.... bila akak sebut pavilion...mereka ketawa... "mana ada orang cakap pavilion lah...orang just sebut pavi jer"... kata mereka... ade aku kesah.. x salah kan.. kalau aku nak sebut pavilinggam pun suka aku lah...

tapi begitu lah term2 yg mereka guna... x sebut bukit bintang.. kena sebut star hill... butoh lah ko...

yg akak terkejutnya..budak2 kat pavilion ni.. bergaya sungguh WOW... demi menampakkan gaya fashion forward... semua mereka langgar


macam mana tergerak hati ko leh pakai trench coat atau coat yg panjang dan tebal pegi pavilion ni dan merasakan ianya satu yg sooooo trendy kan... akak paham tu lah pakaian2 ala2 k-pop katanya...dik diorang tu duk Negara cuaca peti ais.. kita Negara oven jenama singer dik...

ko tau tak Malaysia ni Negara berapi...dr bahagian mana kat kl ni yg tercatat cuaca sejuk yg membolehkan ko pakai trench coat tebal ni... di bahagian mana kat kl ni ada turun salji yg menggalakkan ko pakai baju ada bulu2 kat leher ko...

alahhhhhhhh.... sakit jiwa aku tengok tau.. bila kita pandang di jeling2 kan kita sambil cik pung cik pung kan kita... adakah ko ni datang pavilion ni semata2 nak masuk peti ais pavilion ni...

entah lah... manakan pula potongan rambut ala2 k-pop sambil masing2 pegang cawan starbuck dan slang2 omputeh campur2 melayu...

lepas tu semua duk bertenggek kat tepi2 sambil2 selfie sambil hashtag #lepakpavi...

mungkin akak jugak buat dolu2 dik.. tapi akak x pakai baju bulu2 binatang waktu panas terik dik...

bila kita pandang keliling ata2nya anak muda dengan gaya dan fesyen masing2... manakan yg merasa kan mereka sudah di tahap anak anak muda di california..manakan pula hadik2 yg eksen2 keras cam batu lesung dengan gaya fesyen terkini..up to date, cukup lengkap dengan sunglasses, beg , seluar, baju, rantai gelang..tetapi bila bercakap bagai itek serati yg x habis mak nok mak nok semua...manakan pula yg gendong paper bag berjenama sambil libaskan rambut...


x lupa juga yang lepak2 di sidewalk café yang hanya berbekalkan segelas air selama 3 4 jam...sambil tangan masing2 tunjuk gadget terbaru.. kalau xde iPhone ..mungkin hp2 jenama terkini.. kalau hp buruk simpan je dalam beg..sbb gaya tu x kena dengan pavilion...

jangan di lupa..kalau boleh keluarkan segala ayat berbahasa omputeh sehabis baik..sbb baru gaya tu selari dengan penampilan...

mmg sekarang ni kejarkan kemajuan..tapi mesti selari dengan kemampuan...apa yg mereka mahukan hanyalah perhatian sebenarnya...

dah attitude eksen2 kelas ni mmg slalu kita Nampak... asal usul mereka kita x tau..duduk mana kita x selidik...tapi kena ingat gaya mesti kena ada.. sbb bila di Tanya lepak mana..pavilion katanya...so satu markah untuk melonjakkan diri menjadi orang yg nampak kelas tu dah dapat dah...

entah lah mungkin tu satu trend kot... mungkin kita je x sedar kita dah tua.. mungkin satu masa dulu kita pun galak duk ikut trend yg merapu...cuma xde sapa nak tegur kan...

bagi akak biar lah..mungkin zaman muda mudi sekarang x sama dengan zaman era Y2k yg akak lalui dulu.. cara kita berbeza..dan kemampuan kita juga x sama...

entah lahhh....

3 comments:

Suria Lekatlekit said...

aku dah lupa bila kali terakhir aku pergi pavillion tu kak senduk.. aku level2 tesco, the store, selayang mall, Mr DIY jer hahahaha..

Berbaik sangka mereka spesis berdarah sejuk. kat memana pun rasa sejuk even di tengah padang mahsyar nanti hehehehe.. erkkk!


VIralkan >> BILA KELAPA JADI SHAMPOO.. MAKA TERCIPTA MY HOME LAB SHAMPOO SANTAN
Kisah blogger kena saman >> BLOGGER PERLUKAN RM40K UNTUK FIGHT KES SAMAN SIVIL

Anonymous said...

aku kalau gi pavi tu, rasa marhain ja. since rasa macam tu. lepak ja dkt time square or sungai wang. plus p sana , tak tau nak masuk kedai apa. semua macam tak mampu ja

Anonymous said...

Kak send, itulah pemikiran millenials yg dok kejaq 'perhatian'...sedehhh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...